זיופים של הקיטור...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
פלנש (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 540
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

זיופים של הקיטור...

נושא שלא נקרא #1 

בס"ד

לאחרונה שמתי לב שההקצפה כבר לא זו מה שהיתה אי-אז.
אז השריתי את הפומית של המקציף (בהנחייתם האדיבה של חברי הפורום) באבקת "Puly" וניקיתי באמצעות קיסמים את החרירים וכו'. ועדיין -- אין שינוי. הקיטור "משתעל" ולא מחזיק מעמד יותר משתי שניות רצופות בלי "לברוח" ולחזור. אם זה לא היה מתבטא בתכל'ס ברמת ההקצפה בכוס, לא היה אכפת לי. אבל זה הורס לי את הקפוצ'ינו כמעט עד לנקודה שאני מעדיף לשתות אספרסו פרווה ה' ירחם!

מה אפשר לעשות? אולי נקיון בחומר מיוחד לניקוי סטימר? לפרק את הצנרת לגמרי? להחליף לפומית אחרת (שלי- 2 חרירים)?

ואגב ניקוי המקציף : איזו משתי התמיסות עדיף?

להלן:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

מתי המכונה עברה טיפול לאחרונה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Evya1989
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 143
הצטרף: מאי 2014
שם מלא: Evyatar Ezra
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אני סובל בדיוק מאותה הבעיה... שלחתי לאלון מקדמה יחד עם עוד כמה בעיות והמכונה חזרה בול אותו דבר... לטענתו לא היו בעיות כלל במכונה.
אם אתה שואל אותו ה"שיעול" של הסטימר ככה"נ נובע מחוט של הגומייה שיצא החוצה.... מסכים איתך שזה פוגע באיכות ההקצפה.
אם עלית על פיתרון אשמח שאנסה אותו אצלי :).

פלנש (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 540
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@דבוטאנט
·
בקדמה לפני כשנה. החליפו פרסוסטאט ועשו טיפול 10,000 כללי.
שמתי לב גם שבעת ההקצפה המחוג בשעון הלחץ יורד משמעותית. זה כנראה חלק מהעניין.. :roll: מישהו יודע מה יכול להיות הגורם לזה..?

ומה עדיף מבין שתי התמיסות הנ"ל (בתמונות)?
מישהו השתמש?

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 392
הצטרף: פברואר 2008
מיקום: תל-אביב
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

על איזה מכונה מדובר??
Artificial Intelligence is better then NONE...

פלנש (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 540
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@avramm

Izzo Vivi.
·

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 396
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

קיים סיכוי שחיישן מפלס המים בדוד ממלא יותר מדי מים (מעבר לשני שליש) כך שכמות האדים נמוכה משמעותית מהנדרש.
שווה להתייעץ טלפונית עם אנדרי מאספריסימו.
אני לא סגור על זה אבל שווה לבדוק היתכנות של חיישן מזייף / ממוקם גבוהה מדי.

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 392
הצטרף: פברואר 2008
מיקום: תל-אביב
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

באמת רעיון מעניין...
אפשר לבדוק ע"י ריקון חלק מהמים לפני הקצפה. אם זו הסיבה, זה אמור לעזור...
אגב פלנש, מכונה באמת יפה אבל יש לי שאלה: מה נותן ה- PID על דוד הקיטור? תמיד חשבתי שהטמפרטורה המדויקת שם לא באמת קריטית. אני טועה?
Artificial Intelligence is better then NONE...

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

לא נראה לי שהרעיון יעבוד (למרות שתקלה בחיישן כגורם נשמע מאוד סביר).

איך שתוציא מים מהדוד המשאבה תכניס מים קרים, לחץ הדוד יירד וההקצפה תהיה חלשה.

לדעתי אם תעלה סרטון מישהו בסוף יידע מה הבעיה.

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 396
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

תאורטית -
ניתן לכבות את המכונה - לרוקן חצי ספל מהברז מים חמים ולסגור את הברז.
לאפשר בניית לחץ אדים ואז לבדוק את ההקצפה כשהמכונה כבויה.

פלנש (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 540
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

avramm כתב:באמת רעיון מעניין...
אפשר לבדוק ע"י ריקון חלק מהמים לפני הקצפה. אם זו הסיבה, זה אמור לעזור...
אגב פלנש, מכונה באמת יפה אבל יש לי שאלה: מה נותן ה- PID על דוד הקיטור? תמיד חשבתי שהטמפרטורה המדויקת שם לא באמת קריטית. אני טועה?
...
·המכונה שלי היא ללא PID (דור ישן יותר).

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

תנסה לחפש וידאו של פנים המכונה,

ותראה אם גובה החיישן דומה אצלך.

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

הטענה שמד הגובה מזייף ,די נראית לי.
זה אומר שאין חלל ליצירת חלל לקיטור .
חייבים להוריד כיסויים ולבדוק את תפקוד מד הגובה.
ריקון בלתי אפשרי שכן המשאבה מיד משלימה .

Valon
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: מאי 2015
שם מלא: אלון
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 13 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

גם אני מאמין שזה מד גובה, יתכן והתמלא באבנית או שיש דרכו דליפה ואז מקצר לפעמים עם הדוד.
באיזה מים אתה משתמש?

פלנש (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 540
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

אני משתמש במי דוד רזין 8 ליטר. אבל מודה ואולי גם מכה על חטא באותה הזדמנות -- יש מצב להצטברות אבנית, לא פילטרתי את הדוד מזה מספר שנים (מצד שני, אני חולט בממוצע כוס אחת ביום, כך שלא נראה לי שהדוד הספיק להינזק מזה עד-כדי-כך. מצד שלישי, מה אני יודע...).

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”