טירוף של התלבטות - סילביה חדשה או פונטה וקיו משומשת?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
הקיפוד (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 53
הצטרף: ינואר 2014
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

טירוף של התלבטות - סילביה חדשה או פונטה וקיו משומשת?

נושא שלא נקרא #1 

הי,
אני מחפש מכונת אספרסו שתחליף את הסאקו ארומה הוותיקה שלי, בגלל שלוש סיבות - איכות אספרסו לא מאד מרשימה ובעיקר לא אחידה, חשש שגוף החימום התקלף בגלל טיפול הרתחה עם מלח לימון נגד אבנית שאולי יצא משליטה (זו רק השערה - אין לי ראיות ממשיות לזה, לא ראיתי את גוף החימום מעולם), ורצון כללי להשתדרג.
אופי הצריכה - כוסות קפה ספורות ביום, בעיקר קפוצ'ינו וקורטדו.

אחרי קריאת חומר וסרטונים עד שעיני יצאו מחוריהן, נראה שיש שתי אופציות עיקריות:
- להזמין רנצ'יליו סילביה חדשה V5 E מחו"ל, בעלות של 2-2.5K
- לקנות מכונה משומשת בארץ, למשל פונטה וקיו לוסו בת 8, במחיר דומה. יש גם מכונות E61 בסביבות אלפיים שקל, משומשות.

שיקול מרכזי הוא בריאות - הרנצ'יליו החדשה אמורה להיות סבירה מבחינה זו, לגבי הפונטה וקיו והמכונות האחרות, אני לא יודע ממה עשוי הדוד שלהן והצנרת. ייתכן גם שזה בכלל לא משנה.

שאלה נוספת היא באיזו מכונה אשיג תוצאות טובות יותר, בהנחה שאני לא הטיפוס שמתזמן שוטים על השנייה ומודד טחינות במשקל של יהלומים.

כל עצה תתקבל בברכה ובתודה...
דני

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

הסילביה לא בליגה של האחרון שציינת,

במיוחד לא למשקאות מבוססי חלב שהיא מאוד לא נוחה כמו כל SB.

לדעתי הכל נחושת בפנים בלוסו תנסה לחפש בעלים לשעבר פה בפורום ולתייג בE61 תלוי במצב ובסוג.

אפשר לעבוד גם בשיטות נפחיות לאחר מדידה משקלית.

לדעתי הלוסו מדהימה אם היה אישור מדרג מומנה ותקציב גם אני הייתי שם אם עם סטרגה.

הקיפוד (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 53
הצטרף: ינואר 2014
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

תודה על העצה

נושא שלא נקרא #3 

למיטב הבנתי, הדוד של הלוסו עשוי מפליז, ומצופה מבחוץ בניקל.
באחת הביקורות קראתי שאם משאירים מים בדוד (מי לא משאיר מים בדוד?), הם מקבלים טעם מתכתי ולכן צריך להחליף אותם. מבלי להתעכב על סוג המתכת הזו ויתרונותיה או חסרונותיה לבריאות, נראה שלהחליף מים כל פעם זה תיק רציני שאני לא חושב שאני רוצה להיכנס אליו.
מצד שני - סילביה נראית לי יותר ויותר כמו סאקו ארומה על סטרואידים. אני לא בטוח בכלל שאפיק ממנה קפה טוב יותר משמעותית, ולכן לא ברור לי שיש טעם בשדרוג. באופן מהותי, למיטב הבנתי, אלה מכונות דומות.
כעת אני שוב בהתלבטות.
תודה
דני

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 333
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אם אתה שותה קפוצינו עדיף לדעתי מחליף חום...
םא אתה רוצה חדשה אתה יכול למצוא אוסקר בבערך 3אש״ח לא כולל משלוח, מחו״ל ובהרבה פחות ביד שניה בארץ...
כמובן שאפשר לטפס במחיר גם לe61... אבל הכל עניין של תקציב...

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2374
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

כמי שהתחיל עם סילביה חדשה להרבה שנים, ואז שדרג ל E61 משומשת, באותו מחיר פחות או יותר. הייתי מתחיל מיד 2 ורמה יותר גבוהה. עדיף.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

Mario12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 224
הצטרף: מרץ 2012
שם מלא: mario12
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

גם אני הייתי מעדיף E61 משומשת. יש היצע רב ביד2 ובמחירים שווים.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

Re: תודה על העצה

נושא שלא נקרא #7 

למיטב הבנתי, הדוד של הלוסו עשוי מפליז, ומצופה מבחוץ בניקל.לא מכיר סידור כזה של ציפוי וכו' אבל גם לא הלכתי למפרט בשביל לבדוק-ברוב המכונות מציעים נחושת או נירוסטה לכל אחת יתרונות וחסרונות.
באחת הביקורות קראתי שאם משאירים מים בדוד (מי לא משאיר מים בדוד?), הם מקבלים טעם מתכתי ולכן צריך להחליף אותם. מבלי להתעכב על סוג המתכת הזו ויתרונותיה או חסרונותיה לבריאות, נראה שלהחליף מים כל פעם זה תיק רציני שאני לא חושב שאני רוצה להיכנס אליו.צריך לשאול את בעלי המכונות האם זה אישיו או לא. חפש בפורום בנושא ותייג אותם.
מצד שני - סילביה נראית לי יותר ויותר כמו סאקו ארומה על סטרואידים. אני לא בטוח בכלל שאפיק ממנה קפה טוב יותר משמעותית, ולכן לא ברור לי שיש טעם בשדרוג. באופן מהותי, למיטב הבנתי, אלה מכונות דומות.החסרון המרכזי לך וא בדמות זמן ההמתנה לעלות או לרדת בטמפ' ממצב הקצפה לחליטה. לא הייתי שוקל בכלל SB למשקאות מבוססי חלב.

אם הנושא הבריאותי הוא המדאיג אותך ביותר במכונות הHX ולצורך העניין לא משנה אם הראש הוא E61 או רגיל המים נחשפים לדוד ולצנרת בצורה מינימלית.

·

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

בכל מכונה מים עומדים לא יהיו טעימים - בפונטה ווקיו אתה שותה את המים של הדוד אבל בשימוש ביתי ממלאים את הדוד כל יומיים בערך אז אין בעייה.
אני עברתי מסילביה לפונטה ווקיו - 2 מכונות שונות לגמרי בתפעול ובקפה.
בפונטה ווקיו שוט סינגל לא מעשי ובסילביה יש הרבה סלסלות לשחק איתן.
סילביה וסאקו זה לא דומה... לא סטרואידים ולא כלום. לא אותו דבר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”