ניקוי מכונת רנצ'יליו סילביה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
sherlon (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 83
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #91 

סחתיין על הדיון!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #92 

אזהרה כללית לא לשתות יותר מדי קפה כמו הבחור פה:
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #93 

סרטון קצת מדאיג, לא? :roll:

בכל אופן, אם לסכם את דעתי לאחר מה שלמדתי כאן:

- יש OPV בסילביה, זה אומר שאין שום סיבה שהמשאבה תתאמץ מבקפלאש, או אם לדבר באופן יותר כללי - אין שום סיבה שאנחנו יכולים להעלות, לפיה מסוכן או אפילו לא מומלץ לעשות בקפלאש בסילביה

- בניגוד לשמועות ששיירי הקפה נותנים איזו ארומה או משהו כזה, מנסיון של כל מי שמבצע בקפלאש באופן מסודר (אני מנקה פעם בחודש, קבוע) - השיפור באיכות הקפה מורגש מאוד, וגם בניקיון המים הזורמים

- היבואן לא ממליץ לבצע בקפלאש, ולכן כדאי לקחת את זה בחשבון


אלכס - אני אשמח אם תוכל להתייחס לשתי נקודות:
1. למה לא לבצע בקפלאש במכונה? פשוט כי רנצ'יליו אומרים שלא? יש סיבה טכנית?
2. במידה ומשתמש מבצע בקפלאש במכונה, האם זה מפר את האחריות מבחינת נני?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

Re: הנה בתמונות

נושא שלא נקרא #94 

דבוטאנט כתב:חליטה כש OPV עובד:
תמונה
סיום חליטה:
תמונה
וכשיש לכלוך והברז נתקע:
http://home.surewest.net/frcn/Coffee/3way/6.html

עכשיו אני רוצה לשמוע מה הסיבה לא לעשות בקפלאש.
קדימה - מי מוכן?
...
אמרתי שהוא לא הכרחי.
אצל בן-אדם אחר זאת תהיה הקלה, אצלך זה מתפרש כאתגר.
אתה גם יכול להשתמש בחומר שמסיר שאריות חלב מהסטימר שלך לאחר כל שימוש, אבל אין סיבה שתעשה זאת כל עוד במים שלך יש אחוז אבנית נמוך מאוד ואתה מקפיד על הוצאת מים לאחר הקצפה.

להיפך, סיבוך השימוש במכונת אספרסו ביתית, ההתעסקות האין-סופית בפרטים הקטנים, לטעמי, מרתיעה אנשים, כשאתה גורם למכונת אספרסו להישמע כמו ציוד היי-טק סופר מתקדם שדורש טיפול מתמיד ומקצועני לעילא ולעילא לאחרים אין סיכוי ליהנות מהמכונה או שהם יחשבו פעמיים האם בכלל עולם הקפה הזה הוא בשבילם.

מטרת הפורום הזה, מעבר לשיתוף שלכם אחד עם השני מרגישה לי כך:"להיות מקור מידע אמין ונגיש לעולם האספרסו, ללא הטייה צרכנית". אבל גם זה עלול להיות חבוי בין דיונים של 7 עמודים על ניקוי הסילביה.
תחשוב על בן-אדם שיחפש איך לנקות את המכונה שלו, ימצא את הנושא הזה ומה הוא יחשוב על הדיונים, התרשימים, הפלפולים וכו'. זאת גם הסיבה שדת לא נגישה להמונים בצורה הכי פשוטה שלה, להאמין בכח עליון - כי בכל דבר נכנסות פרשנויות ודעות וטלפונים שבורים.

אין לך מה להיאבק על זכותך לעשות BACKFLUSH, כי כדי לסכם, לא אמרתי שאתה לא יכול.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #95 

יופי של תשובה (Y)

אז לסיכום: אפשר לעשות בקפלאש לסילביה, אבל זה לא הכרחי.
(אגב, זה נכון לכל מכונה שהיא. גם ב-E61 אפשר לעשות וגם שם זה לא הכרחי).
אישית - אני ממליץ לעשות בקפלאש, אפילו רק פעם אחת, כדי להרגיש את ההבדל.
אם אתה לא מרגישים - אז אין סיבה להתאמץ.


אלכס, לגבי מטרת הפורום: ניסחת אותה יפה מאוד. אבל יש תוספת קטנה: הפורום שלנו הוא הפורום הכי מקצועי שיש בארץ. זה אומר שאנחנו פתוחים לשיחה החל מאיזה קפה נמס הוא הכי טעים, איך מבשלים קפה שחור על הגז (אפילו יש כאן כתבה של דבוטאנט על קפה תורכי) ועד להבדלים בין פרסוסטאט OEM ל-SIRAI ולמה כדאי להוריד לחץ חליטה ל-8.5 באר. אנחנו לא צריכים לפחד משרשור של 20 עמודים על ההבדלים בין סלסלת לה-מרצוקו מול סלסלה מקורית של סילביה. כל אחד יבחר לעצמו את הרמה אליה הוא רוצה לשאוף, וכל אחד יבחר את הדיונים הרלוונטיים עבורו.

יחד עם זאת, חשוב שנזכיר לעצמנו כל הזמן, שאנחנו צריכים להיות נגישים לכולם - וזו נקודת המפתח. אם מישהו לא רוצה ללמוד מה זה בקפלאש ולהתעלם מהנושא הזה לגמרי - זכותו ואני לא אטריד אותו בכך. אבל אם מישהו כבר נכנס לפורום - זו אחריות הפורום לספק לו את כל המידע הכי מקצועי שאפשר - ובין השאר להסביר על בקפלאש, איך מבצעים אותו ויתרונותיו מול חסרונותיו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

gigikobi
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 84
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #96 

(Y)

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

נושא שלא נקרא #97 

moti_r כתב:

לגבי מטרת הפורום: ניסחת אותה יפה מאוד. אבל יש תוספת קטנה: הפורום שלנו הוא הפורום הכי מקצועי שיש בארץ. זה אומר שאנחנו פתוחים לשיחה החל מאיזה קפה נמס הוא הכי טעים, איך מבשלים קפה שחור על הגז (אפילו יש כאן כתבה של דבוטאנט על קפה תורכי) ועד להבדלים בין פרסוסטאט OEM ל-SIRAI ולמה כדאי להוריד לחץ חליטה ל-8.5 באר. אנחנו לא צריכים לפחד משרשור של 20 עמודים על ההבדלים בין סלסלת לה-מרצוקו מול סלסלה מקורית של סילביה. כל אחד יבחר לעצמו את הרמה אליה הוא רוצה לשאוף, וכל אחד יבחר את הדיונים הרלוונטיים עבורו.

יחד עם זאת, חשוב שנזכיר לעצמנו כל הזמן, שאנחנו צריכים להיות נגישים לכולם - וזו נקודת המפתח. אם מישהו לא רוצה ללמוד מה זה בקפלאש ולהתעלם מהנושא הזה לגמרי - זכותו ואני לא אטריד אותו בכך. אבל אם מישהו כבר נכנס לפורום - זו אחריות הפורום לספק לו את כל המידע הכי מקצועי שאפשר - ובין השאר להסביר על בקפלאש, איך מבצעים אותו ויתרונותיו מול חסרונותיו.
...
מוטי, הניסוח והתיאור כל כך קולעים למטרה, ומתארים כל כך טוב את מטרתנו בפורום הזה, שאני חושב שצריך להפוך את זה להודעה בכניסה לפורום. כל משתתף ומבקר צריכים להבין שקומץ משוגעים לדבר, שהתאספו יום אחד והחליטו להקים פורום "נקי", אוהבים את התחביב ושמחים לגייס עוד ועוד חובבים ומתמכרים חדשים מרמת ה"מתחיל" ועד המומחה והמקצוען.
אדי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #98 

רעיון טוב (Y)
אעתיק את הטקסט (בשינוי קל) להודעת הפתיחה בשרשור "ברוכים הבאים".
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”