היי אחרי כמה שנים טובות מאוד ביחד הגיע זמן לעלות שלב,
כבר כמה חודשים שאני לא מצליח להגיע לתשובה חד משמעית.
אני שותה בעיקר אספרסו ובבעלותי סינגל בוילר,
אין שום אופציה לקנות HG One - יש לי מטחנה ידנית שאיתה אני משתמש לכמקס וזה מספיק.
חשבתי בהתחלה על סטה 270 אבל איכות הבניה והתקלות החוזרות שקראתי עליהן (למרות השירות הטוב) מחסלות את האופציה.
התעניינתי תקופה ארוכה בצ'אדו e37s החדשה אך גם ממנה ראיתי שיש כאלו שלא מרוצים (בעיות התזה וגיוש) וזה גרם לי להתלבט...
תעזרו לי בבקשה עם רעיונות וכיוונים, לא חשוב לי סוג הסכין (שטוח או קוני) חשוב שלא תהיה אגירה גדולה בהרבה מזו של ה k3, הכרחי שתהיה חשמלית ורצוי שתטחן מהר יחסית, התקציב 5+-. תודה לכם!
שדרוג מטחנה - זמן להתקדם הלאה מ K3
אני במצב מאוד דומה לשלך כבר למעלה מחצי שנה.
מחפש מטחנה מעולה ללא פשרות לסינגל דוזינג (תקציב עד 6-7).
התענייתי לאחרונה ב- euroka olympus titanium burrs אבל וויתרתי מאחר ולא מצאתי מספיק ביקורות מחוץ לאנגליה ששם מאוד דוחפים אותה.
MACAP M7K,M7D וכ' לא אפשריות בגלל הגובה (מעל 60 ס"מ) וגם, אני מעדיף מטחנה עם allignment בין הסכינים יותר בסגנון של צ'אדו מאשר הברגה כמו בכולן, לגבי האגירה שלהן - כנראה ללא דוזר יש אגירה משמעותית.
ממתין למחיר של ה- e37z או אולי לייצור הסדרתי של ה- niech (איך שלא קוראים לה)....
אם היה אפשר להשיג את ה-MONOLITH במחיר שפוי (עד 7) הייתי הולך על זה.
מחפש מטחנה מעולה ללא פשרות לסינגל דוזינג (תקציב עד 6-7).
התענייתי לאחרונה ב- euroka olympus titanium burrs אבל וויתרתי מאחר ולא מצאתי מספיק ביקורות מחוץ לאנגליה ששם מאוד דוחפים אותה.
MACAP M7K,M7D וכ' לא אפשריות בגלל הגובה (מעל 60 ס"מ) וגם, אני מעדיף מטחנה עם allignment בין הסכינים יותר בסגנון של צ'אדו מאשר הברגה כמו בכולן, לגבי האגירה שלהן - כנראה ללא דוזר יש אגירה משמעותית.
ממתין למחיר של ה- e37z או אולי לייצור הסדרתי של ה- niech (איך שלא קוראים לה)....
אם היה אפשר להשיג את ה-MONOLITH במחיר שפוי (עד 7) הייתי הולך על זה.
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
ראשית אומר כי אינני מעודכן במכונות חדשות שיצאו לאחרונה, כך שיתכן שיש דגמים חדשים ומעניינים יותר.
ברשותי מטחה קונית K-10 פרו בריסטה אליה שדרגתי מ K-3, ההבדל בין המטחנות הוא עצום ואני מרוצה ממנה עד מאוד.
יש לה גרסאות חדשות יותר ואני מניח שרוני מקפה רות יכול לייבא אותה או לפחות לתת לך הצעת מחיר רלוונטית.
קישור לדוגמא:
http://www.compak.es/en/k10-conic-pro-barista.php
כאשר אתה עובד בסינגל דוזינג מחלק המנות מעולה לפיזור אחיד והוא גם מסייע באוורור של קפה טרי יחסית. האגירה מאוד קטנה ומהירות הטחינה (וגם השקט) מצויינים. אני מרוצה מאוד. אגב, סכינים קוניות עדיפות על סכינים שטוחות בהרבה, אם יש לך אפשרות לרכוש מטחנה קונית, אל תתפשר על כך.
ברשותי מטחה קונית K-10 פרו בריסטה אליה שדרגתי מ K-3, ההבדל בין המטחנות הוא עצום ואני מרוצה ממנה עד מאוד.
יש לה גרסאות חדשות יותר ואני מניח שרוני מקפה רות יכול לייבא אותה או לפחות לתת לך הצעת מחיר רלוונטית.
קישור לדוגמא:
http://www.compak.es/en/k10-conic-pro-barista.php
כאשר אתה עובד בסינגל דוזינג מחלק המנות מעולה לפיזור אחיד והוא גם מסייע באוורור של קפה טרי יחסית. האגירה מאוד קטנה ומהירות הטחינה (וגם השקט) מצויינים. אני מרוצה מאוד. אגב, סכינים קוניות עדיפות על סכינים שטוחות בהרבה, אם יש לך אפשרות לרכוש מטחנה קונית, אל תתפשר על כך.
שאלה לגבי הבדל בין מטחנות
חבריםֿ
שאלה של חוסר הבנה.
יש לי K3 כבר שנים והיא עובדת מצויין (טיפה רועשת ומלכלכת אבל זה בקטנה).
מה הם ההבדלים המהותיים בינה לבין למשל K10 שעולה פי 4 ?
מה אני מפספס ?
תודה
שאלה של חוסר הבנה.
יש לי K3 כבר שנים והיא עובדת מצויין (טיפה רועשת ומלכלכת אבל זה בקטנה).
מה הם ההבדלים המהותיים בינה לבין למשל K10 שעולה פי 4 ?
מה אני מפספס ?
תודה
ראשית - טעמים אחרים לגמרי שמתקבלים בכוס, תתפלא עד כמה זה משמעותי.
טחינה מהירה (בערך פי 5)
טחינה שקטה, אחידה,
ללא גושים
הנ"ל מביאים לפיזור ודחיסה נוחים יותר שיוצרים עוגיית קפה שאינה גורמת להשפרצות ולחליטות "לא אחידות", בעיקר בא לידי ביטוי ויזואלי כאשר אתה חולט "בידית ללא תחתית"
כמו כן, מינימום שאריות של קפה טחון שנשארות במטחנה
אם אתה מרוצה ממה שיש לך, אשריך, אין צורך להחליף/לשדרג.
אם תרגיש יום אחד שמה שיש לך על השיש כבר לא מספק עבורך מסיבה כלשהי, בדוק והשווה בעצמך ותחליט אם ההפרש שוה את העלות.
אם נתקפת בשדרגת מצוייה, החשיבה על עלות תועלת פחות משחקים תפקיד... יש רק דרך אחת לרפא את וירוס השדרגת...
שבת שלום ולילה טוב לכולם
טחינה מהירה (בערך פי 5)
טחינה שקטה, אחידה,
ללא גושים
הנ"ל מביאים לפיזור ודחיסה נוחים יותר שיוצרים עוגיית קפה שאינה גורמת להשפרצות ולחליטות "לא אחידות", בעיקר בא לידי ביטוי ויזואלי כאשר אתה חולט "בידית ללא תחתית"
כמו כן, מינימום שאריות של קפה טחון שנשארות במטחנה
אם אתה מרוצה ממה שיש לך, אשריך, אין צורך להחליף/לשדרג.
אם תרגיש יום אחד שמה שיש לך על השיש כבר לא מספק עבורך מסיבה כלשהי, בדוק והשווה בעצמך ותחליט אם ההפרש שוה את העלות.
אם נתקפת בשדרגת מצוייה, החשיבה על עלות תועלת פחות משחקים תפקיד... יש רק דרך אחת לרפא את וירוס השדרגת...
שבת שלום ולילה טוב לכולם
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
בעיניי ההבדלים בין מטחנות אקויולנטיות (קוטר וסוג סכינים דומה ) שולית.
במטחנה הייתי רק מנסה קוניות שאין לי,
ובמכונה משנה למנוף.
במטחנה הייתי רק מנסה קוניות שאין לי,
ובמכונה משנה למנוף.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html