שרשור תגובות: עופרת בקפה - על מה כל הרעש? בדקנו.

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

אני מקווה שהרוחות הלוהטות קצת נרגעות. כאשר מיישמית את תקן מי שתיה לאספרסו, צריך לחשוב צעד אחד קדימה: מי שתיה כולל בישול נצרכים בכמות של 2 ליטר ליום (לפחות). 10 מיקרוגרם לליטר זה 20 מיקרוגרם ביום-וזה בטיחותי. אספרסו זה 30 מ"ל ומשוגעים (כמוני) בלבד יצרכו 5 ביום, דהיינו 150 מ"ל. המכונה החורגת תוסיף 15 מיקרוגרם לליטר, בסיכום 2.25 מיקרוגרם. אנחנו מרוחקים מהמגבלה היומית מרחק רב. הבעיה שהמכשירים האנליטיים במעבדה היום משתפרים ברמות הרזולוציה שלהם, ומה נעשה איתם -נבדוק כל דבר שזז, ונמצא כמה מיקרוגרם (והיום גם ננוגרם) יש שם. פעם לא היו מכשירים למדידה ברמות האלה, אז לא נשאלו השאלות. חכו באמת שיתחילו לבדוק חומרים אורגנים במכונות קפסולות. נדבר כשיצאו ההפחדות הראשונות.
לענייננו: אחרי טיפול בחומצה להסרת אבנית, צריך יומיים ללא ריכוך למים כדי לבנות אבנית.
כמובן שאסור להשתמש במים מאוסמוזה הפוכה (Reverse Osmosis), שמסירה את ההגנה לחלוטין והופכת את המים קורוזיבים למתכת במכונה.
בשימוש שגרתי הזרמה של מים לפחות חצי דקה עד דקה להחלפת המים באזור החימום (דוד או מחליף חום) בייחוד אחרי לילה או זמן רב שעבר משימוש אחרון. זה נכון לכל סוגי המכונות דוד נירוסטה , אלומיניום, ומחליף חום.
לא להשתמש במים מהדוד להכנת אמריקנו או תה. המים האלה לא מתחלפים ורמות המלחים שם גבוהות. המים מייצרים קיטור, והמלחים נשארים ומתרכזים. זה לא טעים וכנראה מכיל את הרכב המתכות של הדוד כיוון שאין החלפה של מים אלה.
הכי חשוב להרגע וליהנות מהקפה שמכיל מונעי חימצון וקפאין שמונעים רדיקלים חופשיים ומחדדים את המחשבה .
בברכה
אדי

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1086
הצטרף: יולי 2009
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

עופרת בקפה - על מה כל הרעש? בדקנו.

נושא שלא נקרא #17 

תודה על האינפורמציה (Y)
כאיש טכני שהמתכות הן מרכיב חשוב בעבודתי.
לידיעה כללית,השימוש בנחושת ובפליז נובע מהולכת חום טובה יותר.
ולא ממחיר זול,להיפך הנחושת והפליז יקרות פי שלושה ויותר,מה עוד שעיבודן קשה פי כמה.
הנירוסטה אומנם מתכת קשה יותר,אך באמצעי היצור הקיימים היום, נוחה יותר לעיבוד.
זו הסיבה שבזמנו סולתם שילבו תחתית אלומיניום לסירי הנירוסטה המפורסמים שלהם(הולכת חום).
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

MAlexM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 228
הצטרף: אוקטובר 2013
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

@coffeeaddict
·
היי תודה על המידע. רק לחדד את הנקודה, היום בדקתי עם ערכת מקלונים את רמת ה-ph במי אוסמוזה הפוכה, הנמצאת אצלי בשימוש . לפי הצבע יש התאמה בין 5-6 ph . מדובר במכונת Bezzera Unica אם אני טועה הדוד עשוי מפליז, אסור להישתמש במי אוסמוזה ?

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

השאלה היא אם האוסמוזה ההפוכה מכיל גם replenisher מערכת שמחזירה מינרלים למים. הקורוזיביות של מים מזוקקים או מי אוסמוזה הפוכה, גדולה לעין ערוך ממי ברז או מים רכים שבהם הסידן והמגנזיום הוחלפו בנתרן. פירסמתי דעה זו לאורך כל הפוסטים שמתייחסים לאיכות והרכב המים שמזין את המכונה. אם יש את מרכיב ההחזרה של המינרלים, יתכן ויש פחות בעיתיות עם המים, אבל אין לנו שליטה על המינרלים המשתחררים, כמותם בודאי גבוהה בתחילה, ויורדת עם הזמן. זה לא המערכת המועדפת לטיפול במים לאספרסו.
בברכה
אדי

MAlexM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 228
הצטרף: אוקטובר 2013
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

@coffeeaddict
·
תודה על תשובתך, אכן יש מיניראליזטור , אבל כפי שכתבת שליטה אין.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

בדקתי בעזרת ערכת בדיקה ביתית מים מהראש, וגיליתי שיש לי מעל 15ppm.
מה לעשות?!?
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

@BarDar
·השתמשת בעצות של אדי מלמעלה לגבי השטיפות והשימוש במי ברז?

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

@itamars2
·
כן, השתמשתי יומיים במי ברז
ברגיל אני משתמש במים ממרכך 8 ליטר.

הערכה שהזמנתי מגלה רק אם יותר מ 15ppm, אבל לא נותנת ערך מדויק.
זו מכונה חדשה של acm, ממש חבל לי אבל נראה לי שאחזיר אותה.
אוף!!!

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

השאלה גם אם אתה מוריד את המים שישבו שם או ישר בדקת את המים.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

לפי הספר. נתתי למים לזרום קצת, ואז לקחתי דגימה בכוס זכוכית. חיכיתי שיתקרר ועשיתי את הבדיקה
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

קשה לי להאמין שיש לך 15 PPM עופרת. אני לא הייתי סומך על ערכה כזאת. האם יש לך סטנדרט? האם מי ברז נותנים לך תגובה שלילית? ישר להחזיר את המכונה? אולי אתה בודק קשיות? ראיתי את הקיט שקנית, ונראה לי שאתה מקבל תמורה למה ששילמת=אין תמורה. חבל להכניס רעש ע"י קיט לא מקצועי.
אדי

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

עלות בדיקה אמיתית תהיה גבוהה- יכול להגיע גם ל 2000 שח- אז הערכה הביתית שעולה 50 שח היא האופציה היחידה כרגע.
זו עובדה שיש במים שבדקתי עופרת מעל 15ppm- למרות המגבלות של ערכת הבדיקה אני עדיין סבור שהיא עושה את מה שהיא מיועדת.
מקור העופרת אכן יכול להגיע מכמה מקומות, אבל עכשיו לעשות בדיקה על הברז בנפרד ועל המרכך יעלה עוד 100 שח, וזה כבר מתחיל להיות יקר...

מקריאת התגובה של לה פבוריטה לפרשה (היום ב ynet) מסתמן שהתקן האירופאי מאוד מקל ולרוב האירופאיות יש בעיה כזו.
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4532
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

לונדיניום L1, מהראש ומברז מים חמים, עומד בתקן - פחות מ- 15ppb:

[img2=657x145]https://dl.dropboxusercontent.com/u/15893839/lead.jpg[/img2]
נערך לאחרונה על ידי Nemesis ב 15/02/2017 9:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

עוד בנושא נראה שעשו בדיקות גם למי הכניסה ויתפרסם בקרוב.

http://www.themarker.com/consumer/1.3618013

לי אישית נראה קריטי יותר לדעת מה הריכוז במים ששותים מהם בסביבות 2 ליטר ביום.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

הזמנתי עוד 2 ערכות בדיקת מים כדי לבדוק גם את מי הברז והמרכך, ועוד 8 ערכות בדיקת עופרת למשטחים (כדי לבדוק את הצנרת של הברז).
יש למישהו קופון הנחה ללונדוניום?
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”