במסגרת שיטוטי ברחבי Ebay נתקלתי במוצר שנקרא Digital TDS Water Quality Tester
ישנם סיניים פשוטים וזולים (בפחות מ- 10$) כמו זה למשל
וישנם כאלו איכותיים יותר של חברת Hanna לדוגמא (בכ- 40$) כמו זה למשל
מישהו מכיר? יכול לחוות דעה?
על פניו נראה כאלטרנטיבה נוחה וזמינה (ולפחות במקרה של הפרוב הסיני גם יותר זולה)
למקלות הקשיות שקונים אצל אברהמי
מד קשיות מים דיגיטלי
- עזרא (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 109
- הצטרף: ינואר 2011
- מיקום: רעננה
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
מד קשיות מים דיגיטלי
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
torque is real and the source of all good things in the universe
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אחלה רעיון! לא ידעתי שקיימים כאלו מוצרים.
המקלות של אברהמי מאוד לא נוחים. אני לא משתמש בהם ביומיום.
עם סטיק כזה יהיה אפשר לנטר את הפילטר (במיוחד את הבריטה, במקרה שלי) ברמה שבועית. זה גם טוב לפילטר רזין גדול.
מצאתי כזה גם ב-DX:
http://www.dealextreme.com/p/0-7-lcd-td ... lr44-80940
ביקורות מצויינות.
מה עדיף?
המקלות של אברהמי מאוד לא נוחים. אני לא משתמש בהם ביומיום.
עם סטיק כזה יהיה אפשר לנטר את הפילטר (במיוחד את הבריטה, במקרה שלי) ברמה שבועית. זה גם טוב לפילטר רזין גדול.
מצאתי כזה גם ב-DX:
http://www.dealextreme.com/p/0-7-lcd-td ... lr44-80940
ביקורות מצויינות.
מה עדיף?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני מגיע מתחום האק' והמים המלוחים והמתוקים.
אחרי שימוש במערכת אוסמוזה לאק' ולא לשתייה
אני ממליץ ללכת על המכשיר של חברת HM - HANNA DIGITAL
בנוסף יש בארץ מכשיר נוח יותר אצל אחד הספקים של התחביב שלנו (האקוו'יומים) שמוריד את הצורך לקנות מחו"ל לחכות סתם.
המכשיר בשימוש של קושיות המים אצלנו באקווריומים עושה עבודה מצויינת.
שלחו פרטית עם טלפון ואחבר אותכם לבחור.
המקלות וכל שאר הבדיקות הדומות גם אצלנו בתחביב בו הדיוק מעט יותר חשוב הוכיחו את עצמם כלא מספיק אמינים (לנו).
אחרי שימוש במערכת אוסמוזה לאק' ולא לשתייה
אני ממליץ ללכת על המכשיר של חברת HM - HANNA DIGITAL
בנוסף יש בארץ מכשיר נוח יותר אצל אחד הספקים של התחביב שלנו (האקוו'יומים) שמוריד את הצורך לקנות מחו"ל לחכות סתם.
המכשיר בשימוש של קושיות המים אצלנו באקווריומים עושה עבודה מצויינת.
שלחו פרטית עם טלפון ואחבר אותכם לבחור.
המקלות וכל שאר הבדיקות הדומות גם אצלנו בתחביב בו הדיוק מעט יותר חשוב הוכיחו את עצמם כלא מספיק אמינים (לנו).
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
למיטב הבנתי ואינני כימאי או מומחה למים, מד TDS לא מודד קשיות מים!
TDS הוא מדד כללי לכל החומרים האורגניים ואנאורגניים במים
TDS גבוה אמנם מצביע גם על קשיות גבוהה אך לא בהכרח
יש לי מכשיר כזה והתוצאה שהוא מראה למים לפני ואחרי ריכוך דומים מאוד.
(ודרך אגב די מזעזע לראות את התוצאה בכפר-סבא לעומת מה שמפורסם כתקני בעולם, ממש על סף אסור לשתיה)
מד קשיות אלקטרוני (שמודד General Hardness, קלציום ומגנזיום) יקר מאוד
יש שיטה עקיפה למדוד יוני סודיום המצביעים על איכות הריכוך ומד כזה עולה כ-90$
לחלופין יש דרך כימית באמצעות זילוף טיפות.
TDS הוא מדד כללי לכל החומרים האורגניים ואנאורגניים במים
TDS גבוה אמנם מצביע גם על קשיות גבוהה אך לא בהכרח
יש לי מכשיר כזה והתוצאה שהוא מראה למים לפני ואחרי ריכוך דומים מאוד.
(ודרך אגב די מזעזע לראות את התוצאה בכפר-סבא לעומת מה שמפורסם כתקני בעולם, ממש על סף אסור לשתיה)
מד קשיות אלקטרוני (שמודד General Hardness, קלציום ומגנזיום) יקר מאוד
יש שיטה עקיפה למדוד יוני סודיום המצביעים על איכות הריכוך ומד כזה עולה כ-90$
לחלופין יש דרך כימית באמצעות זילוף טיפות.
אנו לא בודקים את המים באק' עצמו.
אנו בודקים אותם ביציאה מהאוסמוזה.
יש KH/DH זה נועד לקושיות מים במושג שאתם מדברים עליו - השיטה למדידה טובה של הדבר היא בשיטת טטריציה כימית. מה שאומר מבחנה עם מים וחומרים מגיבים. ערכת בדיקה כזו שבא מתחום האק' עולה באזור ה -90 ש"ח ולרוב יש בה עד 50 בדיקות.
TDS - מדבר על התמוססות של יונים במים (המד בודק ע"י שתי אלקטרודות מתכת - ראו תמונה שפרסמת בתחילת השרשור).
בנוסף יש מד EC שמודד מוליכות.
לשימושים של המכונת קפה אפשר להשתמש במד TDS כיוון שמים קשים הם נגזרת של מה שיש במים.
אתם לא מוסיפים כלום - אצלי במכונת קפה הפשוטה שלי אני מדי פעם משתמש במי אוסמוזה. לרוב אני פשו משתמש במים מסוננים שעברו רק חלק ממערכת האוסמוזה שלי - משמע עברו סנן מיקרוני של 5 מיקרון ו - 2 סנני פחם להוצאת כלור כלורמין ושאר מתכות.
תוכלו להשתמש גם בשני סננים מיקורנים ולאחריהם סנן פחם. אני הלכתי על ה - SAFE SIDE בשביל הדגים ולכן אני איני מעוניין שום שארית של כלור וכלורמין ולכן השימוש אצלי הוא ב -2 סנני פחם.
אנחנו מוסיפים עוד דברים שגם אם אנחנו נמלא אק' במי אוסמוזה עדיין יש לנו חצץ וכו' שמעלה את קושיות המים באק'.
אנו בודקים אותם ביציאה מהאוסמוזה.
יש KH/DH זה נועד לקושיות מים במושג שאתם מדברים עליו - השיטה למדידה טובה של הדבר היא בשיטת טטריציה כימית. מה שאומר מבחנה עם מים וחומרים מגיבים. ערכת בדיקה כזו שבא מתחום האק' עולה באזור ה -90 ש"ח ולרוב יש בה עד 50 בדיקות.
TDS - מדבר על התמוססות של יונים במים (המד בודק ע"י שתי אלקטרודות מתכת - ראו תמונה שפרסמת בתחילת השרשור).
בנוסף יש מד EC שמודד מוליכות.
לשימושים של המכונת קפה אפשר להשתמש במד TDS כיוון שמים קשים הם נגזרת של מה שיש במים.
אתם לא מוסיפים כלום - אצלי במכונת קפה הפשוטה שלי אני מדי פעם משתמש במי אוסמוזה. לרוב אני פשו משתמש במים מסוננים שעברו רק חלק ממערכת האוסמוזה שלי - משמע עברו סנן מיקרוני של 5 מיקרון ו - 2 סנני פחם להוצאת כלור כלורמין ושאר מתכות.
תוכלו להשתמש גם בשני סננים מיקורנים ולאחריהם סנן פחם. אני הלכתי על ה - SAFE SIDE בשביל הדגים ולכן אני איני מעוניין שום שארית של כלור וכלורמין ולכן השימוש אצלי הוא ב -2 סנני פחם.
אנחנו מוסיפים עוד דברים שגם אם אנחנו נמלא אק' במי אוסמוזה עדיין יש לנו חצץ וכו' שמעלה את קושיות המים באק'.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
http://www.globalw.com/support/hardness.html
לפי מה שכתוב פה זה מודד רמת המינרלים של המים חומרים שתורמים לאבנית כמו קלציום אבל גם חומרים שלא כמו סודיום אבל אפשר להעריך לפי זה
לפי מה שכתוב פה זה מודד רמת המינרלים של המים חומרים שתורמים לאבנית כמו קלציום אבל גם חומרים שלא כמו סודיום אבל אפשר להעריך לפי זה
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מד TDS (שזה קיצור של Total Dissolved Solids) לא יעזור לנו...
ניתן לקרוא על זה לדוגמה כאן.
מאחר ומרככי המים שאנו משתמשים בהם הם מחליפי יונים, רמת היונים במים לא משתנה לאחר הריכוך וערך ה-TDS לא משתנה.
כך שאם נמדוד TDS של מים לפני ואחרי המרכך נקבל את אותה תוצאה (עד כדי...).
צר לי לאכזב.
ניתן לקרוא על זה לדוגמה כאן.
מאחר ומרככי המים שאנו משתמשים בהם הם מחליפי יונים, רמת היונים במים לא משתנה לאחר הריכוך וערך ה-TDS לא משתנה.
כך שאם נמדוד TDS של מים לפני ואחרי המרכך נקבל את אותה תוצאה (עד כדי...).
צר לי לאכזב.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
כתוב שם רמה גבוהה של TDS מצביעה על מים קשיםjoncafe כתב:מד TDS (שזה קיצור של Total Dissolved Solids) לא יעזור לנו...
ניתן לקרוא על זה לדוגמה כאן.
מאחר ומרככי המים שאנו משתמשים בהם הם מחליפי יונים, רמת היונים במים לא משתנה לאחר הריכוך וערך ה-TDS לא משתנה.
כך שאם נמדוד TDS של מים לפני ואחרי המרכך נקבל את אותה תוצאה (עד כדי...).
צר לי לאכזב....
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
קרא כאן: http://www.tdsmeter.com/what-is?id=0004d0xx כתב:כתוב שם רמה גבוהה של TDS מצביעה על מים קשיםjoncafe כתב:מד TDS (שזה קיצור של Total Dissolved Solids) לא יעזור לנו...
ניתן לקרוא על זה לדוגמה כאן.
מאחר ומרככי המים שאנו משתמשים בהם הם מחליפי יונים, רמת היונים במים לא משתנה לאחר הריכוך וערך ה-TDS לא משתנה.
כך שאם נמדוד TDS של מים לפני ואחרי המרכך נקבל את אותה תוצאה (עד כדי...).
צר לי לאכזב.......
"Water softeners do not remove TDS. Instead, water softeners work through a process of ion exchange. As water flow through the water softener, it will pass through a resin, bed of small plastic beads or chemical matrix (called Zeolite) that will exchange the calcium and magnesium ions with sodium ions (salt). Therefore, the TDS level will remain virtually constant (there may be minor differences)."
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
נו ו..... זה עדיין לא מודד ולא נותן לך שום אינדיקציה על קשיות המים.d0xx כתב:כתוב שם רמה גבוהה של TDS מצביעה על מים קשיםjoncafe כתב:מד TDS (שזה קיצור של Total Dissolved Solids) לא יעזור לנו...
ניתן לקרוא על זה לדוגמה כאן.
מאחר ומרככי המים שאנו משתמשים בהם הם מחליפי יונים, רמת היונים במים לא משתנה לאחר הריכוך וערך ה-TDS לא משתנה.
כך שאם נמדוד TDS של מים לפני ואחרי המרכך נקבל את אותה תוצאה (עד כדי...).
צר לי לאכזב.......
למשל בכפר סבא (אצלי בדירה) מי ברז= TDS 467 ולאחר ריכוך ברזין זה 456 אז איזו אינפורמציה זה נתן לך?
חברים יקרים,
צר לי לכתוב זאת, נזרקו כאן מושגים ודברים שבינם לבין קשיות מים (הנגרמת ע"י קלציום ומגנזיום המתגבשים לאבנית)
אין כל קשר. ואותנו כחובבי קפה מעניין בעיקר מניעת אבנית ! (אלא אם המים שאתם מקבלים מהרשות הם מי ביוב או מלאי כלור...)
ממליץ לכם לתת לאצבעות לקרוא קצת ותתחילו בויקי או במאמר יותר מקצועי כדי להבין את המושגים הקשורים ב- water hardness
ל'עצלנים' הנה מדריך קצר שמצאתי בשניות שיעשה לכם קצת סדר, לקוח מאתר שעוסק באקווריומים שגם להם יש חשיבות למים מרוככים. כדאי לקרוא אותו טוב !
מסקנה שלי: להתחיל לאגור מי גשם... גם מרוכך, גם זול וגם ידידותי. רק איפה משיגים כאן גשם...