מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



אכזבה מ Tazza d'oro ברומא ושאר רשמים מארץ הקפה


עמוד 1 מתוך 3
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 150
מספר הודעות: 1935

 #1  נשלח: ו' 24/10/2014 19:55
אכזבה מ Tazza d'oro ברומא ושאר רשמים מארץ הקפה

טוב, אז אני כבר מעל לשבוע אני מטייל באיטליה.
אתמול הגעתי לרומא לקראת סוף הטיול, עברתי פה על השרשורים של החבר'ה וזה של אלדד (שאפו על הרשימה המפורטת).
הקפה הראשון ברשימה שהלכתי לשתות היה ב Tazza D'oro.
כגודל הציפיה, כך הייתה גודל האכזבה.
קפה חם מידי, חמוץ מידי, לא מאוזן, קרמה בינונית, בקיצור, לא היה לי טעים ולדעתי לא לזה התכוון המשורר.
חזרתי לשם היום בערב שוב, הפעם ביקשתי שיעשו אחד טוב , היה קצת יותר טוב אבל עדיין לא זה.
האמת שעם איך שהם מכינים את הקפה אני לא מתפלא, די מחפפים לדעתי, 2 קליקים על המחלק מנות, טימפור חפיף ויאללה לראש.

בנתיים ירדתי מלקנות משם קפה ולהביא הביתה, עוד לא החלטתי אם זה הבריסטה או הקפה, אני נמצא ברומא עד שבת אחה"צ.
לאור ההתלהבות שיש כאן מהם אני רוצה להניח שזה הבריסטה, אבל לא יודע.

לעומת זאת ב Sant'Eustachio היה הרבה יותר טוב, קפה חלק, מעודן אם כי הקליה הקלה לא לטעמי, גולת הכותרת היא הקרמה, הייתה פשוט מטורפת (l).
ד"א, בגלל שהם "מסתירים" את המכונה, שאלתי איזה מכונה והם אמרו שזה Astoria (לא זוכר אם 3 או 4 ראשים).

מחר נסייר באזור הוותיקן וננסה עוד מקומות על פי ההמלצות של אלדד.
ד"א, עד כה לא נפלתי מהקפה, חוץ מ Sant'Eustachio היה קפה אחד טוב ששתיתי בוורונה במקום קטן ונחמד שכל העובדות בו הן בחורות נחמדות (צריך להזכר בשם).
מה דעתכם ?

ד"א 2, סיפור "עצוב" שהיה לי בדרך לוורונה, ראיתי בדרך שלט של d'Ancap המפורסמים ובלי לחשוב הרבה החלטתי לעבור במפעל/חנות (שתקועה בחור) אך לצערי בגלל שהיה יום ראשון, היה סגור כמובן.
לצערי לא הזדמן לי להגיע למחרת (המשכתי דרומה) וביום לפני בכלל לא חשבתי לנסוע לורונה ככה שכל העניין היה די ספונטני.
לא הצלחתי להבין איפה אפשר לקנות את הכוסות שלהם באיטליה חוץ מבמפעל...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 243
מספר הודעות: 1082

 #2  נשלח: ו' 24/10/2014 20:04

קודם כל תעשה חיים.
אם הייתי באיטליה הייתי מבקר במפעל של BOSCO
אני מתתתתתת להביא מכונת מנוף.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 150
מספר הודעות: 1935

 #3  נשלח: ו' 24/10/2014 20:37

תודה גלעד
שאלת תם, מה זה Bosco ?
אפרופו מכונות מנוף, עברתי ברחוב וסתם ראיתי בחנות כלבו לכל מיני שטויות מאיטליה מכונות מנוף של La Pavoni, עושה חשק בהחלט.

סתם, סיפור מצחיק, תודות לך.
כשנכנסתי לראשונה לטאזה ד'ורו ניסיתי לשאול כמה זמן לחכות מרגע הקליה עד שהקפה "מבשיל" ומגיע לשיא.
אחרי שענו לי כמה וכמה פעמים שהקפה מחזיק חודשיים והמשיכו לעשות פרצופים, ירדתי מהעניין

צירפתי כמה תמונות.


הקפה המאכזב מ Tazza d'Oro

מכונות מנוף של La Pavoni

הקרמה המטורפת בקפה של Sant'Eustachio

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 243
מספר הודעות: 1082

 #4  נשלח: ו' 24/10/2014 21:46

זה בוסקו
http://www.bosco-macchine.com/home.asp
משהו מוזר בתמונה של הקרמה, יותר מדי יציבה ואוורירית.
אולי גם אני צריך טיול לחקור את העניין
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 150
מספר הודעות: 1935

 #5  נשלח: ו' 24/10/2014 22:22

Bosco האלה נמצאים בנאפולי, לא קרוב אליי, אולי בטיול הבא.
האמת שנראה לי שהייתי צריך לעשות ביקור במפעל של בצארה, הוא ממוקם במילאן וזה גם איפה שהתחלתי את הטיול.

כן, הקרמה הזאת חשודה בעיניי.
אוורירית מהרגיל והמרקם שלה היה מוצק כל כך עד כדי בצקי משהו, לא יודע להסביר את זה.
אחרי שצילמתי את התמונה הזאת הייתי צריך להפוך את הכוס 180 מעלות ולנער אותה בשביל שהקרמה תצא מהכוס.
מזכיר קצת קרמה סטייל נספרסו, או במילים אחרות: קרמה מלאכותית

רק דבר אחד לא הצלחתי להבין מהקפה שלהם, איך קפה שקלוי כל כך בהיר היה בכלל לא חמוץ ?
גלעד, רק אתה (אולי) תדע להסביר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
barakdan (דני ברק)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 07, 2010
הבעות תודה: 32
מספר הודעות: 391

 #6  נשלח: שבת 25/10/2014 10:34

NEGRO כתב:
זה בוסקו
http://www.bosco-macchine.com/home.asp
משהו מוזר בתמונה של הקרמה, יותר מדי יציבה ואוורירית.
אולי גם אני צריך טיול לחקור את העניין


איזה מכונות ידית יפות. ממש נוסטלגיות. מזכיר את מכונות הקפה הקלסיות, הסקסיות "של פעם"...

_________________
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 243
מספר הודעות: 1082

 #7  נשלח: שבת 25/10/2014 10:38

קפה בהיר שלא חמוץ זה שאלה טובה, השאלה כמה בהיר ואיזה זן, אם זה רובוסטה הוא לא יהיה חמוץ גם בקלייה בהירה.
אני משער שיש לזה כמה סיבות, אם הייתי טועם ובוחן את הפולים, אולי הייתי יודע.
אבל ככה זה יהיה ירייה באפילה ואין לי מספיק כדורים.
העיקר תעשה חיים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
barakdan (דני ברק)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 07, 2010
הבעות תודה: 32
מספר הודעות: 391

 #8  נשלח: שבת 25/10/2014 10:38

מאוד מעניין. היתי לאחרונה ברומא ובדרום איטליה. האספרסו ב Tazza d'oro היה ממש טוב עד שהזמנתי מנה נוספת מסוג אחר. למעט מספר מקומות בודדים, היתה הצלחה כבירה עם הקפה... כנראה עניין של מזל
_________________
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Apr 02, 2011
הבעות תודה: 31
מספר הודעות: 191

 #9  נשלח: שבת 25/10/2014 12:03

סן אוסטקיו לפי השמועה (שמתבררת כנכונה) מוסיפים מעט סודה לשתיה (ביקרבונט) לאספרסו, מה שמנטרל כמעט לגמרי את החומציות של הקפה ויוצר לאחר ערבוב קצר שכבת קרמה עבה ומוצקה. כשהייתי באיטליה קניתי חצי פולים של סן אוסטקיו לבית, הקפה קלוי יחסית בהיר לאספרסו והחומציות האמיתית שלו גבוהה יותר (אבל עדין חומציות יחסית עדינה) ממה שמוגש בבית קפה - כנראה בגלל אופן הקלייה והרכב הפולים. ההורים שלי חוזרים מביקור באיטליה עוד יומיים עם חצי קילו משם - עדכונים בהמשך
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 243
מספר הודעות: 1082

 #10  נשלח: שבת 25/10/2014 12:23

עכשיו זה הקרמה קצת יותר מובנת. פעם עשיתי ניסויים עם סודה לשתייה והיו מקרים שהייתה קרמה כזה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 150
מספר הודעות: 1935

 #11  נשלח: שבת 25/10/2014 12:28

היום בדרך לוותיקן עברתי בקסטרוני, זה היה אחד האספרסו הכי טובים ששתיתי עד כה.
היה טיפה חמוץ אבל חלק ועם סיומת נהדרת, מוצלח מאד.
לצערי הם מוכרים את הקפה בוואקום כשהוא טחון, פולים מוחזקים בחוץ ונראה שהם עומדים שם כבר כמה זמן אז לא קניתי.

בלי שום קשר לזה המקום הוא מסגד של קולינריה עם שלל סוגים של תבלינים ושאר מרכיבי גסטרונומיה, פשוט תענוג.


אספרסו בקסטרוני

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #12  נשלח: שבת 25/10/2014 17:23

טאצה דאורו - קפה מעולה אבל לא יוצא דופן. הפך להיות מסגד להערכתי בגלל כל מיני אתרים ותיירים שהעבירו את השמועה מפה לאוזן. זה מאוד בולט בשרות הגרוע שלהם - כמעט זלזול בלקוחות. סנט אוסטקיו בהיר וחמוץ לטעמי, לא כוס התה שלי.
לא רואה שום צורך לחפש בתי קפה באיטליה לפי המלצות - כמו פלאפל או חומוסיה בארץ: זה תמיד יהיה בין טעים למעולה.

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Chura
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2005

מיקום: Privilege 15
הבעות תודה: 234
מספר הודעות: 4397

 #13  נשלח: שבת 25/10/2014 18:26

דווקא אני בביקור באיטליה, נתקלתי בקפה הכי טוב בתחנות דלק מחוץ לערים. מקומות שיש בהם בר קטן ומכונת קפה, אספרסו מהיר זה הדבר היחיד בתפריט.
_________________
Configure Terminal
[LinkedIn]
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 219
מספר הודעות: 1934

 #14  נשלח: שבת 25/10/2014 19:15

תמיד האמנתי שבה אז סביב Tazza D'oro
זה כמו הגאז סביב ג׳אווה בלו מאונטן.
יש כלכך הרבה יצרני קפה באיטליה שמוציאים תערובות מדהימות.
חבל להצמד סתם למותג אדום עם ציור של כושי עם תרבוש.
(המלצתי לך לפני הנסיעה על Mokaflor ועל Pinci לא מצאת?)

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nadavrut
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 21, 2006

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 16
מספר הודעות: 264

 #15  נשלח: שבת 25/10/2014 19:47

The-Fox כתב:
היום בדרך לוותיקן עברתי בקסטרוני, זה היה אחד האספרסו הכי טובים ששתיתי עד כה.
היה טיפה חמוץ אבל חלק ועם סיומת נהדרת, מוצלח מאד.
לצערי הם מוכרים את הקפה בוואקום כשהוא טחון, פולים מוחזקים בחוץ ונראה שהם עומדים שם כבר כמה זמן אז לא קניתי.

בלי שום קשר לזה המקום הוא מסגד של קולינריה עם שלל סוגים של תבלינים ושאר מרכיבי גסטרונומיה, פשוט תענוג.


בשהייתי האחרונה ברומא, לפני כשנתיים, ישנתי ב - B&B על הפינה של Castroni.
אספרסו מעולה וחוויה גסטרונומית אמיתית...אפילו מצות היו שם

אני חייב לציין שמרבית האספרסו ששתיתי באיטליה (3 ביקורים בשנתיים האחרונות) היו משובחים, אבל הקפוצ'ינו? מלבד פעמיים-שלוש היה ממש נפל.

_________________
YNWA
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht