האתר שלנו מבוסס על פרסומות. ללא פרסומות לא נוכל להתקיים כלכלית.
כנראה שנעשה שימוש בדפדפן שלך בחוסם פרסומות אשר פוגע בנו כלכלית
אנחנו מבקשים שתוסיף אותנו לרשימה הלבנה Whitelist בתוסף חוסם הפרסומות שלך

תודה והמשך גלישה נעימה באתר!


עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG
google bookmarkסימניית גוגל

מאמרים מהקבוצה

ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1

מאת: קרמריקה
07/12/2009 - 07:00


עמוד הקודם: פלנג´ר ומקינטה | המאמר המלא | עמוד הבא: מבוא למכונת האספרסו >

 
 
 

מקציפי חלב ידניים

עם המקינטה, כאמור, ניתן בקלות ובעלות נמוכה לייצר אספרסו בבית (להזכירכם, טכנית מדובר במשקה מוקה ולא אספרסו, בגלל לחץ החליטה הנמוך יותר של המקינטה). אך מה לגבי קפוצ´ינו?

כדי להכין קפוצ´ינו עלינו להקציף חלב. לשם כך ניתן להשתמש במבחר מקציפי חלב ידניים, שפועלים על אותו העקרון: ממלאים חלב חם בתוך המקציף, ובעזרת ידית מפמפמים אויר אל תוך החלב. במהירות ובקלות החלב יתמלא בבועיות אוויר קטנות שיגרמו לו להיות קצף קרמי, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים בקפוצ´ינו שלנו.

הוראות שימוש במקציף חלב ידני:

  • יש למלא כרבע עד שליש מהמקציף בחלב.
  • בחלק מהמקציפים ניתן לחמם את החלב במיקרוגל ובחלקם על הגז. נא בדקו היטב את סוג המקציף שלכם. במידה ולא ניתן לחממו במיקרוגל, תוכלו לחמם חלב בכלי אחר, בתוך המיקרו, ואז לשפוך אותו פנימה אל תוך המקציף.
  • הטמפ´ הרצויה לחלב היא 70 מעלות צלזיוס. טמפ´ גבוהה יותר תגרום לשבירת החלבונים, תפגע בטעמו של החלב ובאיכות ההקצפה. ניתן לרכוש מדחום ייעודי בחנויות הקפה, וניתן להגיע לטמפ´ לפי נסיון ותחושה. בכל אופן, חשוב מאוד לא להרתיח את החלב ובטח שלא לגרום לו לגלוש, שכן טעמו יפגע!
  • כשהחלב חם, ניתן להתחיל בהקצפה, בצעו 5 פמפומים ארוכים ואיטיים, ולאחר מכן כ-15 פמפומים קצרים.
  • המתינו כחצי דקה על דקה, כשהמקציף סגור וידית ההקצפה משוכה למעלה.
  • הסירו את המכסה ודיפקו עם הקנקן בעדינות על משטח כלשהו על מנת להעלים בועות אויר שבתוכו.

בתנועות סיבוביות סובבו את החלב בקנקן כדי שיתאחד עם הקצף עד לקבלת מרקם אחיד.

 

  מקציף חלב של חברת בודום

מקציף חלב מסוג "טוטוקרמה" של חברת ביאלטי

כפי שסקרנו מעל, מקינטת "בריקה" של ביאלטי משתמשת בפטנט יחודי לקבלת משקה מוקה טוב יותר. באותו האופן, גם מקציף החלב של ביאלטי, "טוטוקרמה" שמו, עושה שימוש בפטנט יחודי. הרעיון - רשת כפולה להקצפת החלב, במקום רשת יחידה במקציפים אחרים. נשמע כמו הבדל זניח, אך תוצר ההקצפה עדיף בטוטוקרמה מול מקציפים אחרים. שימו לב שבניגוד להבדלים בין מקינטה רגילה לבריקה, בתחום ההקצפה ההבדלים אינם תהומיים. עיקרם - קצף אחיד, מלא וסמיך יותר.

הוראות שימוש בטוטוקרמה:

  • ממלאים חלב לגובה שליש.
  • מציבים על הגז, להבה  בקוטר של תחתית הטוטוקרמה.
  • טיפ: כיצד נדע שהחלב חם מספיק? כל 20 שניות אוחזים את הטוטוקרמה ביד ומסובבים את החלב בו בתנועות מעגליות. כשמתחילים לראות אדים רבים ויש ריח נעים של חלב באויר, החלב הגיע בדיוק לטמפרטורה הנכונה.

מכאן כרגיל: מפמפים, ממתינים דקה כשהכשיר סגור והידית למעלה, מגלגלים את החלב בטוטוקרמה כדי שיתאחד ויתגבש ומוזגים מעל מנת אספרסו או מוקה.  

 

  הטוטוקרמה, בעל פטנט רשת-ההקצפה הכפולה

 צפו במדריך וידאו להקצפת חלב לקפוצ´ינו בעזרת הטוטוקרמה.


< עמוד הקודם: פלנג´ר ומקינטה  המאמר המלא עמוד הבא: מבוא למכונת האספרסו >


נושאים מקושרים

HTCafe
HTCafe




עוד מ: קרמריקה
תגיות


דרגת קושי: 3
דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

4.5
(4) הצבעות

בהקשר זה

 עוד על HTCafe


המאמר הפופולרי ביותר בתחום HTCafe:
ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht