המלצה לקנייה של מכונת קפה + מטחנה מחו"ל בערך 3000 שקל *נקנתה Bezzera Guilia
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
Bazzera מתעקשים על 12 באר, כמו שנאמר אפשר או כדאי להוריד אבל זה לא העניין. המכונה תוציא זליגה יפה גם ב-12 באר. אולי תרגיש הבדל בטעם אבל אתה שלב אחד לפני.gofmarat כתב: יש מצב שזה בגלל שהמכונה חולטת ב12 באר?...
עזוב את הטיימר, הוא רלוונטי רק כשהתאפסת על העובי. אם תחנוק את המכונה בזמן נתון יצא לך גרם בודד, ובאותו הזמן אם המכונה טוחנת גס היא תטחן מספר גרמים. עשה מה ש-docfeelgoog אמר, דחוס חזק ואם עדיין הזליגה מהירה טחן יותר דק. אם תקפיד בין שינויי עובי הטחינה לזרוק כמה גרמים שנשארו מהטחינה הקודמת תהייה מדויק יותר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה שאמרתי זה שאפשר להוריד לחץ (אני הורדתי), הטעם אולי ישתפר ואולי לא, אבל זה לא קשור לעקומת הלימוד של איך להביא את המכונה לחליטה או יותר מדוייק לזליגה נכונה, זה שלב מתקדם יותר של ניואנסים של טעם.
בשלבים התחלתיים כאשר מגששים ואין חזרתיות אי אפשר לדעת אם שינוי קל בטעם הוא תוצאה של שינוי הלחץ או של כל פרמטר משתנה אחר בתהליך. אני שיניתי לחץ בשלב מוקדם, שיכנעתי את עצמי שחשתי שינוי אבל במהלך השבועות שאחרי הרגשתי כל כך הרבה שינויים ללא שינוי לחץ כך שהיום אני לא בטוח לחלוטין שהלחץ עשה הבדל, אבל מצד שני אני מרוצה היום ואין לי סיבה לנסות לחצים אחרים.
בשלבים התחלתיים כאשר מגששים ואין חזרתיות אי אפשר לדעת אם שינוי קל בטעם הוא תוצאה של שינוי הלחץ או של כל פרמטר משתנה אחר בתהליך. אני שיניתי לחץ בשלב מוקדם, שיכנעתי את עצמי שחשתי שינוי אבל במהלך השבועות שאחרי הרגשתי כל כך הרבה שינויים ללא שינוי לחץ כך שהיום אני לא בטוח לחלוטין שהלחץ עשה הבדל, אבל מצד שני אני מרוצה היום ואין לי סיבה לנסות לחצים אחרים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים