VBM DOMOBAR דוד יחיד מול אוסקר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
gadwald (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 5
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

VBM DOMOBAR דוד יחיד מול אוסקר

נושא שלא נקרא #1 

חברים יקרים

אני לא חבר פעיל אבל עוקב מזה זמן אחרי הפורום ונהנה מרמת המקצועיות של החברים.ואשמח לחוות דעתכם המקצועית

בעבר החזקתי Gagia Evulution שנרכשה יד שניה ושירתה אותי תקופה. יש ברשותי מטחנה צמודה של לליט שעושה עבודה יפה.

אני מעונין לעלות מדרגה במכונה ואלו נתוני הבסיס :

תקציב : כ - 4K

צריכה: 3-4 כוסות ביום רגיל מתחלק שווה בין אספרסו ו - 2 קפוצ'ינו


ההתלבטות שלי היא בין ה - VBM DOMOBAR SB ללא מחליף חום אבל עם ראש E61 מול האוסקר HX (בהנחה שכוללת כבר שובר ואקום ו - OPV )
האם היתרונות של ראש E61 עולים על היתרונות של מחליף חום ?

אציין שנושא הקצפה במקביל פחות קריטי מבחינתי לאור נתוני הצריכה. כל זאת בהנחה שאיכות ההקצפה שתספק ה - VBM תהיה טובה וזמן ההמתנה בין החליטה להקצפה יהיה סביר ( 1-2 דקות)

האם ל - HX יש גם יתרונות מהותיים בייצוב טמפ' חליטה או שגם ב - VBM יש יציבות למרות דוד יחיד ?

האם איכות האספרסו ב - VBM חד משמעית גבוהה יותר בגלל ה - E61 ? האם היא סלחנית יותר ? מי מהן יציבה יותר ?

והיה ובאופן חריג צריך להוציא כמה כוסות ברצף האם שתיהן תעמודנה במשימה ?

בשניהם למיטב ידיעתי אין אפשרות לחיבור ישיר למים ( לא קריטי מבחינתי)
לא פוסל יד 2 או מחודשת ממעבדה/יבואן אמינים ( ניסיון חיובי עם קדמה בעבר) למרות שמן הסתם יהיה קשה בתקציב זה למצוא מכונת ראש E61 ו - HX כגון ECM וכו'

עוד נקודות למחשבה שלא חשבתי עליהן יתקבלו בברכה.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

שאלות מעולות.
בתור בעלים של VBM SDB עם מחליף חום וראש E61,
אני יכול להעיד רק עליה כי אותה אני מכיר היטב.
יש לי גם היכרות טובה עם באצרה יוניקה.
אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי ואעביר לך מספר טלפון לשאול שאלות.
אני יודע שיש גם דגם של VBM SDB junior ששמעתי עליה טובות והיא זולה משמעותית.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

coffeeholic
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 57
הצטרף: אפריל 2012
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

לעניות דעתי אין בכלל מקום להשוואה.
מבחינת רמת האספרסו - סביר להניח של vibiemme יהיה יתרון קל, אבל בכל הקשור למשקאות מבוססי חלב האוסקר לוקחת בגדול. ההבדלים באספרסו מתגמדים עד נעלמים כאשר יש לאוסקר opv.

מעבר לכך כאשר אתה רוצה להכין משקה מבוסס חלב דוגמת - קפוצ׳ינו או לאטה ואתה נאלץ להמתין עם הקצפת החלב והאספרסו ממתין לחלב הוא מאבד המון ארומה וטעם ולכן כמעט בכל מקרה שאני מכיר כאשר יש צורך בהכנת קפוצ׳ינו ודומיו מכונת hx תמיד תהיה עדיפה על מכונת דוד יחיד.

מעבר לאמור לעיל - אין שום סיכוי שאשר יבואו אליך אורחים אתה תצליח להוציא באופן רציף מספר כוסות - אתה תיאלץ לחכות בין כוס לכוס ויד שהאורח הבא יקבל את הקפה הראשון כבר יסיים. מניסיון אישי אני יכול להעיד שכם האוסקר אני מארח בבייתי מידי פעם את כל המשפחה - סדר גודל של 16 איש והיא משרתת את כולם ללא צורך לחכות כלל - ממש סוס עבודה.

ועוד עיצה לסיום - הכי חשובה
לך תראה, תנסה והכי חשוב תטעם את 2 המכונות
דיעות של אנשים זה דבר סובייקטיבי ומה שאוב לאחד לא בהכרח טוב לשני. באופן זה תקבל החלטה מושכלת

gadwald (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 5
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #4 

תודה רבה על התגובות חברים
coffeeholic:אני מבין שהאוסקר היא סוס עבודה אבל בהנחה שמרבית השימוש הוא יומיומי במקס' הכנת 2 משקאות מבוססי חלב האם היתרון לא הופך לפחות משמעותי ?
האם המעבר להקצפה ומהירות ההקצפה ב- VBM דוד יחיד כ"כ איטית שהאספרסו מאבד מהארומה שלו בצורה משמעותית?
היתרונות של HX ברמת הצריכה שלי הם כל כך משמעותיים ?
nimitzg - תודה על ההענות אבל אין לי מסתבר אפשרות לשלוח בפרטי. אשמח אם תגיב בפורום
מה זו המכונה שברשותך : VBM SDB ?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

לדעתי גם בהכנה יומיומית של 2 משקאות מבוססי חלב, היתרון של HX משמעותי לאורך זמן.
הייתי ממליץ על ה-VBM רק אם היית אומר שאתה שותה קפוצ'ינו פעם בתקופה, ועיקר הקפה שלך הוא אספרסו.

ה-HX במכונות עם E61 מוסיף לא רק יכולת הקצפה במקביל, אלא גם חימום טוב יותר של הראש כי המערכת התרמוסיפונית לא עובדת כשאין HX.

מבחינת איכות הקפה, לא עשיתי ראש בראש ולכן קשה לי לומר באופן נחרץ. אם אני צריך להמר, אני כנראה אעדיף את הקפה של ה-VBM על האוסקר, כי בכל זאת, E61 הוא ראש טוב יותר. אבל היות ואתה שותה משקאות מבוססי חלב, לדעתי אתה צריך להעדיף את האוסקר בגלל הנוחות, ובגלל העובדה שההבדלים באספרסו קטנים כשמוסיפים חלב מעל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

gadwald (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 5
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #6 

מוטי תודה רבה על התגובה
האם היתרון של ה - E61 מאבד מהאפקטיביות שלו בצורה כ"כ חד משמעית בהיעדר HX ?
אתה יכול לפרט טיפה מה הכוונה "שהמערכת התרמוסיפונית לא עובדת כשאין HX "
האם נראה לכם הגיוני למצוא בתקציב של 4K מכונה יד 2 E61 HX במצב טוב?
יש כמה אוסקרים יד 2 פה ושם מה להערכתכם אמור להיות המחיר שלה במידה שהמכונה במצב טוב ?
אני מאד נהנה מאספרסו שהוא עשוי טוב לכן חשוב לי שאיכות האספרסו תהיה טובה. האם ה - VBM מסתמנת רק כמכונת אספרסו טובה ?
האם האוסקר נוחה משמעותית לשימוש ממכונות E61 בהנחה שאולי אשתי גם צריכה לתפעל את המכונה פה ושם?
ההתלבטות די נשארה בעינה אני מבין שאין פה נוקאאוט לאף אחת מהן
תודה רבה לכל המגיבים

coffeeholic
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 57
הצטרף: אפריל 2012
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

ידידי בא ואתן לך עיצה בחינם.
קח איתך את פולי הקפה שאתה אוהב ומכיר את הטעם שלהם ולך לאחת החנויות שמוכרות את הדומובר ותבחן את טעם האספרסו. כמו כן תבחן כמה זמן אתה צריך לחכות עד להקצפה ומה קורה לקרמה של הקפה בזמן זה. כמו כן תבחן את כוח ההקצפה עצמו - סביר להניח שלא ממש חזק.
לאחר מכן עשה אותו הדבר עם האוסקר - אתה מוזמן לקפוץ אלי לביקור. מוכן להתערב איתך על 2 דברים -
1) האספרסו שאני יוציא לך מהאוסקר לא יפול ברמתו מזה שתקבל מהדומובר - הרבה תלוי בבריסטה ובמטחנה.
2) כשנעבור לקפוצ׳ינו - בעיקר לאחר שתראה את יכולת ההקצפה של החלופה השנייה - אתה תבין את ההבדלים העצומים בין המכונות.

adi_habrusi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 372
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: אדמית
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

לפי דעתי אתה יכול למצוא בקלות מכונות HX E61, יד שניה במחיר הזה, זה רק עניין של סבלנו., אם יש לך 4K אני מציע לך לקנות יד 2.
יום דבש

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אני מסכים עם הכותבים לפניי, מכונה עם מחליף חום,לא משנה הדגם, תהיה הרבה יותר חזקה בהקצפה ובהכנה רציפה של משקאות .רק מעצם הרציפות וכוח ההקצפה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

אם יד שניה בא בחשבון, אז חד משמעית לך על E61 HX.
אני יודע שאספרסימו מוכרים יד-2 עם אחריות לשנה במחיר מצויין, תלוי במכונה. בדוק מולם.
במחיר מעט יותר גבוה תוכל לקנות יד-2 באופן פרטי.
לדעתי גם אם צריך למתוח ממש מעט את התקציב, זה ישתלם, כי היתרון של HX E61 שווה את זה, לאורך זמן, וההפרש קטן.

לגבי חימום הראש ב-E61: חפש קצת בפורום את המילה תרמוסיפון (או טרמוסיפון). זה מבנה מעגלי של מים שנמצא בתוך הראש ומחמם אותו. הוא משתמש במים מה-HX. במכונה בלי HX, הראש לא מתחמם ע"י מים חמים, אלא רק מהדוד עצמו, ולכן החימום פחות אפקטיבי. בנוסף, כשאתה מעביר את הדוד למצב הקצפה, הראש מתחמם מדי ואח"כ יש לחכות די הרבה זמן עד שאפשר לחלוט אספרסו, כי גם הראש צריך להתקרר. מצד שני, אם משתמשים במכונה רק לאפסרסו, אז דווקא החימום הזה הוא עדיף על HX, כי הוא יביא את הראש לטמפ' נכונה ויציבה יותר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

gadwald (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 5
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #11 

תודה רבה לכל המגיבים על התשובות המקצועיות עזרתם לי מאד.
אני אלך בכיוון הקונצנזוס שמסתמן פה על היתרונות של - HX

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”