החשש שלך מוצדק וגם אותי הוא הטריד בהתחלה אבל שיטת השמירה של הקפה שלי היא כזו שאני לא נכנס לאזור השבוע.Kerenfood כתב: יופי של פרוייקט כן ירבו
אבל ... יש אבל:)
שמתי לב ש במחזור החיים של קפה קלוי שאצלי הוא בערך שבוע, הפולים מאבדים לחות ונטחנים יותר דק מה ש מחייב אותי כל יום לסגת אחורה עם כוון עובי הטחינה ( A MINI ) וככל ש עובי הטחינה יותר גס זמן הטחינה לאותה כמות מתקצר באפן משמעותי .
אז איך למעשה אפשר לשלוט בכמות הקפה על ידי זמן ?
ולא להתעסק גם בכיול עובי הטחינה וגם בכיול הזמן על בסיס כמעט יומיומי ?...
כשאני פותח שקית של קילו אני מחלק אותה ל-2 שקיות וואקום (של סנו) שלא מאפשרות בכלל בריחת לחות. אחת של 800 גרם לאכסון ארוך ואחת של 200 גרם לשימוש שוטף. את הקפה אני ממלא במטחנה בערך מידי יומיים (כל פעם עושה ואקום מחדש) את הכיול אני עושה כשאני פותח חבילה חדשה. כשנגמרים ה-200 אני מעביר עוד 200 חדשים.
ועדיין לפעמים אני מרגיש שיש צורך לשנות +- 2-3 עשיריות שניה לפה או לפה בכל מקרה זה לא מנה שהולכת לפח ופעם הבאה המנה כבר מכויילת.