תגובות לסקירה למכונת אספרסו ידנית - Handpresso

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #61 

תעבור דירה למרכז ותוכל להשתמש בשלי :)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 957
הצטרף: יוני 2010
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

נושא שלא נקרא #62 

גרתי כמה שנים ברמת השרון, אבל ירושלים היא הבית.
אפילו ויתרתי על אהבה שם רק כדי לא 'להתקע' במרכז.
מה לעשות, כנראה שאני מאלה שקשה להם להתרגל למקום אחר מאיפוא שהם גדלו.

saggers
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: ינואר 2017
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #63 

כפיר_ש כתב: אני לא חושב שגרסת הפודים תהיה עדיפה (אולי זה בגלל שעבורי פודים זה חילול הקודש :wink: ), אולי יותר נוחה אבל לפי מה שראיתי המכשיר הזה רגיש לעובי הטחינה ואם היא לא מדויקת תקבל משהו לא ממש טעים.
...
סקירה מעולה, אבל שאלה העיקרית - מהו העובי המומלץ?

קיבלתי את המכשיר הזה לאחרונה. הלכתי לחנות, שם טוחנים לי את הקפה ויש רק 2 סוגי טחינה - גס ודק.

ניסיתי את הגס, והמים יצאו מהר מאד (3 שניות) עם ריכוז על הפנים.

ניסיתי למעוך את הקפה עם ידית המכשיר (במקום טמפר) ויצא משהו מפוקפק... הנחתי חסימה מפלסטיק על הפילטר התחתון ואז יצא משהו שמזכיר את אספרסו הרבה יותר. להבא אנסה טחינה דקה, אבל אולי נדרשת רמה מדוייקת מסוימת?

מהו העובי שמומלץ? סליחה על הבורות, אין לי מושג מה העובי שנדרש לאניטה...

saggers
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: ינואר 2017
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #64 

כפיר_ש כתב:אני לא חושב שגרסת הפודים תהיה עדיפה (אולי זה בגלל שעבורי פודים זה חילול הקודש :wink: ), אולי יותר נוחה אבל לפי מה שראיתי המכשיר הזה רגיש לעובי הטחינה ואם היא לא מדויקת תקבל משהו לא ממש טעים.
...
סקירה מעולה, אבל שאלה העיקרית - מהו העובי המומלץ?

קיבלתי את המכשיר הזה לאחרונה. הלכתי לחנות, שם טוחנים לי את הקפה ויש רק 2 סוגי טחינה - גס ודק.

ניסיתי את הגס, והמים יצאו מהר מאד (3 שניות) עם ריכוז על הפנים.

ניסיתי למעוך את הקפה עם ידית המכשיר (במקום טמפר) ויצא משהו מפוקפק... הנחתי חסימה מפלסטיק על הפילטר התחתון ואז יצא משהו שמזכיר את אספרסו הרבה יותר. להבא אנסה טחינה דקה, אבל אולי נדרשת רמה מדוייקת מסוימת?

מהו העובי שמומלץ? סליחה על הבורות, אין לי מושג מה העובי שנדרש לאניטה...

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 263
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

נושא שלא נקרא #65 

אם בחנות רק יודעים ״גס״ ו״דק״ אז כדאי שתבחר חנות אחרת כי אספרסו מצריך רמה יותר מתקדמת של מומחיות.
יש הרבה חנויות מעולות שישמחו לתת לך שירות מקצועי.

saggers
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: ינואר 2017
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #66 

תודה.
ניסיתי כעת לעשות עם קפה שחור של עילית (לא יודע איזו רמת טחינה יש להם).

יצאתי בחוויה הרבה יותר טובה. מצו"ב תמונה ממה שיצא (בכוס), את הקרמה רואים היטב וגם הטעם מדהים.

בתמונה שניה רואים 'שפצור' שהוספתי - פיסת פלסטיק שמכסה חלק מהחורים ויוצר דחיסה חזקה יותר של מים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

saggers
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: ינואר 2017
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #67 

וזה האספרסו מקפה של עילית
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

saggers
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: ינואר 2017
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #68 

בינתיים קפה שחור של 'עילית' מהווה אצלי בסיס הטוב ביותר לאספרסו.
בהמשך אבדוק בעזרת השם את 'לנדוור'.

yaniv2017
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 7
הצטרף: יוני 2017
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #69 


מכונה מצויינת
זאת התוצאה שלי

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #70 

זה נראה מעניין ונוח יותר


saggers
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: ינואר 2017
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #71 

לדעתי כמות המים שהמכשיר מכיל, קטנה מידי, כי הקפה "גונב" לפחות שליש מים שנספגים ולא עוברים החוצה. כתוצאה מכך, אחרי ה-extraction יש עוד הרבה אוויר שיוצר החוצה ללא מים.

הפתרון שמצאתי בינתיים זה להרטיב את הקפסולה (עם הקפה) במים רוטחים. שהאבקה תספוג מים רוטחים, לא על חשבון המים שבכוס. ואכן התוצאה מתקבלת עוד יותר טובה!

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”