גם אני נפלתי לטיפה המרה, ורכשתי סילביה ו- איי מיני
אבל, כמה שאלות קטנות:
1. מדוע לא יוצא קיטור מהסטימר ?
(הוא יוצא, ונחלש עם הזמן עד שהוא מפסיק) כאשר בכלל לא סובבתי את הידית, כפתור הסטימר כבוי . (כל הכפתורים כבויים מלבד כפתור ההפעלה , וידית הסטימר סגורה. הסילביה מוציאה אדים מבלי שאני עושה משהו בכלל ).
2. מדוע מים לא יורדים כאשר אני לוחץ על כפתור "הכנת הקפה" ?
3. לא מצליח לסובב את ידית הסטימר.
בהתחלה היא כן הסתובבה לי..
4. אולי לא עשיתי Priming כמו שצריך ?
That's my brand new Rancilio Silvia and I-mini2 : New, with nylons
- Engineer (פותח השרשור)
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 746
- הצטרף: נובמבר 2011
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
That's my brand new Rancilio Silvia and I-mini2 : New, with nylons
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי Engineer ב 27/11/2011 2:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תתחדש יצא יפה עם המטחנה בצבע לבן...
לגבי ברז האדים לפעמים הוא תקוע וצריך פשוט לשחק איתו כמה פעמים לסגור ולפתוח, אני מניח שיוצאים אדים כי הוא לא סגור.
אתה צריך לתת מינימום 20-30 דקות למכונה להתחמם מראש לפני שאתה מכין קפה.
לגבי החליטה תבדוק שלחצת על הכפתור הנכון, יש אחד למעבר להקצפה ואחד לחליטה וכפתור בהדלקה/כיבוי של המכונה.
לאחר ההקצפה דאג להפעיל שוב את כפתור החליטה למספר שניות כדי להזרים מים חזרה לדוד.
חליטה תבצע לאחר גלישת טמפרטורה (יש מאמר ותיק בנושא).
בהצלחה ותקפיד על קפה טרי ואל תשאיר קפה במיכל המטחנה מעבר לאותו סשן כדי שלא יתיישן במהרה.
יש טמפר ?
לגבי ברז האדים לפעמים הוא תקוע וצריך פשוט לשחק איתו כמה פעמים לסגור ולפתוח, אני מניח שיוצאים אדים כי הוא לא סגור.
אתה צריך לתת מינימום 20-30 דקות למכונה להתחמם מראש לפני שאתה מכין קפה.
לגבי החליטה תבדוק שלחצת על הכפתור הנכון, יש אחד למעבר להקצפה ואחד לחליטה וכפתור בהדלקה/כיבוי של המכונה.
לאחר ההקצפה דאג להפעיל שוב את כפתור החליטה למספר שניות כדי להזרים מים חזרה לדוד.
חליטה תבצע לאחר גלישת טמפרטורה (יש מאמר ותיק בנושא).
בהצלחה ותקפיד על קפה טרי ואל תשאיר קפה במיכל המטחנה מעבר לאותו סשן כדי שלא יתיישן במהרה.
יש טמפר ?
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
מברוק
ברוכים הבאים לעידן ה"השתעבדות" למיס סילביה
מברוק
לפי הצילום, נראה לי שברז הסטימר פתוח. במצב סגור החלק הכסוף שעליו אופקי ולא אנכי כמו בצילום.
נסה לסגור קצת יותר חזק, פתח וסגור מספר פעמים עד שישתחרר קצת.
לגבי תהליך הההשמשה שעשית, אם עקבת אחר ההוראות ויצאו מים מהראש ומהסטימר, הכל צריך להיות תקין.
אם רכשת בארץ, כדאי שתוריד ותעבור גם על המדריך באנגלית שניתן להורדה מאתר רנצ'יליו או במקרה הטוב הגיע באריזה.
תיהנה
אבי
מברוק
לפי הצילום, נראה לי שברז הסטימר פתוח. במצב סגור החלק הכסוף שעליו אופקי ולא אנכי כמו בצילום.
נסה לסגור קצת יותר חזק, פתח וסגור מספר פעמים עד שישתחרר קצת.
לגבי תהליך הההשמשה שעשית, אם עקבת אחר ההוראות ויצאו מים מהראש ומהסטימר, הכל צריך להיות תקין.
אם רכשת בארץ, כדאי שתוריד ותעבור גם על המדריך באנגלית שניתן להורדה מאתר רנצ'יליו או במקרה הטוב הגיע באריזה.
תיהנה
אבי
- Engineer (פותח השרשור)
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 746
- הצטרף: נובמבר 2011
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
סילביה המשתוללת זקוקה ל- "רגיעון" .
gedkoz, נתתי למכונה להתחמם. יש מים במיכל. הם רכים כמו תינוק שזה עתה נולד
מסתבר שבאמת ברז הסטימר היה קצת פתוח.
מוזר שכשאני מסובב את הסטימר (כאשר רק מתג ההפעלה עובד כמובן) יוצאים פשוט מים (כמו זרם חלש מאוד של ברז) מהסטימר, זה אמור להיות ככה?
מדי כמה זמן המכונה מפיקה רעש לזמן קצר , זה רעש שנשמע כאילו שמישהו נתן מכה קלה מאוד על מתכת עם איזה מוט עץ (הד מתכתי כזה) זה גם אמור להיות נורמלי ?
mr_dish, הצעתך התקבלה במערכת אשלח לך הודעה בפרטי..
כפיר, תודה רבה !!
אכן יש טמפר. בקשר לגלישת טמפרטורה, מכיר את המדריך
עוד לא נתתי בראש עם הקפה, אלא רק הרצתי מים וקיטור.
coffeeavi, תודה רבה גם לך
אכן עשיתי לפי ההוראות - ההוראות שקיבלתי במדריך באנגלית פלוס ההוראות בעברית באתר של נני (שהן בעצם אותן הוראות ) . אכן עברתי על המדריך.
נ.ב.
האם זה בסדר שהפילטר רזין שוכב ולא עומד, או שזה לא משנה ?,
כשאני מוציא קיטור , האם הוא אמור להיות בקצב חזק ועקבי בהתחלה ואז להיחלש מבחינת עוצמה ? , (הוא חלש בהתחלה..).
(עשיתי את זה כפי הנדרש אבל.. ) מדוע עלי לחכות 20-30 דק' אם המנורה הכתומה נכבית אחרי זמן שהוא הרבה יותר קצר מהזמן הנ"ל ?
מתנצל על החפירות.
צרות של צעירים...
מסתבר שבאמת ברז הסטימר היה קצת פתוח.
מוזר שכשאני מסובב את הסטימר (כאשר רק מתג ההפעלה עובד כמובן) יוצאים פשוט מים (כמו זרם חלש מאוד של ברז) מהסטימר, זה אמור להיות ככה?
מדי כמה זמן המכונה מפיקה רעש לזמן קצר , זה רעש שנשמע כאילו שמישהו נתן מכה קלה מאוד על מתכת עם איזה מוט עץ (הד מתכתי כזה) זה גם אמור להיות נורמלי ?
mr_dish, הצעתך התקבלה במערכת אשלח לך הודעה בפרטי..
כפיר, תודה רבה !!
אכן יש טמפר. בקשר לגלישת טמפרטורה, מכיר את המדריך
עוד לא נתתי בראש עם הקפה, אלא רק הרצתי מים וקיטור.
coffeeavi, תודה רבה גם לך
אכן עשיתי לפי ההוראות - ההוראות שקיבלתי במדריך באנגלית פלוס ההוראות בעברית באתר של נני (שהן בעצם אותן הוראות ) . אכן עברתי על המדריך.
נ.ב.
האם זה בסדר שהפילטר רזין שוכב ולא עומד, או שזה לא משנה ?,
כשאני מוציא קיטור , האם הוא אמור להיות בקצב חזק ועקבי בהתחלה ואז להיחלש מבחינת עוצמה ? , (הוא חלש בהתחלה..).
(עשיתי את זה כפי הנדרש אבל.. ) מדוע עלי לחכות 20-30 דק' אם המנורה הכתומה נכבית אחרי זמן שהוא הרבה יותר קצר מהזמן הנ"ל ?
מתנצל על החפירות.
צרות של צעירים...
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
אם לא שואלים לא לומדים ! זה בסדר גמור לשאול
אנסה לענות לך
1. לסילביה דוד אחד שמשמש גם לחליטה וגם להקצפה, או שיש בו מים חמים (למצב חליטה) או שיש בו קיטור (למצב הקצפה)
(או באמצע כשהדוד נמצא באמצע תהליך אך זה לא רלוונטי לשאלה שלך)
לכן, אם אינך במצב הקצפה זה ממש בסדר שיוצאים מהסטימר מעט מים כשאתה פותח את הברז או לחלופין
יוצאים הרבה מים כשאתה מפעיל את מתג המים החמים (האמצעי) והמשאבה דוחפת מים.
2. לפני הקצפה, לאחר כ-30 שניות מהפעלת מתג ההקצפה מומלץ לפתוח לכמה שניות את ברז הסטימר כדי לנקז
מהצנרת מים שנשארו. סגור את הברז מיד עם הופעת הקיטור.
3. שים לב שכדאי להתחיל את ההקצפה ממש שניות לפני שנורית הדוד כבה, זאת כדי לאלץ את החימום להמשיך תוך כדי תהליך ההקצפה כדי לקבל רצף קיטור. בכל מכונה זה קצת שונה. אצלי למשל זה 1:40 דקות מרגע הדלקת מתג ההקצפה ולכן אני מתחיל להקציף כמה שניות לפני. (כן, צריך להצטייד בטיימר ולתזמן אותו עם הפעלת המפסק)
4. רעשים זה בסדר. יש רעש לפעמים כשגוף החימום עובד וודאי כשהמשאבה עובדת. אבל עד גבול מסויים.
אם זה מכות ורעשים חריגים כדאי לבדוק. לפעמים מההובלה המשאבה זזה ממקומה וצריך להחזירה למקומה.
המשאבה יושבת על תושבת מגומי מאחור. אם אתה חושש להתעסק, פנה לחנות.
5. פילטר שוכב זה בסדר גמור. אפילו רצוי, כך תמנע אפשרות סתימה של מעבר מים אליו.
6. קצב הקיטור הולך ונחלש. סילביה מפונקת ולא מוכנה לעבוד קשה אבל עם תרגול ונסיון תלמד
להפיק ממנה הקצפה שמתאימה בדיוק למה שתוכננה, ל-2 כוסות קפוצ'ינו רגיל.
עוצמת הקיטור תלויה כמובן בכמה אתה פותח את הברז, ולצורך הקצפה צריך לפתוח הרבה !
7. החימום הראשוני הארוך מיועד כדי לחמם את חלקי המתכת של ראש החליטה והפורטפילטר המחובר אליו ולא רק לחימום המים המתבצע בזמן קצר.
אל תשכח לחבר את הפורטפילטר לראש בזמן החימום.
ברשת וגם בפורום כאן יש מדריכים רבים (כולל ביוטיוב) להפעלת סילביה. חפש ולמד אותם. כולם בסופו של דבר די דומים.
ועוד שני דברים קטנים,
8. הזהר מחום גם צינור הסטימר וגם חלקי מתכת אחרים כמו הראש ולפעמים הפורטפילטר מגיעים לחום גבוה ויכולים לגרום לכוויות. כדאי להיזהר ולהזהיר אחרים בסביבתך.
9. סילביה שתיינית ידועה... אם אתה עושה cooling flush, אזי כל 2 מחזורים של הכנת קפוצ'ינו (חליטה+הקצפה+שטיפת נקיון) כדאי שתבדוק את גובה המים במיכל, או עשה לך הרגל כל 2 הפעלות למלא מים.
זה לא נעים לגלות באמצע חליטה או הקצפה שאין מים. בלי מים סילביה לא זזה .
תמשיך לשאול ולהתנסות...בסוף גם תיהנה
אבי
אנסה לענות לך
1. לסילביה דוד אחד שמשמש גם לחליטה וגם להקצפה, או שיש בו מים חמים (למצב חליטה) או שיש בו קיטור (למצב הקצפה)
(או באמצע כשהדוד נמצא באמצע תהליך אך זה לא רלוונטי לשאלה שלך)
לכן, אם אינך במצב הקצפה זה ממש בסדר שיוצאים מהסטימר מעט מים כשאתה פותח את הברז או לחלופין
יוצאים הרבה מים כשאתה מפעיל את מתג המים החמים (האמצעי) והמשאבה דוחפת מים.
2. לפני הקצפה, לאחר כ-30 שניות מהפעלת מתג ההקצפה מומלץ לפתוח לכמה שניות את ברז הסטימר כדי לנקז
מהצנרת מים שנשארו. סגור את הברז מיד עם הופעת הקיטור.
3. שים לב שכדאי להתחיל את ההקצפה ממש שניות לפני שנורית הדוד כבה, זאת כדי לאלץ את החימום להמשיך תוך כדי תהליך ההקצפה כדי לקבל רצף קיטור. בכל מכונה זה קצת שונה. אצלי למשל זה 1:40 דקות מרגע הדלקת מתג ההקצפה ולכן אני מתחיל להקציף כמה שניות לפני. (כן, צריך להצטייד בטיימר ולתזמן אותו עם הפעלת המפסק)
4. רעשים זה בסדר. יש רעש לפעמים כשגוף החימום עובד וודאי כשהמשאבה עובדת. אבל עד גבול מסויים.
אם זה מכות ורעשים חריגים כדאי לבדוק. לפעמים מההובלה המשאבה זזה ממקומה וצריך להחזירה למקומה.
המשאבה יושבת על תושבת מגומי מאחור. אם אתה חושש להתעסק, פנה לחנות.
5. פילטר שוכב זה בסדר גמור. אפילו רצוי, כך תמנע אפשרות סתימה של מעבר מים אליו.
6. קצב הקיטור הולך ונחלש. סילביה מפונקת ולא מוכנה לעבוד קשה אבל עם תרגול ונסיון תלמד
להפיק ממנה הקצפה שמתאימה בדיוק למה שתוכננה, ל-2 כוסות קפוצ'ינו רגיל.
עוצמת הקיטור תלויה כמובן בכמה אתה פותח את הברז, ולצורך הקצפה צריך לפתוח הרבה !
7. החימום הראשוני הארוך מיועד כדי לחמם את חלקי המתכת של ראש החליטה והפורטפילטר המחובר אליו ולא רק לחימום המים המתבצע בזמן קצר.
אל תשכח לחבר את הפורטפילטר לראש בזמן החימום.
ברשת וגם בפורום כאן יש מדריכים רבים (כולל ביוטיוב) להפעלת סילביה. חפש ולמד אותם. כולם בסופו של דבר די דומים.
ועוד שני דברים קטנים,
8. הזהר מחום גם צינור הסטימר וגם חלקי מתכת אחרים כמו הראש ולפעמים הפורטפילטר מגיעים לחום גבוה ויכולים לגרום לכוויות. כדאי להיזהר ולהזהיר אחרים בסביבתך.
9. סילביה שתיינית ידועה... אם אתה עושה cooling flush, אזי כל 2 מחזורים של הכנת קפוצ'ינו (חליטה+הקצפה+שטיפת נקיון) כדאי שתבדוק את גובה המים במיכל, או עשה לך הרגל כל 2 הפעלות למלא מים.
זה לא נעים לגלות באמצע חליטה או הקצפה שאין מים. בלי מים סילביה לא זזה .
תמשיך לשאול ולהתנסות...בסוף גם תיהנה
אבי
- Engineer (פותח השרשור)
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 746
- הצטרף: נובמבר 2011
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
כשאתה באמת צמא- סילבי צמאה יותר...
הסילביה אכן צמאה למים גם כשקר בחוץ
דבר מוזר (כנראה שפשוט עוד לא התרגלתי ) הוא,
שצינורית ההקצפה ממש ארוכה, לא ניתן להזרים מים עד הסוף לכוסות גבוהות יחסית,
בלי קשר לזה, הסילביה פשוט משפריצה (באופן שהוא די מוזר- לפחות מוזר לי) טיפות מים לכל עבר כמעט, כל זאת כאשר משחררים קיטור\מים, וזאת למרות ששמתי כלי קיבול (DURALEX) מתחת לצינורית כאשר הצינורית מופנית כלפי חוץ- מימין ל dip tray .
האם הדבר הגיוני ?
(אני צריך להרחיק את המטחנה מגברת סילבי, באופן משמעותי- שלא תירטב).
מדוע יש חלק מתכת כזה מתחת למיכל המים, יש לזה תפקיד מסוים ?
והאם כדאי בכלל להחליף , את ה steam tip לכזה עם מספר חורים רב יותר ? (ה steam tip שלי בעל חור אחד ).
דבר מוזר (כנראה שפשוט עוד לא התרגלתי ) הוא,
שצינורית ההקצפה ממש ארוכה, לא ניתן להזרים מים עד הסוף לכוסות גבוהות יחסית,
בלי קשר לזה, הסילביה פשוט משפריצה (באופן שהוא די מוזר- לפחות מוזר לי) טיפות מים לכל עבר כמעט, כל זאת כאשר משחררים קיטור\מים, וזאת למרות ששמתי כלי קיבול (DURALEX) מתחת לצינורית כאשר הצינורית מופנית כלפי חוץ- מימין ל dip tray .
האם הדבר הגיוני ?
(אני צריך להרחיק את המטחנה מגברת סילבי, באופן משמעותי- שלא תירטב).
מדוע יש חלק מתכת כזה מתחת למיכל המים, יש לזה תפקיד מסוים ?
והאם כדאי בכלל להחליף , את ה steam tip לכזה עם מספר חורים רב יותר ? (ה steam tip שלי בעל חור אחד ).
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
Re: כשאתה באמת צמא- סילבי צמאה יותר...
1. סילביה לא תוכננה לנפחים גדולים. מצא כוסות שכן יתאימו בגובה ותן לצינורית זוית.
2. השפרצה - זה פונקציה של עוצמה , כלי הקיבול וזויות. וכן, זה משפריץ לפעמים.
שחק עם כלי קיבול שונים עד שתגיע למינימום השפרצה.
נסה לכוון את הזרם לדופן הכלי ולא לחלק התחתון ונסה כלים רחבים יותר.
הרחקת המטחנה או העברתה לצד שמאל זה רעיון תמיד טוב
עבודה עם מטלית צמודה מומלצת כי כל הזמן אתה צריך לנגב (רק אם זה איכפת וחשוב לך....)
3. חלק המתכת מתחת למיכל הוא דופן פנימית שמפרידה בין אזורי הדוד/משאבה לחלק האחורי.
יש לחלק שיפוע שמטרתו להוביל מים שנזלו שם לאזור אחורי בשסי בו יש סדרת חורי ניקוז.
אם תראה מים יורדים באזור האחורי מתחת למכונה תבין שיש לך נזילה מאזור המיכל (או המשאבה שנמצאת מתחת לזה)
4. לגבי צינורית היציאה של הסטימר, אין כל בעיה עם חריר אחד. להיפך, זהו הדגם היותר חדש. מכונות ישנות יותר בסדרה זו נשלחו עם 3 חרירים.
יאללה, מה עם הקפה ?
2. השפרצה - זה פונקציה של עוצמה , כלי הקיבול וזויות. וכן, זה משפריץ לפעמים.
שחק עם כלי קיבול שונים עד שתגיע למינימום השפרצה.
נסה לכוון את הזרם לדופן הכלי ולא לחלק התחתון ונסה כלים רחבים יותר.
הרחקת המטחנה או העברתה לצד שמאל זה רעיון תמיד טוב
עבודה עם מטלית צמודה מומלצת כי כל הזמן אתה צריך לנגב (רק אם זה איכפת וחשוב לך....)
3. חלק המתכת מתחת למיכל הוא דופן פנימית שמפרידה בין אזורי הדוד/משאבה לחלק האחורי.
יש לחלק שיפוע שמטרתו להוביל מים שנזלו שם לאזור אחורי בשסי בו יש סדרת חורי ניקוז.
אם תראה מים יורדים באזור האחורי מתחת למכונה תבין שיש לך נזילה מאזור המיכל (או המשאבה שנמצאת מתחת לזה)
4. לגבי צינורית היציאה של הסטימר, אין כל בעיה עם חריר אחד. להיפך, זהו הדגם היותר חדש. מכונות ישנות יותר בסדרה זו נשלחו עם 3 חרירים.
יאללה, מה עם הקפה ?
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 27/11/2011 7:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- Engineer (פותח השרשור)
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 746
- הצטרף: נובמבר 2011
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
תודות , או : כולכם תותחי קפה, אחד אחד !
פשש..
תודה רבה לכולכם על התמיכה, באמת שאין כמוכם
אין כמו חיזוקים חיוביים מצד המומחים בתחום !!
coffeeavi, יש לי 1 ק"ג קפה, לתת איתו בראש, נראה לי, שלא אסיים את כולו היום
צריך להשאיר קצת למחר...
תודה רבה לכולכם על התמיכה, באמת שאין כמוכם
אין כמו חיזוקים חיוביים מצד המומחים בתחום !!
coffeeavi, יש לי 1 ק"ג קפה, לתת איתו בראש, נראה לי, שלא אסיים את כולו היום
צריך להשאיר קצת למחר...
נערך לאחרונה על ידי Engineer ב 29/11/2011 2:08, נערך פעם 1 בסך הכל.