תודה על כל התגובות,
לקחתי בחשבון את כל הפרמטרים לטוב ולפחות טוב , ה VBM נראית כמו בחירה שפוייה ואני מתקשה לראות כאן איזו נפילה.
הוזמנה אתמול בערב .... מחיר משוער 5500+- עד הדלת ..........מצפה לבאות
עזרה בשדרוג - [עידכון2] VBM Domobar Junior 2B - המכונה כאן
- ilanafri (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 429
- הצטרף: דצמבר 2008
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
אז הגברת נחתה לה אתמול [VBM Domobar Junior 2B] . הזמנתי מכאן , לקח 4 ימים עד שנשלחה ואז תוך יום סייימה את המסע שלה לארץ הקודש.
עלויות :
מכונה + משלוח : 4564 ש"ח
מע"מ + עמילות וזה : 1258 ש"ח , סה"כ 5822 ש"ח.
היצרן בכלל והדגם הנ"ל בפרט לא כ"כ נפוצים כאן בפורום אבל המחיר שלה זו אופצייה מאוד מעניינית למי שרוצה מכונת DB במחיר דומה למכונות ה HX הזולות שנמכרות בארץ.
חוסר ה PID פוגם קצת בחוויה כי לא ניתן לראות ב LIVE את הטמפרטורה בדוודים , אבל מרגע שכויילה לא רואה עם זה בעייה.
[עידכון] פתרון לבעייה, הותקן מד טמפרטורה על הראש לתזמון חליטה בעיתוי האופטימאלי.
בכללי זו לא מכונה עם כח אש גדול אבל לא אמורה להיות בעייה ב 90 אחוז מהשימושים שלי.
במעלה הפוסט הועלה חשש בנושא אובדן הלחץ בדוד ההקצפה הקטן יחסית כאשר מקציפים חלב לשני ספלי קפוצי'נו. אז נכון, בפייה המקורית עם שני חרירים אובדן הלחץ בדוד מורגש מאוד בזמן הקצפה של מנה כפולה, אין שום בעייה עם מנה בודדת.
הפתרון כאן הוא שימוש בפייה עם חריר בודד, אובדן הלחץ בדוד בזמן ההקצפה כמעט ואינו מורגש למרות מנת החלב הכפולה.
רוצה להודות ל shay_n17 שבא לעזור לכייל את המכונה (מה לעשות מרוב משחקים הוצאתי אותה מהכיול) , על הדרך גם הורדנו את לחץ המשאבה מ 12 באר ל 10 באר (משום מה יוצאת מהמפעל עם לחץ יחסית גבוהה).
למזלי התקציב הכריעה ונאלצתי "להתפשר" על ה VBM אבל, כאשר אני רואה כמה צפוף לי איתה על השיש אני מבין שהייתי בבעיה גדולה אם בכל זאת הייתי מזמין את ה QM67 שרחבה ב 6 ס"מ נוספים.
זהו בגדול , אה וגם הקפה מעולה !
עלויות :
מכונה + משלוח : 4564 ש"ח
מע"מ + עמילות וזה : 1258 ש"ח , סה"כ 5822 ש"ח.
היצרן בכלל והדגם הנ"ל בפרט לא כ"כ נפוצים כאן בפורום אבל המחיר שלה זו אופצייה מאוד מעניינית למי שרוצה מכונת DB במחיר דומה למכונות ה HX הזולות שנמכרות בארץ.
חוסר ה PID פוגם קצת בחוויה כי לא ניתן לראות ב LIVE את הטמפרטורה בדוודים , אבל מרגע שכויילה לא רואה עם זה בעייה.
[עידכון] פתרון לבעייה, הותקן מד טמפרטורה על הראש לתזמון חליטה בעיתוי האופטימאלי.
בכללי זו לא מכונה עם כח אש גדול אבל לא אמורה להיות בעייה ב 90 אחוז מהשימושים שלי.
במעלה הפוסט הועלה חשש בנושא אובדן הלחץ בדוד ההקצפה הקטן יחסית כאשר מקציפים חלב לשני ספלי קפוצי'נו. אז נכון, בפייה המקורית עם שני חרירים אובדן הלחץ בדוד מורגש מאוד בזמן הקצפה של מנה כפולה, אין שום בעייה עם מנה בודדת.
הפתרון כאן הוא שימוש בפייה עם חריר בודד, אובדן הלחץ בדוד בזמן ההקצפה כמעט ואינו מורגש למרות מנת החלב הכפולה.
רוצה להודות ל shay_n17 שבא לעזור לכייל את המכונה (מה לעשות מרוב משחקים הוצאתי אותה מהכיול) , על הדרך גם הורדנו את לחץ המשאבה מ 12 באר ל 10 באר (משום מה יוצאת מהמפעל עם לחץ יחסית גבוהה).
למזלי התקציב הכריעה ונאלצתי "להתפשר" על ה VBM אבל, כאשר אני רואה כמה צפוף לי איתה על השיש אני מבין שהייתי בבעיה גדולה אם בכל זאת הייתי מזמין את ה QM67 שרחבה ב 6 ס"מ נוספים.
זהו בגדול , אה וגם הקפה מעולה !
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי ilanafri ב 18/06/2020 9:07, נערך 11 פעמים בסך הכל.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
מעבר ל-6 ס"מ נוספים של ה-QM67 היית משלם עוד 2000 ש"ח בערך. אמנם היית מקבל מכונה טובה יותר, אבל אני ממש לא בטוח שההבדל ביכולות (בעיקר PID ודוודים יותר גדולים) מספיק משמעותי כדי להצדיק הבדל כזה במחיר. בסה"כ, נראה לי שה-VBM הזו נותנת את התמורה לכסף הטובה ביותר מכל מכונות ה-E61 שכוללות דוד כפול או מחליף חום.
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים