איפה להשקיע את האקסטרא אלפי ש"ח?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
nadavmm (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

איפה להשקיע את האקסטרא אלפי ש"ח?

נושא שלא נקרא #1 

הי,

ברשותי רוקט צ'ליני V2 ו-K3 מזה מספר שנים, סה"כ יוצא קפה טוב מאוד ואני בסה"כ מרוצה (עד כדי חיידק השידרוגיסט)

נניח שאני מעוניין להשקיע עוד בערך 4-5 אש"ח - מה כדאי לעשות/איפה התוספת תהיה הכי מורגשת?

1- לשדרג ל-DB, נניח R58 או QM67
2- לשדרג למטחנה מהמובילות בתחום.


תודה לעונים

איתמר123
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: פברואר 2015
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אני הייתי משדרג את המטחנה, סכינים 68+ כדי שההבדל יהיה מורגש בטעם.
לדעתי עם סכינים קטנות מ-68 ההבדל לא יהיה שווה 5K.

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@איתמר123
·
מה קורה ככל שעולים בקוטר סכינים? האם זה מעיד על טחינה יותר אחידה?
חשבתי שכל ההבדל בזמן טחינה, עכשיו אתה מחדש לי, יכול להרחיב?
אני מניח שזה גם קשור רק לסכינים שטוחות כנראה...

איתמר123
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: פברואר 2015
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

הכוונה שיש הרבה מטחנות מעולות בגודל מעל 68,
הן טובות יותר לא בגלל הקוטר אלא בגלל התכנון בגללי ואיכות הסכינים, יוצא פשוט שיש כמה דגמים מעוליייים שהם 68 ומעלה, כמו monolith flat/coni Macao 7d וכו'
זה לא שמתחת אין, לדוגמה zenith 65, atom וכו'.
ההבדל בין קוני לשטוח.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

קונית גדולה ואתה על הסוס

nadavmm (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

תודה לעונים.

אני חייב לומר שלפני השקעה כזו, אשמח לבוא עם קפה שלי למי שיש לו מטחנה מהליגה של הגדולים (חשמלית (-: ) לטעום ולהתרשם מההבדל.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

אני הייתי הולך דווקא לכיוון של לנסות מכונת מנוף לטעמי תהיה הכי מורגשת ובאופן מובהק.

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 746
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

היי איתמר,

תקן אותי אם אני טועה, אבל עניין הלחץ שהוא מהווה את ההבדל בין מכונת מנוף למכונה שהיא לא מנוף משפיע על הטעם, ואני, לפי מה שיצא לי לחוות, הרגשתי הבדל גדול יותר בטעמים (כלומר הטעמים יותר מודגשים ויותר מורגשים) במכונת משאבה לעומת מכונת מנוף.

האם אני מפספס כאן משהו? אני אמור להרגיש אחרת ?

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

תלוי איזה טעמים הרגשת.
במכונת משאבה הקצוות יותר מודגשים - כלומר טעמים מרירים וחמוצים (תלוי בסוג הקליה).
לעומת זאת המכונת מנוף יש הרבה יותר טעמי אמצע ומרגישים הרבה יותר ניואנסים בקפה.
זה גם תלוי איזה מכונת מנוף יצא לך לטעום.
וזה בסוף גם עניין של העדפה אישית.
יכול לומר שמבחינתי האישית, אחרי שדרוג ממכונת HX/e61 ללונדיניום, זה קפיצת מדרגה מטורפת.
הקפה בעיניי עדיף בצורה חד משמעית.
יחד עם זאת, לפותח השרשור, אני עדיין הייתי משקיע במטחנה קונית, כי k3 לא תהיה טובה מספיק למכונת מנוף.
אופציה אחרת היא לשקול מכונת מנוף ביחד עם בראצה Sette שיכולים להיכנס בתקציב.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

מטחנה, ובלי לחשוב פעמיים.
ההבדל בין מכונת E61 שהיא HX לבין אחת שהיא DB לא יהיה מהותי אם בכלל מורגש.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@TsurTriger
·

צור על מה אתה מדבר?! היוניקה מוציאה לי אספרסו בכמה רמות מעל האניטה ובחזרתיות מדהימה. אני כבר ימים בהלם.. רק עכשיו אני מבין כמה טמפ' משפיעה על התוצאה..

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

@ozeltzex
·
אל תשכח שהחלפת גם את המים שאתה משתמש בהם לקפה. זה גורם מאוד משמעותי וייתכן שיש לו קשר לשיפור בטעם.
אני מסכים עם צור.
אין הבדל מהותי בין מכונות e61 השונות (HX/SB/DB) בכל הקשור ל*פוטנציאל* של הקפה שניתן להפיק.
מכונות SB/DB מאפשרות חזרתיות ודיוק בטמפ' שהינם קשים יותר ב-HX.
לכן, אם קיבלת שוטים מצויינים מידי פעם במכונת HX, ה-SB אמור לאפשר לך לקבל אותם בכל פעם.
אבל אם הקפה שאתה מקבל טוב משמעותית כרגע וזה לא בגלל המים, אז ייתכן שלא חלטת בטמפ' נכונה עם האניטה (אפילו שהיה מדחום מותקן על הראש).

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

צור ודובי - שניכם טועים ומטעים, בצורה קיצונית ממש...
האם למי מכם היתה E61 HX ו-E61 DB או SB לתקופה או שאתם מדברים מתוך תיאוריה?

אופיר - ההבדל אכן גדול מאוד.
ההבדל נעוץ, כמובן, ביציבות הטמפ', אבל לא רק שם. יש גם הבדלים בין ראשי E61 שונים ותכנון המכונה עצמה.
הצנרת הטרמוסיפונית והדיזה שבראש משפיעים המון על פרופיל הטמפ' והטעם שבכוס.

בפוטנציאל כל ה-E61 זהות, זה נכון. אבל זה כמו שבפוטנציאל אני הייתי יכול להיות דוגמנית הלבשה תחתונה, כי גם אני בנאדם כמו בר רפאלי :מעשן:

אחרי שמתרגלים ליוניקה אי אפשר לחזור ל-HX.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@dubik
·

אוקי, אדייק..
את הגוד שוט שקיבלתי פעם ב.. באניטה, אני מקבל עכשיו כמעט כל פעם.
ז"א במקום שמנעד השוטים יהיה 50-90 אחוז טובים, הוא עכשיו 90-95 אחוז בכל פעם.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@moti_r
·

השינוי מאוד ברור לי והמסובכות של היוניקה ממש לא קריטית לי. ממש בחירה טובה.
עכשיו אני לוטש עיניים בחרמנות ל neche למרות שאין לי גרוש..

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”