סינגל בוילר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

@boren
·

אני קניתי מקרלו. בדיעבד בעבור אותו המחיר הייתי קונה בקדמה כי זה לא ממש משנה. אם שום טעם של פלסטיק

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 746
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

לדעתי עדיין היית קונה אצל קרלו, כי קדמה הוא סוחר אחרי הכל, ולא היה מוזיל לך את הרכישה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

אני ממשיך להתלבט לגבי רכישה של מכונת E61 ויש לי מספר שאלות בנושא מכונות מחליף חום מול מכונות דוד בודד, מקווה שיהיה מי שיוכל לענות עליהן:

- באיזה סוג מכונה ייקח פחות זמן להכין מספר כוסות אספרסו (נניח 6) אחת אחרי השניה? השאלה מתייחסת לחליטה בטמפרטורה נכונה כמובן, וללא הקצפה (בשביל הקצפה אני מתכוון להשתמש במקביל באלקטרה מנוף שלי). המכונות העקריות שמעניינות אותי הן בזרה יוניקה (דוד בודד, 0.5 ליטר) ולליט PL62S (מחליף חום עם דוד 1.5 ליטר).
- במכונות מחליף חום יש פרמטרים נוספים שמשפיעים על פרופיל הטמפרטורה, כגון אורך הקולינג פלאש, האם מתבצעת המתנה בינו לבין החליטה, ואם כן מה אורך ההמתנה. האם המשתנים האלה הם מהווים רק חיסרון בהשוואה למכונת דוד בודד (פחות חזרתיות ויותר התעסקות), או שיש מי שמשתמש בהם באופן מכוון כדי לקבל תוצאה שונה? ואם התשובה היא שכן קיים שימוש כזה, האם PID במכונת דוד בודד לא נותנת בעצם שליטה מקבילה?

תודה!

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

@Engineer
·

קרלו (כולל שילוח ומסים) וקדמה היו אותו מחיר

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

@boren
·

בגדול, מחליף חום תתאים יותר להפוכים ברצף. ברור שאפשר לתקתק אספרסו ברצף אבל לא בטוח שהם יצאו כולם אותו דבר (בגלל נושא טמפ'). בדוד יחיד תקבל את היתרון של האספרסו, אבל אם בטעות תצטרך להכין 2-3 הפוכים אתה תעדיף להגיד שנגמר לך הקפה או שתתתחילמכור לאנשים אמריקנו :D

במחליף חום פרופיל טמפ' החליטה תלוי בקולינג פלאש, בזמן ההמתנה (בין שוט לשוט ולאחר קולינג פלאש), בלחץ הבוילר, ובטמפ' המים במיכל. הרבה יותר פשוט ממה שנשמע, אבל ברגע שרוצים לעלות שלב באספרסו, העבודה עם טמפ' קבועה זה קל יותר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

אני לא מתכוון להקציף בכלל עם המכונה החדשה. בשביל זה יש לי לידה את האלקטרה. השאלה היא איזו מכונה תוציא יותר שוטים back-to-back של אספרסו? ההגיון שלי אומר שבזמן שאני טוחן ודוחס את השוט הבא מעט המים הלא חמים שנכנסו לדוד לאחר החליטה של השוט הקודם מספיקים להתחמם במכונת דוד בודד לטמפרטורה האופטימלית. האמנם? אם כן, אז אני חושב שיש כאן עדיפות למכונות דוד בודד, כי התוצאה עקבית ולא דורשת יותר מדי תחכום מצד המפעיל.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

@boren
·

סינגל בוילר PID ללא ספק

קוביק
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 78
הצטרף: אפריל 2018
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

אם מורידים את נושא ההקצפה דוד יחיד יתן תוצאה מועדפת בחזרתיות. עם מחליף חום ואפילו עם טרמומטר בראש אין שום אפשרות לשחזר כוס אחר כוס.
בדיעבד הייתי מעדיף סינגל מבוקר pid מאשר מחליף.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

כן, נושא ההקצפה לא רלוונטי. השאלה כמה זמן לוקח למכונה לחזור לטמפרטורת חליטה אחרי שחולטים שוט כפול? אני רוצה לוודא שבזמן שאני טוחן ודוחס את השוט הבא המכונה תחכה לי ולא ההיפך.

חושנגי (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 152
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

דעתי האישית סינגל בויילר או דבל בויילר.
כל השאר מיותר.
מתכון לראש 61

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”