שידרוג משמעותי לסינגלים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 825
הצטרף: ספטמבר 2010
מיקום: חדרה
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

אה , הבנתי . . .

אפשרי לביצע גם מאלומיניום

הוא קל מאוד לעיבוד , וזול יחסית .



גונן .

nir212 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 35
הצטרף: אפריל 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

ניתן אבל לאלומיניום יש תכונות שאני אישית לא אוהב במטבח וגם במוצר הוא משחיר לא מבריק רך ולכן רגיש למכות ועיוותים. אם היה לי חומר גלם מתאים במידות הכל היה מנרוסטה.

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 401
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

מגניב להסתכל על הנוקבוקס עם כל העוגיות השלמות

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

הי
לא הבנתי מה המטרה ? האם בעזרת המתקן ניתן בעצם לחלוט כמות של 9 גרם בשל היכולת לדחוס בקוטר הפנימי הקטן ?

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

גם אני קצת פספסתי את הרעיון מאחורי כל העסק...
אשמח להסבר מפורט ואיטי, כזה שעושים לגולנצ'יק שיבין. :D
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

nir212 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 35
הצטרף: אפריל 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

מנות כפלות תמיד מצליחות מנות בודדות טיפה יותר מורכבות במילוי ובדחיסה ובסופו של דבר בהחידות ומיצוי השוט.
המתקן היה ניסיוני אצלי ודי מהר נהיה בשימוש יום יומי, אני חולט ומקבל תוצאות טובות למנות של 7-9 גרם (הדחיסה בקוטר הפנימי של הסלסלה).

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

זה ידוע שהמנות הכפולות מצליחות יותר טוב להפיק את המיטב מהקפה, בעיקר בגלל הכמות והעיצוב של הסלסלה.
אני עדיין מנסה להבין מה השדרוג שעשית לתהליך\דחיסה\סלסלה כך שעכשיו הקפה יוצא לך יותר טוב.

ד.א, אני עם הסלסלה הרגילה של בזארה שהגיעה עם הג'יוליה, שם כמות של כ9-10 גרם ומקבל שוטים כאלה די בעקביות בלי שידרוגים או מתאמים כלשהם:
כך, שאני אשמח להבין איך מה שעשית יכול לשפר את השוטים עוד יותר.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

nir212 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 35
הצטרף: אפריל 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

זה לא שהמצאתי את הגלגל. השילוב של המוביל שגורם לכל 9 הגרם להתנקז לתוך החור הקטן והטמפר בקוטר של המוביל שגורם לדחיסה אחידה של המנה כל פעם מחדש ועל הדרך החיסכון בלכלוך מהקפה מסביב למטחנה. לי אישית משדרג את החוויה של המנה הבודדת.

מעבר לזה אין לי הסבר יותר מדעי מה גורם לשיפור בשוט. מאוד יכול להיות שרק עכשיו אני מגיע לשוט בסטנדרט שאתה רגיל להפיק בלי כל הטררם מסביב שזה אומר שעם עוד טיפה תרגול הייתי מצליח גם בלי כל זה (למרות שזה לא הרבה וגם די נחמד מעצם ההתעסקות בנושא).

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

אין לקנות טמפר קטן כך שיתאים לחלק הפנימי של הסלסלה ?
אצלי בבזרה הבעיה שונה, גם אם אני טוחן את הקפה ב k3 בדרגה הכי קטנה אם לא אטחן כ 12 גרם לסלסה אזי הקפה יזרום מהר מידי, כ 15 שניות לשוט. אני לא חושב שזה בגלל שאני לא דוחס מספיק אלא בגלל שלא ניתן לטחון דק יותר.

nir212 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 35
הצטרף: אפריל 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

יש בשוק טמפר קטן יותר (הטמפר לא באמת צריך להיכנס לתוך החור הקטן) ואם יש לך בזרה אז גם הטמפר מפלסטיק יהיה טוב.
בקשר לזמן החליטה וקצב הזרימה יכול להיות שאחד הפרמטרים האחרים שלך לא תקין כי ממש לא נראה לי ש K3 לא תגיע לרמת הטחינה הנחוצה.
באיזה סוג קפה אתה משתמש?
הוספתי סרטון של החליטה אולי משהו בתהליך יוכל לעזור לך.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

דלקה (או ניר, אני כבר מבולבל... יד של גבר בצילום מנגד שם של בחורה),
אם המטחנה היא רציפה מבחינת כיוון, אני אישית היתי מזיז עוד מילימטר לטחינה דקה יותר. לזרימה טיפה איטית יותר. אבל זה כבר עניין של טעם אישי. בסה"כ נראה בסדר גמור.

וגם לי לא נשמע הגיוני להגיע למצב שהK3 לא מצליחה "לחנוק" את המכונה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”