למיטב הבנתי לדוד וצנרת מנחושת לא אמורות להיות בעיות עופרת משמעותיות.
רק לחלקים מפליז.
עופרת במכונות קפה תעשייתיות
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
עם נחושת אין שום בעיה.
הבעיה היא עם פליז שהיא מתכת שמוסיפים לה עופרת - ולכן עשויה לפלוט את העופרת למים.
חלק מהיצרנים מצפים את חלקי הפליז בניקל - וכך מתקבלת הפרדה מוחלטת ואין סיכוי שעופרת תגיע למים.
יש לכך שני סייגים:
1. לפעמים מצפים רק חלק מהצנרת/אלמנטים כדי לחסוך במחיר. הניקל יפה במיוחד היכן שרואים אותו (למשל, הראש) ולכן לפעמים אפשר לחתוך פינות.
2. עם הזמן הציפוי עלול להתקלף (בין השאר בגלל ניקוי מוגזם, אגב) ואז נוצרת בעיה.
אני לא יודע לגבי כל היצרנים כי די קשה לקבל מידע בנושא הזה.
לגבי Rocket אני יודע בוודאות שכל חלקי הפליז מצופים בניקל ולכן אפשר להיות רגועים.
אני חושב שגם Bezzera פועלים כך אבל אין לי אישור לזה.
במכונות האחרונות של Quickmill הם עברו להשתמש בדוודים מצופים באיזשהו חומר שגם אמור לעשות את אותו האפקט, אבל אני לא בטוח לגבי שאר הצנרת.
לדעתי הבעיה קיימת במיוחד במכונות ישנות וכאלו שלא תוחזקו היטב. זה קורה במיוחד בבתי קפה, שם נהוג להשתמש במכונות משופצות ומחודשות והתחזוקה היא רחוקה מאיך שאנחנו שומרים על המכונות שלנו. בנוסף, המכונות אצלנו הן לא בשימוש אינטנסיבי כ"כ כך שבד"כ לא צריכה להיות בעיה.
בכל אופן, הנושא מטריד כמובן.
לא לדאוג. תמיד יהיה לנו קפה שחור עם הל
הבעיה היא עם פליז שהיא מתכת שמוסיפים לה עופרת - ולכן עשויה לפלוט את העופרת למים.
חלק מהיצרנים מצפים את חלקי הפליז בניקל - וכך מתקבלת הפרדה מוחלטת ואין סיכוי שעופרת תגיע למים.
יש לכך שני סייגים:
1. לפעמים מצפים רק חלק מהצנרת/אלמנטים כדי לחסוך במחיר. הניקל יפה במיוחד היכן שרואים אותו (למשל, הראש) ולכן לפעמים אפשר לחתוך פינות.
2. עם הזמן הציפוי עלול להתקלף (בין השאר בגלל ניקוי מוגזם, אגב) ואז נוצרת בעיה.
אני לא יודע לגבי כל היצרנים כי די קשה לקבל מידע בנושא הזה.
לגבי Rocket אני יודע בוודאות שכל חלקי הפליז מצופים בניקל ולכן אפשר להיות רגועים.
אני חושב שגם Bezzera פועלים כך אבל אין לי אישור לזה.
במכונות האחרונות של Quickmill הם עברו להשתמש בדוודים מצופים באיזשהו חומר שגם אמור לעשות את אותו האפקט, אבל אני לא בטוח לגבי שאר הצנרת.
לדעתי הבעיה קיימת במיוחד במכונות ישנות וכאלו שלא תוחזקו היטב. זה קורה במיוחד בבתי קפה, שם נהוג להשתמש במכונות משופצות ומחודשות והתחזוקה היא רחוקה מאיך שאנחנו שומרים על המכונות שלנו. בנוסף, המכונות אצלנו הן לא בשימוש אינטנסיבי כ"כ כך שבד"כ לא צריכה להיות בעיה.
בכל אופן, הנושא מטריד כמובן.
לא לדאוג. תמיד יהיה לנו קפה שחור עם הל
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
השאלה גם מה בדקו- מים מהראש, או מים מהברז מים.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- zvibl
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 648
- הצטרף: מאי 2013
- מיקום: אזור השרון
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 80 פעמים
פליז או בשמו האנגלי BRASS
@moti_r
אינו מכיל עופרת .
סגסוגת של נחושת ואבץ
נסייג שיש פליז שמיועד לכלי עבודה שיש לו 3% עופרת מוספת ,ברם דוד זה לא כלי עבודה
אינו מכיל עופרת .
סגסוגת של נחושת ואבץ
נסייג שיש פליז שמיועד לכלי עבודה שיש לו 3% עופרת מוספת ,ברם דוד זה לא כלי עבודה
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אני לא מסכים שרוב המכונות בשוק המקצועי הן דוד כפול.
רוב בתי העסק מחכירים את המכונה מספק הקפה וזה לרוב מביא מכונה שתהיה לו כמה שיותר זולה, ממה שיצא לי לראות רוב הפבוריטות ואקספובר שמספקים לבתי הקפה והמסעדות הן hx.
שלא נדבר על איכות התחזוקה של המכונות האלה, הן לרוב שלדה שבפנים הוחלפו כל החלקים מיליון פעם.
מכונות שאני יכול לומר עליהן בוודאות שהן db זה הלינאה של למרסוקו בארקפה, וקפה ג'ו, וגם המכונות של ארומה. פרט לרשתות האלה אני חושב שרוב בתי העסק משתמשים בhx.
תקנו אותי אם אני טועה.
רוב בתי העסק מחכירים את המכונה מספק הקפה וזה לרוב מביא מכונה שתהיה לו כמה שיותר זולה, ממה שיצא לי לראות רוב הפבוריטות ואקספובר שמספקים לבתי הקפה והמסעדות הן hx.
שלא נדבר על איכות התחזוקה של המכונות האלה, הן לרוב שלדה שבפנים הוחלפו כל החלקים מיליון פעם.
מכונות שאני יכול לומר עליהן בוודאות שהן db זה הלינאה של למרסוקו בארקפה, וקפה ג'ו, וגם המכונות של ארומה. פרט לרשתות האלה אני חושב שרוב בתי העסק משתמשים בhx.
תקנו אותי אם אני טועה.
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
נראה לי שמה שבוודאות לא כדאי זה להזמין תה בבית קפה.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
זה עניין שהיה ידוע מזמן אבל חברות מכונות הקפה לא עשו כלום עד שרגולציה על חומרים מסוכנים ומתכות כבדות החמירה את התקנים בעולם. עד כמה שאני יודע המחמירה ביותר היא מדינת קליפורניה (PROP. 65) שפשוט מונעת מהמון מוצרים להכנס אליה.
מוסיפים עופרת לסגסוגות פליז על מנת להקל על העיבוד שלו, דורש ציוד פחות יקר ומאיץ את התהליך. אם מוציאים את העופרת מהמשוואה קשה יותר לעבד את הסגסוגת ובהתאם לכך מחיר הח"ג והחלק המיוצר עולה. לכן חברות מכונות הקפה לא ששים כל כך מהר לעבוד ל"Lead free brass", שגם הוא לא נטול פליז לחלוטין אלא מכיל סדר גודל של 0.2-0.4% עופרת במקום 2%.
אם זה ממש מטריד מישהו אפשר לקנות ערכות בדיקה ביתיות למרות שהן לא מי יודע מה מדויקות.שורה תחתונה, לא צריך להכנס לפאניקה, אנחנו לא חיים בואקום ויש כל כך הרבה גורמים מזיקים אחרים באוויר ובאוכל שאם נתחיל להכנס לכל אחד מהם אז לא ישאר לנו זמן לחיות.. לא צריך לעצום עיניים אבל כדאי מאוד להנות ממה שיש לנו. שורה תחתונה - מי שקנה מכונת קפה ב5 שנים האחרונות מהחברות המובילות בתחום סביר להניח שהפוטנציאל להמצאות עופרת בערכים גבוהים נמוכה למדי.
מוסיפים עופרת לסגסוגות פליז על מנת להקל על העיבוד שלו, דורש ציוד פחות יקר ומאיץ את התהליך. אם מוציאים את העופרת מהמשוואה קשה יותר לעבד את הסגסוגת ובהתאם לכך מחיר הח"ג והחלק המיוצר עולה. לכן חברות מכונות הקפה לא ששים כל כך מהר לעבוד ל"Lead free brass", שגם הוא לא נטול פליז לחלוטין אלא מכיל סדר גודל של 0.2-0.4% עופרת במקום 2%.
אם זה ממש מטריד מישהו אפשר לקנות ערכות בדיקה ביתיות למרות שהן לא מי יודע מה מדויקות.שורה תחתונה, לא צריך להכנס לפאניקה, אנחנו לא חיים בואקום ויש כל כך הרבה גורמים מזיקים אחרים באוויר ובאוכל שאם נתחיל להכנס לכל אחד מהם אז לא ישאר לנו זמן לחיות.. לא צריך לעצום עיניים אבל כדאי מאוד להנות ממה שיש לנו. שורה תחתונה - מי שקנה מכונת קפה ב5 שנים האחרונות מהחברות המובילות בתחום סביר להניח שהפוטנציאל להמצאות עופרת בערכים גבוהים נמוכה למדי.
עופרת במים
עופרת עלולה להישתחרר מאביזרי פליז שהם נפוצים מאוד לא רק במכונות קפה. ככל שבפליז אחוז אבץ גבוה יותר, הוא יותר חשוף לקורוזיה אך גם יותר קל לעיבוד כמתכת (היינו העיבוד שלו יותר זול).
חלקים רבים בצנרת הביתית עשויים מפליז (מחברים, מופות, בושינג וכו')
העופרת משתחררת כאשר חלקי פליז עוברים קורוזיה ומן הסתם ככל שתחלופת המים קטנה יותר כך הקורוזיה גדולה יותר.
לכן, במחליף חום לדוגמה תהייה פחות קורוזיה מאשר בדוד שבו המים עומדים ויש נוכחות קבועה של אויר.
כמו כן, קורוזיה מתפתחת בנקודות מגע של שתי מתכות שונות כגון פליז עם חיבור מתכת אצילה יותר כגון נחושת היות ובחיבורים כאלה נוצר תא גלווני ויש חילוף מתמיד של יונים.
שיחרור עופרת תלוי גם באחוז הכלורידים במים, ככל שיש יותר כלורידים כך תהייה יותר קורוזיה.
מוזמנים לקרוא:
http://www.hinet.co.il/MagazineArticles/Article.asp?CategoryID=13005&ArticleID=4514
למעשה, בכתבות שפורסמו אין הבטחה שהעופרת הגיע מדוד המכונה ולא מצנרת המים המקומית.
מוזמנים לקרוא גם את זה:
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2688735,00.html
* למען הסר ספק - אינני כימאי או בר סמכא. כתבתי על סמך ידע כללי בלבד.
חלקים רבים בצנרת הביתית עשויים מפליז (מחברים, מופות, בושינג וכו')
העופרת משתחררת כאשר חלקי פליז עוברים קורוזיה ומן הסתם ככל שתחלופת המים קטנה יותר כך הקורוזיה גדולה יותר.
לכן, במחליף חום לדוגמה תהייה פחות קורוזיה מאשר בדוד שבו המים עומדים ויש נוכחות קבועה של אויר.
כמו כן, קורוזיה מתפתחת בנקודות מגע של שתי מתכות שונות כגון פליז עם חיבור מתכת אצילה יותר כגון נחושת היות ובחיבורים כאלה נוצר תא גלווני ויש חילוף מתמיד של יונים.
שיחרור עופרת תלוי גם באחוז הכלורידים במים, ככל שיש יותר כלורידים כך תהייה יותר קורוזיה.
מוזמנים לקרוא:
http://www.hinet.co.il/MagazineArticles/Article.asp?CategoryID=13005&ArticleID=4514
למעשה, בכתבות שפורסמו אין הבטחה שהעופרת הגיע מדוד המכונה ולא מצנרת המים המקומית.
מוזמנים לקרוא גם את זה:
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2688735,00.html
* למען הסר ספק - אינני כימאי או בר סמכא. כתבתי על סמך ידע כללי בלבד.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
חברים שלום!
בטח שאלתם איפה האנליזה של אדי, אז הנה היא כאן:
מכונת הקפה בריקולטה של איבגי. דוד שוכב ובו סליל נחושת. לשם ההגינות אומר שהמוכר, איבגי,אמר לי (למרות שהוא יודע שאני מבין) אז בודאי לכל קונה אחר, להפעיל את המכונה לפחות ליומיים עם מי ברז, כדי ליצור ציפוי אבנית דק שמגן על המתכת מקורוזיה. מעשה שצריך לקרות כל פעם ששוטפים עם חומצה.
הרצתי שתי אנליזות, האחת מים ראשונים שיוצאים עם החליטה הראשונה ובפועל אנו תמיד זורקים אותם במסגרת הוצאת המים ששהו במערכת והתחממו לטמפרטורה 100+ מעלות. האנליזה השניה אחרי החליטה, חבל לבזבז קפה ולהשחיר את המסלול במכשיר ICP. הנתונים במ"ג לליטר
חומר---- מי שטיפה-- חליטה
עופרת --0.011 ------0.006
אבץ -----0.455 ------0.355
נחושת --1.34 --------0.450
מנגן -----0.163------ 0.110
זרחן ----54 ----------41
שימו לב שהנחושת מרכיב עיקרי של הצנרת היא המתכת שמתמוססת במים. לפי היצרן זה נחושת עם זרחן, וגם זרחן יש בכמות גדולה, אבל זה מינרל טבעי ובריא.
גם על האבץ אי אפשר לסמוך כמקור כי אנו צריכים כמה עשרות מיליגרמים לתפקוד תקין.
עכשיו לעניין הפאניקה: לפני 30 שנה בכל ליטר בנזין היו 2-3 גרם של חומר שנקרא מתיל עופרת. חומר שמיועד להעלות את האוקטן של הדלק. חשבון פשוט מראה גרם עופרת בליטר. ברחוב סואן בתל אביב עברו 100 מכוניות בשעה. כל העופרת שיצאה מהמנוע סיימה באויר, ועל המדרכה. כל צמח לאורך הרחוב היה ספוג בעופרת. תותים שגדלו ליד הכפר הירוק סמוך לכביש היו מקור אנרגיה ועופרת לאוכל. אז קצת פרופורציה. הגוף שלנו התגבר על זה, והיום הוא לומד להתמודד עם 24 שעות חשיפה לקרינה סלולרית ו wifi.
תהנו מהקפה ואל תשכחו להשתמש במים לא מטופלים במשך יומים אחרי ניקוי אבנית.
בברכה
אדי
בטח שאלתם איפה האנליזה של אדי, אז הנה היא כאן:
מכונת הקפה בריקולטה של איבגי. דוד שוכב ובו סליל נחושת. לשם ההגינות אומר שהמוכר, איבגי,אמר לי (למרות שהוא יודע שאני מבין) אז בודאי לכל קונה אחר, להפעיל את המכונה לפחות ליומיים עם מי ברז, כדי ליצור ציפוי אבנית דק שמגן על המתכת מקורוזיה. מעשה שצריך לקרות כל פעם ששוטפים עם חומצה.
הרצתי שתי אנליזות, האחת מים ראשונים שיוצאים עם החליטה הראשונה ובפועל אנו תמיד זורקים אותם במסגרת הוצאת המים ששהו במערכת והתחממו לטמפרטורה 100+ מעלות. האנליזה השניה אחרי החליטה, חבל לבזבז קפה ולהשחיר את המסלול במכשיר ICP. הנתונים במ"ג לליטר
חומר---- מי שטיפה-- חליטה
עופרת --0.011 ------0.006
אבץ -----0.455 ------0.355
נחושת --1.34 --------0.450
מנגן -----0.163------ 0.110
זרחן ----54 ----------41
שימו לב שהנחושת מרכיב עיקרי של הצנרת היא המתכת שמתמוססת במים. לפי היצרן זה נחושת עם זרחן, וגם זרחן יש בכמות גדולה, אבל זה מינרל טבעי ובריא.
גם על האבץ אי אפשר לסמוך כמקור כי אנו צריכים כמה עשרות מיליגרמים לתפקוד תקין.
עכשיו לעניין הפאניקה: לפני 30 שנה בכל ליטר בנזין היו 2-3 גרם של חומר שנקרא מתיל עופרת. חומר שמיועד להעלות את האוקטן של הדלק. חשבון פשוט מראה גרם עופרת בליטר. ברחוב סואן בתל אביב עברו 100 מכוניות בשעה. כל העופרת שיצאה מהמנוע סיימה באויר, ועל המדרכה. כל צמח לאורך הרחוב היה ספוג בעופרת. תותים שגדלו ליד הכפר הירוק סמוך לכביש היו מקור אנרגיה ועופרת לאוכל. אז קצת פרופורציה. הגוף שלנו התגבר על זה, והיום הוא לומד להתמודד עם 24 שעות חשיפה לקרינה סלולרית ו wifi.
תהנו מהקפה ואל תשכחו להשתמש במים לא מטופלים במשך יומים אחרי ניקוי אבנית.
בברכה
אדי