קונקורדיה, לא הייתי מחובר למשך מספר ימים אז רק עתה ראיתי את הפוסט.
ואו, תתחדש! יופי של קולי ויופי לקרוא את ההודעה, הריח אכן מגיע עד לכאן (אני חושב שאני גר קרוב מספיק...).
אם ההצעה לבוא ולהתרשם מהקולה תהיה בתוקף אשמח להגיע.
מזל טוב, תתחדש ותהנה ובהחלט רכישה מנקרת עיניים ואף.
אני קולה כרגע בג'ין ופרט לעובדה שהקליות יכולות להיות בודאי טובות יותר ולתת עושר טעמים, מה שמבאס במיוחד היא הידיעה שהקפה לאחר כשבוע יורד מהשיא. לקלות כל ארבעה ימים זה מתחיל קצת להרגיז...
שוב מזל טוב
טורפטורה
- avramm
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 392
- הצטרף: פברואר 2008
- מיקום: תל-אביב
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
מוכן לקנות ממך
אין לי סנטו דומינגו אבל מוכן לשלם. מתי קנית?עדיין לא התחברתי ליאמן מוקה. אחליף בשמחה קילו אחד בסנטו דומינגו למשל....
הפתרון שלך הוא הבהמור - הקטע עם המוץ קצת מציק אבל התוצאה ברמה גבוהה מאוד, והקפה מחזיק לפחות שבועייםמיץ_פטל כתב:קונקורדיה, לא הייתי מחובר למשך מספר ימים אז רק עתה ראיתי את הפוסט.
ואו, תתחדש! יופי של קולי ויופי לקרוא את ההודעה, הריח אכן מגיע עד לכאן (אני חושב שאני גר קרוב מספיק...).
אם ההצעה לבוא ולהתרשם מהקולה תהיה בתוקף אשמח להגיע.
מזל טוב, תתחדש ותהנה ובהחלט רכישה מנקרת עיניים ואף.
אני קולה כרגע בג'ין ופרט לעובדה שהקליות יכולות להיות בודאי טובות יותר ולתת עושר טעמים, מה שמבאס במיוחד היא הידיעה שהקפה לאחר כשבוע יורד מהשיא. לקלות כל ארבעה ימים זה מתחיל קצת להרגיז...
שוב מזל טוב...
Re: מוכן לקנות ממך
פנו אלי כבר להחלפה. אני לא רוצה לקחת כסף, אשמח לתת לך 300 גרם מהנותר.avramm כתב:אין לי סנטו דומינגו אבל מוכן לשלם. מתי קנית?עדיין לא התחברתי ליאמן מוקה. אחליף בשמחה קילו אחד בסנטו דומינגו למשל.......
אני מאזור השרון, ובשעות היום ברחובות/נס ציונה.
עידו, תודה.hosq כתב:הפתרון שלך הוא הבהמור - הקטע עם המוץ קצת מציק אבל התוצאה ברמה גבוהה מאוד, והקפה מחזיק לפחות שבועייםמיץ_פטל כתב:קונקורדיה, לא הייתי מחובר למשך מספר ימים אז רק עתה ראיתי את הפוסט.
ואו, תתחדש! יופי של קולי ויופי לקרוא את ההודעה, הריח אכן מגיע עד לכאן (אני חושב שאני גר קרוב מספיק...).
אם ההצעה לבוא ולהתרשם מהקולה תהיה בתוקף אשמח להגיע.
מזל טוב, תתחדש ותהנה ובהחלט רכישה מנקרת עיניים ואף.
אני קולה כרגע בג'ין ופרט לעובדה שהקליות יכולות להיות בודאי טובות יותר ולתת עושר טעמים, מה שמבאס במיוחד היא הידיעה שהקפה לאחר כשבוע יורד מהשיא. לקלות כל ארבעה ימים זה מתחיל קצת להרגיז...
שוב מזל טוב......
המוץ לא מטריד אותי כל כך, אני יכול לקלות בחוץ - בגינה, ואני מניח שאפשר להעיף אותו "לכל הרוחות". הקפה משמעותית יותר מוצלח? הקלייה היא לכמות גדולה בהרבה? אני קולה בג'ין 250 גרם והייתי שמח לקלות במנה אחת כמות כפולה. האם זה מצליח בבהמור?
- concordia (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 355
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: אזור השרון
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
הבהמור הוא אחלה קולה..
לפני שהופיע הטורפטורה הכיוון היה בהחלט הבהמור. יש לי חבר שקולה בבהמור, הקליה אחידה, הפולים אפויים ומעבר לעזרה של שואב אבק-לא צריכה להיות בעיה. יש כרגע מחסור באירופה ויש הטוענים כי בדגם החדש יהיה אוסף מוץ משופר. אין אפשרות של להעיף את המוץ בחוץ-המכשיר דומה לטוסטר אובן כאשר בפנים מסתובבת רשת-תוף ומלמטה גופי קוורץ לחימום-קליה. המוץ נשאר בתוך חלל התנור ולכן ישנו אוסף מוץ פנימי וזו יחידה שיש לפרק ולהוציא. לא מומלץ לקלות בחוץ מכיוון שבקייץ אנו מחממים בכך את הקולה,ובחורף מקררים ומכיוון שיש ככ הרבה פרמטרים לקליה-חשוב לשמור על יציבות במקום הקליה עצמו. זהו פתרון טוב ואכן-הקפה מחזיק למעלה משבועיים והקולה עצמו כולל משלוח עולה פחות מאלפיים ש"ח. זאת קפיצה ושדרוג ל gene ואתה תהנה.
נ.ב
בדגם העכשווי היתה בעיה קלה עם קליה כהה אבל יש לבדוק זאת מול מישהו שקולה דרך קבע בבהמור(אדי למשל)
לפני שהופיע הטורפטורה הכיוון היה בהחלט הבהמור. יש לי חבר שקולה בבהמור, הקליה אחידה, הפולים אפויים ומעבר לעזרה של שואב אבק-לא צריכה להיות בעיה. יש כרגע מחסור באירופה ויש הטוענים כי בדגם החדש יהיה אוסף מוץ משופר. אין אפשרות של להעיף את המוץ בחוץ-המכשיר דומה לטוסטר אובן כאשר בפנים מסתובבת רשת-תוף ומלמטה גופי קוורץ לחימום-קליה. המוץ נשאר בתוך חלל התנור ולכן ישנו אוסף מוץ פנימי וזו יחידה שיש לפרק ולהוציא. לא מומלץ לקלות בחוץ מכיוון שבקייץ אנו מחממים בכך את הקולה,ובחורף מקררים ומכיוון שיש ככ הרבה פרמטרים לקליה-חשוב לשמור על יציבות במקום הקליה עצמו. זהו פתרון טוב ואכן-הקפה מחזיק למעלה משבועיים והקולה עצמו כולל משלוח עולה פחות מאלפיים ש"ח. זאת קפיצה ושדרוג ל gene ואתה תהנה.
נ.ב
בדגם העכשווי היתה בעיה קלה עם קליה כהה אבל יש לבדוק זאת מול מישהו שקולה דרך קבע בבהמור(אדי למשל)
- avramm
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 392
- הצטרף: פברואר 2008
- מיקום: תל-אביב
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
Re: מוכן לקנות ממך
תודה על ההצעה, היכן באזור השרון? אני על גבול רמת השרון.bitfield כתב:פנו אלי כבר להחלפה. אני לא רוצה לקחת כסף, אשמח לתת לך 300 גרם מהנותר.avramm כתב:אין לי סנטו דומינגו אבל מוכן לשלם. מתי קנית?עדיין לא התחברתי ליאמן מוקה. אחליף בשמחה קילו אחד בסנטו דומינגו למשל.......
אני מאזור השרון, ובשעות היום ברחובות/נס ציונה....
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 902
- הצטרף: דצמבר 2009
- מיקום: רמת השרון
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
concordia כתב:אז ראשית כל תודה דן ואנחנו אגב שכנים, אני מבקר מידי פעם לחדש את מלאי הימן מוקה. בתצלום הצינור במצב בו אין קלייה-בזמן קליה אני מרים אותו כלפי מעלה-מטבעו הוא אלסטי ואני יכול לכוונו, ובסיום הקליה אני מקפל אותו בצורה בה הוא נראה בתמונה. מספר אנשים התקשרו עקב התצלום, וזה יפה ואכפתי ומקצועי כל כך ואני אני שב ואומר תודה. נכון להבוקר הרמתי את הצינו וקיבעתי אותו כך שהוא מגיע מפתח הצקלון ישר למעלה ואז ממש מתחת לתיקרה מסתובב כמו האות "ר" ימינה ומשם פונה החוצה. במהלך הקליה עם הסידור הקודם אותו ה "ר" היה פשוט נמוך יותר-אך לא נמוך מגובה הצקלון, מעריך את האכפתיות ותודה לך ולבית קופי-טק על כל הדברים הטובים.דן-פורטו כתב:רק עצה אחת, Concordia, ברשותך. היישר מבית קופי-טק:
את צינור פליטת העשן רצוי לכוון כלפי מעלה (ולא כלפי מטה כפי שמופיע בתמונות).
הסיבה לכך היא פשוטה - עשן נוטה לעלות כלפי מעל.
אנחנו לא רוצים שיווצר מצב שבו העשן עולה מעלה, כלפי התנור, ואז או שהקלייה תיפגע/תוארך יתר על המידה (במקרה הטוב) או שרכיבים של התנור ייפגעו מהחום הרב (במקרה הרע).
קלייה נעימה ומוצלחת לך,
דן......
ביקרתי היום אצל קונקורדיה, נהנתי מקפה מעולה מהסן מרקו, שנראית לי כפסגת המכונות שאפשר לשאוף אליהן בבית פרטי, וזכיתי לחוות את חווית הקלייה בטורפטורה (יפייפה!). הקולה ידני לחלוטין ונראה שיש עקומת לימוד לא קטנה, אבל הוא מאפשר לשלוט בכל פרמטר וההתעסקות היא תענוג גדול. רפי קלה עבורי תערובת שהבאתי, בכל שלב הסביר מה ומדוע הוא עושה עם המון ידע ועם זאת בצניעות מרשימה, פתיחות והרבה אהבה לקפה. מבחינתי זו הייתה חוויה מיוחדת במינה גם בזכות הקפה אבל בעיקר מהמפגש עם האדם.
תוצאות הקלייה (תערובת זהה לו שקליתי שעה לפני כן בבית) נראות לפחות ויזואלית טוב יותר מהקלייה בג'ין - צבע אחיד יותר, פולים תפוחים ויפים - נראה מבטיח.
תודה רבה רפי!
תוצאות הקלייה (תערובת זהה לו שקליתי שעה לפני כן בבית) נראות לפחות ויזואלית טוב יותר מהקלייה בג'ין - צבע אחיד יותר, פולים תפוחים ויפים - נראה מבטיח.
תודה רבה רפי!
קלייה ידנית היא עולם אחר.הדבר האמיתי.bitfield כתב: רפי קלה עבורי תערובת שהבאתי, בכל שלב הסביר מה ומדוע הוא עושה עם המון ידע ועם זאת בצניעות מרשימה, פתיחות והרבה אהבה לקפה....
נדרש זמן רב כדי להפנים את התהליכים הכימיים
והכרה של חומרי הגלם כדי לייצר קליה איכותית.
לפעמים תיאוריה שחשבת שהיא נכונה יום אחד מתנפצת לרסיסים אל מול העובדות ביום אחר.
בקיצור הדרך ארוכה אבל ללא ספק מהנה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- concordia (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 355
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: אזור השרון
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
גם אני נהניתי מהביקור של רונן שהפגין הרבה ידע וכבר לא מעט נסיון, חלקנו שבחים ל la pavoni המיתולוגית והיה לנו שיח-קפה בזמן הקליה. לבסוף סיכמנו שאנחנו מעריצים את הנשים שלנו על שהן מוכנות לסבול את התחביב ההזוי הזה רווי המכשירים הרעשים והריחות(שלא לדבר על ההוצאות). לא קל.כן, אני מסכים-זה האדם שמשמעותי מאחרי כל זה בסופו של יום. ותודה רונן על הימן מוקה הנהדר אחד הזנים שהכי אהובים עלי .bitfield כתב:ביקרתי היום אצל קונקורדיה, נהנתי מקפה מעולה מהסן מרקו, שנראית לי כפסגת המכונות שאפשר לשאוף אליהן בבית פרטי, וזכיתי לחוות את חווית הקלייה בטורפטורה (יפייפה!). הקולה ידני לחלוטין ונראה שיש עקומת לימוד לא קטנה, אבל הוא מאפשר לשלוט בכל פרמטר וההתעסקות היא תענוג גדול. רפי קלה עבורי תערובת שהבאתי, בכל שלב הסביר מה ומדוע הוא עושה עם המון ידע ועם זאת בצניעות מרשימה, פתיחות והרבה אהבה לקפה. מבחינתי זו הייתה חוויה מיוחדת במינה גם בזכות הקפה אבל בעיקר מהמפגש עם האדם.
תוצאות הקלייה (תערובת זהה לו שקליתי שעה לפני כן בבית) נראות לפחות ויזואלית טוב יותר מהקלייה בג'ין - צבע אחיד יותר, פולים תפוחים ויפים - נראה מבטיח.
תודה רבה רפי!...