שלום לכולם,
הסקר המיועד לצרכני האספרסו הכבדים שפה.
אני בעלים גאה של קוויקמיל אניטה ומאוד נהנה ממנה ברב הזמן.
למה רב הזמן? כי האספרסו שאני מקבל הוא אמנם חזרתי ויוצא טוב, אבל לומר שאני מקבל GOD SHOT בכל פעם? רחוק מהמציאות!
עברתי הרבה בתחביב הזה: אוסקר, E61, משחקים על לחץ דוד, לחץ חליטה, מד טמפרטורה דיגיטלי, סלסילה רגילה, IMS, VST, טמפר 58, 58.4, משחקי דחיסות, flush-n-go, flush-n-wait, קפה איטלקי, קפה קלוי טרי מקומי, קליה ביתית ושאר ירקות.
באמת - עברתי הרבה, למדתי הרבה - אבל די נמאס לי.
אני יודע שאני מקבל כוס שבשביל אחרים היא מעולה, אבל בשבילי היא בינונית. למה בינונית? כי ברגע שיוצא לי GOD SHOT (אחד ל) אני מבין את הפוטנציאל שגלום! ומה לעשות.. שוט כזה מעלה לי חיוך ענק על השפתיים שאני לא יכול להסביר.
נמאס לי להתעסק בניואנסים - פשוט נמאס!
מה המטרה שלי? הרבה (הרבה) יותר GOD SHOTS!
איך עושים את זה - אשמח לשמוע מכם.
אבל בנתיים - כדי להרגיש יותר טוב, אשמח לדעת אם אני לבד בעסק.
אשמח שתענו עם יד על הלב (ועם אגו מנוטרל) כמה שוטים של אספרסו אתם מחשיבים כמדהימים - AKA GOLD SHOTS.
בתגובה אשמח לראות את הציוד שאתם משתמשים בו. מחליף חום\סינגל בוילר\עם או בלי PID. מה הריטואל שלכם להגיע לשלמות, וכו'..
מודה מקרב לב.
אופיר
סקר האספרסו הגדול
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
אופיר
אחלה סקר, האם הכוונה שלך בשאלת הסקר מתייחסת לאותו batch של קפה?
כלומר לאותה השקית שקניתי (קילו או או כל כמות אחרת)?
אם לא יהיה ברור שהכוונה לאותה שקית קפה, הרי שהסקר ממש לא ייתן דבר מכיוון ואין לך כל מושג או מידע
על איכות והחזרתיות של הקפה מרמת הפולים דרך הקלייה והאיחסון שלא לדבר על סוגים שונים...
אשמח אם תבהיר ותחדד את השאלה
jm2c
אחלה סקר, האם הכוונה שלך בשאלת הסקר מתייחסת לאותו batch של קפה?
כלומר לאותה השקית שקניתי (קילו או או כל כמות אחרת)?
אם לא יהיה ברור שהכוונה לאותה שקית קפה, הרי שהסקר ממש לא ייתן דבר מכיוון ואין לך כל מושג או מידע
על איכות והחזרתיות של הקפה מרמת הפולים דרך הקלייה והאיחסון שלא לדבר על סוגים שונים...
אשמח אם תבהיר ותחדד את השאלה
jm2c
עם VST18 בערך 7/10
עם סלסלת סינגל 2/10
סלסלה 14 רנצ'יליו 10/10 חזרתיות מושלמת, אבל תמיד פחות טעים מ VST ובאופן משמעותי.
הבעיה להגדיר GOD SHOT היא שהחליטה יכולה להיראות מושלמת (במיוחד בידית נייקד), אבל הקפה יוצא לא טעים - וההפך .
החלטתי לוותר על אובססית הרדיפה אחר חליטה מושלמת, מעדיף שוט שיוצא בעקביות טעים.
מגיע לזה ע"י שימוש בסלסלת VST 18 , עם אנדר-דוזינג קבוע של 15.5-16.5 גרם (קליה בהירה\קליה כהה)
הגעתי למסקנה שב VST הקפה תמיד יוצא לי טעים, כאשר לא רואים את הטבעת של ראש החליטה על העוגיה בסיום החליטה.
טיפ קטן, אני על 8.5 באר בידית (נמדד בידית, לא לפי מד המכונה). מי שלא מצליח לקבל זרימה עקבית ואיטית לאורך כל השוט, אפשר בהחלט לעלות עד ל 9.5 באר גם.. ברוב המכונות 10-10.5 במד המכונה יתן באזור 9-9.5 באר בידית החליטה.
אל תפחדו לנסות... במיוחד לאלו שכל הזמן חווים צ'אנלינג שמתחיל דווקא באמצע השוט, או אם יש זרימה טובה ואיטית בהתחלה אבל אחרי 10 שניות פתאום הזרימה מהירה מדי.
עם סלסלת סינגל 2/10
סלסלה 14 רנצ'יליו 10/10 חזרתיות מושלמת, אבל תמיד פחות טעים מ VST ובאופן משמעותי.
הבעיה להגדיר GOD SHOT היא שהחליטה יכולה להיראות מושלמת (במיוחד בידית נייקד), אבל הקפה יוצא לא טעים - וההפך .
החלטתי לוותר על אובססית הרדיפה אחר חליטה מושלמת, מעדיף שוט שיוצא בעקביות טעים.
מגיע לזה ע"י שימוש בסלסלת VST 18 , עם אנדר-דוזינג קבוע של 15.5-16.5 גרם (קליה בהירה\קליה כהה)
הגעתי למסקנה שב VST הקפה תמיד יוצא לי טעים, כאשר לא רואים את הטבעת של ראש החליטה על העוגיה בסיום החליטה.
טיפ קטן, אני על 8.5 באר בידית (נמדד בידית, לא לפי מד המכונה). מי שלא מצליח לקבל זרימה עקבית ואיטית לאורך כל השוט, אפשר בהחלט לעלות עד ל 9.5 באר גם.. ברוב המכונות 10-10.5 במד המכונה יתן באזור 9-9.5 באר בידית החליטה.
אל תפחדו לנסות... במיוחד לאלו שכל הזמן חווים צ'אנלינג שמתחיל דווקא באמצע השוט, או אם יש זרימה טובה ואיטית בהתחלה אבל אחרי 10 שניות פתאום הזרימה מהירה מדי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הציוד שלי הוא: רוקט אבולציונה + צ׳אדו 5.
היום אני יכול לומר שהמעבר מהסילביה עשה פלאות וכך גם המעבר לצ׳אדו.
בדרך כלל אני מקבל שוטים טעימים מאוד, אך קורה שגם נוצרות ״פאשלות״.
הן עלולות לנבוע ממשך הזמן שיש לי את הפולים, האם הם טריים לגמרי, או שחלפו כעשרה ימים ממועד קלייתם או שהם ״ותיקים״ יותר.
לפעמים בבוקר או בערב הטעם משתנה (בעיקר בחורף).
שמתי לב שכמות הקפה בסלסלה קובעת מאוד את איכות הטעם. דיי אם אני מוציא טיפ-טיפה מעבר לקו (כלפי מטה או כלפי מעלה), והקילוח עשוי להשתנות וכך הטעם,
היום אני יכול לומר שהמעבר מהסילביה עשה פלאות וכך גם המעבר לצ׳אדו.
בדרך כלל אני מקבל שוטים טעימים מאוד, אך קורה שגם נוצרות ״פאשלות״.
הן עלולות לנבוע ממשך הזמן שיש לי את הפולים, האם הם טריים לגמרי, או שחלפו כעשרה ימים ממועד קלייתם או שהם ״ותיקים״ יותר.
לפעמים בבוקר או בערב הטעם משתנה (בעיקר בחורף).
שמתי לב שכמות הקפה בסלסלה קובעת מאוד את איכות הטעם. דיי אם אני מוציא טיפ-טיפה מעבר לקו (כלפי מטה או כלפי מעלה), והקילוח עשוי להשתנות וכך הטעם,
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
אני אומרNemesis כתב:מכונת מנוף תעשייתי, מטחנה טובה והליך הכנה מוקפד - שוט סתמי הוא החריג לדעתי....
מכונת תעשייתית שני ראשים ומעלה או ראש אחד עם דוד למעלה מארבעה ליטר, מטחנה מצויינת, פולים נפלאים והליך הכנה מוקפד - שוט סתמי הוא החריג לדעתי.
עם סלסילת סינגל, אגב.
נערך לאחרונה על ידי ym ב 15/05/2017 15:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
·ozeltzex כתב:@barakdan
·
האמת שאני לא ממש החשבתי עד היום את הכמות בסלסילה, אלא יותר לפי העין.
מעניין, אנסה לכוון מדויק יותר....
ואתה מתפלא למה יש לך הבדלים בין שוטים ?
אני מסתכל על כל הזמן שלא עשיתי סינגל דוזינג וזה נראה לי כמו בזבוז של קפה.
הדוזר של גלעד זה גם רעיון לא רע אבל הוא מכוון לנפח (או כמות) ספציפית ולכן מוגבל בכיוון אם כי מביא לתוצאות חזרתיות מאד.
תשקיע במשקל עם דיוק של 0.1 ג', אפשר למצוא בארץ בחנויות אפיה/בישול באזור ה 100-150 ש"ח או מסין ב 10$.
תתחיל לעשות סינגל דוזינג ותראה איך אתה הופך להיות צלף של שוטים.
ד"א, גם מניסיוני סלסלות VST פחות סלחניות אבל כשאתה קולע זה יוצא הכי טעים.
הקושי עם שקילה \ סינגל דוזינג למשתמש ביתי שלא מחליף כל יום קפה קלוי -
הנפח משתנה ביחס למשקל. גם בגלל שהקפה מתיישן לו, וכי צריך לשנות את דרגת הטחינה לאחר זמן מה.
עם VST הנושא הזה אכן מאוד רגיש לשינויים.
אז צריך לקבע את המשקל, ולשחק עם הטחינה - תוך הקפדה לא להעמיס יותר מדי קפה בסלסלה.
תמיד לשחק רק עם משתנה אחד.
אם תתחילו לשנות במקביל גם נפח (דרגת טחינה) וגם משקל, המכונה שלכם תהפוך למחולל מספרים אקראיים
אם זה נהיה סיוט והזרימה מהירה מדי למרות שטוחנים דק, אז אפשר להעלות את הלחץ בראש החליטה עד לאזור 10.5 באר, מה שאמור ברוב המכונות כאן לתת זרימה איטית יותר (פחות נפח נוזלים לשניה)
הנפח משתנה ביחס למשקל. גם בגלל שהקפה מתיישן לו, וכי צריך לשנות את דרגת הטחינה לאחר זמן מה.
עם VST הנושא הזה אכן מאוד רגיש לשינויים.
אז צריך לקבע את המשקל, ולשחק עם הטחינה - תוך הקפדה לא להעמיס יותר מדי קפה בסלסלה.
תמיד לשחק רק עם משתנה אחד.
אם תתחילו לשנות במקביל גם נפח (דרגת טחינה) וגם משקל, המכונה שלכם תהפוך למחולל מספרים אקראיים
אם זה נהיה סיוט והזרימה מהירה מדי למרות שטוחנים דק, אז אפשר להעלות את הלחץ בראש החליטה עד לאזור 10.5 באר, מה שאמור ברוב המכונות כאן לתת זרימה איטית יותר (פחות נפח נוזלים לשניה)