בזמן האחרון אני מאוד לא מרוצה מהחליטה של האספרסו שלי, כנראה בגלל חוסר ידע בגודל הטחינה שאני צריך ...
אשמח לעזרה ממכם בשביל להוציא חליטה איכותית ומרוכזת (ולא דלילה כמו שיוצא לי בזמן האחרון)
מה גודל הטחינה שאני צריך לאספרסו ?
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
תתחיל מהכי קטן תחנוק ת'סבתא של המכונה ותמשיך משם.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 1098
- הצטרף: אפריל 2010
- מיקום: אלישיב
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
לא תמיד עובי הטחינה הוא האשם.
בכל מקרה זה עובי מול כמות ואחד לא יכול בלי השני,משתנים תלויים ביחס ישיר.
ככל שהכמות הסלסלה גדולה יותר כך גדל עובי הטחינה ולהפך.
אתה צריך לשמור על כמות אחידה (בגלל זה ייצרתי את הדוזר) ומשם רק לשנות עובי עד הגעה לטווח הזמנים המומלץ ולטעם הרצוי.
יש עוד גורמים שמביאים לחליטה דלילה כמו גיל הקפה, דרגת קלייה (אם בהיר אז הגוף חלש) וכו'.
בהצלחהההההההההההההה
בכל מקרה זה עובי מול כמות ואחד לא יכול בלי השני,משתנים תלויים ביחס ישיר.
ככל שהכמות הסלסלה גדולה יותר כך גדל עובי הטחינה ולהפך.
אתה צריך לשמור על כמות אחידה (בגלל זה ייצרתי את הדוזר) ומשם רק לשנות עובי עד הגעה לטווח הזמנים המומלץ ולטעם הרצוי.
יש עוד גורמים שמביאים לחליטה דלילה כמו גיל הקפה, דרגת קלייה (אם בהיר אז הגוף חלש) וכו'.
בהצלחהההההההההההההה
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
הדוסר זו שיטה נפחית שקובעת את כמות הקפה בסלסלה לפי הגובה האופטימלי מהראש.
אני למשל שוקל.
היתרון של הדוסר שלא משנה רמת הטחינה שאתה מעדיף , הוא משאיר את גובה הקפה קבוע.
למשל טחנת עבה יחסית ונכנס לסלסלה לצורך הדוגמה רק 14 גרם בגובה האופטימלי לראש.
או טחנת דק ונכנס 16.
http://us12.campaign-archive2.com/?u=c7 ... 8a8e2d1d56
אני למשל שוקל.
היתרון של הדוסר שלא משנה רמת הטחינה שאתה מעדיף , הוא משאיר את גובה הקפה קבוע.
למשל טחנת עבה יחסית ונכנס לסלסלה לצורך הדוגמה רק 14 גרם בגובה האופטימלי לראש.
או טחנת דק ונכנס 16.
http://us12.campaign-archive2.com/?u=c7 ... 8a8e2d1d56
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
@nimitzg
זה בדיוק מה שהסברתי. שיטה נפחית לעומת שיטת שקילה ומשחק עם המשקל וגודל הטחינה לתוצאה הרצויה.
בתגובה הראשונה משום מה הנחתי שהוא שוקל מנות.
זה בדיוק מה שהסברתי. שיטה נפחית לעומת שיטת שקילה ומשחק עם המשקל וגודל הטחינה לתוצאה הרצויה.
בתגובה הראשונה משום מה הנחתי שהוא שוקל מנות.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
@iErez
·
יש לך את הדוזר?
אם כן, טוחנים לידית מלאה, מטמפרים ואז מעבירים אם הדוזר, זורקים עודפים, מטמפרים שוב וחולטים.
אם זרימה מהירה מידיי, מקטינים עובי טחינה וחוזרים על התהליך עד שמגיעים לזרימה טובה.
תראה את הסרט על השימוש בדוזר ותבין.
או יותר טוב, מניסיון, תזמין קפה מגלעד ואז כשתבוא לאסוף הוא יתן לך דוזר ויסביר לך הכל.
גם תקבל דוזר, גם הסבר והכי חשוב קפה פירסט קלאס.
·
יש לך את הדוזר?
אם כן, טוחנים לידית מלאה, מטמפרים ואז מעבירים אם הדוזר, זורקים עודפים, מטמפרים שוב וחולטים.
אם זרימה מהירה מידיי, מקטינים עובי טחינה וחוזרים על התהליך עד שמגיעים לזרימה טובה.
תראה את הסרט על השימוש בדוזר ותבין.
או יותר טוב, מניסיון, תזמין קפה מגלעד ואז כשתבוא לאסוף הוא יתן לך דוזר ויסביר לך הכל.
גם תקבל דוזר, גם הסבר והכי חשוב קפה פירסט קלאס.