בגלישה בפייסבוק ראיתי את הכתוב:
ײגלעד שמחי, הידוע בשם נגרו, "כוסות אספרסו צריכות להיות קרות בשביל לקבל טעמים טובים ועשירים יותר!"
מה דעתכם בנושא?
כוסות האספרסו צריכות להיות קרות. מה דעתכם?
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
@zvibl
·
במשך אלפי שנים חשבו שהעולם מרובע שיש אלוהים , שיש דרקונים ושגל גדות כוסית על ...אז חשבו...
לדעתי אין נכון או לא נכון אלא עיניין של טעם וסיטואציה משתנה , טמפ' הקפה שמגיע אליך לכוס משתנה במהלך השנה
ולדעתי בקיץ לחמם כוסות גורם לקפה להיות חם מידי ברמה שצריך לחכות שלוש דקות עד לשתיה , מה שגורם לאיבוד טעמים.
·
במשך אלפי שנים חשבו שהעולם מרובע שיש אלוהים , שיש דרקונים ושגל גדות כוסית על ...אז חשבו...
לדעתי אין נכון או לא נכון אלא עיניין של טעם וסיטואציה משתנה , טמפ' הקפה שמגיע אליך לכוס משתנה במהלך השנה
ולדעתי בקיץ לחמם כוסות גורם לקפה להיות חם מידי ברמה שצריך לחכות שלוש דקות עד לשתיה , מה שגורם לאיבוד טעמים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
·zvibl כתב:מה קורה בפורום,אנשים מחורפנים מתחילים לדבר על דברים הזויים .
אנשים כאן בממוצע שותים כבר 10 שנים קפה איכותי ,עכשו מישהו הפריח בדיה ,תקררו את הכוסות והטעמים יפתחו .
בו תסביר לי על טעמים ,נתחיל לדבר לא רק על ארומה וחמיצות ,נוסיף גם אפיצות ועוד כהנה וכהנה מושגים ובסך הכל אני רוצה לשתות קפה....
אם כבר הזכרת עפיצות אז בקפה יש פי 5 יותר ריחות מיין אז יש פה מקום להתפלפל יותר מכל דבר אחר.
אתה יכול לעשות 10 שנים את אותו דבר - זה לא אומר שיש לך ניסיון של 10 שנים אלא ניסיון של שנה 10 פעמים...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אם רוצים ממש לדקדק אז לפי המכון האיטלקי הלאומי לאספרסו ההגדרות הם כאלה:
Exit temperature of water from the unit 88°C ± 2°C
Temperature of the drink in the cup 67°C ± 3°C
לאחר המגע עם הכוס הקפה התקרר ל67 מעלות. בלי להכנס לחישובים והשערות לגבי חומר הכוס, מסה תרמית וכו', הכוס היא ללא ספק קרה משמעותית מהקפה ואם כבר לחשוב כמו איטלקי אז הכוונה היא לכוס שמונחת מעל המכונה שהיא באזור ה40 מעלות (הערכה גסה, לא מדדתי)
Exit temperature of water from the unit 88°C ± 2°C
Temperature of the drink in the cup 67°C ± 3°C
לאחר המגע עם הכוס הקפה התקרר ל67 מעלות. בלי להכנס לחישובים והשערות לגבי חומר הכוס, מסה תרמית וכו', הכוס היא ללא ספק קרה משמעותית מהקפה ואם כבר לחשוב כמו איטלקי אז הכוונה היא לכוס שמונחת מעל המכונה שהיא באזור ה40 מעלות (הערכה גסה, לא מדדתי)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
לא רק מקרר
אלא מקפיא אותן !
נהדר לקיץ.
וגם לדעתי, הטעמים עשירים יותר.
אלא מקפיא אותן !
נהדר לקיץ.
וגם לדעתי, הטעמים עשירים יותר.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com