צריך עוד קצת פרופורציה כי בג'ין קשה לי לשמוע את הפיצוצים, כמה זמן לוקח עד פיצוץ שני ?5 דק' חימום על 200 מע'
הכנסת פולים
3.5 דק' יבוש על 150 מע'
5 דק' על 250 מע' (הקולה עולה ל-242 בערך, אבל החלק החשוב הוא שגוף החימום עובד כל הזמן)
כאו מתחיל פיצוץ ראשון
הורדה ל-240 מע' עד לכניסה לפיצוץ שני
קירור בחוץ על תבנית קרה...
יבוש הפולים בג'ין לפני קליה
מוטי, אם הבנתי נכון מקריאה של 7 עמודים, זה מה שאתה ממליץ:
אלדד
- עזי
- חבר במועדון HT
- הודעות: 797
- הצטרף: ינואר 2011
- שם מלא: עזי
- מיקום: מודיעין
- נתן תודות: 96 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
הכנתי עכשיו ספל אספרסו לאחר קלייה עפ"י הפרופיל שהציע מוטי. זה היה ללא ספק האספרסו הטוב ביותר שהוציאה המכונה שלי.
אבל, אני לא בטוח שאצליח להתמיד עם השימוש בפרופיל מפני שהוא דורש בייביסיטינג לג'ין לאורך כל הקלייה לעומת השגר ושכח הרגיל. בד"כ אני מפעיל את הג'ין וחוזר לאחר 13 דקות לעקוב ולעצור בתחילת הפיצוץ השני (הזמנים משתנים מקלייה לקלייה מפני שאני קולה בחוץ ותלוי בטמפרטורת הסביבה).
אבל, אני לא בטוח שאצליח להתמיד עם השימוש בפרופיל מפני שהוא דורש בייביסיטינג לג'ין לאורך כל הקלייה לעומת השגר ושכח הרגיל. בד"כ אני מפעיל את הג'ין וחוזר לאחר 13 דקות לעקוב ולעצור בתחילת הפיצוץ השני (הזמנים משתנים מקלייה לקלייה מפני שאני קולה בחוץ ותלוי בטמפרטורת הסביבה).
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
סליחה, טעיתי בתיאור ושכחתי שלב, בפוסט הזה שהבאת בציטוט והסתמכת עליו!
לפני כן בשרשור תיארתי נכון...
סורי!
הנה הרשימה המסודרת:
[left]
Preheat to 200 °C
[00:00] 150 °C
[03:30] 225 °C
[08:30] 250 °C
[11:30] 240 °C (first crack)
[14:00] (second crack, pull out)
[/left]
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
מצאתי אפליקציה נחמדה לאייפון שעוזרת לעקוב אחר תהליך הקליה:
http://itunes.apple.com/us/app/seconds- ... 78811?mt=8
היא מאפשרת להכניס אינטרוואלים של זמן, לתת לכל אחד שם (נתתי לכל אחד שם שהוא הטמפ' של השלב בקליה) והיא סופרת זמן ומתריעה כשעוברים בין השלבים.
באופן כזה, לא צריך להיות לחוצים ולהביט כל הזמן בשעון, אלא אפשר לתת לאייפון לצפצף כשצריך, ואז רק לגשת לקולה ולשנות טמפ'.
החסרון היחיד: בגלל מגבלות האייפון, היא לא עובדת אם מכבים את המסך. יש להשאיר את המסך דולק לאורך הקליה.
לא נורא, עדיין שימושי.
http://itunes.apple.com/us/app/seconds- ... 78811?mt=8
היא מאפשרת להכניס אינטרוואלים של זמן, לתת לכל אחד שם (נתתי לכל אחד שם שהוא הטמפ' של השלב בקליה) והיא סופרת זמן ומתריעה כשעוברים בין השלבים.
באופן כזה, לא צריך להיות לחוצים ולהביט כל הזמן בשעון, אלא אפשר לתת לאייפון לצפצף כשצריך, ואז רק לגשת לקולה ולשנות טמפ'.
החסרון היחיד: בגלל מגבלות האייפון, היא לא עובדת אם מכבים את המסך. יש להשאיר את המסך דולק לאורך הקליה.
לא נורא, עדיין שימושי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תודה, נראה טוב.moti_r כתב:מצאתי אפליקציה נחמדה לאייפון שעוזרת לעקוב אחר תהליך הקליה:
http://itunes.apple.com/us/app/seconds- ... 78811?mt=8
היא מאפשרת להכניס אינטרוואלים של זמן, לתת לכל אחד שם (נתתי לכל אחד שם שהוא הטמפ' של השלב בקליה) והיא סופרת זמן ומתריעה כשעוברים בין השלבים.
באופן כזה, לא צריך להיות לחוצים ולהביט כל הזמן בשעון, אלא אפשר לתת לאייפון לצפצף כשצריך, ואז רק לגשת לקולה ולשנות טמפ'.
החסרון היחיד: בגלל מגבלות האייפון, היא לא עובדת אם מכבים את המסך. יש להשאיר את המסך דולק לאורך הקליה.
לא נורא, עדיין שימושי....
דרך אגב, זה לא בגלל מגבלות האייפון, אלה מגבלות של המפתח...
גם קול אפשר להעביר ברקע.moti_r כתב:אתה בטוח?
לדעתי iOS לא מאפשר לאפליקציות לרוץ ברקע, אלא אם הן GPS, VOIP ועוד קטגוריה אחת ששכחתי.
עד כמה שאני יודע הדרך היחידה לבצע את זה היא להרים שרת שישלח נוטיפיקציות כשאינטרוואל נגמר, ואז תקבל פופאפ מהאפליקציה, כשקליק עליו יפתח אותה (כמו ש-whatsapp מתנהגת)....
כמובן שהאופצייה החסכונית יותר, היא להשתמש בנוטיפיקציות.
קליתי לפי הפרופיל הזה.
הקלייה יצאה מעולה והטעם שמיימי - עגול, מלא ועשיר. טוב לאין שיעור מקליות ה"שגר ושכח" על טמפרטורה אחידה בהן השתמשתי עד כה בג'ין. בתחילת הפיצוץ השני הפולים היו בהירים יותר מאשר בדרך כלל וזה מצויין בעיניי.
הקפה הירוק שלי הוא כרגע טרי יחסית (התנפלתי לפני כשבועיים על האחים סלמאן בירכא ויצאתי משם עם יותר מ- 20 קילו - תענוג!) כך שייבשתי למשך 4 דקות בהתחלה.
התערובת בה אני משתמש כעת היא תערובת הבית עליה כתבתי בעבר (עם הורדה קלה באחוז הרובוסטה):
40% ברזיל סרדו
40% אינדיאן פלנטשיין
15% אתיופיה דג'ימה
5% רובוסטה ג'אווה
תערובת זו משמשת כמעט באופן בלעדי לאספרסו אך מתאימה לדעתי גם לקפוצ'ינו.
תודה למוטי ולחברים על הנסיונות והדיווח המעמיק על הפרופיל הז\ה.
הקלייה יצאה מעולה והטעם שמיימי - עגול, מלא ועשיר. טוב לאין שיעור מקליות ה"שגר ושכח" על טמפרטורה אחידה בהן השתמשתי עד כה בג'ין. בתחילת הפיצוץ השני הפולים היו בהירים יותר מאשר בדרך כלל וזה מצויין בעיניי.
הקפה הירוק שלי הוא כרגע טרי יחסית (התנפלתי לפני כשבועיים על האחים סלמאן בירכא ויצאתי משם עם יותר מ- 20 קילו - תענוג!) כך שייבשתי למשך 4 דקות בהתחלה.
התערובת בה אני משתמש כעת היא תערובת הבית עליה כתבתי בעבר (עם הורדה קלה באחוז הרובוסטה):
40% ברזיל סרדו
40% אינדיאן פלנטשיין
15% אתיופיה דג'ימה
5% רובוסטה ג'אווה
תערובת זו משמשת כמעט באופן בלעדי לאספרסו אך מתאימה לדעתי גם לקפוצ'ינו.
תודה למוטי ולחברים על הנסיונות והדיווח המעמיק על הפרופיל הז\ה.
הפרמטרים של הקליה נשמעים נכון ומזכירים לי מאוד את הקליה שביצעתי אתמול.מיץ_פטל כתב:קליתי לפי הפרופיל הזה.
הקלייה יצאה מעולה והטעם שמיימי - עגול, מלא ועשיר. טוב לאין שיעור מקליות ה"שגר ושכח" על טמפרטורה אחידה בהן השתמשתי עד כה בג'ין. בתחילת הפיצוץ השני הפולים היו בהירים יותר מאשר בדרך כלל וזה מצויין בעיניי.
הקפה הירוק שלי הוא כרגע טרי יחסית (התנפלתי לפני כשבועיים על האחים סלמאן בירכא ויצאתי משם עם יותר מ- 20 קילו - תענוג!) כך שייבשתי למשך 4 דקות בהתחלה.
...
גם לי הייבוש ארך בין 3 ל 4 דקות (תלוי בזן)
הקליות אצלי הסתיימו באזור ה 14:40 עד 16:30...שוב , תלוי בזן.
התערובת שבניתי אתמול כללה:
35 אחוז קולומביה סופרימו
40 אחוז בורונדי
10 אחוז אתיופיה סידאמו
15 אחוז תערובת של סומטרה+דג'ימה
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 14/02/2012 17:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)