יתרונות במכונת קפה טחון יקרה לעומת זולה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
stive (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1479
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 168 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

יתרונות במכונת קפה טחון יקרה לעומת זולה

נושא שלא נקרא #1 

יש לי בבית מכונת לה פאבוני עם ידית כזו, ובנוסף מטחנה מאותה חברה.

המכונה בערך בת 16 שנה. היא עם המיכל הגדול יותר ומד לחץ מובנה.

נוצר איזה קצר כנראה בכבל או במשהו אחר והמכונה הפסיקה לפעול.( היו כמה ניצוצות באזור יציאת הכבל מהמכונה לפני כן).

אני שוקל למסור לתיקון אבל קראתי שלאחר זמן כזה יש עוד דברים במכונה כנראה שדורשים סוג של שיפוץ.

שאלתי מגיעה ממקום שאולי לבסוף ארצה לקנות מכונה חצי אוטומאטית, לא ידנית.( כלומר שמוציאה את הקפה לאחר לחיצה על כפתור).

בשעתו הייתה לי מכונה מאוד פשוטה של חברת קרופס שהוציאה קפה מעולה.

אם ארצה להחליף לחדשה לא בטוח מה היתרונות של מכונות יקרות, מלבד אולי מבנה עמיד יותר, פלסטיקה וכו'.

הפיצ'רים לא מעניינים אותי, רק איכות הקפה המתקבלת ומטחנה מעולה יש לי.

אגב, ראיתי בזאפ שמכונה כמו שלי ( שלי אפילו יקרה יותר כי היא עם ידיות מהגוני כאלו) עולה 4500 שח.

מצאתי שיש חברה בשם אספרסו טק המתמחה בין היתר בשיפוץ ותיקון מכונות מהסוג.

מישהו התנסה? מחירים? כדאיות?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

לה פבוני זאת מכונה סבבה ומוציאה קפה טוב, אין מה להיפטר ממנה כי תמיד אפשר לתקן ולהמשיך לעבוד. אספרסוטק יכולים לעזור ואתה יכול לנסות גם לבד. למשל: http://www.francescoceccarelli.eu/Faida ... pavoni.htm

לגבי עלות מכונה - מכונה יקרה מוציאה קפה יותר טוב. במכונה יקרה אני מתכוון לחדשה בעלות של 3K לפחות לא כולל מטחנה. בין מכונה שעולה 3K ל 7K יש הבדל באיכות של הקפה ובפיצרים. בין 7K ל 20K יש כבר הבדלים יותר קטנים.
קרופס זאת מכונת תרמובלוק, אין יציבות טמפרטורה, אין בקרת לחץ, אין כלום ולכן הקפה לא טוב. אם תעלה לסינגל בוילר כמו סילביה כבר ייצא אספרסו טוב, אם תעלה למחליף חום אז יהיה קפה יותר עוד יותר טוב והקצפה במקביל לחליטה ואם תעלה לדאבל בוילר ב 20K תקבל אחלה סיפוק לאגו וגם קפה טוב באופן עקבי
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

לדעתי אם התכוונת למכור תנסה למכור כמו שהיא.

יתקן אותי עופר אם חושב אחרת למיטב זכרוני מעט מאוד מכונות מנוף ידניות לגמרי עפו כאן במהירות,

זה שוק די מצומצם ומכונה במחיר נמוך גם אם הרפתקאה סיכויה גבוהים ממכונה ישנה לאחר תיקון יקר המגולם במחיר.

stive (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1479
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 168 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

לאחר שקראתי קצת ובדקתי דברים נוספים מסרתי אותה היום לתיקון ליבואן לה קוצ'ינה.

בשיחה אתם ובמפגש במקום עם הטכנאי עשו עלי רושם טוב ואף הסכימו למתן הצעת מחיר ללא כל התחייבות .

ככל הנראה כבר אעשה סוג של שיפוצון מקובל למכונה, אטמים, נקיוי וכו'.

סהכ היא הוציאה לי קפה מצוין והשתמשתי בה ממש עד לפני יום.

זה בניגוד לדעות מוזרות של אנשים שקראתי כאן באחד השרשורים ש" מי שיש לו את המכונה הזו כלל לא משתמש בה"...

יש לי גם את המטחנה של לה פאבוני.

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 263
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

stive כתב:לאחר שקראתי קצת ובדקתי דברים נוספים מסרתי אותה היום לתיקון ליבואן לה קוצ'ינה.

בשיחה אתם ובמפגש במקום עם הטכנאי עשו עלי רושם טוב ואף הסכימו למתן הצעת מחיר ללא כל התחייבות .

ככל הנראה כבר אעשה סוג של שיפוצון מקובל למכונה, אטמים, נקיוי וכו'.

סהכ היא הוציאה לי קפה מצוין והשתמשתי בה ממש עד לפני יום.

זה בניגוד לדעות מוזרות של אנשים שקראתי כאן באחד השרשורים ש" מי שיש לו את המכונה הזו כלל לא משתמש בה"...

יש לי גם את המטחנה של לה פאבוני.
...
יש לי לה פבוני שקניתי משומשת (פה בפורום), התפרקה בשימוש שלישי, שלחתי פה תמונות, מיד קיבלתי תשובות לעניין (תודה עופר).
בתחילה פניתי ללה קוצ׳ינה ואספרסוטק, קיבלתי מהם כל מיני מחירים שלא נראו לי בכלל ובסוף הזמנתי חלפים מאנגליה ותיקנתי בעצמי.
הדבר שהכי עיכב את העסק היה גריז מוליקוט (משלוח מאמזון שטיפה התעכב).
״שיפוץ ראש״ זה להחליף 8 גומיות, וחוץ מהגומיות של הבוכנה, ששם עוד זוג ידיים יכול לעזור כי הן טיפה קשוחות, הכל זה באמת משחק ילדים.
גם שדרגתי על הדרך את הבוכנה מפלסטיק לפליז.

בגדול, המכונה הזאת מסובכת כמו קומקום חשמלי. אם היה לך קצר - מבחינת עלות מכסימום הגוף חימום הלך,רק לבחור את החלק הנכון עבור הדגם שלך:
http://www.theespressoshop.co.uk/Search ... Ds=130,129


אם אין לך זמן להתעסק או שלגעת בחשמל זה לא באיזור הנוחות שלך, אז אולי לה קוצינה יתנו תמורה ראויה למחיר, גם זמן שווה כסף.
לא מזמן שילמתי עוד 300 שקל על התקנה של מחסן גינה, והבחור עשה בשעה וחצי מה שפעם לקח לי 3 שעות וגב תפוס.

אני לא יודע על אילו עוד דברים שצריכים שיפוץ ועל אילו דברים מדובר. אם אין חור או נזילה מהדוד (מאוד מאוד נדיר) אז כל דבר אפשר לתקן ובקלות וב-ז-ו-ל.
המכונות הללו בנויות כמו טנק. בלי קשר לתיקון הנוכחי אצל לה קוצינה, באמת אני ממליץ לך להסתכל בדיאגרמות של המכונה הזאת.
http://www.theespressoshop.co.uk/en/La- ... cc-48.aspx

בחנות הזאת הגדילו לעשות וליד כל חלק בדיאגרמה שמו לינק לעמוד שבו אפשר לרכוש אותו.
לדעתי - למי שיש זמן וקצת כישרון טכני - יכול לבצע את כל התיקונים והתחזוקה בבית במאמץ מינימלי וזה אפילו כיף לדעתי.
רק בגלל זה אני לא מחליף את הלה פבוני בשום מכונה אחרת: היא מפיקה קפה נהדר, לא תופסת מקום ואני יכול לתחזק אותה בקלילות. כלומר 0 כאבי ראש.
על כל שאלה שעלולה לצוץ אפשר לקבל פה תשובה עליה.

הנה השרשור שבזמנו פתחתי על השיפוץ שעשיתי לשלי.
https://www.htcafe.co.il/modules.php?na ... sc&start=0

בהצלחה

stive (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1479
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 168 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

תודה katzer.

מסרתי ללה קוצ'ינה.

ככל הנראה לא קרה שם משהו רציני, כגון גוף חימום או סדק בדוד.

שיפוצון כמעט כללי תוך ניקוי יסודי של הדוד וגוף החימום ב 380 שח נראה לי ממש סביר ויותר מזה.

אמור לקבל אותה בועד יום יומיים.

שאלה שיש לי.

קראתי , נדמה לי באחד השרשורים כאן, שהחלפת פיית ההקצפה ( לא זוכר אם זה מחור אחד ל3 חורים, או ההיפך) אמורה לשפר את ההקצפה שבאמת היתה אצלי לא הכי הכי.

מישהו התנסה?

אודה לתשובה בהקדם על מנת שאוכל לבקש שיחליפו לי במידת הצורך.

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 263
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

שיהיה במזל.
החלפתי את הפיה ולדעתי קל יותר להקציף איתה. אם אתה מרוצה מהקיים אין צורך לדעתי להחליף.
.
את הפיה קניתי מפרנצסקו (8 יורו פלוס משלוח). מאיטליה, לא מוכרים את זה בארץ למיטב ידיעתי. יש גם שרשור כאן שמסביר איך להכין את הפיה אבל צריך גישה לציוד קדיחה מקצועי שיכול לקדוח חור של 1 ממ בנירוסטה.
https://www.htcafe.co.il/vp2542622

להחליף זה פשןט להבריג את הפיה הישנה, לא צריך מעבדה לזה.

stive (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1479
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 168 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

לי זה לא הצטיין בנושא הקצף.

כרגע יש לי פיה עם 3 חורים.

לאיזה סוג החלפת ?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

של 1 מופיע בלינק

stive (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1479
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 168 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

לא הבנתי את מטרת הקישורים.

שאלתי על פיית הקצפה.

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 263
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

זה לא חלק סטנדרטי. לה פבוני מייצרים רק פיית 3 חורים וזהו. התבריג הוא m6 סטנדרטי לכן יש אפשרות לפיות אחרות.

פרנצסקו
http://www.francescoceccarelli.eu/index_eng.htm

האימייל שלו מופיע שם איפשהו.
בחור נחמד ששמח לעזור. תשלח לו אימייל ותבקש פיית הקצפה ללה פבוני. אין לו דף מוצר ספציפי עבור זה והוא ישלח לך פרטים לתשלום באימייל.

לחילופין אם אתה מעדיף להכין לבד, הלינק לשרשור ששמתי למעלה מדבר על שידרוגים ללה פבוני בהקצפה.

stive (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1479
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 168 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

אבדוק את הנושא של פיה אחת.

אולי אצור קשר עם הבחור שהצעת.

אגב, הבחור בסרטון עושה את זה לא בהתאם להמלצות של פאבוני.

אולי הוא גילה שכך זה עדיף? לא יודע?

בנוסף לפיה נאמר כאן באחד השרשורים שמיכל מתאים גם חשוב לקבל הקצפה טובה.

מישהו יכול להתיחס?

דבר נוסף.

מה זה שבסרטון בקישור שצירפת השעון עולה עם הידית?
לי יש פרופסיונל והשעון סטטי בצד שמאל של הדוד.

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 263
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

איזה סרטון ואילו המלצות? לא הבנתי.
כל זמן שהקפה טעים הכל מומלץ.

השעון שעולה עם הידית זה מד לחץ חליטה - בתוך הראש. זה קיט ייחודי (ויקר). המד הסטטי בצד שמאל זה מד לחץ בתוך הדוד.

מיכל - אתה מתכוון לכד הקצפה ? כן, למימדים של הכד ביחס לכמות החלב יש השפעה, כי אתה רוצה שהקיטור יסחרר את החלב אבל לא כמו בלנדר. הגובה של החלב בכלי צריך להיות בערך כמו הרוחב.
אני לא מומחה אבל זה מה שעובד עבורי.

stive (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1479
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 168 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

התכוונתי בסרטון שבשרשור שהבאת לינק אליו.( מצרף למטה).

המלצות של לה פאבוני להפעלת המכונה הן להמתין עגד שמתחילות לצאת טיפות כשהידית למלעלה ורק אז להתחיל להוריד אותה בהדרגה.

אבל אולי כדבריך " כל עוד יוצא קפה טעים".

לגבי המיכל, אז אני מקציף כשהחלב בתוך ספל כזה.

יש איזה מיכל מומלץ?


katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 263
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

בכל חנות לצרכי קפה מוכרים כדי הקצפה, בגדלים שונים. אם אתה בסביבת גבעתיים, ב״מקינטה״ דודי עשה סדנת ״לאטה ארט״ לא מזמן ואני בטוח שהוא ישמח להדריך אותך אם תגיע בשעה רגועה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”