אז שבועיים אחרי שרכשתי את המכונה....

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

מסכים עם עופר, נדיר שיוצא לי שוט ראשון שהוא שתי, בדרך כלל הולך לכיור.
קפה ישן במטחנה הוא כנראה הסיבה, למרות שאני מוציא בערך 4 גרם קפה מהמטחנה (K3) לפני השוט הראשון, בשאר השוטים בערך 3 גרם.
גם אצלי הזרימה איטית בשוט הראשון ואחרי זה נהיה יותר טוב, לאחרונה אפילו פיתחתי שיטה לפיצוי הזרימה ע"י משחק עם המשקל.
השוט האידיאלי נעשה עם 15.5 ג' לצורך העניין, השוט הראשון צריך 14.5 ג' בשביל זרימה טובה, השוט השני עם 15 ואחרי זה כבר 15.5.

ד"א, אם אתה כבר בענייני שקילה אז תשקול את השוט ואל תתיחס לנפח כי הוא מאד לא עקבי.

SagyRotem (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 84
הצטרף: יוני 2015
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #17 

מתחיל להיות קצת מתסכל כל הקטע הזה...

אז נסכם:

1. לשקול בדיוק של גרם...15.5 או 14.5
2. לזרוק כל יום (בשבילי זה כל שימוש פחות או יותר) 10 גרם על הרצה למכונה - להוציא קפה שנאסף משימוש קודם
3. להכין 2 כוסות קפה כדי לשתות את השנייה.

משהו כאן לא מרגיש לי נכון....

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

לא. תשקול 16 גרם ותוציא שוט. תטעם - טעים תפסיק...
לא טעים תעשה עוד 16 גרם וזהו.
אם אתה ממהר אז תטחן 2 שניות ואז תוציא שוט ויש סיכוי שהוא יהיה בסדר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

SagyRotem (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 84
הצטרף: יוני 2015
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #19 

דבוטאנט כתב:לא. תשקול 16 גרם ותוציא שוט. תטעם - טעים תפסיק...
לא טעים תעשה עוד 16 גרם וזהו.
אם אתה ממהר אז תטחן 2 שניות ואז תוציא שוט ויש סיכוי שהוא יהיה בסדר
...
לא הבנתי....מה הכוונה:אם אתה ממהר אז תטחן 2 שניות ואז תוציא שוט ויש סיכוי שהוא יהיה בסדר"?

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 660
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: רמת גן
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

הכוונה היא שתטחן קצת קפה ותזרוק אותו
ואחר כך תטחן קפה חדש ותחלוט אותו

בהצלחה

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 333
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

אני אנצל את השיחה,
באמת שמתי לב שהשוט הראשון תמיד יוצא פחות טוב. אבל אם המכונה נשארת דלוקה אז אין בעיה והשוט השני יוצא מעולה.
שאלתי היא, אם כך, האם יש סכנה להשאיר את המכונה דלוקה במשך כל היום, ולכבות נגיד, רק בלילה.
אני אישית משתמש באוסקר, אבל אני מניח שהתשובה לשאר המכונות דיי דומה

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

אני לא אוהב להשאיר מכשירי חשמל דלוקים שאני יוצא מהבית,

אבל חוץ משחיקה גבוהה יותר של גופי החימום והפרשוסטט לא אמורה להיות בעיה.

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 333
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

itamars2 כתב:אני לא אוהב להשאיר מכשירי חשמל דלוקים שאני יוצא מהבית,

אבל חוץ משחיקה גבוהה יותר של גופי החימום והפרשוסטט לא אמורה להיות בעיה.
...
·השחיקה הגבוהה יותר משמעותית?
היית נמנע מכך לחלוטין?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

ההדלקה והחימום והגעה לטמפ' עבודה זהים ומשם כדי לשמר חום ולחץ יש הדלה וכיבוי של גוף החימום עי הפרשוסטט.

אם הפרשוסט הרגיל מתוכנן ל100K כיבויים וניתוקים(זה המספר הזכור לי) אם תגדיל את המספרים האלה ביום תגדיל את השחיקה.

הסיראי מיועד ליותר ולו זה פחות ישנה.

איזאק
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 61
הצטרף: יולי 2012
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

@The-Fox
·זה הכל עניין של מטחנה ורק מטחנה.
מאז שיש לי את המטחנה - HG1 אין לי יותר שוט לכיור וזה גם נכון למכונה הקודמת שלי, ״אוסקר״.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

גם אם תנער את המטחנה הכי חזק שתוכל זה לא יעזור כי יש פולים שהם טחונים חלקית מעל או בתוך הסכינים. והם יצאו רק כשתטחן אותם. דרך אחת להמינע מזה חלקית זה לטחון כל פעם מנה אחת בלבד ולא להשאיר פולים בהופר. עדיין יש תמיד קצת קפה תקוע שיצא רק בטחינה הבאה, אבל הרבה פחות. חוצמזה הטחינה יכולה לצאת קצת פחות טוב כי יותר קשה לטחון פולים כשאין משקל של פולים אחרים מעליהם. אני מסכים זו בעיה מעצבנת, זורקים ככה כמה קג קפה בשנה.
אגב המנה הראשונה שלי הולכת תמיד להפוך אז זה לא באמת בעייתי. אספרסו מפונק מידי ואין קיצורי דרך.
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”