מה גודל הטחינה שאני צריך לאספרסו ?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
iErez (פותח השרשור)
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט
הודעות: 884
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

מה גודל הטחינה שאני צריך לאספרסו ?

נושא שלא נקרא #1 

בזמן האחרון אני מאוד לא מרוצה מהחליטה של האספרסו שלי, כנראה בגלל חוסר ידע בגודל הטחינה שאני צריך ...
אשמח לעזרה ממכם בשביל להוציא חליטה איכותית ומרוכזת (ולא דלילה כמו שיוצא לי בזמן האחרון)

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

תתחיל מהכי קטן תחנוק ת'סבתא של המכונה ותמשיך משם.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

לא תמיד עובי הטחינה הוא האשם.
בכל מקרה זה עובי מול כמות ואחד לא יכול בלי השני,משתנים תלויים ביחס ישיר.
ככל שהכמות הסלסלה גדולה יותר כך גדל עובי הטחינה ולהפך.
אתה צריך לשמור על כמות אחידה (בגלל זה ייצרתי את הדוזר) ומשם רק לשנות עובי עד הגעה לטווח הזמנים המומלץ ולטעם הרצוי.
יש עוד גורמים שמביאים לחליטה דלילה כמו גיל הקפה, דרגת קלייה (אם בהיר אז הגוף חלש) וכו'.
בהצלחהההההההההההההה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

iErez (פותח השרשור)
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט
הודעות: 884
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

תודה רבה לכולם !!! יטופל ... ! רק מה התפקיד של ה doser ? (לא הבנתי בדיוק ... )

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

הדוסר זו שיטה נפחית שקובעת את כמות הקפה בסלסלה לפי הגובה האופטימלי מהראש.

אני למשל שוקל.

היתרון של הדוסר שלא משנה רמת הטחינה שאתה מעדיף , הוא משאיר את גובה הקפה קבוע.

למשל טחנת עבה יחסית ונכנס לסלסלה לצורך הדוגמה רק 14 גרם בגובה האופטימלי לראש.

או טחנת דק ונכנס 16.

http://us12.campaign-archive2.com/?u=c7 ... 8a8e2d1d56

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@itamars2
·
משקל אינו שווה לנפח.
הדוזר קובע נפח ועל כן כשמקטינים טחינה נכנסים יותר גרגרים בתא הדוזר כיוון שיש פחות חלל בין גרגר לגרגר.ולהפך.
המטרה היא לקבל מדידת מנה מתאימה לידית.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

צריך קפה טרי ומטחנה מתאימה לאספרסו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@nimitzg

זה בדיוק מה שהסברתי. שיטה נפחית לעומת שיטת שקילה ומשחק עם המשקל וגודל הטחינה לתוצאה הרצויה.

בתגובה הראשונה משום מה הנחתי שהוא שוקל מנות.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@itamars2
·
צודק.מחזק את טענתך
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

iErez (פותח השרשור)
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט
הודעות: 884
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

ח'ברה תודה על התשובות אבל באמת שלא הבנתי מתי בדיוק ואיך אני משתמש בדוזר ...

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 252
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@iErez
·
יש לך את הדוזר?
אם כן, טוחנים לידית מלאה, מטמפרים ואז מעבירים אם הדוזר, זורקים עודפים, מטמפרים שוב וחולטים.
אם זרימה מהירה מידיי, מקטינים עובי טחינה וחוזרים על התהליך עד שמגיעים לזרימה טובה.
תראה את הסרט על השימוש בדוזר ותבין.
או יותר טוב, מניסיון, תזמין קפה מגלעד ואז כשתבוא לאסוף הוא יתן לך דוזר ויסביר לך הכל.
גם תקבל דוזר, גם הסבר והכי חשוב קפה פירסט קלאס.

iErez (פותח השרשור)
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט
הודעות: 884
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

אין לי דוזר, ואיפה אני רואה את הסרטון על השימוש בדוזר ?

שיגמר לי הקפה שיש לי הזמין מגלעד אבל אני לא יכול להגיע לאסוף, הוא יכול לשלוח לי את הדוזר עם ההזמנה ?

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 252
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@iErez
·
זה הסרט:


ותשאל את גלעד מה הוא יכול או לא יכול לעשות, אני לא דוברו...
שלח לו הודעה פרטית או חפש NEGRO קפה בגוגל.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

סרטון נוסטלגיה

אני שולח עם ההזמנה במידה ומבקשים בהערות.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

iErez (פותח השרשור)
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט
הודעות: 884
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

תודה רבה !!!
אבל באיזה גודל טחינה אני צריך להשתמש ל 100% מיצוי של ה"עוגיה" ?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”