נספרסו Expert milk – הביקורת

לקחנו את המכונה החדשה של נספרסו, ה-Expert Milk לבחינה מעמיקה.


נספרסו ואני

קצת מוזר לעשות סקירה למכונת נספרסו – שתית מאחת שתית מכולן. ההבדלים הם בעיצוב ובפיצ'רים שיווקיים אבל זה בדיוק מה שמוכר את נספרסו. המכונה החדשה מציגה עיצוב שונה, נורא חלק ומודרני עם בקרה קלה לתפעול. השטח על השיש גדול ממכונות אחרות של נספרסו וזה חלק מהעיצוב רב הרושם. מצחיק שאשתי אמרה שהנספרסו יותר יפה מהקונטי אמפרס שלי… לקחתי את זה בהומור אחרת הייתי מחליף אותה (לא את הקונטי ( היא לא קוראת פה אז אני יכול להרשות לעצמי) ) .
מפרט כללי: תרמובלוק עם מנגנון החליטה הרגיל של נספרסו רק שפה יש אין מכניקה ידית כמעט, בקרת טמפרטורה בסיסית לחליטה, 4 אורכי שוט והוצאת מים חמים. לאקספרט מילק יש מקציף ארוצ'ינו מובנה עם מוד להקצפה חמה וקרה.
יש אפילו אפליקציה שמאפשרת בקרה על הכל אבל עדיין צריך לשים ידנית את הקפסולה במכונה אז לא ממש הבנתי מה הטעם בזה (תרתי משמע). חובב נספרסו שאני מכיר אמר שאתה יכול לשים את הקפסולה בלילה ובבוקר מהמיטה להוריד שוט דרך הטלפון… אז הבנתי שזה לא בשבילי.
המוכנה הגיעה ארוזה יפה בקרטון עם חבילת סמפלים של קפסולות בשלל צבעי קשת טמבור מטאלי – תכלס זה נראה מצוין ולא סתם אנשים מתמכרים לזה. בסופו של דבר נספרסו מוכרים המון ובנו לעצמם הילה של יוקרה שהמתחרים לא מצליחים לחקות.

נספרסו Expert milk

מראה חובבני על השיש עם סט קפסולות יפה

נספרסו Expert milk

חבילת סמפלים

לעבודה

קפסולה בודדת בכל צבע שיהיה לא מספקת מספיק טעם בשבילי. לאספרסו או קפוצ'ינו צריך לפחות 2 קפסולות ורצוי מרמות החוזק הגבוהות של נספרסו. נספרסו עיקמו את היקום ופיתחו גרף של חוזק במספרים ועכשיו אנשים שואלים מה החוזק של הקפה שלך במספרים… אז מ 10 ומעלה ו 2 קפסולות ויוצא קפה סביר, באקספרט יש בקרת טמפרטורה ופחות מהמקסימום הקפה יוצא ממש חמוץ כי גם ככה השוט שם רץ סופר מהר. בקפסולות מחוזק 10 ומעלה השוט רץ גם קצת יותר לאט אז שם אפשר אולי להוריד רמה אחת בטמפרטורה (לא חייבים). נו אז יש בקרת טמפרטורה ב 3 רמות אבל לא ממש צריך את זה.
פתח הטענת הקפסולות הוא למעלה וזז הצידה. מחליקים את הקפסולה פנימה וזהו, משם לוחצים על הכפתור הבודד למעלה וירד שוט לפי האורך שבחרנו בבורר בקדמת המכונה. לא הבנתי אין עובד שם אורך שוט. במכונת קפה רגילה יש מד ספיקה שמודד כמות מ"ל ואז לא משנה מה תהיה דרגת הטחינה נקבל את אותו אורך שוט. בנספרסו כל קפסולה יוצאת בכמות אחרת על אותו אורך שוט – אולי זה לפי זמן אבל גם זה לא ממש אחיד. מה שכן למשתמש נספרסו ממוצע זה לא משנה כי לפי מה שאני רואה אנשים מוציאים אמריקנו למאג של 330 סמ"ק מקפסולה בודדת ועוד נהנים מזה…
בסוף השוט הקפסולה יורדת לבד ללא התערבות המפעיל. זה שונה ממכונות נספרסו בעלות ידית מכנית לשחרור הקפסולה. מי שרוצה לשחק עם פולסים לפרה אינפיוז'ן וכאלה צריך להיות זריז יותר… בין שוט לשוט צריך לחכות ולשמוע שהקפסולה באמת נפלה למטה אחרת נצטרך לתפעל מעצור. בגדול המנגנון די פשוט שם ואם מוציאים את מגירת הריקון (הקטנה מאוד) אז אפשר להציא כל מה שלא יהיה תקוע שם עם הידיים

נספרסו Expert milk

מגש קטן אופציונלי לכוס קטנה או גדולה

נספרסו Expert milk

שוט לקפוצ'ינו שבדרך

נספרסו Expert milk

דאבל שוט של 2 קפסולות חוזק 12 = לא רע

נספרסו Expert milk

קל לתפעל מעצור אם קפסולה נתקעת

חלב

ובכן יש מקציף ארוצ'ינו שמאפשר בלחיצה קלה הקצפה חמה (נורית נדלקת באדום) ולחיצה ארוכה (נורית נדלקת בכחול). ההקצפה קלה אבל לא ברורה… למטה יש חלב ומלעלה קצף מופרד לחלוטין. אפשר לשכוח מלאטה ארט או כל דבר כזה. החלב נשפך ואז יורד בלוק של קצף לכוס או שצריך שפכטל לגרד ממה שנשאר בפנים.מיטיבי לכת של נספרסו גילו לי שכדאי להקציף הקצפה קרה ואחר כך חמה ואז יוצא קצף יותר טוב – ובכן לא… גם כאן אשתי אמרה תראה איזה יופי של קצף יש פה – ממש רואים קצף… זה ממש מסכם את החוויה של נספרסו – זה נראה כמו משהו אמיתי ומי שרק רוצה את המסביב מבסוט מזה. חשוב לנקות מיד בסיום ההקצפה אחרת יהיה קשה לנקות. הדבר היחיד שחיובי בארוצ'ינו זה שלפחות החלב לא מתחמם מדי אלא מגיע לטמפרטורה טובה.

נספרסו Expert milk

מקציף בעבודה

נספרסו Expert milk

לאטה ארט תלת מימדי

הקפסולה

קפסולה של נספרסו עשויה מאלומיניום ומנוקבת ב 3 חרירים למטה ונייר האלומיניום שלמעלה מנוקב כולו להזרמת מים. למעשה הקפסולה מתפקדת שמגביר קרמה. הרבה חרירים למעלה ומעט למטה – זה מעלה את הלחץ לכל הקפסולה ומייצר קרמה (אבל לא ממש טעם).
קפסולה תואמת נספרסו בדרך כלל תהיה מפלסטיק שיקרוס פנימה כדי שהקפה יזלוג מהפתח שקרס. קפסולה מפלסטיק לא תמיד תנוקב טוב ואלו יכולות יותר להיתקע (כיום הרוב נכילות את החלק שמתקפל). בקפסולה יש בערך 5.5 גרם קפה בלבד. בתמונות רואים קפסולה מקורית מול תחליפית – במקורית יש בחלק התחתון ממברנת סיליקון (או גומי) דקה שאולי עוזרת להגביר קרמה או למנוע משבבי אלומיניום להיווצר בזמן המעיכה ובתחליפית יש מעין קלת שמתקפלת פנימה ופתחת חרירי זליגה לקפה. ניסיון להוציא שוט במכונה שלי מקפה טחון של 3 קפסולות (המשקל מגיע ל כמות של שוט כפול = 16 גרם) יצא רע. קפסולה צריכה להיות במכונת קפסולות…

נספרסו Expert milk

מראה פנימי לפני חליטה

נספרסו Expert milk

מראה חיצוני אחרי חליטה

נספרסו Expert milk

מבפנים

נספרסו Expert milk

5 גרם לקפסולה

נספרסו Expert milk

3 קפסולות?

נספרסו Expert milk

ישר לפורטה פילטר – יצא רע..

 

לסיכום

מכונת קפסולות צריך לבדוק בעיניים של מי שקונה אותה ולא בעיניים שלי מי שמשוגע לקפה. אין מה לעשות מקפסולה לא יוצא אספרסו אלא מן קפה שנראה כמו, אבל זה על נספרסו יגידו אל תבלבל במוח עם עובדות וצוחקים כל הדרך אל ההצלחה. את המכונות מייצרים מג'ימיקס, דה לונגי או קרופס אבל גם זה לא מעניין אף אחד כי נספרסו בנו מותג סופר חזק וזה מה שמוכר. עם הצלחה לא מתווכחים.
אז כן – זה לא בשביל מי שחובב קפה אבל לשאר העולם שמחפש ללחוץ על כפתור ושיהיה משהו יפה על השיש זה עונה על הצורך. האקספרט מעוצבת יותר ממכונות יותר פרקטיות כמו הפיקסי הקטנה או דומותיה ולמרות שהכל אותו דבר נספרסו ממציאים שוק חדש עם כל מכונה שהם מוציאים. מכונות תחליפיות משום מה פחות מעוצבות, קפסולות תחליפיות לא תמיד קולעות לטעם אז יש להם נוסחה שעובדת (למי שמחפש קפה כזה…)

נספרסו Expert milk

צילום כמו שצריך

לדיון בנושא: נספרסו Expert milk – הביקורת


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

21:00
  /  
18.06.2017
  
מאת: עפר ש

1