עוד שרשור התחדשתי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

תשמע זה נראה בסדר סה"כ. אתה בכיוון הנכון לגמרי והולך להשתפר בשבועות הקרובים. תשחק קצת עוד עם הטחינה טיפה לשם טיפה לפה ותנסה לשמר את הכמות כמשתנה קבוע. כמו שאמר עומר, קפה שנקלה וישר הוכנס למקפיא עלול להיות טרי מדי. אחרי קליית תוף אני נוטה להחזיק קפה בחוץ 8-10 ימים ורק אז להשתמש בו, במקרר יותר זמן. במקפיא ההחזקה מתאימה לתקופות ארוכות כמו חודש ומעלה וגם אז רצוי לעשות את תהליך ההפשרה בהדרגתיות על ידי זה שמעבירים אותו יום לפני ההכנה למקרר. קפה זה דבר מאוד עדין וסביבת הטמפ' והלחות מאוד משפיעים עליו ועל הטעמים.

haranza (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 447
הצטרף: פברואר 2011
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

בנוגע לבטיחות אוויר שרואים בזמן החליטה, שמתי לב שאני עושה קולינג פלאש אז גם רואים בועות אוויר, זה תקין?

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

המים מבעבעים בהתחלה בגלל שהטמפ' של המים כשהם עומדים היא גבוהה (טמפ' של הדוד קיטור), ככה שזה תקין אבל לא קשור למה שאתה רואה בחליטה.
אני לא מומחה לקולינג פלאש אבל ממה שאני זוכר, צריך לסיים אותו כשהמים מפסיקים לבעבע, זה אומר שהמים הגיעו לטמפ' של 90~ מעלות/טמפ' חליטה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”