עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
yoni1990 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 236
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

נושא שלא נקרא #1 

קניתי את המכונה לפני שבועיים (מכונה ראשונה שלי :D). אשמח אם תוכלו לראות מה אני עושה לא טוב. עדיין לא מרוצה מהקפה שיוצא לי. יוצא לי טעם מעט חומצי/בוסרי כזה, ולא טעם חזק של קפה שמשאיר אפטרטייסט טוב. העוגיה כמעט תמיד יוצאת רטובה יחסית, וקרה לי גם שנדבקה לראש.
כמה הערות: מדובר בקפה טרי של גלעד שעברו 12 יום מאז קלייתו והטמפר הוא 57 מ"מ.
טמפר חדש וידית נייקד כבר בדרך, אבל עד אז, מה אני יכול לשפר?
https://drive.google.com/file/d/1-MItnN ... p=drivesdk
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

נושא שלא נקרא #2 

@yoni1990
·

שים עוד קפה, תטחן גס יותר ודחוס כמו בנאדם גם בקצוות :D
טמפר 57 נראה לי קטן..

yoni1990 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 236
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

נושא שלא נקרא #3 

@ozeltzex
טמפר 57 בוודאי לא מתאים, הזמנתי כבר אחד של 58.3.
נראה לי שאם אשים עוד קפה, הוא ייגע בטח בבורג הנאחס של הסילביה (גם בורג שטוח כבר הוזמן).

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

נושא שלא נקרא #4 

@yoni1990
·

אם אתה לא נוגע בכמות אז תעבוד על הדחיסה שלך.
שיטה טובה שאני משתמש (בעיקר אם יש לך טמפר קטן) היא לדחוס חלש ואז תנועה מעגלית עם הטמפר. לא משנה כמה חזק תדחוס, השיטה הזאת תביא את הקפה לגובה נמוך יותר דחוס טוב טוב בלי הרבה כל.

https://www.home-barista.com/tips/nutat ... 12625.html

idoleff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 314
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

איזה סלסלה זאת? המקורית של V2?
כמה קפה יש שם אחרי הטחינה? הייתי בלי קשר מוריד איזה גרם-שניים מהמטחנה לפני כדי להעיף קפה ישן

yoni1990 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 236
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@ozeltzex תודה רבה, אנסה את זה.

@idoleff כן המקורית של v2. שקלתי 14.3 גרם לפני טחינה, אבל כפי שאפשר לראות בסרטון, אני מוציא עם מברשת את השאריות שנאגרות, כך שהאגירה היא די אפסית. לפני השוט שצולם טחנתי כמות לשני שוטים, כך שלא היה שם קפה ישן.

idoleff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 314
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

מתוך עניין, הייתי מנסה לשקול את הקפה אחרי טחינה, לך תדע מה תגלה...
בכל אופן, כמו שאופיר אמר, נראה לי שאפשר להוסיף עוד קצת קפה (הייתי מתחיל מלנסות 15 גרם קפה טחון)

amirnew
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 118
הצטרף: נובמבר 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

אתה חולט 30 מל עם כמות של אספרסו כפול? למה? אתה רוצה אספרסו רגיל ולא מצליח לך עם הסלסילה של הבודד?

yoni1990 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 236
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@amirnew
להבנתי היחס בין משקל הקפה הטחון לכמות החליטה אמור להיות 1:2. חוץ מזה שאחרי 30 מ"ל בכמות הזאת מתחיל להגיע כבר הבלונד.
האמת שאני די מבולבל בעניין של יחס קפה/חליטה. לא מבין איך אנשים מוציאים 60 מ"ל בלי להגיע לבלונד.

amirnew
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 118
הצטרף: נובמבר 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

לא יודע, אולי אתה יודע מה שאני לא יודע.
לבלונד עם גוונים תגיע, אבל זה גם מאזן את השוט של הקפה.
45 50 מל תנסה למשוך עם 15/16 אולי גרם.
אני חושב שהסלסילה הרגילה גם מחזיקה 18 גרם.
הvst מחזיקה 18 בקלות.
זה שוט יחסית ארוך אצלי. לפני שהכל היה מדוייק יותר... נראה לי שבקלות יוצא שם יותר מ30 מל "לא בלונד"

amirnew
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 118
הצטרף: נובמבר 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

תמונה של השוט בסוף
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

נושא שלא נקרא #12 

ozeltzex כתב: אם אתה לא נוגע בכמות אז תעבוד על הדחיסה שלך.
שיטה טובה שאני משתמש (בעיקר אם יש לך טמפר קטן) היא לדחוס חלש ואז תנועה מעגלית עם הטמפר. לא משנה כמה חזק תדחוס, השיטה הזאת תביא את הקפה לגובה נמוך יותר דחוס טוב טוב בלי הרבה כל.

https://www.home-barista.com/tips/nutat ... 12625.html
...
דחיסה בשיטה הזו (nutation) שימושית עם מטחנות שלא טוחנות מספיק דק, אבל אם יש לך ציוד טוב (מטחנה איכותית וטמפר בגודל הנכון) אני לא רואה סיבה להשתמש בה. אתה רואה בשיטה הזו תועלת במקרה שלך?

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

נושא שלא נקרא #13 

@boren
·

אני עם ניש וטמפר 58.4 ומשתמש בזה כי זה עוזר לי לחזרתיות ואיזון.
חלילה לא אומר שדחיסה רגילה לא מספקת, אבל הדחיסה הזאת מאפשרת לי לדחוס נמוך יותר, כך ש 16 גרם בסלסילה של VST18 ישאירו מספיק מקום מהסקרין בשביל חליטה מאוזנת יותר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@ozeltzex - אני בהחלט מסכים שאפשר לדחוס יותר קפה בשיטה הזו. אבל לגבי חזרתיות, בעיני השיטה הזו דווקא יותר מאתגרת כי היא מוסיפה עוד משתנים לדחיסה, בהשוואה למשל לשימוש בדוחסן עם קפיץ (או מנוף) שמוריד ממנה משתנים.

אגב, אתה משתמש ב-16 גרם בשביל כפול או בודד? כמה מל' בכוס אתה מקבל?

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@boren
·

דוחסן עם קפיץ זה קצת גימיקי לדעתי. כל המטרה היא להוציא אוויר ולשטח את הקפה. אני מסכים שדחיסה קלה מדי או חזקה מדי עלולה לפגוע (צ'אנלינג פנימי מסדקים או כיסי אוויר) ושזה פתרון שמייצב משתנה אחד.
בשימוש בטכניקה שהזכרתי עם טמפר גבולי (שלא משאיר כמעט מקום לזוז), ממש אין משחק לטעויות. עצם העובדה שהקפה נדחס יותר נמוך אומר שבאמת אין כסי אוויר ועצם התנועה המעגלית ממש עוזרת לפיזור הקפה (ובניגוד לדוחסני הכנפיים לא רק בחלק העליון). בקיצור, עבורי זה עובד :D גם דחיסה רגילה עם טמפר רגיל או הטמפרים השטוחים זה סבבה אבל הם מבחינת חזרתיות פחות (לדעתי) .

לגבי כמות, אני משתמש ב 16 גרם עבור VST18. זה השוט שאני בדרך כלל מוציא לכוס אספרסו מלאה עד הסוף.
עבור סינגל אני משתמש בסלסילה המקורית ו 9 גרם (נדיר יותר אצלי).

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”