מחפש קרם ולא קפה נוזלי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
kasm (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

@RuslanAbramov
·
אוקיי מצויין. עכשיו נשאר לי להבין איך מפיקים קפה כזה...

kasm (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

זה הבר קפה הכי נחשב בנאפולי Gambrinus . אפשר לראות בחלק הראשון של הסרט איך נראה הקפה שלהם.
אגב, הכוסות מתבשלות במים רותחים עד לחליטה.. אתה מקבל כוס רותחת וזה היה מוזר קצת.. :)


RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

היה לי את הקטע עם הכוס הרותחת גם בטאצ'ה ד'אורו ממש מבאס לדעתי אי אפשר לשתות.
יש להם את האמבט הזאת כי הכוסות אספרסו לא מתחממות מספיק על גבי המכונה בגלל התחלופה הגדולה

kasm (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

@RuslanAbramov
·
אני דווקא לא נתקלתי בזה בטאצה דאורו, אולי כי הייתי שם בקיץ.
אבל עכשיו זה חזר על עצמו בהרבה מקומות של קפה.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

kasm כתב:@The-Fox
·
הטקסטורה אצלך נראית טוב.
ככה יוצא אצלי. אולי "הקוראים בקפה" יכולים לפענח את התוצאה...
...
·
נראה כמו חליטה עם מיצוי נמוך.
חלק מהסיבה יכולה להיות כמות נמוכה של קפה, טמפ' נמוכה, לחץ נמוך ועוד.
ד"א,, יש סימן ברור של בלונד במרכז שמעיד על סיום המיצוי של הקפה וזה הזמן לעצור את החליטה.

מעבר לזה אני מציע לך להתחיל לנסות לחלוט עם סלסלה כפולה שבה קל יותר להגיע לתוצאות טובות.

בקצרה, מה שגורם למרקם הצמיגי, העשיר והסמיך הזה שאתה מחפש (הידוע במושג "גוף" בקרב חובבי האספרסו) הוא מיצוי השמנים שנמצאים בפולי הקפה.
קפה טרי בכמות הנכונה שנחלט בטמפ' ובלחץ הנכונים יתן מיצוי אופטימלי.
בעיה נפוצה שיכולה לקרות בחליטה שמורידה משמעותית את המיצוי היא צ'אנליג.
במצבה הזה, מים עוברים דרך ערוצים עקיפים לקפה (הדפנות לדוגמא) ובכך גורמים למיצוי נמוך של הפולים.
זאת בעיה שנובעת מפיזור ודחיסה לא אופטימלים של הקפה בסלסלה שניתן לזהות אותה ע"י שימוש בידית ללא תחתית (ידית נייקד/botomless).

אתה יכול להתחיל בזה שתעלה סרטון חליטה ומשם אפשר יהיה לתת חוות דעת יותר מדוייקת.

kasm (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

@The-Fox
·

צילמתי תהליך. אני אנסה להעלות גם סרטון חליטה.
מכל הדברים שציינת, יכול להיות שישנה בעיית טמפ' חליטה (כי אני הורדתי את הטמפ' בקיץ)
ועם צאנלינג, שתמיד יש לי חשש שאני רואה סימנים לכך, למרות שאני משקיע בתהליך דחיסה, תראה בתמונות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

kasm (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

המשך...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

העוגייה נראית רטובה מדי, זה לרוב נובע מטחינה דקה מדי או יותר מדי קפה במקרה שלך כמות הקפה היא בסדר.
מהתמונה ששלחת נראה כאילו הקלייה היא כהה מדי, אבל זה אולי כי אני שותה קלייה בהירה יחסית, אם הקפה קלוט מדי אז הוא יאבד חלק מהטקסטורה שעליה אתה מדבר
דבר נוסף כמו שעומר המליץ, תנסה להשתמש בסלסה כפולה בדרך כלל הקפה ממנה ייצא יותר טוב.
בגלל המבנה הקונוסי של סלסלת יחיד אני לא חושב שהכלי שלך לפיזור הקפה עוזר כל כך.
ודבר אחרון חביב הייתי מציע לך לנסות לטחון מנה אחת לפח ולהשתמש במנה השניה.

kasm (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

@RuslanAbramov
·
תודה רוסלאן.
המפורר קפה בנוי בדיוק לסלסלה שלי. הוא נכנס גם לקונוס.

דווקא הקלייה הזו לא כזו כהה בעיני.

פרקתי את המטחנה וראיתי שמקסימום נשאר שם 1 ג"ר קפה. היא נקייה בפנים.
כי אני טוחן, מכניס את המברשת הקטנה וגורף הכל ושוב לוחץ על טחינה וזה מעיף את כל השאריות,
ורק אז עושה דוזינג.

אולי אני צריך לנסות טחינה גסה יותר.

ואני ממש רוצה לעבוד עם סינגל שוט... מצטער שאני מתעקש על זה :?
אני אקנה 7 גר DTS או LM על ידית נייקד ואבדוק מה זה נותן.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

:lol: אין לך על מה להצטער.
קח בחשבון שסלסלת lm דורשת טמפר ייעודי.
כמה זמן לוקח לך לחלוט 20 -18גרם משקה?
לפי הספר זה אמור לקחת לך סביב ה25 שניות אחרת הטחינה דקה מדי

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

בהקשר לשאלה המקורית של פותח השרשור, אתה מתייחס למיטב הבנתי לקפה עם הרבה גוף.
החליטה צריכה להיות טובה, טחינה מתאימה, מים לא חמים מדי! לא ארוכה מדי וכו'.
בנוסף, לא ראיתי בתגובות אם מישהו התייחס לסוג הפולים. יש סוגים שידועים ככאלה שתורמים לגוף של הקפה ולא מדובר בהכרח בצורך ברובוסטה. נסה לקלות קפה סומטרה או לפחות באופן ראשוני להתנסות בסומטרה של גלעד (נדמה לי שהוא קורא לזה "לוחם סומטרי" או משהו בסגנון הזה). לא רק שהסומטרה נותנת טעם מעולה, יש לה גם הרבה גוף...
ככלל אצבע, נסה להוציא שוטים קצרים. ממליץ להתנסות בדגימה של קפה ממהלך השוט - כל 10 שניות מתחילת החליטה תחליף את הכוס לכוס חדשה ותטעם כל כוס בנפרד, כך תראה את השפעת מהלך החליטה על הגוף של הקפה.
בסלסלות כפולות קל יותר להוציא שוטים טובים יותר וכדאי גם שתנסה לחלוט עם ידית בוטומלס....
בהצלחה

kasm (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

כפי שפרסמתי בצילומים, אולי קל לפספס את זה, אני חולט בערך 10 גר משקה מ 9 גר קפה.
זה לוקח לי פלוס מינוס 15 שניות.

היום קליתי סומטרה לדרגת קלייה כהה יותר ממה שאני רגיל (בהשפעת נאפולי).
ועוד כמה זנים...
אולי אני צריך לנסות לשתות סומטרה לבד.

תודה לכל העוזרים!

Amir4968
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: יולי 2017
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

גם אני חזרתי משבוע בנאפולי , וכל אספרסו ששתיתי אם זה במלון , או בקאפרי או בסורנטו , היה סמיך כמו גלידה , פשוט מדהים .
מה שלא עשיתי לא הצלחתי להעתיק את הפטנט הזה , כאילו שרק באיטליה יש קפה כזה או שמדובר במכונות מסחריות שכנראה חולטות יותר טוב .
מרוב תיסכול / טמטום מכרתי את ה ECM , וכעת אני מחפש מכונה מסחרית ראש 1 או 2 מצידי ושתעלה גם 17 אלף רק שתוציא לי קפה כזה ...
הציעו לי La speziale vivaldi אמרו לי שהיא מעולה , למרות שאני סקפטי לגבי התוצאה .
כבר חשבתי ללכת על Sanremo - Verona ענקית מסחרית שמצאתי יד שנייה ...

kasm (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

@Amir4968
·
אמיר. עשית לי את היום, כבר הרגשתי קצת הזוי... :twisted:
הדבר הראשון שאני עשיתי כשחזרתי, כתבתי לחברת La San Marco באיטליה. זה מה שרואים בכל מקום בנאפולי.
הם הפנו אותי למפיץ שלהם בארץ: INTTRADE G.G. LTD
שלא הצלחתי ליצור איתם קשר בנתיים. גם כמעט ולא נתקלתי במכונות של סאן מרקו באינטרנט למכירה.
חשבתי על המכונה הזו:
https://www.segafredo.com.au/product/la ... a-1-group/

למרות שאם אני אקנה אותה אני כנראה אצטרך למצוא בית חדש... :D

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: יוני 2010
מיקום: רעננה
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

Amir4968 כתב:גם אני חזרתי משבוע בנאפולי , וכל אספרסו ששתיתי אם זה במלון , או בקאפרי או בסורנטו , היה סמיך כמו גלידה , פשוט מדהים .
מה שלא עשיתי לא הצלחתי להעתיק את הפטנט הזה , כאילו שרק באיטליה יש קפה כזה או שמדובר במכונות מסחריות שכנראה חולטות יותר טוב .
מרוב תיסכול / טמטום מכרתי את ה ECM , וכעת אני מחפש מכונה מסחרית ראש 1 או 2 מצידי ושתעלה גם 17 אלף רק שתוציא לי קפה כזה ...
הציעו לי La speziale vivaldi אמרו לי שהיא מעולה , למרות שאני סקפטי לגבי התוצאה .
כבר חשבתי ללכת על Sanremo - Verona ענקית מסחרית שמצאתי יד שנייה ...
...
Amir תקנה מכונת מנוף :) קפה קלוי כהה וסלסלת דאבל/טריפל תקבל כזה כמה שתרצה.
לגבי שאלתך משה, בדיוק הפוך תעבור לסלסלה כפולה או אפילו משולשת עם 20 גר קפה בחליטה קצרה ואיטית (תוציא אותו אחרי שיש ריסטרטו). סלסלת 7גר תתן לך קפה דליל יותר או ממש שלוק מזערי של סירופ סמיך.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”