אם זו התחושה שלך, סבבה, לך על זה.
תבין, הכל תלוי בחיך שלך ואף 'מומחה' כאן לא יכול להרגיש את מה שאתה מרגיש ! זו הרגשה והחלטה שלך בלבד.
האם בריקה זה שדרוג? תלוי איך אתה מגדיר שדרוג.
הטעם מעט שונה (לא בהכרח טוב יותר) , החליטה מתבצעת בלחץ מעט יותר גבוה ממקינטה רגילה, יש קרמה שמתפוגגת אחרי כמה שניות והמחיר גבוה יותר. מה מהם נחשב שדרוג עבורך?
גם לגבי ROK וגם לגבי מטחנה ידנית אני ממש זהיר אתך כי קשה לי להבין מה זה "תחזוקה קלה" עבורך לאור הפוסטים הקודמים
בלי ספק שקפה טרי שנטחן במקום לפני החליטה זה שדרוג משמעותי יותר מכל דבר אחר שעלה בשרשור הזה, אבל זה אומר לרכוש מטחנה, לרכוש באופן קבוע קפה טרי, לשקול את כמות הקפה לטחינה או להשתמש בכפית מיוחדת, או לספור פולים, זה אומר לטחון ביד, כלומר להפעיל את הידיים, השרירים והמוח בפעולה מונוטונית לזמן כלשהו, וזה אומר לפרק ולנקות את הציוד מדי פעם לצרכי נקיון.
מתאים לך? אם כן, go for it, ואם לא אני חוזר שוב להמלצה המקורית שלי, שתה קפה בחוץ בבית הקפה.
חפש בפורום שרשורים רבים על מטחנה ידנית וגם על ה-ROK יש כבר דיונים רבים בנושא שרבים ממשתתפי הפורום הזה טרחו, התנסו וכתבו ואם זה לא מספיק, יש גם פורומים בחו"ל עם מידע רב בנושא שכדאי לקרוא ולקבל תובנות מהם.
בהצלחה
שדרוג מקפה פילטר לאספרסו במגבלות
- soundv (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 22
- הצטרף: דצמבר 2009
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
@danimili
·אז אני מנסה ללכת בכיוון מטחנה באמת ועל פי ההמלצה מחפש מטחת דיסקיות.
בגלל שאני שוקל לקנות בחו"ל, לפי מה שקראתי, סוג המטחנה נקרא Burr Grinder וקיימים שני סוגים תחת הקטגוריה הזו: Wheel Burr שלפעמים נקרא גם Flat Burr ו - Conical Burr. נתקלתי במידע סותר: באתר הזה אומרים שדיסקיות זה מומלץ יותר: יוצר פחות חום (כלומר שומר טוב יותר על הפולים והטעם) ויותר שקט. לעומת זאת באתר באנגלית בדיוק מאותם סיבות הומלץ ללכת דווקא על הסוג השני: Conical Burr. מבלבל משהו..
בכל אופן חיפשתי Wheel Burr באמאזון/איביי אבל שם לא כתוב איזה סוג של מטחנה זו.
אגב, ASCASO I MINI שהומלצה לא מצאתי במלאי אונליין ולא יודע כמה אמורה לעלות. לא מצאתי באתרים בחו"ל.
מצאתי כמה מטחנות ידניות באמאזון אבל לא בטוח לגבי אם הם מסוג דיסקיות:
מטחנה1 , מטחנה2 , מטחנה3 .
אשמח לקבל הפניות/לינקים/שמות של דגמים למטחנות דיסקיות, עדיפות לקומפקטיות ולידניות, מומלצות יותר ופחות , יקרות יותר ופחות
·אז אני מנסה ללכת בכיוון מטחנה באמת ועל פי ההמלצה מחפש מטחת דיסקיות.
בגלל שאני שוקל לקנות בחו"ל, לפי מה שקראתי, סוג המטחנה נקרא Burr Grinder וקיימים שני סוגים תחת הקטגוריה הזו: Wheel Burr שלפעמים נקרא גם Flat Burr ו - Conical Burr. נתקלתי במידע סותר: באתר הזה אומרים שדיסקיות זה מומלץ יותר: יוצר פחות חום (כלומר שומר טוב יותר על הפולים והטעם) ויותר שקט. לעומת זאת באתר באנגלית בדיוק מאותם סיבות הומלץ ללכת דווקא על הסוג השני: Conical Burr. מבלבל משהו..
בכל אופן חיפשתי Wheel Burr באמאזון/איביי אבל שם לא כתוב איזה סוג של מטחנה זו.
אגב, ASCASO I MINI שהומלצה לא מצאתי במלאי אונליין ולא יודע כמה אמורה לעלות. לא מצאתי באתרים בחו"ל.
מצאתי כמה מטחנות ידניות באמאזון אבל לא בטוח לגבי אם הם מסוג דיסקיות:
מטחנה1 , מטחנה2 , מטחנה3 .
אשמח לקבל הפניות/לינקים/שמות של דגמים למטחנות דיסקיות, עדיפות לקומפקטיות ולידניות, מומלצות יותר ופחות , יקרות יותר ופחות
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
@soundv
2 סוגי הסכינים מייצרים טעם שונה,
אם אתה עושה סינגל דוזינג כלומר טוחן כמות לפעם אחת והסכינים לא קטנטנות ההתחממות זניחה לדעתי.
חפש פה באתר יד שניה לך עם הקפה שלך והמקינטה ותבדוק.
כך ישאר לך יותר כסף לקפה איכותי, וגם תקנה מטחנה טובה יותר.
2 סוגי הסכינים מייצרים טעם שונה,
אם אתה עושה סינגל דוזינג כלומר טוחן כמות לפעם אחת והסכינים לא קטנטנות ההתחממות זניחה לדעתי.
חפש פה באתר יד שניה לך עם הקפה שלך והמקינטה ותבדוק.
כך ישאר לך יותר כסף לקפה איכותי, וגם תקנה מטחנה טובה יותר.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
אירופרס
@soundv
אני גם משתמש באירופרס בערך שנה ומאד נהנה ממנו. השתמשתי בעבר במקינטה ולדעתי הוא עדיף בצורה מהותית על פניה, שכן במקינטה אין שליטה על כמות המים, הטמפ' שלהם, כמות הקפה, יש עובי טחינה מאד מסוים שצריך להשתמש בו והרבה פעמים הקפה יוצא שרוף. באירופרס יש שליטה על כל הרכיבים הללו מה שמאפשר להגיע לתוצאות מעולות, עשירות בטעם.
הסייג היחיד הוא שאירופרס מפיק קפה ולא אספרסו או סמי-אספרסו כמו במקינטה. אני אישית מעדיף קפה בבוקר, שכן אני מחפש ספל משקה חם ולא תמצית קפה מרוכזת. את האספרסו אני שותה בבתי קפה (ובד"כ מתאכזב..).
לגבי עוצמת המיצוי - זה תלוי בזמן החליטה ובגודל הטחינה: ככל שזמן החליטה יותר גבוה ושהטחינה יותר דקה יש יותר מיצוי ולהפך. מדובר במשחק קצת מורכב שכן המשתנים ההלו משפיעים גם על טעם הקפה: טחינה יותר דקה קפה יותר מר וטחינה יותר גסה קפה יותר חמוץ. הרבה ניסוי וטעייה.
מלבד זה ישנם עוד רכיבים לקחת בחשבון לחליטת קפה: טמפ' מים, יחס מים-קפה בחליטה וכו'. אחרי שמבינים את המערכת באופן כללי זה לא קשה מדי להכין קפה טעים והכי חשוב דיי בזול.
כפי שנאמר למעלה, הכי הכי חשוב לקנות פולי קפה טובים שמתאימים לטעם שלך.
לדעתי האישיתי כדי לך להשקיע במטחנה טובה עם אבני ריחיים שמאפשרת טחינה אחידה.
יש מטחנות ידניות פשוטות כדוגמת: Hario Skerton Pro או Hario Mini Mill
או מטחנות ידניות איכותיות ברמה גבוהה (יש גם גרסה שמתאימה לאספרסו): Lido 3
וניתן להשקיע גם במטחנה חשמלית בסיסית שמתאימה לפילטר: Baratza Encore
מטחנות כאלו יאפשרו לך להכין באירופרס קפה איכותי עם טעם מורכב.
אני גם משתמש באירופרס בערך שנה ומאד נהנה ממנו. השתמשתי בעבר במקינטה ולדעתי הוא עדיף בצורה מהותית על פניה, שכן במקינטה אין שליטה על כמות המים, הטמפ' שלהם, כמות הקפה, יש עובי טחינה מאד מסוים שצריך להשתמש בו והרבה פעמים הקפה יוצא שרוף. באירופרס יש שליטה על כל הרכיבים הללו מה שמאפשר להגיע לתוצאות מעולות, עשירות בטעם.
הסייג היחיד הוא שאירופרס מפיק קפה ולא אספרסו או סמי-אספרסו כמו במקינטה. אני אישית מעדיף קפה בבוקר, שכן אני מחפש ספל משקה חם ולא תמצית קפה מרוכזת. את האספרסו אני שותה בבתי קפה (ובד"כ מתאכזב..).
לגבי עוצמת המיצוי - זה תלוי בזמן החליטה ובגודל הטחינה: ככל שזמן החליטה יותר גבוה ושהטחינה יותר דקה יש יותר מיצוי ולהפך. מדובר במשחק קצת מורכב שכן המשתנים ההלו משפיעים גם על טעם הקפה: טחינה יותר דקה קפה יותר מר וטחינה יותר גסה קפה יותר חמוץ. הרבה ניסוי וטעייה.
מלבד זה ישנם עוד רכיבים לקחת בחשבון לחליטת קפה: טמפ' מים, יחס מים-קפה בחליטה וכו'. אחרי שמבינים את המערכת באופן כללי זה לא קשה מדי להכין קפה טעים והכי חשוב דיי בזול.
כפי שנאמר למעלה, הכי הכי חשוב לקנות פולי קפה טובים שמתאימים לטעם שלך.
לדעתי האישיתי כדי לך להשקיע במטחנה טובה עם אבני ריחיים שמאפשרת טחינה אחידה.
יש מטחנות ידניות פשוטות כדוגמת: Hario Skerton Pro או Hario Mini Mill
או מטחנות ידניות איכותיות ברמה גבוהה (יש גם גרסה שמתאימה לאספרסו): Lido 3
וניתן להשקיע גם במטחנה חשמלית בסיסית שמתאימה לפילטר: Baratza Encore
מטחנות כאלו יאפשרו לך להכין באירופרס קפה איכותי עם טעם מורכב.
- soundv (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 22
- הצטרף: דצמבר 2009
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
Re: אירופרס
@CoffeeLeo
·תודה על התגובה המושקעת והמלמדת. נראה שבאמת הטחנה הראשונה צריכה להיות מטחנת קפה. יש לי את האירו-פרס שנה וקצת. הוואקום שלו כבר פחות טוב והבוכנה יורדת מטה די מהר, כלומר ההתנגדות נמוכה ממה שהיתה. כנראה צריך להחליף את הגומי שם (שעולה אגב כמעט כמו כל המכשיר (די מעצבן..). בכל אופן תודה רבה
·תודה על התגובה המושקעת והמלמדת. נראה שבאמת הטחנה הראשונה צריכה להיות מטחנת קפה. יש לי את האירו-פרס שנה וקצת. הוואקום שלו כבר פחות טוב והבוכנה יורדת מטה די מהר, כלומר ההתנגדות נמוכה ממה שהיתה. כנראה צריך להחליף את הגומי שם (שעולה אגב כמעט כמו כל המכשיר (די מעצבן..). בכל אופן תודה רבה
Re: אירופרס
@soundv
·
אני קצת לא מבין - קצב ירידת הבוכנה לא תלוי בגומי. אם הגומי רופף והתייבש מה שיקרה הוא שהנוזל יצא דרכו בלחיצה חזקה במקום דרך הפילטר מלמטה. אם הקפה יוצר מהר, סימן שמדובר בטחינה גסה.
השאלה החשובה לדעתי היא האם הקפה טעים או לא טעים -
אני ממליץ כמתכון בסיסי להשתמש בשיטה ההפוכה בה קודם שמים את האירופרס הפוך:
1) שמים בתוכו כ-15 גרם קפה טחון בטחינה קצת פחות מבינונית.
2) מוזגים מים שאינם מבעבעים (כחצי דקה לאחר רתיחה) - כ- 240 גרם (יחס של 1:16).
2) מערבבים ומחכים כשתי דקות ומרכיבים את הפילטר (כדאי לשטוף את הנייר כדי להיפטר מטעמי לוואי).
4) הופכים את האירופרס על גבי כוס ולוחצים את הקפה החוצה.
5) מחכים דקה לפני שלוגמים מהקפה - כשהקפה לוהט הטעם שלו נוטה להיות חד וחמוץ, כשהקפה קצת מתקרר הטעם שלו נעשה יותר מתקתק.
כאן מתחיל המשחק - אם יצא לך קפה חמוץ מדי סימן שצריך לטחון יותר דק או להאריך את זמן החליטה, אם הקפה יוצא מר מדי אז להיפך - לטחון גס יותר או לקצר את זמן החליטה.
טעם הקפה גם משתנה לפי ה-'גיל' של פולי הקפה.
כשמאחסנים את האירופרס חושב לוודא שהגומי לא לחוץ בתוך הגליל כי לאורך זמן זה יזיק לו.
·
אני קצת לא מבין - קצב ירידת הבוכנה לא תלוי בגומי. אם הגומי רופף והתייבש מה שיקרה הוא שהנוזל יצא דרכו בלחיצה חזקה במקום דרך הפילטר מלמטה. אם הקפה יוצר מהר, סימן שמדובר בטחינה גסה.
השאלה החשובה לדעתי היא האם הקפה טעים או לא טעים -
אני ממליץ כמתכון בסיסי להשתמש בשיטה ההפוכה בה קודם שמים את האירופרס הפוך:
1) שמים בתוכו כ-15 גרם קפה טחון בטחינה קצת פחות מבינונית.
2) מוזגים מים שאינם מבעבעים (כחצי דקה לאחר רתיחה) - כ- 240 גרם (יחס של 1:16).
2) מערבבים ומחכים כשתי דקות ומרכיבים את הפילטר (כדאי לשטוף את הנייר כדי להיפטר מטעמי לוואי).
4) הופכים את האירופרס על גבי כוס ולוחצים את הקפה החוצה.
5) מחכים דקה לפני שלוגמים מהקפה - כשהקפה לוהט הטעם שלו נוטה להיות חד וחמוץ, כשהקפה קצת מתקרר הטעם שלו נעשה יותר מתקתק.
כאן מתחיל המשחק - אם יצא לך קפה חמוץ מדי סימן שצריך לטחון יותר דק או להאריך את זמן החליטה, אם הקפה יוצא מר מדי אז להיפך - לטחון גס יותר או לקצר את זמן החליטה.
טעם הקפה גם משתנה לפי ה-'גיל' של פולי הקפה.
כשמאחסנים את האירופרס חושב לוודא שהגומי לא לחוץ בתוך הגליל כי לאורך זמן זה יזיק לו.
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
@soundv
·לא יצא לי להיתקל במטחנה ידנית עם סכינים שטוחות, כל אלה שיצא לי לראות הן קוניות.
מטחנה מומלצת בתקציב די נמוך היא
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 2660737605
למרות שאני צריך לציין שהיא לא קטנה כמו שחושבים
בכל מקרה היא טוחנת לא רע בכלל בשביל התג מחיר שלה. מה שכן זה יכול להיות לא ככ כיף לטחון קפה כל פעם זה לוקח מעט זמן.
יש כאן בלוח מטחנה של אסקסו או איסומק הן צריכות לעשות עבודה טובה לאירופרס.
·לא יצא לי להיתקל במטחנה ידנית עם סכינים שטוחות, כל אלה שיצא לי לראות הן קוניות.
מטחנה מומלצת בתקציב די נמוך היא
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 2660737605
למרות שאני צריך לציין שהיא לא קטנה כמו שחושבים
בכל מקרה היא טוחנת לא רע בכלל בשביל התג מחיר שלה. מה שכן זה יכול להיות לא ככ כיף לטחון קפה כל פעם זה לוקח מעט זמן.
יש כאן בלוח מטחנה של אסקסו או איסומק הן צריכות לעשות עבודה טובה לאירופרס.
מה עם הנדפרסו?
גם אני חיפשתי מכונה/ תחליף שלא יהיה יקר ולא ידרוש יותר מידי תפעול במקום המקינטה שלי (בריקה). בנוסף חיפשתי משהו שאוכל להשתמש בו בשבת כי אני דתי. אשתי קנתה לי בחו"ל לפני שנתיים את האירופרס ומאז אני מג'נגל בין השניים.
כשחיפשתי תחליף חשבתי גם על ההנדפרסו. לא יצא לי לטעום קפה מהמכשיר הזה אבל הוא בהחלט מתאים לצרכים שתארת- קטן, זול ונוח לתפעול.
לגבי האירופרס- לא חיפשתי מספיק מדריכים ביוטיוב שיסבירו לי איך זה עובד אבל הבנתי די מהר. הודות לכם הבנתי שכנראה טעיתי ואני צריך לחפור קצת יותר על התפעול. הרבה פעמים הקפה יוצא עם טעמי לוואי שלמדתי להסתדר איתם (כנראה בגלל הניירות פילטר) אבל הם לחלוטין מורידים את רמת הקפה. אותו הדבר גם לגבי המקינטה. הקטע שבהתחלה יצא לי קפה מעולה כל פעם שהכנתי ועם הזמן ככל שההכנה נכנסה לרוטינה בבוקר האיכות של הקפה ירדה.
כשחיפשתי תחליף חשבתי גם על ההנדפרסו. לא יצא לי לטעום קפה מהמכשיר הזה אבל הוא בהחלט מתאים לצרכים שתארת- קטן, זול ונוח לתפעול.
לגבי האירופרס- לא חיפשתי מספיק מדריכים ביוטיוב שיסבירו לי איך זה עובד אבל הבנתי די מהר. הודות לכם הבנתי שכנראה טעיתי ואני צריך לחפור קצת יותר על התפעול. הרבה פעמים הקפה יוצא עם טעמי לוואי שלמדתי להסתדר איתם (כנראה בגלל הניירות פילטר) אבל הם לחלוטין מורידים את רמת הקפה. אותו הדבר גם לגבי המקינטה. הקטע שבהתחלה יצא לי קפה מעולה כל פעם שהכנתי ועם הזמן ככל שההכנה נכנסה לרוטינה בבוקר האיכות של הקפה ירדה.
Re: מה עם הנדפרסו?
@MikiIshai
·
מעולם לא השתמשתי בהנדפרסו אבל יש לי תחושה מאד ספקנית לגביו:
- הסלסלה שלו היא סינגל שוט (כ7 גרם קפה), גם במכונות אספרסו טובות קשה להכין אספסרסו טוב בסינגל שוט.
- הוא בנוי על יצירת לחץ באמצעות משאבה לתא לחץ שכאשר משחררים המים נלחצים דרך הקפה. הבעיה היא שלא מדובר בלחץ קבוע ואז מיד כשמשחררים את הלחץ הוא יורד.
- זה מכשיר שמיועד לאספרסו - כלומר כמות קטנה של מים שקשה מאד לשמור על הטמפרטורה שלה. במצב כזה סביר הקפה יחלט בטמפרטורה נמוכה ממה שצריך.
הבעיות הללו נפוצות ברוב המכשירים הלא חשמליים שמתיימרים להפיק אספרסו. לדעתי האישית, זה כמעט בלתי אפשרי להפיק אספרסו אמיתי ואיכותי במכונה שאיננה חשמלית וטובה.
ייתכן שהמצב שונה לגבי הנדפרסו, לא ניסיתי אותו, אבל בכל מקרה זה תלוי בטעמו האישי של כל אדם.
לגבי שבת, קשה לי להעלות על הדעת איך ניתן להכין אספרסו טוב בשבת עם כל המגבלות ההלכתיות. קפה שחור וקפה פילטר אפשרי בהחלט.
·
מעולם לא השתמשתי בהנדפרסו אבל יש לי תחושה מאד ספקנית לגביו:
- הסלסלה שלו היא סינגל שוט (כ7 גרם קפה), גם במכונות אספרסו טובות קשה להכין אספסרסו טוב בסינגל שוט.
- הוא בנוי על יצירת לחץ באמצעות משאבה לתא לחץ שכאשר משחררים המים נלחצים דרך הקפה. הבעיה היא שלא מדובר בלחץ קבוע ואז מיד כשמשחררים את הלחץ הוא יורד.
- זה מכשיר שמיועד לאספרסו - כלומר כמות קטנה של מים שקשה מאד לשמור על הטמפרטורה שלה. במצב כזה סביר הקפה יחלט בטמפרטורה נמוכה ממה שצריך.
הבעיות הללו נפוצות ברוב המכשירים הלא חשמליים שמתיימרים להפיק אספרסו. לדעתי האישית, זה כמעט בלתי אפשרי להפיק אספרסו אמיתי ואיכותי במכונה שאיננה חשמלית וטובה.
ייתכן שהמצב שונה לגבי הנדפרסו, לא ניסיתי אותו, אבל בכל מקרה זה תלוי בטעמו האישי של כל אדם.
לגבי שבת, קשה לי להעלות על הדעת איך ניתן להכין אספרסו טוב בשבת עם כל המגבלות ההלכתיות. קפה שחור וקפה פילטר אפשרי בהחלט.