אני מקווה שהרוחות הלוהטות קצת נרגעות. כאשר מיישמית את תקן מי שתיה לאספרסו, צריך לחשוב צעד אחד קדימה: מי שתיה כולל בישול נצרכים בכמות של 2 ליטר ליום (לפחות). 10 מיקרוגרם לליטר זה 20 מיקרוגרם ביום-וזה בטיחותי. אספרסו זה 30 מ"ל ומשוגעים (כמוני) בלבד יצרכו 5 ביום, דהיינו 150 מ"ל. המכונה החורגת תוסיף 15 מיקרוגרם לליטר, בסיכום 2.25 מיקרוגרם. אנחנו מרוחקים מהמגבלה היומית מרחק רב. הבעיה שהמכשירים האנליטיים במעבדה היום משתפרים ברמות הרזולוציה שלהם, ומה נעשה איתם -נבדוק כל דבר שזז, ונמצא כמה מיקרוגרם (והיום גם ננוגרם) יש שם. פעם לא היו מכשירים למדידה ברמות האלה, אז לא נשאלו השאלות. חכו באמת שיתחילו לבדוק חומרים אורגנים במכונות קפסולות. נדבר כשיצאו ההפחדות הראשונות.
לענייננו: אחרי טיפול בחומצה להסרת אבנית, צריך יומיים ללא ריכוך למים כדי לבנות אבנית.
כמובן שאסור להשתמש במים מאוסמוזה הפוכה (Reverse Osmosis), שמסירה את ההגנה לחלוטין והופכת את המים קורוזיבים למתכת במכונה.
בשימוש שגרתי הזרמה של מים לפחות חצי דקה עד דקה להחלפת המים באזור החימום (דוד או מחליף חום) בייחוד אחרי לילה או זמן רב שעבר משימוש אחרון. זה נכון לכל סוגי המכונות דוד נירוסטה , אלומיניום, ומחליף חום.
לא להשתמש במים מהדוד להכנת אמריקנו או תה. המים האלה לא מתחלפים ורמות המלחים שם גבוהות. המים מייצרים קיטור, והמלחים נשארים ומתרכזים. זה לא טעים וכנראה מכיל את הרכב המתכות של הדוד כיוון שאין החלפה של מים אלה.
הכי חשוב להרגע וליהנות מהקפה שמכיל מונעי חימצון וקפאין שמונעים רדיקלים חופשיים ומחדדים את המחשבה .
בברכה
אדי
שרשור תגובות: עופרת בקפה - על מה כל הרעש? בדקנו.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
עופרת בקפה - על מה כל הרעש? בדקנו.
תודה על האינפורמציה
כאיש טכני שהמתכות הן מרכיב חשוב בעבודתי.
לידיעה כללית,השימוש בנחושת ובפליז נובע מהולכת חום טובה יותר.
ולא ממחיר זול,להיפך הנחושת והפליז יקרות פי שלושה ויותר,מה עוד שעיבודן קשה פי כמה.
הנירוסטה אומנם מתכת קשה יותר,אך באמצעי היצור הקיימים היום, נוחה יותר לעיבוד.
זו הסיבה שבזמנו סולתם שילבו תחתית אלומיניום לסירי הנירוסטה המפורסמים שלהם(הולכת חום).
כאיש טכני שהמתכות הן מרכיב חשוב בעבודתי.
לידיעה כללית,השימוש בנחושת ובפליז נובע מהולכת חום טובה יותר.
ולא ממחיר זול,להיפך הנחושת והפליז יקרות פי שלושה ויותר,מה עוד שעיבודן קשה פי כמה.
הנירוסטה אומנם מתכת קשה יותר,אך באמצעי היצור הקיימים היום, נוחה יותר לעיבוד.
זו הסיבה שבזמנו סולתם שילבו תחתית אלומיניום לסירי הנירוסטה המפורסמים שלהם(הולכת חום).
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
השאלה היא אם האוסמוזה ההפוכה מכיל גם replenisher מערכת שמחזירה מינרלים למים. הקורוזיביות של מים מזוקקים או מי אוסמוזה הפוכה, גדולה לעין ערוך ממי ברז או מים רכים שבהם הסידן והמגנזיום הוחלפו בנתרן. פירסמתי דעה זו לאורך כל הפוסטים שמתייחסים לאיכות והרכב המים שמזין את המכונה. אם יש את מרכיב ההחזרה של המינרלים, יתכן ויש פחות בעיתיות עם המים, אבל אין לנו שליטה על המינרלים המשתחררים, כמותם בודאי גבוהה בתחילה, ויורדת עם הזמן. זה לא המערכת המועדפת לטיפול במים לאספרסו.
בברכה
אדי
בברכה
אדי
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
השאלה גם אם אתה מוריד את המים שישבו שם או ישר בדקת את המים.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
- BarDar
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 489
- הצטרף: ינואר 2015
- מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
עלות בדיקה אמיתית תהיה גבוהה- יכול להגיע גם ל 2000 שח- אז הערכה הביתית שעולה 50 שח היא האופציה היחידה כרגע.
זו עובדה שיש במים שבדקתי עופרת מעל 15ppm- למרות המגבלות של ערכת הבדיקה אני עדיין סבור שהיא עושה את מה שהיא מיועדת.
מקור העופרת אכן יכול להגיע מכמה מקומות, אבל עכשיו לעשות בדיקה על הברז בנפרד ועל המרכך יעלה עוד 100 שח, וזה כבר מתחיל להיות יקר...
מקריאת התגובה של לה פבוריטה לפרשה (היום ב ynet) מסתמן שהתקן האירופאי מאוד מקל ולרוב האירופאיות יש בעיה כזו.
זו עובדה שיש במים שבדקתי עופרת מעל 15ppm- למרות המגבלות של ערכת הבדיקה אני עדיין סבור שהיא עושה את מה שהיא מיועדת.
מקור העופרת אכן יכול להגיע מכמה מקומות, אבל עכשיו לעשות בדיקה על הברז בנפרד ועל המרכך יעלה עוד 100 שח, וזה כבר מתחיל להיות יקר...
מקריאת התגובה של לה פבוריטה לפרשה (היום ב ynet) מסתמן שהתקן האירופאי מאוד מקל ולרוב האירופאיות יש בעיה כזו.
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה
תודה
לונדיניום L1, מהראש ומברז מים חמים, עומד בתקן - פחות מ- 15ppb:
[img2=657x145]https://dl.dropboxusercontent.com/u/15893839/lead.jpg[/img2]
[img2=657x145]https://dl.dropboxusercontent.com/u/15893839/lead.jpg[/img2]
נערך לאחרונה על ידי Nemesis ב 15/02/2017 9:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
עוד בנושא נראה שעשו בדיקות גם למי הכניסה ויתפרסם בקרוב.
http://www.themarker.com/consumer/1.3618013
לי אישית נראה קריטי יותר לדעת מה הריכוז במים ששותים מהם בסביבות 2 ליטר ביום.
http://www.themarker.com/consumer/1.3618013
לי אישית נראה קריטי יותר לדעת מה הריכוז במים ששותים מהם בסביבות 2 ליטר ביום.