@boren
·
אני קניתי מקרלו. בדיעבד בעבור אותו המחיר הייתי קונה בקדמה כי זה לא ממש משנה. אם שום טעם של פלסטיק
סינגל בוילר
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
אני ממשיך להתלבט לגבי רכישה של מכונת E61 ויש לי מספר שאלות בנושא מכונות מחליף חום מול מכונות דוד בודד, מקווה שיהיה מי שיוכל לענות עליהן:
- באיזה סוג מכונה ייקח פחות זמן להכין מספר כוסות אספרסו (נניח 6) אחת אחרי השניה? השאלה מתייחסת לחליטה בטמפרטורה נכונה כמובן, וללא הקצפה (בשביל הקצפה אני מתכוון להשתמש במקביל באלקטרה מנוף שלי). המכונות העקריות שמעניינות אותי הן בזרה יוניקה (דוד בודד, 0.5 ליטר) ולליט PL62S (מחליף חום עם דוד 1.5 ליטר).
- במכונות מחליף חום יש פרמטרים נוספים שמשפיעים על פרופיל הטמפרטורה, כגון אורך הקולינג פלאש, האם מתבצעת המתנה בינו לבין החליטה, ואם כן מה אורך ההמתנה. האם המשתנים האלה הם מהווים רק חיסרון בהשוואה למכונת דוד בודד (פחות חזרתיות ויותר התעסקות), או שיש מי שמשתמש בהם באופן מכוון כדי לקבל תוצאה שונה? ואם התשובה היא שכן קיים שימוש כזה, האם PID במכונת דוד בודד לא נותנת בעצם שליטה מקבילה?
תודה!
- באיזה סוג מכונה ייקח פחות זמן להכין מספר כוסות אספרסו (נניח 6) אחת אחרי השניה? השאלה מתייחסת לחליטה בטמפרטורה נכונה כמובן, וללא הקצפה (בשביל הקצפה אני מתכוון להשתמש במקביל באלקטרה מנוף שלי). המכונות העקריות שמעניינות אותי הן בזרה יוניקה (דוד בודד, 0.5 ליטר) ולליט PL62S (מחליף חום עם דוד 1.5 ליטר).
- במכונות מחליף חום יש פרמטרים נוספים שמשפיעים על פרופיל הטמפרטורה, כגון אורך הקולינג פלאש, האם מתבצעת המתנה בינו לבין החליטה, ואם כן מה אורך ההמתנה. האם המשתנים האלה הם מהווים רק חיסרון בהשוואה למכונת דוד בודד (פחות חזרתיות ויותר התעסקות), או שיש מי שמשתמש בהם באופן מכוון כדי לקבל תוצאה שונה? ואם התשובה היא שכן קיים שימוש כזה, האם PID במכונת דוד בודד לא נותנת בעצם שליטה מקבילה?
תודה!
@boren
·
בגדול, מחליף חום תתאים יותר להפוכים ברצף. ברור שאפשר לתקתק אספרסו ברצף אבל לא בטוח שהם יצאו כולם אותו דבר (בגלל נושא טמפ'). בדוד יחיד תקבל את היתרון של האספרסו, אבל אם בטעות תצטרך להכין 2-3 הפוכים אתה תעדיף להגיד שנגמר לך הקפה או שתתתחילמכור לאנשים אמריקנו
במחליף חום פרופיל טמפ' החליטה תלוי בקולינג פלאש, בזמן ההמתנה (בין שוט לשוט ולאחר קולינג פלאש), בלחץ הבוילר, ובטמפ' המים במיכל. הרבה יותר פשוט ממה שנשמע, אבל ברגע שרוצים לעלות שלב באספרסו, העבודה עם טמפ' קבועה זה קל יותר.
·
בגדול, מחליף חום תתאים יותר להפוכים ברצף. ברור שאפשר לתקתק אספרסו ברצף אבל לא בטוח שהם יצאו כולם אותו דבר (בגלל נושא טמפ'). בדוד יחיד תקבל את היתרון של האספרסו, אבל אם בטעות תצטרך להכין 2-3 הפוכים אתה תעדיף להגיד שנגמר לך הקפה או שתתתחילמכור לאנשים אמריקנו
במחליף חום פרופיל טמפ' החליטה תלוי בקולינג פלאש, בזמן ההמתנה (בין שוט לשוט ולאחר קולינג פלאש), בלחץ הבוילר, ובטמפ' המים במיכל. הרבה יותר פשוט ממה שנשמע, אבל ברגע שרוצים לעלות שלב באספרסו, העבודה עם טמפ' קבועה זה קל יותר.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
אני לא מתכוון להקציף בכלל עם המכונה החדשה. בשביל זה יש לי לידה את האלקטרה. השאלה היא איזו מכונה תוציא יותר שוטים back-to-back של אספרסו? ההגיון שלי אומר שבזמן שאני טוחן ודוחס את השוט הבא מעט המים הלא חמים שנכנסו לדוד לאחר החליטה של השוט הקודם מספיקים להתחמם במכונת דוד בודד לטמפרטורה האופטימלית. האמנם? אם כן, אז אני חושב שיש כאן עדיפות למכונות דוד בודד, כי התוצאה עקבית ולא דורשת יותר מדי תחכום מצד המפעיל.