מנסה לבודד את הגורם לבעיית צ'אנלינג

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #31 

yoni1990 כתב:הזרם לא אמור לזוז מהמרכז במהלך החליטה, וחורים בעוגיה מצביעים בהכרח על פריצה שלה, מה שגורם לחליטה לא אחידה ולטעמים לא רצויים.
...
חורים בעוגיה הם בהחלט בעיה, אבל חשבתי שהצלחת למנוע את זה עם טחינה יותר גסה והגדלת הכמות.

הלחץ אצלך הוא לפי הספר, אבל כאמור אפשר לחלוט גם ב-6 באר ויש מחקרים חדשים שמראים שיש לזה יתרונות. אם במקרה שלך זה גם יפתור את בעיית הצ'אנלינג אז בהחלט שווה לנסות את זה.
פתרון אחר יכול להיות טחינה גסה והעלאה של כמות הקפה, אבל אז הקפה יוצא עדיין מהר מדי.
...
אם הקפה יוצא מהר מדי אפשר לטחון מעט יותר דק ו/או להוסיף מעט יותר קפה.
לדעתי החשוד העיקרי כרגע היא המטחנה. אולי לא טוחנת כבר אחיד מספיק. החלפת סכינים אולי תעזור? מדובר ב-k3 יד שניה מהדור הישן.
...
לא יזיק לבדוק עם מטחנה אחרת, אם יש לך ממי לשאול אחת. לא הייתי ממהר להשקיע במטחנה חדשה או בהחלפת סכינים.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #32 

שלושה עמודים ואתה מתעלם מהמובן מאליו...
תחליף את הסלסלה.

הסילביה לא אוהבת את ה 15g וצריך פיזור אחיד מאוד כדי להגיע לשוט מושלם איתה.
ברור שהמטחנה היא פקטור , אבל לא מקור הבעיה.

גם המרחק של הקפה מראש החליטה משחק תפקיד חשוב, היכולת של העוגיה להתרחב במהלך החליטה תשפיע מאוד. אם אתה ממלא יותר מדי, אין מקום למים להכנס בין גרגרי הקפה ותקבל צ'אנלינג עם חור בקצה\בצד. אם מעט מדי, יתכן שתקבל זרימה מהירה בנתיב שבו יש הכי פחות התנגדות, עוגיה בוצית ואולי אף יסביר את החור במרכז העוגיה שנוצר לך בחליטה.

הבעיה שעם 15 גרם VST במכונה הזו מאוד קשה להצליח גם לפזר אחיד וגם למלא כמות בדיוק בגובה הנכון. עקשנית האישה.. עם הסלסלה 102 המקורית, החזרתיות מאוד קלה.

אם לא טעים לך - נסה VST 18 גרם.

לא יודע אם הייתי הולך על ה IMS , הן בד'כ דורשות טחינה דקה יותר מ VST אפילו. פרופיל הטעם יהיה שונה מאוד.
אתה גם תצטרך להחליף שוב את הטמפר, הקוטר שונה מ VST מה לעשות, משוגעים.... 58.80

yoni1990 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 236
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #33 

@LQDForce
תודה על העזרה. כבר כתבתי שאני משתמש בסלסלה של ה-18 :D.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

נושא שלא נקרא #34 

@LQDForce
·

אני די בטוח שכתבתי לו על הסלסלה...
הוא לא התעלם אלא בחר למצות אופציות אחרות.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #35 

אופס 8O איכשהו פספסתי.

אם זה עם 18ג אז אני לא חושב שיש מה לעשות, נורא קשה להגיע עם VST למצב שמכוונים את כל הציוד בדיוק בדיוק למצב של חליטה מושלמת.

אל תחליף מטחנה כי אני בספק אם זה יעזור לצ'אנלינג (ישנה לגמרי את הטעם, זה כן).



בסופו של יום זה מגיע ל 2 אופציות -

1. תחליף את הקפה, בקפה שדורש טחינה דקה יותר = מייצר פחות התנגדות.

דוגמה טובה מנסיון אישי - קפה דבש סומטרי של גלעד "נגרו". לדעתי יהיה יותר קל לעבוד איתו בלי לקבל צ'אנלינג בתנאים שלך.

דוגמה לקפה שיהיה יותר קשה לעבוד איתו במקרה שלך - שוקולד אתיופי של גלעד.



2. תחליף את הסלסלה. לעניות דעתי זה הפתרון האמיתי.

לא VST ולא IMS . לקחת סלסלה עם חורים קטנים יותר (=יותר התנגדות) וקפה שצריך לטחון דק יותר (=פחות התנגדות).



אם אף אחד מהפתרונות לא מתאים לך, נסה אולי לעשות פרה אינפיוז'ן ידני.
תיעזר בהסברים וההנחיות מכאן-

https://www.home-barista.com/espresso-m ... t7618.html

yoni1990 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 236
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #36 

@LQDForce
- לא הבנתי את הרעיון לגבי קפה שדורש טחינה דקה יותר. קפה שטחון דק יותר דווקא מייצר יותר התנגדות.
אני כרגע משתמש בתערובת הבית של גלעד, ועוד מעט פותח שקיות של ברזיל שלו. בלי קשר, שמתי לב שהברזיל תמיד יוצא לי יותר מאוזן בטעמים.
- לגבי סלסלה שונה, יש לך הצעה לאחת כזו?
- מעניין הרעיון של המשחק עם הסטימר, אבדוק את העניין.

תודה רבה!

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #37 

הברזיל גם טוב מבחינת דרגת טחינה למיטב זכרוני. תשאל את גלעד..

הכוונה היתה שהקפה עצמו מייצר פחות התנגדות. יש פולים וקליה שצריך לטחון ממש דק, ויש כאלה שגם אם תטחן גס יחסית הם כבר יחנקו את המכונה.

אם הקפה עצמו מייצר פחות התנגדות, תהיה לך האפשרות לטחון דק יותר. אם אתה עובד עם קפה שמראש דורש טחינה מאוד דקה, אז אין לך מרווח פעולה בכיול השוט.

הרציונל הוא די פשוט כאן.. אם בשביל לא לקבל צ'אנלינג אתה צריך לטחון דק, והדבר לא אפשרי בגלל סוג הקפה - אז החלפה בקפה שמייצר פחות התנגדות יתן לך להגיע לדרגת טחינה דקה יותר ולקבל עוגיה אחידה יותר בחליטה.

סלסלה שאני משתמש בה כבר כמעט 5 שנים :

https://www.espressoparts.com/precision ... r-standard

לצורך העניין יש לי את כל אלו שהוזכרו כאן, וזו שלמעלה היא המועדפת עלי..

VST 15,18 ו IMS 18,20 , וגם את הסלסלה המקורית של רוקט, המקורית של סילביה 102 .


עריכה -
עכשיו נזכרתי למה קניתי אותה, כשחיפשתי את הדגם..
היה בעקבות המאמר הזה בדיוק:
https://www.mycuppa.com.au/how-i-solved ... ng-problem
שווה קריאה :)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #38 

LQDForce כתב:הרציונל הוא די פשוט כאן.. אם בשביל לא לקבל צ'אנלינג אתה צריך לטחון דק
...
ההיפך. טחינה דקה מגדילה את הסיכוי לצ'אנלינג ודורשת הקפדה יתרה על הפיזור. זה אגב גם מה שנכתב במאמר שקישרת.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #39 

צודק, מסכים - וזה נכון כמעט באופן גורף.

אבל ב VST אין ממש ברירה. החורים בסלסלה גדולים יותר, צריך לטחון דק יותר. את הכמות אי אפשר להגדיל ממש, כי כל המטרה של הסלסלה זה לקבע את המשקל.

gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 641
הצטרף: פברואר 2009
מיקום: קריות
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

נושא שלא נקרא #40 

יש לי אם אותה הבעיה בדיוק בBezzera Giulia לא משנה מה אני עושה, יש לי פריצה בכל שוט כפול. דווקא בסינגל אני מצליח הרבה פעמים להימנע מזה.
מה שלא ניסיתי זה לבדוק את לחץ הראש ולהחליף את הראש בזה של IMS Nano Shower Screen.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #41 

@gofmarat
· לא יעזור להחליף סקרין, בסילביה זה שדרוג נחמד כי בישנות יש בורג שבולט מאוד החוצה.



מה שכן אתה יכול להחליף גומיית ראש, לכזו גבוהה יותר. כך ראש החליטה יינעל 'נמוך'. ראיתי מקרה אחד באינטרנט של פריצה כשנועלים חזק מדי, אבל לא יודע אם זה באמת יעזור. מצד שני העלות אפסית אז שווה לנסות.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #42 

סתם זורק משהו לאוויר, אבל ניסיתם לנקות את המטחנה?
קפה ישן ואגור הוא סיבה נהדרת ל צ'אנלינג קבוע.

gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 641
הצטרף: פברואר 2009
מיקום: קריות
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

נושא שלא נקרא #43 

ozeltzex כתב:סתם זורק משהו לאוויר, אבל ניסיתם לנקות את המטחנה?
קפה ישן ואגור הוא סיבה נהדרת ל צ'אנלינג קבוע.
...
· רק החלפתי לא מזמן מטחנה לSpecialita אז כנראה זה לא זה

@LQDForce למה לא יעזור? הרי מה שזה עושה שבמקום שכל המים יצאו מהאמצע הוא גורם לזה שכל המים יוצאים בצורה מפוזרות בכל השטח

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #44 

החלפתי סקרין ב 3 מכונות כבר.. ל IMS . ונכון שהוא נורא אסתטי, וקל לניקוי - שום הבדל בחליטה. לא הגורם לצ'אנלינג ובטח לא הפתרון.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #45 

גם אצלי אותו דבר גם בצילום סלואו מושן על מכונה קרה לא רואים הבדל דרמטי בפיזור המים.

ללכלוך בראש זה בהחלט עוזר ומומלץ.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”