טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #46 

בהמשך נסיתי הבוקר להכין דאבל עם 18 גרם הזרימה הייתה 18 שניות ועוגיה בוצית .
בנסיון זה טחנתי 20 גרם ונקיתי בדוזר 8 התפלאתי שלא ירד מהקפה ונשארתי על 20 גרם לא יודע אם העוגיה נוגעת בסקרין אבל בתוצאה גירדתי להגיע ל 26 שניות אלי חליטת יתר והעוגיה עם טיפה שלולית מלמעלה הטעם השתפר אבל עדין לא משהו מה דעתכם? ( הדחיסה חזקה לדעתי כיוון שהקפיץ מצריך להפעיל כוח בסירטון זה נראה קל )

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #47 

תבדוק אם העוגיה שלמה אחרי החליטה או שיש בה חורים. אם יש חורים ("channeling") אז גם אם אתה מקבל כמות קפה נכונה לכאורה, יכול מאוד להיות שהטחינה דקה מדי וכשהעוגיה נפרצת זורם מספיק קפה כדי להשלים לכמות "הנכונה". ואם מדברים על הכמות, כדאי שתשקול את הספל לפני ואחרי החליטה. קשה להגיע למסקנות מבלי הנתון הזה.

ההימור שלי הוא שהטחינה שלך דקה מדי ושיש channeling, אבל לא הייתי שם על זה כסף ;-)

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #48 

יוצא לך יותר יפה מאצלי :-)
אני זוכר שאתה שותה קפוצ'ינו
תחלוט פחות זמן ותוסיף חלב ויהיה לך טעים.
אולי אתה מפרש טעם חזק ומריר של קפה, בשרוף
פחות קפה בכוס על יותר חלב, יביא אותך בטוח למקום טוב יותר :-)
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #49 

נראה לי שהעוגיה הייתה שלימה .
אני אנסה מחר טחינה עבה ודחיסה חזהקה עם דוזר על 8 תודה על העזרה :) (Y)
אגב גילעד הקפה שתעתמי אצלך היה ממש מיוחד גם כאספרסו וגם קפוצינו אני חושב שזה היה היירגשף

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

נושא שלא נקרא #50 

אוראל כתב:בהמשך נסיתי הבוקר להכין דאבל עם 18 גרם הזרימה הייתה 18 שניות ועוגיה בוצית .
בנסיון זה טחנתי 20 גרם ונקיתי בדוזר 8 התפלאתי שלא ירד מהקפה ונשארתי על 20 גרם לא יודע אם העוגיה נוגעת בסקרין אבל בתוצאה גירדתי להגיע ל 26 שניות אלי חליטת יתר והעוגיה עם טיפה שלולית מלמעלה הטעם השתפר אבל עדין לא משהו מה דעתכם? ( הדחיסה חזקה לדעתי כיוון שהקפיץ מצריך להפעיל כוח בסירטון זה נראה קל )


אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #51 

יופי אז מה ההבדל בין מה שאני מכין ?
אגב אני מוכר את המקינטה בילטי בריקה במצב חדש אם תרצה דבר איתי :lol:

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

זה תמיד יכול להיות גם הקפה :-) גם שלי

נושא שלא נקרא #52 

@moshez
·
לא חף מטעויות :-)
אך כדי להגיע למצב של קפה שרוף, צריך להיכנס לפיצוץ 2 ועמוק אליו או לקלות מאוד ארוך אחרי פיצוץ 1 ואז הקרמל כבר יתחיל להישרף ובכניסה לפיצוץ 2 הוא כבר יהיה שרוף .
אני כמובן לא מגיע לאזורים האלה :-)
אבל הכל יכול לקרות, לכן אני תמיד בודק עם הלקוחות במקרה של תלונה, מה הגורם.


שבוע מצויןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #53 

אני ממש מעריץ של גילעד בן אדם אמיתי שאוהב לעזור בשמחה ומכל הלב שומר על אמינות בכל מחיר גם אם יש לו הפסד מכך אני לא רק מתלהב ומתפעל מקפה איכותי אלא גם ובעיקר מאנשים איכותיים כמוך וזה שווה הכל (Y)

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

נושא שלא נקרא #54 

אוראל כתב:אני ממש מעריץ של גילעד בן אדם אמיתי שאוהב לעזור בשמחה ומכל הלב שומר על אמינות בכל מחיר גם אם יש לו הפסד מכך אני לא רק מתלהב ומתפעל מקפה איכותי אלא גם ובעיקר מאנשים איכותיים כמוך וזה שווה הכל (Y)
...
·זה רק בפורום הוא נחמד
במציאות לא
:lol:

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

גם אשתי אומרת את זה :-)

נושא שלא נקרא #55 

@moshez
·
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”