כוסות האספרסו צריכות להיות קרות. מה דעתכם?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
noam (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1424
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

כוסות האספרסו צריכות להיות קרות. מה דעתכם?

נושא שלא נקרא #1 

בגלישה בפייסבוק ראיתי את הכתוב:
ײגלעד שמחי, הידוע בשם נגרו, "כוסות אספרסו צריכות להיות קרות בשביל לקבל טעמים טובים ועשירים יותר!"

מה דעתכם בנושא?

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

כבר עלה על זה דיון קצר ממש לא מזמן, אני בעד

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

איפה איתמר שיגיד שלא עושים חיפוש בפורום (בצדק):
מה אתם עושים עם הכוסות שלכם?

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

מה קורה בפורום,אנשים מחורפנים מתחילים לדבר על דברים הזויים .
אנשים כאן בממוצע שותים כבר 10 שנים קפה איכותי ,עכשו מישהו הפריח בדיה ,תקררו את הכוסות והטעמים יפתחו .
בו תסביר לי על טעמים ,נתחיל לדבר לא רק על ארומה וחמיצות ,נוסיף גם אפיצות ועוד כהנה וכהנה מושגים ובסך הכל אני רוצה לשתות קפה.

ששוןן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 187
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@zvibl
·סוגים של סלסלות - עברנו
השוואת טמפרים - מיצינו
על מה אתה רוצה שידברו פה? 8)

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@zvibl
·
במשך אלפי שנים חשבו שהעולם מרובע שיש אלוהים , שיש דרקונים ושגל גדות כוסית על ...אז חשבו...

לדעתי אין נכון או לא נכון אלא עיניין של טעם וסיטואציה משתנה , טמפ' הקפה שמגיע אליך לכוס משתנה במהלך השנה
ולדעתי בקיץ לחמם כוסות גורם לקפה להיות חם מידי ברמה שצריך לחכות שלוש דקות עד לשתיה , מה שגורם לאיבוד טעמים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

zvibl כתב:מה קורה בפורום,אנשים מחורפנים מתחילים לדבר על דברים הזויים .
אנשים כאן בממוצע שותים כבר 10 שנים קפה איכותי ,עכשו מישהו הפריח בדיה ,תקררו את הכוסות והטעמים יפתחו .
בו תסביר לי על טעמים ,נתחיל לדבר לא רק על ארומה וחמיצות ,נוסיף גם אפיצות ועוד כהנה וכהנה מושגים ובסך הכל אני רוצה לשתות קפה.
...
·

אם כבר הזכרת עפיצות אז בקפה יש פי 5 יותר ריחות מיין אז יש פה מקום להתפלפל יותר מכל דבר אחר.
אתה יכול לעשות 10 שנים את אותו דבר - זה לא אומר שיש לך ניסיון של 10 שנים אלא ניסיון של שנה 10 פעמים...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Valon
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: מאי 2015
שם מלא: אלון
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 13 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

אם רוצים ממש לדקדק אז לפי המכון האיטלקי הלאומי לאספרסו ההגדרות הם כאלה:

Exit temperature of water from the unit 88°C ± 2°C
Temperature of the drink in the cup 67°C ± 3°C

לאחר המגע עם הכוס הקפה התקרר ל67 מעלות. בלי להכנס לחישובים והשערות לגבי חומר הכוס, מסה תרמית וכו', הכוס היא ללא ספק קרה משמעותית מהקפה ואם כבר לחשוב כמו איטלקי אז הכוונה היא לכוס שמונחת מעל המכונה שהיא באזור ה40 מעלות (הערכה גסה, לא מדדתי)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

איטלקים לפעמים ממלאים מים רותחים לכל גובה הכוס ואז חולטים - זה בטוח יוציא טעם אחר מכוס קרה לגמרי.
אין פה נכון או לא נכון - הכל לפי הטעם
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

אולי נציע ליצרני המכונות להחליף את מחמם הכוסות במקרר כוסות
[behave]נערך על ידי דבוטאנט: תגובה לא הולמת.[/behave]

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@zvibi הגישה שלך לא מכבדת. כך לא מנהלים דיון.
כל אחד הטוב בעיניו יעשה ואף ישאל.
למנוע מאנשים להביע את מחשבתם או לשאול, זו פשוט התנהגות לא מכבדת.
תתייחס לאחרים כמו שהיית רוצה שיתייחסו אליך.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

אמנם אני לא מקרר כוסות, אבל המון זמן לא מחמם אותן. לטעמי זה פוגע בטעם של השוטים המעניינים.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

לא רק מקרר
אלא מקפיא אותן !
נהדר לקיץ.
וגם לדעתי, הטעמים עשירים יותר.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”