הונדורס - הבורונדי החדש

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

הונדורס - הבורונדי החדש

נושא שלא נקרא #1 

ממש לא אבל רציתי להקפיץ את יוסיסופר...
יוסי הביא לי דוגמית של הונדורס, בטענה שהוא לא מצליח להוציא ממנו משהו מעניין. ביודעי במי מדובר (השמועות טוענות בעקשנות כי מעט לפני השריפה בכרמל, נשמעו באזור טבעון צרחות שמחה "סוף סוף הגעתי לרמת הקליה הרצויה!") מיד ידעתי שעלי לנסות את הכיוון הבהיר. זה מה שעשיתי, תחילת פיצוץ ראשון באזור ה 9 דק, קירור בתחילת 12, ממש מעט לפני כניסה לפיצוץ שני.
התקבל קפה מעניין, דרון-אנריקאי עם מאפיינים אפריקאיים דווקא מבחינת החמיצות, הולך מצוין לקפוצינו(נרשמו מספר ביקורות טובות!), האספרסו עם טעמים מחוספסים יותר ומזכיר טעמים ממספר מדינות מאזורו.
להערכתי, הוא יכול לשמש כתחליף טוב לקולומביה ברמת קליה זו, ותערובת של 40 ברזיל 20 הונדורס 20 PNG ועוד 20 רובוסטה היא הדבר הבא שאנסה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

נשמע חמצמץ משהו. האם?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

בהתחשב בבהירות הקליה כמובן
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אכן קפצתי.

הצעקות ששמעת היו של השכנה שלי שחשבה שגם הבית שלי עולה בלהבות כתוצאה מהעשן השחור שיצא מהצינור פליטה של הקולה.

כפי שטענתי בעבר הקפה מהונדורס אין בו כלום מלבד טעם בסיסי של קפה,ודווקה לאחרונה אני משתמש בו כבסיס לתערובת-מה שאנחנו מכנים פילר,אבל בהחלט לא בקליה בהירה וגם לא כהה מידי.ואני ממשיך במאמצים לנסות לגלות בו משהו.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1405
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

סיקרנתם אותי,מחר אנסה... :)

hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אני לא בטוח שהוא בסיס טבעי לתערובת אספרסו, אם כי עם הנדסה מדוייקת אפשר לקבל משהו. אולי להשלים עם סוגי קפה "אפלים", יאמן, סומטרה , ורובוסטה רצחנית כלשהי?
חוצמזה אני צריך לנסות גם בכהה יותר. נראה אם פינת הקפה שלי בכלל שרדה...
what's next?

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1557
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

אני ניסיתי אותו אם ברזיל ומעט רובוסטה והלך ממש טוב במיוחד בהפוך

hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

אז ככה: 40 סרדו 20 הונדורס, בינוני, 20 מקסיקו 20 רובוסטה, כהה
נראה איך ילך
what's next?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אני נהנה לפעמים מההונדורס בתור טורקי בהיר, לדעתי במצב הזה יש לו איזה טעם מיוחד שמשתלב טוב עם החמיצות שלו, אגב בקולה מסחרי הפיצוץ הראשון שלו מתחיל בד"כ הרבה לפני זנים אחרים מבחינת המעלות בchamber

hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

זה מסביר את מה שקרה לי בקליה שלו יחד עם הברזיל, הפיצוץ הראשון היה מאוד ארוך
what's next?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1405
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

אל איזה הונדורס אתם מדברים? SHB או Madeo שהוא נחשב להרבה יותר טוב?כי זה שיש באמיגו הוא לא רע -High grown אבל יש מצב שבירקא זה strickly high grown היותר טוב...

hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

תחושת בטן - זה אותו הקפה...
what's next?

hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

חווד על התערובת כרגע - למרות צעירותה לא התאפקתי. יצא אספרסו מאוזן ומצויין, כמובן עם טעם לוואי של קליה צעירה.
רוצה לציין לטובה את הרובוסטה פרצ'מנט של אבגי, משדרגת יפה תערובות לאספרסו.
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

מקפיץ למרות שזה פוסט קצת ותיק ...

יצא לי לקנות קילו מאמיגו לפני כשבוע, קליתי סיבוב של 240 גר' ל FC וחכיתי 3 ימים לפני הטעימה.

ובכן הרשמים שלי ממנו הם שמדובר בקפה פשוט, מעט חמצמץ עם גוף בינוני-, אין בו שום דבר מעניין ואני מסכים עם הקביעה שהוא מתאים כפילר לתערובת (ולדעתי יש בסיסים הרבה יותר מוצלחים ממנו באותו מחיר).

לא רואה שום סיבה לקנות אותו, לדלג.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

תודה על האזהרה (Y)

לא יודע מה זה פילר...
זה כמו להכין מרק ירקות, ולהכניס הרבה אבנים כדי שהסיר יתמלא.

קפה צריך להיות טעים. קפה אנמי הוא קפה לא מעניין. מכניסים פילר ומה מקבלים?

את זה:
תמונה
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”