סקר האספרסו הגדול

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה

תדירות ה GOD SHOTS שלי

כמעט תמיד יוצא פצצה
18
56%
לפחות אחד בשבוע
14
44%
 
סך הכול הצבעות: 32

ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

סקר האספרסו הגדול

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם,

הסקר המיועד לצרכני האספרסו הכבדים שפה.

אני בעלים גאה של קוויקמיל אניטה ומאוד נהנה ממנה ברב הזמן.
למה רב הזמן? כי האספרסו שאני מקבל הוא אמנם חזרתי ויוצא טוב, אבל לומר שאני מקבל GOD SHOT בכל פעם? רחוק מהמציאות!

עברתי הרבה בתחביב הזה: אוסקר, E61, משחקים על לחץ דוד, לחץ חליטה, מד טמפרטורה דיגיטלי, סלסילה רגילה, IMS, VST, טמפר 58, 58.4, משחקי דחיסות, flush-n-go, flush-n-wait, קפה איטלקי, קפה קלוי טרי מקומי, קליה ביתית ושאר ירקות.
באמת - עברתי הרבה, למדתי הרבה - אבל די נמאס לי.
אני יודע שאני מקבל כוס שבשביל אחרים היא מעולה, אבל בשבילי היא בינונית. למה בינונית? כי ברגע שיוצא לי GOD SHOT (אחד ל) אני מבין את הפוטנציאל שגלום! ומה לעשות.. שוט כזה מעלה לי חיוך ענק על השפתיים שאני לא יכול להסביר.
נמאס לי להתעסק בניואנסים - פשוט נמאס!

מה המטרה שלי? הרבה (הרבה) יותר GOD SHOTS!
איך עושים את זה - אשמח לשמוע מכם.

אבל בנתיים - כדי להרגיש יותר טוב, אשמח לדעת אם אני לבד בעסק.
אשמח שתענו עם יד על הלב (ועם אגו מנוטרל) כמה שוטים של אספרסו אתם מחשיבים כמדהימים - AKA GOLD SHOTS.
בתגובה אשמח לראות את הציוד שאתם משתמשים בו. מחליף חום\סינגל בוילר\עם או בלי PID. מה הריטואל שלכם להגיע לשלמות, וכו'..

מודה מקרב לב.

אופיר

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #2 

אופיר
אחלה סקר, האם הכוונה שלך בשאלת הסקר מתייחסת לאותו batch של קפה?
כלומר לאותה השקית שקניתי (קילו או או כל כמות אחרת)?

אם לא יהיה ברור שהכוונה לאותה שקית קפה, הרי שהסקר ממש לא ייתן דבר מכיוון ואין לך כל מושג או מידע
על איכות והחזרתיות של הקפה מרמת הפולים דרך הקלייה והאיחסון שלא לדבר על סוגים שונים...

אשמח אם תבהיר ותחדד את השאלה
jm2c

ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@coffeeavi
·

המטרה היא לצאת שניה מהניאנסים :D
כמה פעמים אתה מקבל אספרסו שאתה עףףףףףףףף עליו

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

מכונת מנוף תעשייתי, מטחנה טובה והליך הכנה מוקפד - שוט סתמי הוא החריג לדעתי.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

עם VST18 בערך 7/10
עם סלסלת סינגל 2/10
סלסלה 14 רנצ'יליו 10/10 חזרתיות מושלמת, אבל תמיד פחות טעים מ VST ובאופן משמעותי.

הבעיה להגדיר GOD SHOT היא שהחליטה יכולה להיראות מושלמת (במיוחד בידית נייקד), אבל הקפה יוצא לא טעים - וההפך .

החלטתי לוותר על אובססית הרדיפה אחר חליטה מושלמת, מעדיף שוט שיוצא בעקביות טעים.
מגיע לזה ע"י שימוש בסלסלת VST 18 , עם אנדר-דוזינג קבוע של 15.5-16.5 גרם (קליה בהירה\קליה כהה)
הגעתי למסקנה שב VST הקפה תמיד יוצא לי טעים, כאשר לא רואים את הטבעת של ראש החליטה על העוגיה בסיום החליטה.

טיפ קטן, אני על 8.5 באר בידית (נמדד בידית, לא לפי מד המכונה). מי שלא מצליח לקבל זרימה עקבית ואיטית לאורך כל השוט, אפשר בהחלט לעלות עד ל 9.5 באר גם.. ברוב המכונות 10-10.5 במד המכונה יתן באזור 9-9.5 באר בידית החליטה.
אל תפחדו לנסות... במיוחד לאלו שכל הזמן חווים צ'אנלינג שמתחיל דווקא באמצע השוט, או אם יש זרימה טובה ואיטית בהתחלה אבל אחרי 10 שניות פתאום הזרימה מהירה מדי.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

ככל שעוברות השנים גאד שאט נהיה מושג שלא קיים יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 391
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

הציוד שלי הוא: רוקט אבולציונה + צ׳אדו 5.
היום אני יכול לומר שהמעבר מהסילביה עשה פלאות וכך גם המעבר לצ׳אדו.
בדרך כלל אני מקבל שוטים טעימים מאוד, אך קורה שגם נוצרות ״פאשלות״.
הן עלולות לנבוע ממשך הזמן שיש לי את הפולים, האם הם טריים לגמרי, או שחלפו כעשרה ימים ממועד קלייתם או שהם ״ותיקים״ יותר.
לפעמים בבוקר או בערב הטעם משתנה (בעיקר בחורף).
שמתי לב שכמות הקפה בסלסלה קובעת מאוד את איכות הטעם. דיי אם אני מוציא טיפ-טיפה מעבר לקו (כלפי מטה או כלפי מעלה), והקילוח עשוי להשתנות וכך הטעם,
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@LQDForce
·

וואלה? דוקא עם VST אני מקבל פחות חזרתיות, אבל שזה קולע זה 10/10.
אנסה לעבוד איתה יותר.

ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@barakdan
·
האמת שאני לא ממש החשבתי עד היום את הכמות בסלסילה, אלא יותר לפי העין.
מעניין, אנסה לכוון מדויק יותר.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

כשהקפה הירוק שלי טוב - אני מקבל שוט מושלם פעם אחר פעם.
אין אפס.
השילוב של ה-R58 עם המאקאפ הקונית וסינגל-דוזינג שדרג את חווית הקפה שלי בצורה בלתי תתואר בכלל.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ym
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 144
הצטרף: אוגוסט 2006
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

Nemesis כתב:מכונת מנוף תעשייתי, מטחנה טובה והליך הכנה מוקפד - שוט סתמי הוא החריג לדעתי.
...
אני אומר
מכונת תעשייתית שני ראשים ומעלה או ראש אחד עם דוד למעלה מארבעה ליטר, מטחנה מצויינת, פולים נפלאים והליך הכנה מוקפד - שוט סתמי הוא החריג לדעתי.
עם סלסילת סינגל, אגב.
נערך לאחרונה על ידי ym ב 15/05/2017 15:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

ym
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 144
הצטרף: אוגוסט 2006
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

.

נושא שלא נקרא #12 

הוכפל, למחוק בבקשה

ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@moti_r
·

אם יש פרארי אז כניראה שנוסעים מהר, אבל זו לא הנקודה.
אשמח לשמוע יותר על התהליך עצמו. סינגל דוזינג \ דחיסות \ בזמנו כתבת על פרה אינפיוז'ן ממושך וכיוצ"ב

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

ozeltzex כתב:@barakdan
·
האמת שאני לא ממש החשבתי עד היום את הכמות בסלסילה, אלא יותר לפי העין.
מעניין, אנסה לכוון מדויק יותר.
...
·
ואתה מתפלא למה יש לך הבדלים בין שוטים :roll:?
אני מסתכל על כל הזמן שלא עשיתי סינגל דוזינג וזה נראה לי כמו בזבוז של קפה.
הדוזר של גלעד זה גם רעיון לא רע אבל הוא מכוון לנפח (או כמות) ספציפית ולכן מוגבל בכיוון אם כי מביא לתוצאות חזרתיות מאד.

תשקיע במשקל עם דיוק של 0.1 ג', אפשר למצוא בארץ בחנויות אפיה/בישול באזור ה 100-150 ש"ח או מסין ב 10$.
תתחיל לעשות סינגל דוזינג ותראה איך אתה הופך להיות צלף של שוטים.8)

ד"א, גם מניסיוני סלסלות VST פחות סלחניות אבל כשאתה קולע זה יוצא הכי טעים.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

הקושי עם שקילה \ סינגל דוזינג למשתמש ביתי שלא מחליף כל יום קפה קלוי -
הנפח משתנה ביחס למשקל. גם בגלל שהקפה מתיישן לו, וכי צריך לשנות את דרגת הטחינה לאחר זמן מה.

עם VST הנושא הזה אכן מאוד רגיש לשינויים.
אז צריך לקבע את המשקל, ולשחק עם הטחינה - תוך הקפדה לא להעמיס יותר מדי קפה בסלסלה.
תמיד לשחק רק עם משתנה אחד.
אם תתחילו לשנות במקביל גם נפח (דרגת טחינה) וגם משקל, המכונה שלכם תהפוך למחולל מספרים אקראיים :D


אם זה נהיה סיוט והזרימה מהירה מדי למרות שטוחנים דק, אז אפשר להעלות את הלחץ בראש החליטה עד לאזור 10.5 באר, מה שאמור ברוב המכונות כאן לתת זרימה איטית יותר (פחות נפח נוזלים לשניה)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”