תהיות של מתחיל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
BillySun (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 42
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תהיות של מתחיל

נושא שלא נקרא #1 

[הודעה ראשונה בפורום. הידד]
==========

אז בתור אוהב קפה, ולאחר המון שנים של השקעה כספית ניכרת בתחומי עניין אחרים (בעיקר סטריאו וצילום) - מרגיש כאילו זה הזמן לשדרג משמעותית את איכות הקפה שאני שותה בבית.
המטרה העיקרית היא קפוצ'ינו ואספרסו (כמובן).

אז סימנתי לעצמי תקציב של ~8000, והתחלתי לנבור ברשת ו....ככל שאני לומד יותר אני מבין כמה התקציב שלי מוגבל.

* דוודים - מהר הבנתי שסינגל בויילר זה ממש לא בשבילי. משמה לHX ומהר מאוד אני מבין שממש כדאי ללכת כבר על
DUAL BOILER וזהו (ההקצפה הולכת להיות חשובה מאוד. כן.)
* ואז בא ה-PID. איך אפשר להתעמק בפתרון הנחמד הזה ואז לקנות מכונה שמסיקה מסקנות על טמפ' הבויילר בעזרת
חיישני לחץ מיושנים?
* ואז ראש E-61.... טוב נו. אתם רואים לאן זה הולך.
* מטחנות.. אוי המטחנות.
==========



התהיות שלי הן כאלה:

1. אני לא רואה איך מצליחים לפגוע בול בפעם אחת ובלי חור גדול בכיס. קצת מבעס.
2. האם לוותר על מכונות ידניות ופשוט לקנות אול-אין-וואן סטייל הברוויל אוראקל?
3. לאיזה עוד פיצ'רים חשובים בכלל לא הגעתי ואני צריך להכיר? העולם הקפה הזה הרבה יותר עשיר ומתוחכם
משחשבתי
4. מכירים מקום שאפשר פשוט ללכת ולנסות מכונות? כזה שבכיף יתנו לך תשומת לב ויספקו מידע בלי להיות פושים מדי על
למכור?
5. חיפשתי בפורום הזה שרשורים דביקים שקשורים בהמלצות (נגיד לפי רמות תקציב או לפי פיצ'רים) ולא מצאתי. יש כזה?
6. כמה כל עניין הקוסטומיזציה לאחר קניה קריטי?

תרגישו חופשי להגיב \ לתקן אותי \ להכווין אותי \ סתם להגיד שחפרתי.

תודה מראש!

נ.ב
אני חולם כרגע על הפרופיטק 700.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אם אתה שואל אותי. הייתי ממליץ לך לקנות מטחנה בסגנון של הסטה 270 ומכונה די פשוטה יד שניה כדי שתוכל להשתפשף קצת עם הכנה של קפה ותראה בכלל אם כל ההתעסקות הזאת באה לך בטוב, אחכ תוכל למכור את המכונה בהפסד של 200-300₪ ש''ח ולקנות ציוד אחרי שאתה יותר מגובש בדעות שלך. את המטחנה לא באמת תצטרך להחליף כי היא מספקת תוצאות מעולות

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

8000 זה סכום יפה מאוד להתחלה.
הייתי הולך על אפרטמנטו יד 2 (יש אחת כמעט חדשה בלוח ב 5000 אם אני לא טועה)- זו אחלה מכונה ומאוד נוחה לשימוש אפילו של מתחיל. לא הייתי הולך על דואל בוילר בתקציב שלך אלא הייתי מעדיף ללכת על hx. וגם זה לא מאוד ישנה לך את החוויה כי הקצפה היא עושה בלי בעיה ומצויין, וההבדל בתפעול בינה לבין דואל זה שצריך להוציא קצת מים מהראש לפני חליטה (קולינג פלאש). בעודף תרכוש מטחנה טובה עם סכינים גדולות כמו הצ׳אדו e5. גם הסטה 270 טובה ונכנסת בתקציב.
על האוראקל הייתי מוותר כי המטחנה שלה לא מספיק טובה.
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 333
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אני חושב שהמקום הכי טוב בו תוכל לנסות מכונות הוא אצל אנשים.
ממליץ לשים לפחות 2000-2500 על מטחנהףואת השאר עם מכונה. זה משאיר לך 5.5 אש״ח, שזה אחלה מחיר שבעולם לhx יד שנייה. לגבי הדוד כפול, יש אכן חזרתיות מעולה עם אספרסו, והקצפה קצת שונה... אבל זו באמת קפיצה משמעותית למכונה ראשונה.

המלצתי לדלג על מכונות הכניסה, ולוותר לחלוטין על מכונות משולבות, זה לא ברמה של התקציב שלך, ואם בכלל.
אני מזמין אותך לב״ש להתרשם מהציאדו e5p ומהr58 ל רוקט, אם באלך :)

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

8000..... חתיכת מתחיל

ההמלצה שלי היא בהתאם למה שאתה שותה.
אם מרכז הכובד הוא בקפוצינו, אז hx חדש או יד שניה ומטחנה עד 2000 שקל יעשו את העבודה בצורה מצויינת, ורק אם תמשיך לקרוא בפורום אז ידגדג לך לשדרג.

אם אתה שותה בעיקר אספרסו, אז לדעתי צריך קצת יותר כסף על מטחנה (ייתכן שהסטה תתאים, לפי חוות דעות בפורום) ואז hx או db בהתאם לתקציב, יש פער לא קטן בכסף.

דבר אחרון, אל תקנה ציוד שתצטרך לבצע לו קסטומיזציה, זה ממש לא משתלם (פרט לטרמומטר אם תלך על hx).

איזו מכונה יש לך היום?

BillySun (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 42
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #6 

@RuslanAbramov
·
מחשבה מעניינת. קצת כמו שאני ממליץ לאנשים דווקא להשקיע יותר בעדשה מאשר בגוף המצלמה.
איפה רוכשים בארזאה סטה 270 בארץ? נראה כאילו אף אחד לא מייבא אותה...

אני פשוט רוצה להבין כמה כסף ישאר לי למכונה אחרי דבר כזה. 500 דולר בארה"ב זה בערך 3000 שקלים פה, לא?

BillySun (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 42
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #7 

@BarDar
·
לגבי האפארטמנטו - ראיתי אותה ביד שניה. מעניינת לגמרי.
מניח שהגודל הפיזי שלה הוא היתרון הכי גדול.. נחמד שיש ראש E-61 אבל זה שאין PID זה לא חסרון שיבוא לידי ביטוי?

לגבי הצ'אדו אי-5 והסטה - אברר. אני מבין במטחנות אפילו פחות ממה שאני מבין במכונות. זה הנושא הבא בתור.

אגב - אני יודע ש8 זה אחלה סכום בכלליות, פשוט עושה רושם שהוא יגרור המון פשרות בתחום הזה.
ב8 אלף אפשר להביא קיט חלומות למתחילים גם בסטריאו וגם בצילום.. לא חושב שאפשר להגיד אותו דבר על קפה.

BillySun (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 42
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #8 

@tzvielbd
·
תודה על ההזמנה.
רוקט עושה רושם של מותג פופלארי משהו..

הR58 פוגעת בכל הפרמטרים שדיברתי עליהם והיא בכלל נראית מדהים (מותר להגיד שהמראה של מכונות קפה לגמרי עושה לי אתזה?)
האפארטמנטו נראית לידה כמו מכונה שירו בה קרן לייזר הוליוודית מקטינה.. :)

BillySun (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 42
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #9 

@nadavmm
·

לגבי הכסף, כמו שכתבתי לBarDar, אני יודע ש8 זה לא מעט במונחים כלכליים. הייתי מעדיף להוציא פחות.. אבל לא רואה אתזה קורה, כי.. ובכן, אלו המחירים בארץ.

לא יודע עדיין להגיד מה מרכז הכובד. הייתי מהמר על 50% 50%.
כשאני הולך לחברים טובים שיש להם סט טוב (מכונה ECM GIOTTO + מטחנה OBEL אינסטנטניוס) - אני לגמרי נהנה מהאספרסו. הם מוציאים מנה נהדרת.

בחוץ.. בבתי קפה - לרוב משקאות חלביים. אבל אני לא רוצה לוותר על הקפצה. זה עדיין חשוב.

אהה - מעדיף לא לספר איזו מכונה יש לי בבית כרגע. מפחד שתפסיקו לעזור לי. בוא נגיד שמרבית הקפה הנוכחי שלי יוצא מביאלטי מוקה אקפסרס.


------------
נ.ב

עושה רושם שיש תמימות דעים לגבי חשיבות המטחנה ולגבי החלוקה הכספית.
נחמד. אנחנו מתקדמים לאנשהו.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

נדמה לי שקדמה מייבאים את הסטה לארץ. אני את שלי ייבאתי מחול.
לי אישית קשה להמליץ לבן אדם שנכנס לתחום ללכת ישר לציוד צץקדם מאוד, בעיקר בגלל עלות הציוד. לדעתי ושוב זאת כמובן דעתי משתמש מתחיל צריך להשתשף קצת עם מכונות פשוטות יחסית ולהבין אם ההתעסקות הזאת מתאימה לו בכלל. זה סתם חבל לקנות ציוד ואחרי שנה לצכור אותו כי עוברים למכונה אוטומטית :roll:
קח לך בחשבון שמכונה זה תחזוקה שוטפת, אמנם לא משהו בשמים אבל בכל זאת.
בנוסף הטחינה והכל זה משהו שלוקח דקה 2 כל ההתעסקות עם המנה לפני השוט. זה כמובן משתפר עם ציוד מתקדם יותר אבל זה עדיין קיים בצורה כזאת או אחרת.
אם כל זה לא מרתיע אותך, בתקציב שלך אתה יכול לקנות אפרטמנו חדשה מחול עם מטחנה כמו הציאדו או הסטה וזה אחלה סט שבעולם, במיוחד לקפוצינו וכו

BillySun (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 42
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #11 

@RuslanAbramov
·

מצד אחד אני רוצה להגיד שאני מסכים איתך ומבין שעדיף להמליץ להתחיל לייט, ואז לעלות אם זה עדיין בראש מעיינך.
מצד שני, אני יודע כמה אני אוהב קפה, ואני מבין את ההתעסקות (ואת המקום שזה יתפוס במטבח, ואת הלכלוך וכו'), ובהנחה שאצליח להגיע לתוצאות שאני מקווה שאגיע אליהן, זה נראה לי לגמרי שווה את ההוצאה.

חוץ מזה, שיש הפסד כספי גם בהנחה שהתחלת לייט והחלטת לשדרג, לא?

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

@BillySun
·נניח ואתה מחליט להמשיך עם התחביב לרוב זה הפסד של משהו כמו 200-300 שח על ציוד נאמר קנית מכונה ב1500 תוכל למכור אותה אחרי שנה שנה וחצי ב1200 בהנחה שהציוד מטופל.
אני אישית התחלתי מסט שעלה לי 1200₪ גאג'יה קלאסיק ומטחנה של אסקסו, במכונה השקעתי קרוב ל350₪ של שיפורים למינהם.
אחרי חצי שנה קניתי מטחנה בלוח שהוספתי עליה עוד 300 ש''ח מהמחיר שמכרתי את המטחנה שלי.
אחרי שנה החלטתי לעבור למכונת מנוף חדשה יחד עם סטה.
מכרתי את המכונה והמטחנה ב1300₪+- כלומר "בזבזתי" 600₪ אבל במסגרת התהליך הזה למדתי הרבה. מה גם שאחרי תקופה שאתה שוקל להשתדרג אתה נסגר פחות או יותר על מה אתה רוצה

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

אם זה עדיין רלוונטי הייתי ממליץ לך לבדוק:
https://www.htcafe.co.il/vt291885.html
כמו כן יש מטחנת וריו במחיר אטרקטיבי בהחלט תעשה את העבודה.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

כשהתחלתי עם חיידק הקפה לפני כמה שנים, חבר שהיה טכנאי של מכונות קפה הסביר לי שרק בריסטה מקצוען יכול להוציא שוט טוב ודיי עיקבי ממכונות זולות. המכונות הזולות הרבה פחות סלחניות ומצריכות תפעול מאוד מדויק. בגללו החלטתי להגדיל את התקציב ולקנות ציוד שיהיה יותר סלחני לטעויות של מתחילים....
8000 זה המינימום לדעתי למי שרוצה סט שגם מוציא אספרסו וגם נותן הקצפה יציבה ברמת בית קפה.
האפרטמנטו מכונה מצויינת עם דוד גדול שנותן הקצפה חזקה ויציבה, והראש שלה מוציא חליטה טובה מאוד. pid זה דיי מיותר לדעתי, במיוחד בהתחלה. זה נחמד שאפשר לשחק עם טמפ' חליטה אבל לא מתאים למישהו מתחיל, כי עדיף להתייחס לפרמטרים אחרים בחליטה כמו פיזור, טימפור, טחינה, ולהשאיר את משחק הטמפ' לשלב אחר בהתמקצעות.
יש המון פרמטרים שמשפיעים על איכות השוט- טריות, טחינה, טמפ' ושינוי שלה בזמן חליטה, לחץ משאבה, זמן, סוג מים ועוד. בתור מתחיל עדיף לך לקבע כמה מהמשתנים כדי להבין מהיכן נובעות טעויות.
אם תוותר על pid אתה מקבע טמפ ומוציא אותה מהמשוואה. גם כך המכונה מכוונת לטמפ' אופטימלית לרוב סוגי הקפה, וניתן לפצות על חריגה קטנה ע"י כיוון טחינה שונה ומשקל שונה וכו'.
אם תקנה מטחנה טובה אתה מקבע את איכות ודרגת הטחינה. הצ׳אדו מטחנה מעולה עם סכינים גדולות שלא מתחממות, טוחנת ישר לפוטפילטר ומבטיחה קפה טרי (עדיף ממטחנה עם מחלק מנות). בנוסף היא קלה לניקוי. הסטה יותר מתוחכמת ומעולה למי שעושה סינגל דוז (שקילה של מנות מדויקות) כי אין לה אגירה. שתיהן תהיינה בחירות מעולות.
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 333
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

למרות שעקרונית רוסלן צודק, אני חושב שאם אתה באמת בטוח מכונה זולה דיי תבאס אותך, וחבל על הכסף...
יחד עם זה, מטחנה טובה בכל מקרה כדאית.
הvarioשיש כאן בלוח תהיה בחירה מעולה!! ואני לא מבין איך היא לא נמכרה עד עכשיו...
אתה יכול לשדך לה את האפרטמנטו ולסיים את הסיפור ב6000 ש״ח.

דאבל בוילדר הזולה ביותר שתהיה לך היא הqm67 או הexpobar brewtus 4, את שתיהן תוכל להשיג בכ7.5 אש״ח... אבל שוב, האפרטמנטו נהדרת

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”