מקרה אישי .
לפני שמונה וחצי שנים בערך רכשתי לה-פבוני יורופיקולה , קפה שנטחן עבורי פשוט לא התאים .
לבסוף לקחתי את הפבוני לבית - קפה איל'נס (בכפר סבא)כיוונתי את המטחנה המסחרית שלהם לדרישות של האיטלקיה שלי סימנתי - אחרי שלושה חודשיים הוחלפו הדיסקיות - ואני פשוט נשברתי ורכשתי מטחנה .
הקפה השתפר פלאים ,עקומת הלמידה צומצמה משמעותית .
לה פבוני הינה מכונה מאתגרת מספיק עם מטחנה צמודה.
קפה טחון במידה הלא מתאימה - יהפוך את החוויה למתסכלת (הייתי שם).
בכדי להשיג יכולת הקצפה חזקה - מומלץ לא למלא יותר משליש הדוד .
לה פבוני - לאיזה איכות קפה לצפות?
בנוגע להקצפה. השלב הראשון הוא להחליף את קצה מוט ההקצפה בקצה בעל חור אחד (במקום הקצה המקורי עם שלושה חורים קטנים למדי). פה כבר יגיע שיפור משמעותי. ניתן לעשות את זה לבד עם מקדחה של 1 ממ. השלב הבא להשגת אדים חזקים יותר הוא לקצר את החיבור של המוט לשסתום (בפרופשיונל מילניום עם המוט הנשלף).
אנסה להסביר: לה פבוני שמו את פתח המוט במקום שלא מקביל לחור שיוצא מהשסתום. מה שקורה זה שהאדים מטיילים בתוך המנגנון המוזר הזה ומאבדים לחץ. ניתן להמחיש זאת בקלות - הוציאו את המוט מהמנגנון ופתחו את השסתום. תנו לאדים לצאת ישירות מהחור שבשסתום ותיווכחו כמה לחץ קיים שם. לחץ שלא בא לידי ביטוי עם המקל מחובר שלא במקביל לחור. לחץ חזק יותר מה-R58 שקיבלתי ליום ההולדת (והחזרתי לחנות לאחר שבוע כי לא הצלחתי להוציא שוטים ברמה של הפבוני, אולי בגלל שניסיתי רק עשרה ימים ולא יותר, או אולי כי e61 פשוט לא בשבילי, אבל זה כבר שרשור אחר).
אחרי השינויים האלה מקבלים מיקרו-קצף מושלם, ופלאט ואייט וקפוצ׳ינו שלא יביישו את סטאמפטאון או את בוננזה.
אנסה להסביר: לה פבוני שמו את פתח המוט במקום שלא מקביל לחור שיוצא מהשסתום. מה שקורה זה שהאדים מטיילים בתוך המנגנון המוזר הזה ומאבדים לחץ. ניתן להמחיש זאת בקלות - הוציאו את המוט מהמנגנון ופתחו את השסתום. תנו לאדים לצאת ישירות מהחור שבשסתום ותיווכחו כמה לחץ קיים שם. לחץ שלא בא לידי ביטוי עם המקל מחובר שלא במקביל לחור. לחץ חזק יותר מה-R58 שקיבלתי ליום ההולדת (והחזרתי לחנות לאחר שבוע כי לא הצלחתי להוציא שוטים ברמה של הפבוני, אולי בגלל שניסיתי רק עשרה ימים ולא יותר, או אולי כי e61 פשוט לא בשבילי, אבל זה כבר שרשור אחר).
אחרי השינויים האלה מקבלים מיקרו-קצף מושלם, ופלאט ואייט וקפוצ׳ינו שלא יביישו את סטאמפטאון או את בוננזה.
@katzer
הי,
את החור קדחתי באגוז כובע M6 מפלדת אל חלד (להשיג בכל חנות כלי עבודה).
אבל ניתן גם לקנות כאלה ברשת, כאן למשל:
http://www.orphanespresso.com/OE-SLIM-S ... _2175.html
או בebay (חפש single hole tip La Pavoni)
את המוט חתכתי בעזרת מסור ואת מנגנון הנעילה חתכתי שוב באמצעות דרמל.
הי,
את החור קדחתי באגוז כובע M6 מפלדת אל חלד (להשיג בכל חנות כלי עבודה).
אבל ניתן גם לקנות כאלה ברשת, כאן למשל:
http://www.orphanespresso.com/OE-SLIM-S ... _2175.html
או בebay (חפש single hole tip La Pavoni)
את המוט חתכתי בעזרת מסור ואת מנגנון הנעילה חתכתי שוב באמצעות דרמל.
@katzer
קוטר החור הוא 1 ממ. קדחתי עם מקדחה רגילה עם מתאם למקדחים דקים במיוחד.
את הקיצור עשיתי באמצעות מסורית ברזל. הרעיון הוא ׳להעביר׳ את התעלה הקטנה שיוצרת את מנגנון הנעילה בערך 11 ממ. קדימה לכיוון המוט, ובכך לקצר אותו. ניתן לעשות את כל החיתוך עם מסורית ואז עם דרמל (Dremel) לתת ליטוש להכל.
מה שעוד צריך לשים לב הוא שהמוט לאחר הקיצור ייתקל בשסתום של הדוד, כך שיש לכופף אותו מעט.
קוטר החור הוא 1 ממ. קדחתי עם מקדחה רגילה עם מתאם למקדחים דקים במיוחד.
את הקיצור עשיתי באמצעות מסורית ברזל. הרעיון הוא ׳להעביר׳ את התעלה הקטנה שיוצרת את מנגנון הנעילה בערך 11 ממ. קדימה לכיוון המוט, ובכך לקצר אותו. ניתן לעשות את כל החיתוך עם מסורית ואז עם דרמל (Dremel) לתת ליטוש להכל.
מה שעוד צריך לשים לב הוא שהמוט לאחר הקיצור ייתקל בשסתום של הדוד, כך שיש לכופף אותו מעט.
@eliavbe
יצא לי פעם לנתק את המוט מהשסתום ולהפעיל את האדים. נדהמתי לגלות עד כמה הלחץ חזק ותהיתי איך זה שהמוט לא מנצל את מלא העצמה של האדים שיוצאים ישירות מהשסתום. סברתי שזה בגלל שהחור נמצא רחוק מדי מהפתח של השסתום וגם בגלל שהוא נמצא בזווית של 90 מעלות מהפתח. אז ניסיתי את החיתוך הזה והאדים יוצאים חזקים יותר באופן משמעותי. מה שמעניין זה שהזווית בסופו של דבר לא היוותה בעיה, ורק הקירבה לחור מאפשרת תנועה יותר חלקה (וחזקה) של האדים. די מוזר שלה פאבוני עיצבו את זה בצורה כזאת.
יצא לי פעם לנתק את המוט מהשסתום ולהפעיל את האדים. נדהמתי לגלות עד כמה הלחץ חזק ותהיתי איך זה שהמוט לא מנצל את מלא העצמה של האדים שיוצאים ישירות מהשסתום. סברתי שזה בגלל שהחור נמצא רחוק מדי מהפתח של השסתום וגם בגלל שהוא נמצא בזווית של 90 מעלות מהפתח. אז ניסיתי את החיתוך הזה והאדים יוצאים חזקים יותר באופן משמעותי. מה שמעניין זה שהזווית בסופו של דבר לא היוותה בעיה, ורק הקירבה לחור מאפשרת תנועה יותר חלקה (וחזקה) של האדים. די מוזר שלה פאבוני עיצבו את זה בצורה כזאת.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 825
- הצטרף: ספטמבר 2010
- מיקום: חדרה
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
רוב הסיכויים שאם תגיע לחנות ברגים ותגדיר אום אגוז בחלק מהמיקרים לא ידעו על מה מדובר , השם היותר נכון הוא ״אום כיפה״ m6 לצורך העיניין במיקרה הזה , אז צריך אום כיפה מנרוסטה, אפשר למצוא כאלה גם בפליז , אצל זגורי עם אני לא טועה זה בנחלת בנימין (את הפליז ) את הנירוסטה ניתן לימצא בלמשל
״מיר בית הבורג״ ברחוב בית אלפא 13 - חברה חרדים, נחמדים שעובדים קשה ! ואם מיגוון עצום של המון ברגים המון ניסיון והמון רצון טוב .
״מיר בית הבורג״ ברחוב בית אלפא 13 - חברה חרדים, נחמדים שעובדים קשה ! ואם מיגוון עצום של המון ברגים המון ניסיון והמון רצון טוב .
·תודה רבה! למצוא בורג בתל אביב זה כמו למצוא מחט בערימת שחתגונן כתב:רוב הסיכויים שאם תגיע לחנות ברגים ותגדיר אום אגוז בחלק מהמיקרים לא ידעו על מה מדובר , השם היותר נכון הוא ״אום כיפה״ m6 לצורך העיניין במיקרה הזה , אז צריך אום כיפה מנרוסטה, אפשר למצוא כאלה גם בפליז , אצל זגורי עם אני לא טועה זה בנחלת בנימין (את הפליז ) את הנירוסטה ניתן לימצא בלמשל
״מיר בית הבורג״ ברחוב בית אלפא 13 - חברה חרדים, נחמדים שעובדים קשה ! ואם מיגוון עצום של המון ברגים המון ניסיון והמון רצון טוב ....
שאלה: יש לי מקדח 0.8 ממ (1/32 אינץ') של הדרמל, האם לדעתכם זה מספיק חזק כדי לקדוח בפלדת אל חלד?