אני קניתי בסטמקס בגודל בינוני בערך ב500 ש"ח, לפני זה השתמשתי במרכך.
מבחינת נוחות
הבסטמקס יותר קטן ואין צורך בריכוך
אך יותר יקר ואני לא חושב שמשפר את איכות האספרסו.
ניתן לבדוק אם יש צורך להחליף על ידי סטיקים של קשיות המים, אני בו'דק כל חודשיים בערך.
בהצלחה
פיתרון למים למכונת אספרסו
- mresp (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 44
- הצטרף: אוקטובר 2015
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני מבין לחלוטין את השיקול, אבל לדעתי בעיית מיים מסוננים במרכך גדולה יותר מהיתרון שאתה מקבל מהפיצול.
אני כרגע הולך ללכת על פיתרון של מים מרוככים ומסוננים עבור מכונת הקפה והקומקום.
מים לשתיה אני עדיין אקח מהברז או מקנקן בריטה חיצוני שאינו מרכך בצורה כל כך דרמטית.
אגב, לא חסרות כתבות על אנשים שאומרים שעדיף לשתות מים מזוקקים (נשמע דוחה). די מבלבל כל הנושא הזה.
במידה ולך חשוב לשתות מים מסוננים (אבל לא מרוככים) כנראה שכדאי לבצע את הפיצול.
מסנן עצמאי (שלא מרכך) עם ברז כיור לשתיה/בישול.
מסנן טורבו שגם מרכך גם מסנן לחיבור ישיר למכונה (ולברז נוסף) אם אתה רוצה להשתמש במים אלו בקומקום.
עוד תגובות יתקבלו בברכה. מדהים שאין קונצנזוס לגבי מים למכונת קפה שלדעתי משפיעים על הטעם ובריאות המכונה הרבה יותר משאר השטויות והאביזרים שעליהם מדברים בלי סוף.
מאוד דומה לתחום האודיו שאנשים מעדיפים לדבר על מגברים וכבלים במקום בטיפול אקוסטי שמשפיע הרבה יותר על הסאונד.
אני כרגע הולך ללכת על פיתרון של מים מרוככים ומסוננים עבור מכונת הקפה והקומקום.
מים לשתיה אני עדיין אקח מהברז או מקנקן בריטה חיצוני שאינו מרכך בצורה כל כך דרמטית.
אגב, לא חסרות כתבות על אנשים שאומרים שעדיף לשתות מים מזוקקים (נשמע דוחה). די מבלבל כל הנושא הזה.
במידה ולך חשוב לשתות מים מסוננים (אבל לא מרוככים) כנראה שכדאי לבצע את הפיצול.
מסנן עצמאי (שלא מרכך) עם ברז כיור לשתיה/בישול.
מסנן טורבו שגם מרכך גם מסנן לחיבור ישיר למכונה (ולברז נוסף) אם אתה רוצה להשתמש במים אלו בקומקום.
עוד תגובות יתקבלו בברכה. מדהים שאין קונצנזוס לגבי מים למכונת קפה שלדעתי משפיעים על הטעם ובריאות המכונה הרבה יותר משאר השטויות והאביזרים שעליהם מדברים בלי סוף.
מאוד דומה לתחום האודיו שאנשים מעדיפים לדבר על מגברים וכבלים במקום בטיפול אקוסטי שמשפיע הרבה יותר על הסאונד.
אכן, לי חשוב שנשתה מים מסוננים ולא מרוככים (ואפילו לא מבריטה ביתית שהיתה לי פעם). לגבי בעית המים המסוננים במרכך -- אני לא בטוח שהיא קשה כל כך, צריך לזכור שהשימוש שאני מייעד למים במוצא של המרכך כולל הרתחה, כך שיתכן שהקפה והתה יכללו קצת חלבונים (בקטריות מבושלות...)
מסכים איתך לחלוטין לגבי חשיבות הנושא, ואשמח גם כן לקבל תגובות נוספות.
מסכים איתך לחלוטין לגבי חשיבות הנושא, ואשמח גם כן לקבל תגובות נוספות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
פילטר פחם יסנן את הברזל שמזיק?
ההמלצה למקם פחם אחרי המרכך היתה של קופיאדיקט שהוא כימאי. הרעיון הוא שלא יעמדו מים ללא כלור במרכך.
אבל - ברב המדריכים של ספקי הקפה בארץ מצויר פילטר לפני המרכך (בהמלצות לחיבור בבתי קפה)
לי יש בריטה מסחרי אז אין לי בעיות כאלה... הכל משולב במכלול אחד שמחליפים פעם בשנה +
ההמלצה למקם פחם אחרי המרכך היתה של קופיאדיקט שהוא כימאי. הרעיון הוא שלא יעמדו מים ללא כלור במרכך.
אבל - ברב המדריכים של ספקי הקפה בארץ מצויר פילטר לפני המרכך (בהמלצות לחיבור בבתי קפה)
לי יש בריטה מסחרי אז אין לי בעיות כאלה... הכל משולב במכלול אחד שמחליפים פעם בשנה +
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
נקודה טובה. המסנן שמורכב אצלי (לפני המרכך של בסטמקס) אמור להפחית את הברזל המחומצן, ראה כאן. עם המערכת שלך (בריטה מסחרי) אתה בוודאי פטור מדאגות של סדר הרכבה וכדומה. בעצם גם אני (כי בסטמקס הוא גם שילוב של מסנן ומרכך), אבל אני רציתי (בנוסף) את האופציה של מים מסוננים ולא מרוככים ולכן התקנתי מסנן עצמאי בנוסף למרכך.
Re: היי, מה שלומך?
11/01/2016 16:45דבוטאנט כתב: ↑ אני לא מבין הרבה יותר ממך...אבל בלינק ששלחת כתוב שברזל בלחץ הרשת יכול להרוס את השרף. אני לא ראיתי (אולי פספסתי) שכתוב שפחם יבטל את זה.
אם הם כותבים שברזל יהרוס שרף אז כנראה הם יודעים מה הם אומרים....
היי,
ראיתי את השרשור הזה ואשמח לדעת איזה דגם בריטה יש לך ומאיפה אתה קונה