תגובות לסקירה למכונת אספרסו ידנית - Handpresso
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 957
- הצטרף: יוני 2010
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
סקירה מעולה, אבל שאלה העיקרית - מהו העובי המומלץ?כפיר_ש כתב: אני לא חושב שגרסת הפודים תהיה עדיפה (אולי זה בגלל שעבורי פודים זה חילול הקודש ), אולי יותר נוחה אבל לפי מה שראיתי המכשיר הזה רגיש לעובי הטחינה ואם היא לא מדויקת תקבל משהו לא ממש טעים....
קיבלתי את המכשיר הזה לאחרונה. הלכתי לחנות, שם טוחנים לי את הקפה ויש רק 2 סוגי טחינה - גס ודק.
ניסיתי את הגס, והמים יצאו מהר מאד (3 שניות) עם ריכוז על הפנים.
ניסיתי למעוך את הקפה עם ידית המכשיר (במקום טמפר) ויצא משהו מפוקפק... הנחתי חסימה מפלסטיק על הפילטר התחתון ואז יצא משהו שמזכיר את אספרסו הרבה יותר. להבא אנסה טחינה דקה, אבל אולי נדרשת רמה מדוייקת מסוימת?
מהו העובי שמומלץ? סליחה על הבורות, אין לי מושג מה העובי שנדרש לאניטה...
סקירה מעולה, אבל שאלה העיקרית - מהו העובי המומלץ?כפיר_ש כתב:אני לא חושב שגרסת הפודים תהיה עדיפה (אולי זה בגלל שעבורי פודים זה חילול הקודש ), אולי יותר נוחה אבל לפי מה שראיתי המכשיר הזה רגיש לעובי הטחינה ואם היא לא מדויקת תקבל משהו לא ממש טעים....
קיבלתי את המכשיר הזה לאחרונה. הלכתי לחנות, שם טוחנים לי את הקפה ויש רק 2 סוגי טחינה - גס ודק.
ניסיתי את הגס, והמים יצאו מהר מאד (3 שניות) עם ריכוז על הפנים.
ניסיתי למעוך את הקפה עם ידית המכשיר (במקום טמפר) ויצא משהו מפוקפק... הנחתי חסימה מפלסטיק על הפילטר התחתון ואז יצא משהו שמזכיר את אספרסו הרבה יותר. להבא אנסה טחינה דקה, אבל אולי נדרשת רמה מדוייקת מסוימת?
מהו העובי שמומלץ? סליחה על הבורות, אין לי מושג מה העובי שנדרש לאניטה...
תודה.
ניסיתי כעת לעשות עם קפה שחור של עילית (לא יודע איזו רמת טחינה יש להם).
יצאתי בחוויה הרבה יותר טובה. מצו"ב תמונה ממה שיצא (בכוס), את הקרמה רואים היטב וגם הטעם מדהים.
בתמונה שניה רואים 'שפצור' שהוספתי - פיסת פלסטיק שמכסה חלק מהחורים ויוצר דחיסה חזקה יותר של מים.
ניסיתי כעת לעשות עם קפה שחור של עילית (לא יודע איזו רמת טחינה יש להם).
יצאתי בחוויה הרבה יותר טובה. מצו"ב תמונה ממה שיצא (בכוס), את הקרמה רואים היטב וגם הטעם מדהים.
בתמונה שניה רואים 'שפצור' שהוספתי - פיסת פלסטיק שמכסה חלק מהחורים ויוצר דחיסה חזקה יותר של מים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
לדעתי כמות המים שהמכשיר מכיל, קטנה מידי, כי הקפה "גונב" לפחות שליש מים שנספגים ולא עוברים החוצה. כתוצאה מכך, אחרי ה-extraction יש עוד הרבה אוויר שיוצר החוצה ללא מים.
הפתרון שמצאתי בינתיים זה להרטיב את הקפסולה (עם הקפה) במים רוטחים. שהאבקה תספוג מים רוטחים, לא על חשבון המים שבכוס. ואכן התוצאה מתקבלת עוד יותר טובה!
הפתרון שמצאתי בינתיים זה להרטיב את הקפסולה (עם הקפה) במים רוטחים. שהאבקה תספוג מים רוטחים, לא על חשבון המים שבכוס. ואכן התוצאה מתקבלת עוד יותר טובה!