קניתי את המטחנה הנ"ל השבוע, ושמתי לב שאני לא מצליח להגיע לרמת טחינה דקה מספיק עבור הכנת אספרסו באוסקר, כשאני מנסה להקטין כדי להגיע אליה, אני מתחיל לשמוע שריקה חלשה שכנראה מציינת מגע של הלהבים, כלומר את נקודת האפס.
אציין שזו פעם ראשונה שאני מתעסק עם מטחנת קפה ומכונה ידנית, אז למקרה שאני מפספס משהו, אולי עדיף גם שאפרט על התהליך: את הקפה בסלסלה אני ממלא עד שנוצרת גבעה, ואז אני 'מיישר' אותה עם סכין, אח"כ אני מבצע את ה-Tamping ולפני ההכנה אני עושה cooling flush. בזמן החליטה הקפה מתחיל לזרום לאט, ואח"כ מהר מאוד.
בעיה מוזרה בכיול Compak k3
- Clockwork_Orange (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
Re: בעיה מוזרה בכיול Compak k3
@Clockwork_Orange
·
תטחן גס יותר. לאוסקר אין OPV שמגביל את הלחץ, אז:
אם זה מהר מההתחלה - בעיה של פיזור או דחיסה או שהטחינה גסה מדי או שהקפה ישן.
אם זה מתחיל טוב - תטחן גס יותר. יש מצב שבהתחלה הלחץ נבנה, ואז הוא טס ללחץ מטורף שפורץ את הקפה. אינדיקציה נוספת לקפה שטחון דק מדי, זה קפה שמתפורר ביציאה מהידית או שאריות מיצוי קפה בתוך הסלסילה (במצב תקין היא תשאר נקיה אחרי שהעוגיה יוצאת)
·
תטחן גס יותר. לאוסקר אין OPV שמגביל את הלחץ, אז:
אם זה מהר מההתחלה - בעיה של פיזור או דחיסה או שהטחינה גסה מדי או שהקפה ישן.
אם זה מתחיל טוב - תטחן גס יותר. יש מצב שבהתחלה הלחץ נבנה, ואז הוא טס ללחץ מטורף שפורץ את הקפה. אינדיקציה נוספת לקפה שטחון דק מדי, זה קפה שמתפורר ביציאה מהידית או שאריות מיצוי קפה בתוך הסלסילה (במצב תקין היא תשאר נקיה אחרי שהעוגיה יוצאת)
- Clockwork_Orange (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
נדב: זה נשמע קצת כמו חריקה אקראית של מתכת, זה פשוט קורה בתדירות נמוכה, אז אולי בגלל זה זה יחסית שקט.
ozeltzex: יש לי OPV, קניתי מ-Elektros וסימנתי שיתקינו את זה (ביחד עם sirai pressurestat).
זה גם לא ממש לחץ של פריצה, אחרי זרימה איטית ראשונית, זה פשוט יוצא מהר מאד אבל אחיד, סה"כ לוקח 20-21 שניות לשוט. כמו כן, העוגייה לרוב יוצאת חלק, אבל לפעמים נשאר גוש קטן.
בכל מקרה אנסה דרגת טחינה גסה יותר.
ozeltzex: יש לי OPV, קניתי מ-Elektros וסימנתי שיתקינו את זה (ביחד עם sirai pressurestat).
זה גם לא ממש לחץ של פריצה, אחרי זרימה איטית ראשונית, זה פשוט יוצא מהר מאד אבל אחיד, סה"כ לוקח 20-21 שניות לשוט. כמו כן, העוגייה לרוב יוצאת חלק, אבל לפעמים נשאר גוש קטן.
בכל מקרה אנסה דרגת טחינה גסה יותר.
בעיקרון במטחנה הזאת (וכנראה גם באחרות) נקודת העבודה היא כאשר יש קפה תמיד בהופר,
במקרה כזה הקפה שנטחן ילחץ באופן אחיד את הסכין העליונה וייצב אותה באופן מקביל לסכין התחתונה.
כשמריצים את המטחנה ללא קפה הסכין העליונה לעיתים נוגעת בצד אחד של הסכין התחתונה וזה מה שאתה שומע.
מה שאני רוצה להגיד זה שאפשר לטחון יותר דק מהנקודה שאתה מתחיל לשמוע שריקה וזה בהנחה ויש קפה במטחנה (אני מבין שזה קצת לא אפשרי במידה ואתה רוצה לטחון כמות קבועה מראש).
מבדיקה שלי, עם סכינים ישנות שהוצאתי מהמטחנה, בעיקר בגלל שמדובר בסכינים שטוחות עם חזית שטוחה לחלוטין בין הסכינים אז גם במקרה של נגיעה בין הסכינים אין באמת הרס של הסכינים, מה שכן, אני לא יודע להגיד כמה זה בריא שיהיה מגע בין סכינים במהירות גבוהה.
ברוב סוגי הקפה אצלי אני לא מגיע למצב של נגיעה בכלל, אז יתכן שהקפה שלך באמת לא טרי (למרות שיש זנים שאני באמת צריך לטחון מעבר לנקודה של השריקה).
במקרה כזה הקפה שנטחן ילחץ באופן אחיד את הסכין העליונה וייצב אותה באופן מקביל לסכין התחתונה.
כשמריצים את המטחנה ללא קפה הסכין העליונה לעיתים נוגעת בצד אחד של הסכין התחתונה וזה מה שאתה שומע.
מה שאני רוצה להגיד זה שאפשר לטחון יותר דק מהנקודה שאתה מתחיל לשמוע שריקה וזה בהנחה ויש קפה במטחנה (אני מבין שזה קצת לא אפשרי במידה ואתה רוצה לטחון כמות קבועה מראש).
מבדיקה שלי, עם סכינים ישנות שהוצאתי מהמטחנה, בעיקר בגלל שמדובר בסכינים שטוחות עם חזית שטוחה לחלוטין בין הסכינים אז גם במקרה של נגיעה בין הסכינים אין באמת הרס של הסכינים, מה שכן, אני לא יודע להגיד כמה זה בריא שיהיה מגע בין סכינים במהירות גבוהה.
ברוב סוגי הקפה אצלי אני לא מגיע למצב של נגיעה בכלל, אז יתכן שהקפה שלך באמת לא טרי (למרות שיש זנים שאני באמת צריך לטחון מעבר לנקודה של השריקה).
זו בעיה מוכרת ב-K3, שהיתה גם לי ואני מניח לעוד הרבה אחרים
יש בורג שמהווה מנגנון הגנה על מנת שהסכינים לא יגיעו קרוב מידי אחת לשניה, לפעמים K3 מגיעה במצב כזה שלמעשה הבורג מונע טחינה דקה.
זה מאוד קל לפרק את הבורג הזה, לסובב את המטחנה עד רמת הטחינה הדקה ביותר (מרגישים שהסכינים נוגעות), ואז לסובב איזה חצי סיבוב אחורה ולהבריג את בורג ההגנה, יש מדריכים לזה באינטרנט.
יכול להיות אגב שאתה משנה את הטחינה כשהמטחנה לא עובדת? אפשר לשנות את הדרגה רק בזמן טחינה.
יש בורג שמהווה מנגנון הגנה על מנת שהסכינים לא יגיעו קרוב מידי אחת לשניה, לפעמים K3 מגיעה במצב כזה שלמעשה הבורג מונע טחינה דקה.
זה מאוד קל לפרק את הבורג הזה, לסובב את המטחנה עד רמת הטחינה הדקה ביותר (מרגישים שהסכינים נוגעות), ואז לסובב איזה חצי סיבוב אחורה ולהבריג את בורג ההגנה, יש מדריכים לזה באינטרנט.
יכול להיות אגב שאתה משנה את הטחינה כשהמטחנה לא עובדת? אפשר לשנות את הדרגה רק בזמן טחינה.
מילה של אקסטרימיסט.
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
כיוון אחר.(שמניח שאכן הגעת ל0)
למיטב ניסיוני עם האוסקר הכמות האידיאלית לכפול היא 17.5 ומעלה.
תתחיל מלשים את הכמויות האלה ואז תעשה כיוון למטחנה.
בכמויות נמוכות יותר באמת יש הרבה יותר נטייה לפריצה של העוגיה.
אני ממליץ לעבוד עם קפה שהוא טרי בוודאות מאחד הספקים המומלצים בפורום,
אני אישית עובד עם גלעד ומקבל את תאריך הקליה על השקית כך שאני יודע בדיוק מי נגד מי,
להתחיל מהכי דק שהמכונה נחנקת, ולעלות עובי עד למדדים הידועים לשוט ומשם לשחק עם הטעם האישי.
@Clockwork_Orange
למיטב ניסיוני עם האוסקר הכמות האידיאלית לכפול היא 17.5 ומעלה.
תתחיל מלשים את הכמויות האלה ואז תעשה כיוון למטחנה.
בכמויות נמוכות יותר באמת יש הרבה יותר נטייה לפריצה של העוגיה.
אני ממליץ לעבוד עם קפה שהוא טרי בוודאות מאחד הספקים המומלצים בפורום,
אני אישית עובד עם גלעד ומקבל את תאריך הקליה על השקית כך שאני יודע בדיוק מי נגד מי,
להתחיל מהכי דק שהמכונה נחנקת, ולעלות עובי עד למדדים הידועים לשוט ומשם לשחק עם הטעם האישי.
@Clockwork_Orange
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html