יש לי את ה-La Pavoni EPC-8 .
קניתי טמפר נירוסטה ,ועכשיו חסרים לי רק מטחנה וכד הקצפה.
איזו מטחנה יכולה להתאים לי למכונה הזאת ?
ועל איזה כד הקצפה אתם ממליצים ?
ציוד משלים ל-La Pavoni EPC-8
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אם בא לך להתפנק קח את ה MOTA 50CL שיש במיסטרל ב 170 שקלים או אילסה מטינו/אניברסריו גם כן אחלה כדים שאפשר להשיג דרך פורטופינו.
אני ממליץ גם על שדרוג קטן להקצפה ולנוחות העבודה:
1. פית הקצפה 6 מ"מ חריר אחד - לטעמי שלושת החרירים שיש בפבוני רק מקשים על ההקצפה
http://www.orphanespresso.com/OE-SLIM-S ... _2175.html
יש סרטונים ביוטיוב על המעבר לחריר אחד בלה פבוני ועל השדרוג שהוא נותן בהקצפת החלב, לדוגמה:
2. משפך להגבהת שפת הסלסילה כדי שהקפה לא ישפך החוצה בזמן הטחינה (גם מקל על ביצוע WDT כשצריך), יש לי כזה בצבע שוקולד
http://www.orphanespresso.com/OE-Alumin ... _2415.html
3. מדבקת טמפ' לראש המכונה - לא מדויק כמו טרמומטר דיגיטלי אבל בהחלט נותן פידבק חשוב לטמפרטורת הראש.
http://www.orphanespresso.com/Group-Tem ... _2133.html
ואם אתה כבר משוטט בחנות הנפלאה הזו אני ממליץ לרכוש על הדרך אטמים ספייר למכונה וגריז dow111 (בארץ גובים על גומיה בודדת 40 + מע"מ):
http://www.orphanespresso.com/La-Pavoni ... _4749.html
אם אתה מחליט להזמין חלקים בדוק איזה קוטר המכונה שלך (לפני מילניום - 49, אחרי 51) משלוח אתה יכול לחשב און ליין אחרי שתוסיף את הפריטים לסל, אתה צריך להירשם לאתר קודם.
ממליץ בחום על החנות, אחלה שירות ומחירי שילוח מאוד הוגנים.
בהצלחה!
אני ממליץ גם על שדרוג קטן להקצפה ולנוחות העבודה:
1. פית הקצפה 6 מ"מ חריר אחד - לטעמי שלושת החרירים שיש בפבוני רק מקשים על ההקצפה
http://www.orphanespresso.com/OE-SLIM-S ... _2175.html
יש סרטונים ביוטיוב על המעבר לחריר אחד בלה פבוני ועל השדרוג שהוא נותן בהקצפת החלב, לדוגמה:
2. משפך להגבהת שפת הסלסילה כדי שהקפה לא ישפך החוצה בזמן הטחינה (גם מקל על ביצוע WDT כשצריך), יש לי כזה בצבע שוקולד
http://www.orphanespresso.com/OE-Alumin ... _2415.html
3. מדבקת טמפ' לראש המכונה - לא מדויק כמו טרמומטר דיגיטלי אבל בהחלט נותן פידבק חשוב לטמפרטורת הראש.
http://www.orphanespresso.com/Group-Tem ... _2133.html
ואם אתה כבר משוטט בחנות הנפלאה הזו אני ממליץ לרכוש על הדרך אטמים ספייר למכונה וגריז dow111 (בארץ גובים על גומיה בודדת 40 + מע"מ):
http://www.orphanespresso.com/La-Pavoni ... _4749.html
אם אתה מחליט להזמין חלקים בדוק איזה קוטר המכונה שלך (לפני מילניום - 49, אחרי 51) משלוח אתה יכול לחשב און ליין אחרי שתוסיף את הפריטים לסל, אתה צריך להירשם לאתר קודם.
ממליץ בחום על החנות, אחלה שירות ומחירי שילוח מאוד הוגנים.
בהצלחה!
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לגבי הטמפרטורה, אני משתדל שהראש לא יחצה את ה 95 מעלות ומווסת את הטמפרטורה על ידי כיבוי המכונה לסירוגין.
לפני הוצאת שוט אני מוריד קצת מים לנקות את המסננת וחימום הכוס, מכבה את מכונה בזמן שאני טוחן ודוחס וככה אני מוודא שהמים לא חמים מידי לחליטה...
אם צריך להקציף אפשר להדליק חזרה אחרי שהמנוף הורם למעלה והמים כבר נכנסו לראש החליטה - ככה המכונה תחזור ללחץ הקצפה עד שתסיים לחלוט את השוט.
לפני הוצאת שוט אני מוריד קצת מים לנקות את המסננת וחימום הכוס, מכבה את מכונה בזמן שאני טוחן ודוחס וככה אני מוודא שהמים לא חמים מידי לחליטה...
אם צריך להקציף אפשר להדליק חזרה אחרי שהמנוף הורם למעלה והמים כבר נכנסו לראש החליטה - ככה המכונה תחזור ללחץ הקצפה עד שתסיים לחלוט את השוט.