@RuslanAbramov
·
אוקיי מצויין. עכשיו נשאר לי להבין איך מפיקים קפה כזה...
מחפש קרם ולא קפה נוזלי
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
·kasm כתב:@The-Fox
·
הטקסטורה אצלך נראית טוב.
ככה יוצא אצלי. אולי "הקוראים בקפה" יכולים לפענח את התוצאה......
נראה כמו חליטה עם מיצוי נמוך.
חלק מהסיבה יכולה להיות כמות נמוכה של קפה, טמפ' נמוכה, לחץ נמוך ועוד.
ד"א,, יש סימן ברור של בלונד במרכז שמעיד על סיום המיצוי של הקפה וזה הזמן לעצור את החליטה.
מעבר לזה אני מציע לך להתחיל לנסות לחלוט עם סלסלה כפולה שבה קל יותר להגיע לתוצאות טובות.
בקצרה, מה שגורם למרקם הצמיגי, העשיר והסמיך הזה שאתה מחפש (הידוע במושג "גוף" בקרב חובבי האספרסו) הוא מיצוי השמנים שנמצאים בפולי הקפה.
קפה טרי בכמות הנכונה שנחלט בטמפ' ובלחץ הנכונים יתן מיצוי אופטימלי.
בעיה נפוצה שיכולה לקרות בחליטה שמורידה משמעותית את המיצוי היא צ'אנליג.
במצבה הזה, מים עוברים דרך ערוצים עקיפים לקפה (הדפנות לדוגמא) ובכך גורמים למיצוי נמוך של הפולים.
זאת בעיה שנובעת מפיזור ודחיסה לא אופטימלים של הקפה בסלסלה שניתן לזהות אותה ע"י שימוש בידית ללא תחתית (ידית נייקד/botomless).
אתה יכול להתחיל בזה שתעלה סרטון חליטה ומשם אפשר יהיה לתת חוות דעת יותר מדוייקת.
- kasm (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 120
- הצטרף: ספטמבר 2017
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
@The-Fox
·
צילמתי תהליך. אני אנסה להעלות גם סרטון חליטה.
מכל הדברים שציינת, יכול להיות שישנה בעיית טמפ' חליטה (כי אני הורדתי את הטמפ' בקיץ)
ועם צאנלינג, שתמיד יש לי חשש שאני רואה סימנים לכך, למרות שאני משקיע בתהליך דחיסה, תראה בתמונות.
·
צילמתי תהליך. אני אנסה להעלות גם סרטון חליטה.
מכל הדברים שציינת, יכול להיות שישנה בעיית טמפ' חליטה (כי אני הורדתי את הטמפ' בקיץ)
ועם צאנלינג, שתמיד יש לי חשש שאני רואה סימנים לכך, למרות שאני משקיע בתהליך דחיסה, תראה בתמונות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
העוגייה נראית רטובה מדי, זה לרוב נובע מטחינה דקה מדי או יותר מדי קפה במקרה שלך כמות הקפה היא בסדר.
מהתמונה ששלחת נראה כאילו הקלייה היא כהה מדי, אבל זה אולי כי אני שותה קלייה בהירה יחסית, אם הקפה קלוט מדי אז הוא יאבד חלק מהטקסטורה שעליה אתה מדבר
דבר נוסף כמו שעומר המליץ, תנסה להשתמש בסלסה כפולה בדרך כלל הקפה ממנה ייצא יותר טוב.
בגלל המבנה הקונוסי של סלסלת יחיד אני לא חושב שהכלי שלך לפיזור הקפה עוזר כל כך.
ודבר אחרון חביב הייתי מציע לך לנסות לטחון מנה אחת לפח ולהשתמש במנה השניה.
מהתמונה ששלחת נראה כאילו הקלייה היא כהה מדי, אבל זה אולי כי אני שותה קלייה בהירה יחסית, אם הקפה קלוט מדי אז הוא יאבד חלק מהטקסטורה שעליה אתה מדבר
דבר נוסף כמו שעומר המליץ, תנסה להשתמש בסלסה כפולה בדרך כלל הקפה ממנה ייצא יותר טוב.
בגלל המבנה הקונוסי של סלסלת יחיד אני לא חושב שהכלי שלך לפיזור הקפה עוזר כל כך.
ודבר אחרון חביב הייתי מציע לך לנסות לטחון מנה אחת לפח ולהשתמש במנה השניה.
- kasm (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 120
- הצטרף: ספטמבר 2017
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
@RuslanAbramov
·
תודה רוסלאן.
המפורר קפה בנוי בדיוק לסלסלה שלי. הוא נכנס גם לקונוס.
דווקא הקלייה הזו לא כזו כהה בעיני.
פרקתי את המטחנה וראיתי שמקסימום נשאר שם 1 ג"ר קפה. היא נקייה בפנים.
כי אני טוחן, מכניס את המברשת הקטנה וגורף הכל ושוב לוחץ על טחינה וזה מעיף את כל השאריות,
ורק אז עושה דוזינג.
אולי אני צריך לנסות טחינה גסה יותר.
ואני ממש רוצה לעבוד עם סינגל שוט... מצטער שאני מתעקש על זה
אני אקנה 7 גר DTS או LM על ידית נייקד ואבדוק מה זה נותן.
·
תודה רוסלאן.
המפורר קפה בנוי בדיוק לסלסלה שלי. הוא נכנס גם לקונוס.
דווקא הקלייה הזו לא כזו כהה בעיני.
פרקתי את המטחנה וראיתי שמקסימום נשאר שם 1 ג"ר קפה. היא נקייה בפנים.
כי אני טוחן, מכניס את המברשת הקטנה וגורף הכל ושוב לוחץ על טחינה וזה מעיף את כל השאריות,
ורק אז עושה דוזינג.
אולי אני צריך לנסות טחינה גסה יותר.
ואני ממש רוצה לעבוד עם סינגל שוט... מצטער שאני מתעקש על זה
אני אקנה 7 גר DTS או LM על ידית נייקד ואבדוק מה זה נותן.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
בהקשר לשאלה המקורית של פותח השרשור, אתה מתייחס למיטב הבנתי לקפה עם הרבה גוף.
החליטה צריכה להיות טובה, טחינה מתאימה, מים לא חמים מדי! לא ארוכה מדי וכו'.
בנוסף, לא ראיתי בתגובות אם מישהו התייחס לסוג הפולים. יש סוגים שידועים ככאלה שתורמים לגוף של הקפה ולא מדובר בהכרח בצורך ברובוסטה. נסה לקלות קפה סומטרה או לפחות באופן ראשוני להתנסות בסומטרה של גלעד (נדמה לי שהוא קורא לזה "לוחם סומטרי" או משהו בסגנון הזה). לא רק שהסומטרה נותנת טעם מעולה, יש לה גם הרבה גוף...
ככלל אצבע, נסה להוציא שוטים קצרים. ממליץ להתנסות בדגימה של קפה ממהלך השוט - כל 10 שניות מתחילת החליטה תחליף את הכוס לכוס חדשה ותטעם כל כוס בנפרד, כך תראה את השפעת מהלך החליטה על הגוף של הקפה.
בסלסלות כפולות קל יותר להוציא שוטים טובים יותר וכדאי גם שתנסה לחלוט עם ידית בוטומלס....
בהצלחה
החליטה צריכה להיות טובה, טחינה מתאימה, מים לא חמים מדי! לא ארוכה מדי וכו'.
בנוסף, לא ראיתי בתגובות אם מישהו התייחס לסוג הפולים. יש סוגים שידועים ככאלה שתורמים לגוף של הקפה ולא מדובר בהכרח בצורך ברובוסטה. נסה לקלות קפה סומטרה או לפחות באופן ראשוני להתנסות בסומטרה של גלעד (נדמה לי שהוא קורא לזה "לוחם סומטרי" או משהו בסגנון הזה). לא רק שהסומטרה נותנת טעם מעולה, יש לה גם הרבה גוף...
ככלל אצבע, נסה להוציא שוטים קצרים. ממליץ להתנסות בדגימה של קפה ממהלך השוט - כל 10 שניות מתחילת החליטה תחליף את הכוס לכוס חדשה ותטעם כל כוס בנפרד, כך תראה את השפעת מהלך החליטה על הגוף של הקפה.
בסלסלות כפולות קל יותר להוציא שוטים טובים יותר וכדאי גם שתנסה לחלוט עם ידית בוטומלס....
בהצלחה
גם אני חזרתי משבוע בנאפולי , וכל אספרסו ששתיתי אם זה במלון , או בקאפרי או בסורנטו , היה סמיך כמו גלידה , פשוט מדהים .
מה שלא עשיתי לא הצלחתי להעתיק את הפטנט הזה , כאילו שרק באיטליה יש קפה כזה או שמדובר במכונות מסחריות שכנראה חולטות יותר טוב .
מרוב תיסכול / טמטום מכרתי את ה ECM , וכעת אני מחפש מכונה מסחרית ראש 1 או 2 מצידי ושתעלה גם 17 אלף רק שתוציא לי קפה כזה ...
הציעו לי La speziale vivaldi אמרו לי שהיא מעולה , למרות שאני סקפטי לגבי התוצאה .
כבר חשבתי ללכת על Sanremo - Verona ענקית מסחרית שמצאתי יד שנייה ...
מה שלא עשיתי לא הצלחתי להעתיק את הפטנט הזה , כאילו שרק באיטליה יש קפה כזה או שמדובר במכונות מסחריות שכנראה חולטות יותר טוב .
מרוב תיסכול / טמטום מכרתי את ה ECM , וכעת אני מחפש מכונה מסחרית ראש 1 או 2 מצידי ושתעלה גם 17 אלף רק שתוציא לי קפה כזה ...
הציעו לי La speziale vivaldi אמרו לי שהיא מעולה , למרות שאני סקפטי לגבי התוצאה .
כבר חשבתי ללכת על Sanremo - Verona ענקית מסחרית שמצאתי יד שנייה ...
- kasm (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 120
- הצטרף: ספטמבר 2017
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
@Amir4968
·
אמיר. עשית לי את היום, כבר הרגשתי קצת הזוי...
הדבר הראשון שאני עשיתי כשחזרתי, כתבתי לחברת La San Marco באיטליה. זה מה שרואים בכל מקום בנאפולי.
הם הפנו אותי למפיץ שלהם בארץ: INTTRADE G.G. LTD
שלא הצלחתי ליצור איתם קשר בנתיים. גם כמעט ולא נתקלתי במכונות של סאן מרקו באינטרנט למכירה.
חשבתי על המכונה הזו:
https://www.segafredo.com.au/product/la ... a-1-group/
למרות שאם אני אקנה אותה אני כנראה אצטרך למצוא בית חדש...
·
אמיר. עשית לי את היום, כבר הרגשתי קצת הזוי...
הדבר הראשון שאני עשיתי כשחזרתי, כתבתי לחברת La San Marco באיטליה. זה מה שרואים בכל מקום בנאפולי.
הם הפנו אותי למפיץ שלהם בארץ: INTTRADE G.G. LTD
שלא הצלחתי ליצור איתם קשר בנתיים. גם כמעט ולא נתקלתי במכונות של סאן מרקו באינטרנט למכירה.
חשבתי על המכונה הזו:
https://www.segafredo.com.au/product/la ... a-1-group/
למרות שאם אני אקנה אותה אני כנראה אצטרך למצוא בית חדש...
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 344
- הצטרף: יוני 2010
- מיקום: רעננה
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
Amir תקנה מכונת מנוף קפה קלוי כהה וסלסלת דאבל/טריפל תקבל כזה כמה שתרצה.Amir4968 כתב:גם אני חזרתי משבוע בנאפולי , וכל אספרסו ששתיתי אם זה במלון , או בקאפרי או בסורנטו , היה סמיך כמו גלידה , פשוט מדהים .
מה שלא עשיתי לא הצלחתי להעתיק את הפטנט הזה , כאילו שרק באיטליה יש קפה כזה או שמדובר במכונות מסחריות שכנראה חולטות יותר טוב .
מרוב תיסכול / טמטום מכרתי את ה ECM , וכעת אני מחפש מכונה מסחרית ראש 1 או 2 מצידי ושתעלה גם 17 אלף רק שתוציא לי קפה כזה ...
הציעו לי La speziale vivaldi אמרו לי שהיא מעולה , למרות שאני סקפטי לגבי התוצאה .
כבר חשבתי ללכת על Sanremo - Verona ענקית מסחרית שמצאתי יד שנייה ......
לגבי שאלתך משה, בדיוק הפוך תעבור לסלסלה כפולה או אפילו משולשת עם 20 גר קפה בחליטה קצרה ואיטית (תוציא אותו אחרי שיש ריסטרטו). סלסלת 7גר תתן לך קפה דליל יותר או ממש שלוק מזערי של סירופ סמיך.