האתר שלנו מבוסס על פרסומות. ללא פרסומות לא נוכל להתקיים כלכלית.
כנראה שנעשה שימוש בדפדפן שלך בחוסם פרסומות אשר פוגע בנו כלכלית
אנחנו מבקשים שתוסיף אותנו לרשימה הלבנה Whitelist בתוסף חוסם הפרסומות שלך

תודה והמשך גלישה נעימה באתר!


עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG
google bookmarkסימניית גוגל

מאמרים מהקבוצה

ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1

מאת: קרמריקה
07/12/2009 - 07:00


עמוד הקודם: הקצפת חלב | המאמר המלא

 
 

מכונת אספרסו

המלכה של עולם הקפה, מיצוי מושלם של הקפה על כל טעמיו המורכבים. הדרך הכי יקרה, מסובכת, דרשנית, מתסכלת בהתחלה אך מתגמלת בסוף.

אז מה עושה אספרסו לטוב?

האיטלקים מציינים את ארבעת הMים: Mano, Macchina, Macinazione, Miscela ובעברית: יד המפעיל, המכונה, הטחינה והתערובת. נסדר את הגורמים ע"פ סדר חשיבותם:

  • איכות התערובת - תערובת לא איכותית לעולם לא תפיק קפה איכותי. אין זה משנה איזו מטחנה ומכונה יהיו לנו ומי יהיה המפעיל. קפה טוב מתחיל מפולים איכותיים ותערובת מתאימה.
  • הטחינה - אם המטחנה לא מספיק טובה, או הטחינה עצמה נעשית בדרגה גסה או דקה מדי, לא יתקבל קפה טוב גם במכונה היקרה ביותר.
  •  יד המפעיל - מפעיל לא מנוסה יוציא מהמכונה היקרה ביותר אספרסו פחות טוב מאשר ממפעיל מאוד מנוסה ממכונה ביתית פשוטה.
  • מכונת האספרסו - הרבה אנשים יתפלאו להמצאות המכונה בתחתית הרשימה. זהו לרוב החלק היקר ביותר בתהליך, אך הכי פחות חשוב. צריך להבין שממכונה ביתית זולה יחסית ניתן להוציא קפה נפלא. אין ספק שיש שיפור במעבר למכונה יקרה יותר, אך השיפור המשמעותי ביותר יגיע מהשקעה בדברים האחרים, כולל מיומנותכם. שימו לב: לא כל מכונה זולה תפיק קפה טוב. להמלצות על מכונות ספיציפיות אנא קראו בפורום ובמדריכים הבאים שנשחרר.

נשמע מפחיד? האמת שהעסק לא כ"כ מסובך, ואם תדאגו לציוד טוב ולטיפוח המיומנות, תגלו שמהירות רבה תוכלו להפיק בבית אספרסו ברמה הגבוהה ביותר.

סוגי מכונות אספרסו

ישנם סוגים רבים של מכונות אספרסו, ולמשתמש המתחיל עולם המושגים הקשור לכך עשוי להיות מעט מבלבל.

נסקור את שלושת הסוגים העיקריים:

  • מכונת מנוף - נקראת גם מכונה ידנית. מדובר על מכונה שחליטת האספרסו בה נעשית ע"י משיכה בידית, כאשר עוצמת ומהירות המשיכה ישפיע על אופן זרימת המים דרך הקפה. ישנן מכונות כאלה עם קפיץ עזר אשר עוזר לנו לחלוט באופן אחיד. מכונות אלו מיועדות ל"משוגעים לדבר" בלבד ומאוד קשה ללמוד אותן, אך אין הרבה דברים מספקים כמו הוצאת אספרסו מושלם ממכונה כזו.
  • מכונה חצי אוטומטית - גם היא נקראת לעיתים מכונה ידנית. זה הסוג הפופולרי ביותר המצוי בבתים ובבתי הקפה. המפעיל הוא זה שטוחן את הקפה לידית, דוחס ולוחץ על כפתור החליטה. המכונה היא זו שקובעת את לחץ המים. גם בשימוש במכונות כאלו, יש צורך בניסיון וידע על מנת להוציא תוצר איכותי. אך כשכל הפרמטרים נכונים והציוד מספיק איכותי - האספרסו המושלם יגיע!
  • מכונה אוטומטית - מכונה שעושה הכל בעצמה, ומשאירה מעט מאוד מקום להתערבות המפעיל. היא טוחנת את הפולים, דוחסת, חולטת ומנקה ולמפעיל רק נותר לקבוע אם הוא רוצה כפול או קצר וללחוץ על כפתור. יש מכונות שגם יקציפו לבד, ויש מכונות שלא. יש מכונות שמאפשרות שליטה בפרמטרים שונים כמו כמות מים, כמות קפה, דרגת טחינה ודחיסה, ויש מכונות שלא. חשוב להדגיש, מכונות אלו מאוד יקרות ובמקרה הטוב יספקו תוצר בינוני. עם קצת מאמץ, מטחנה ומכונת אספרסו חצי אוטומטית פשוטה ניתן להגיע לתוצאות טובות בהרבה. למרות זאת, ישנם מקומות (כמו משרדים) בהם אין אפשרות להציב מכונה ידנית ובמקרה כזה מכונה אוטומטית תעשה את העבודה.

סוגים שונים של מכונות אספרסו

 

בכתבה הבאה נסקור את ההבדלים בין סוגי המכונות החצי-אוטומטיות השונות,
ונביא רשימה של מושגי יסוד בתחום מכונות הקפה.

 

לדיון במדריך הנבוכים חלק 1 אנא לחצו כאן.


< עמוד הקודם: הקצפת חלב המאמר המלא


נושאים מקושרים

HTCafe
HTCafe




עוד מ: קרמריקה
תגיות


דרגת קושי: 3
דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

4.5
(4) הצבעות

בהקשר זה

 עוד על HTCafe


המאמר הפופולרי ביותר בתחום HTCafe:
ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht