היי, אז ככה,
שנה חדשה, ושוב מתקרבים לעונת מעבר.
בקרוב אזכה שוב לבעיות חליטה, שוב לכיוון טרמוסטט, שוב למחשבות על DB, ושוב (אחרי שהסתכלתי בחשבון בנק והבנתי שעם תינוקת בבית ועוד אחת בדרך זה כניראה בפריוריטי אחרון) - לדיון על תרמומטר
אז בעקבות השרשור השני שנפתח לפני מספר ימים, מצאתי סוף סוף תחליף ראוי למד הטמפ' (הסופר יקר) מכריס.
http://mimesis-jaehyun.tistory.com/186 זה הלינק והוא עולה 260 ש"ח כולל משלוח.
לפני שאני לוחץ על הכפתור אני ממש מנסה להבין אם זה כלי שימושי באמת.
כיום אני תמיד קולע לשוט הראשון. תמיד מוציא את אותה כמות מים ומקבל בערך את אותה טמפ' חליטה (לפני נסיונות עם מד טמפ' חיצוני ופרוב).
הבעיה היא בשוטים עוקבים.
נכיד אני מארח ועושה פעמיים אספרסו ברצף. אף פעם אין לי מושג איפה אני עומד עם השוט השני. אף פעם לא יודע אם בזמן שהכנתי את המנה השניה, הטמפ עדיין לא עלתה מספיק, או אם המים כבר גועשים שם בפנים.
ממש מתסכל - אז תמיד אני מנסה שהשוט השני ילך עם חלב כי באספרסו הוא יצא דרק (לפעמים שורף עם טעמי קיצון ולפעמים חמוץ ברמת יריקה).
אני מנסה להבין מה המד הזה מודד.
אני יודע שהוא מודד את טמפ' המים שעושים סירקולציה במחליף, אבל מה אני אמור לראות כדי לדעת שאני במקום הנכון? איפה אני אמור לעצור?
בסרטונים אני רואה שהטמפ' עפה למעלה (כי מגיעים מים מהמחליף) ואז מתחילים לרדת. עד כאן הגיוני.
אבל תמיד אני רואה שעוצרים לפני הזמן. ז"א אם רוצים לקבל 92 בחליטה, עוצרים באיזה 96, ואז בחליטה זה איכשהו קופץ ל 92.. מה הולך פה?
ומה קורה בין שוט לשוט? האם תמיד (לא משנה אם שוט ראשון או שני) אני מכוון שהטמפ' במד תהיה זהה או שיש פה עוד נעלם?
כל מיש יכול לשפוך קצת אור על מה אני אמור לראות בתכלס מד טמפ' יעזור לי מאוד.
גרפים זה נחמד, אני מעדיף תכלס.
תודה מראש לעוזרים
(אם מישהו רוצה להיות צדיק להרים טלפון גם אשמח מאוד 0549984589)
אופיר
(שוב) שרשור על תרמומטר ל e61 - קניה קבוצתית
איזו מכונה?
השוט השני ברצף לא מצריך יותר מאשר פלאש קצר לנקות את ראש המכונה משאריות קפה.
אם אתה מחכה מעל 2 דק' אז אפשר לעשות אפילו warming flush כי מה שקורה הוא בכלל שהטמפ' יורדת באזור ראש החליטה לאחר מנוחה קצרה, אך בדוד הטמפ' כבר הגיעה ליציבות.
במכונות כמו רוקט יש מגביל תרמוסיפון ואז בכלל הטמפ' נשארת אותו דבר גם אם לא חולטים את השוט השני מיד.
בגלל זה אגב אני לא חושב שיש תועלת בתרמומטר ראש למכונות רוקט. פשוט עושים פלאש של כ 25-30 שניות (תלוי בלחץ הדוד ובקלייה של הקפה) - וחולטים מיד.
השוט השני ברצף לא מצריך יותר מאשר פלאש קצר לנקות את ראש המכונה משאריות קפה.
אם אתה מחכה מעל 2 דק' אז אפשר לעשות אפילו warming flush כי מה שקורה הוא בכלל שהטמפ' יורדת באזור ראש החליטה לאחר מנוחה קצרה, אך בדוד הטמפ' כבר הגיעה ליציבות.
במכונות כמו רוקט יש מגביל תרמוסיפון ואז בכלל הטמפ' נשארת אותו דבר גם אם לא חולטים את השוט השני מיד.
בגלל זה אגב אני לא חושב שיש תועלת בתרמומטר ראש למכונות רוקט. פשוט עושים פלאש של כ 25-30 שניות (תלוי בלחץ הדוד ובקלייה של הקפה) - וחולטים מיד.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בראש E61 הטמפרטורה בתרמוסיפון משתנה לאורך הקולינג םלאש ומשתנה לאחר השוט. הדוד מחמם את המחליף לטמפרטורת הקצפה והראש מנסה לקרר.
מה הקצב של כל פעולה? רק מד בראש יגלה לך. להבין איך המכונה שלך מתנהגת בין שוטים יהיה קשה בלי תרמומטר, אפשר אבל ייקח יותר זמן.
גם כשיש דיזות בראש שאמורות לייצב טמפרטורה לפי קצב זרימה עדיין יהיהו הבדלים לפי טמפרטורת הדוד. בקיצור זה רק יעזור לך
מה הקצב של כל פעולה? רק מד בראש יגלה לך. להבין איך המכונה שלך מתנהגת בין שוטים יהיה קשה בלי תרמומטר, אפשר אבל ייקח יותר זמן.
גם כשיש דיזות בראש שאמורות לייצב טמפרטורה לפי קצב זרימה עדיין יהיהו הבדלים לפי טמפרטורת הדוד. בקיצור זה רק יעזור לך
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- ozeltzex (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 1648
- הצטרף: יוני 2008
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 402 פעמים
@דבוטאנט
·
תודה, כניראה אני באמת אקנה כדי להתנסות.
לא כל כך הבנתי את הקשר בין ההסבר למספרים שאני רואה בסרטונים. למה עוצרים קולינג פלאש לפני שמגיעים לטמפ' הרצויה? למה הטמפ' קופצת ברגע שמפעילים את המשאבה? מה בדיור המד מודד? את המים או את הראש עצמו?
האם אני חוזר לאותה טמפ' במד לפני כל שוט?
·
תודה, כניראה אני באמת אקנה כדי להתנסות.
לא כל כך הבנתי את הקשר בין ההסבר למספרים שאני רואה בסרטונים. למה עוצרים קולינג פלאש לפני שמגיעים לטמפ' הרצויה? למה הטמפ' קופצת ברגע שמפעילים את המשאבה? מה בדיור המד מודד? את המים או את הראש עצמו?
האם אני חוזר לאותה טמפ' במד לפני כל שוט?
נערך לאחרונה על ידי ozeltzex ב 30/10/2016 15:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
- ozeltzex (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 1648
- הצטרף: יוני 2008
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 402 פעמים
@TsurTriger
·
לא התקדמתי ברכישה אז לא ממש בדקתי
נתקלתי בפוסט הבא שבו נאמר שזה נשלח לרומניה או משהו אז אני מניח שגם לפה אפשר. אני לא מוצא מידע באתר, אולי אחפור מחר.
http://coffeeforums.co.uk/showthread.ph ... hermometer
http://coffeesnobs.com.au/general-coffe ... meter.html
·
לא התקדמתי ברכישה אז לא ממש בדקתי
נתקלתי בפוסט הבא שבו נאמר שזה נשלח לרומניה או משהו אז אני מניח שגם לפה אפשר. אני לא מוצא מידע באתר, אולי אחפור מחר.
http://coffeeforums.co.uk/showthread.ph ... hermometer
http://coffeesnobs.com.au/general-coffe ... meter.html
Re: (שוב) שרשור על תרמומטר ל e61
@ozeltzex
·
תכלס אני איתך בשאלות.
הטרמומטר לימד אותי מה קורה בראש.
למשל כשאני רוצה חליטה ב 93 אני עושה קולינג ל 96.
ושומר על הפער הזה של 3 מעלות בכל בחירה שונה של טמפרטורת חליטה.
יחד עם זאת עוברות כ 4 שניות מתחילת החליטה ועד התייצבות טמפרטורה על 93.
אצלי הדוד ב 1.1.
·
תכלס אני איתך בשאלות.
הטרמומטר לימד אותי מה קורה בראש.
למשל כשאני רוצה חליטה ב 93 אני עושה קולינג ל 96.
ושומר על הפער הזה של 3 מעלות בכל בחירה שונה של טמפרטורת חליטה.
יחד עם זאת עוברות כ 4 שניות מתחילת החליטה ועד התייצבות טמפרטורה על 93.
אצלי הדוד ב 1.1.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
@ozeltzex
·
תודה. ראיתי את הפוסטים האלה.
ועדיין, גם לאחר תרגום האתר, לא מצאתי אפשרות בעת ההזמנה למלא שדה של מדינה.
שלחתי הודעה למייל שיש באתר של החנות, אחכה לתשובה מהם ואעדכן.
·
תודה. ראיתי את הפוסטים האלה.
ועדיין, גם לאחר תרגום האתר, לא מצאתי אפשרות בעת ההזמנה למלא שדה של מדינה.
שלחתי הודעה למייל שיש באתר של החנות, אחכה לתשובה מהם ואעדכן.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- ozeltzex (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 1648
- הצטרף: יוני 2008
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 402 פעמים
@TsurTriger
·
כבר ענו לי מסתבר שיש חנות בינלאומית
לוקחים ליחידה 69$ אבל עוד 20$ משלוח!!!!! אם מעלים כמות אז גם המשלוח עולה ב 5 דולר לכל יחידה.
אפשר לקנות קבוצתי.
HI
First of all thanks for asking
We have International Shop
http://www.designcoffeeroasters.com/
Please let me know if you have problem
Thanks
·
כבר ענו לי מסתבר שיש חנות בינלאומית
לוקחים ליחידה 69$ אבל עוד 20$ משלוח!!!!! אם מעלים כמות אז גם המשלוח עולה ב 5 דולר לכל יחידה.
אפשר לקנות קבוצתי.
HI
First of all thanks for asking
We have International Shop
http://www.designcoffeeroasters.com/
Please let me know if you have problem
Thanks
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
ואו, איך המחיר קפץ.
החברה מבולגריה שילמו 50$ כולל משלוח.
עכשיו המחיר כמעט כפול !
70 דולר על המוצר + 20 דולר משלוח.
אולי נפנה אליהם ונעשה קנייה קבוצתית כדי שיורידו את המחיר?
במחיר של עד 75 דולר כולל משלוח אני מוכן (כדי שלא נשלם מע"מ).
החברה מבולגריה שילמו 50$ כולל משלוח.
עכשיו המחיר כמעט כפול !
70 דולר על המוצר + 20 דולר משלוח.
אולי נפנה אליהם ונעשה קנייה קבוצתית כדי שיורידו את המחיר?
במחיר של עד 75 דולר כולל משלוח אני מוכן (כדי שלא נשלם מע"מ).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com