ביקורת על מכונת אספרסו SAGE/BREVILLE BAMBINO PLUS

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
detailer (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

ביקורת על מכונת אספרסו SAGE/BREVILLE BAMBINO PLUS

נושא שלא נקרא #1 

זו היתה רכישה לא מתוכננת, כזאת שקשה להצדיק, ראיתי, נדלקתי, חפרתי, קניתי!
זאת כנראה תוצאה כמעט בלתי נמנעת של חברות בקבוצות רכישה למיניהן, צריך להתאמץ לא ליפול ולקנות דברים שלא ממש צריך. לרוב אני עומד בזה די יפה, אבל לא במקרה דנן , ואני מאוד שמח על כך 🙂.

אני חובב קפה כבר הרבה שנים. התחלתי עם מכונות טרמובלוק פשוטות, אחר כך הגעתי לסילביה שהייתה שדרוג עצום שגרם לי לתהות איך במשך כל כך הרבה שנים שתיתי קפה שנטחן מראש מהמכונות האלה והייתי די מרוצה... אם הייתם שואלים אותי אז...
אני מחזיק ברשותי מספר מכונות מסוגים שונים לחלוטין.מכונת מחליף חום - רוקט אפרטמנטו , מכונה אוטומטית- מליטה סולו פרפקט מילק ומקינטה חשמלית . כל אחת מוחזקת בסביבה אחרת.
אני מספר לכם את כל זה מכיוון שזה עוזר לי מאוד לדרג את איכות הקפה שהמכונה הזאת מפיקה ולמה בעצם כדאי לצפות כשרוכשים אחת כזאת.
אם תסתכלו באמזון על ביקורות למכונות קפה (גם הפשוטות ביותר) תראו שמשתמשים רבים מעידים על כך שהמכונה שלהם מוציאה קפה שמשתווה לזה של בתי קפה ואף עולה עליו. אני סקפטי מאוד לגבי המשקל שיש לייחס לעדויות האלה בעיקר מהסיבה שרוב בתי הקפה בעולם לא מקפידים על איכות המוצר הסופי, ולרוב המשתמשים אין ממש ניסיון בהכנת קפה עם ציוד מתקדם יותר ופולי קפה טריים.

עד לרכישת המכונה הזאת הכנתי קפה במשרד באמצעות מקינטה חשמלית ומטחנה. אני חושב שאפשר להוציא קפה לא רע מהמקינטה, אבל זה קפה שונה, זה לא אספרסו וגם לא קפוצ'ינו כשמוסיפים חלב.
בעקבות הפרסום בקבוצת פייסבוק ל-Sage Bmbino Plus במחיר האטרקטיבי לתקופת הבלק פריידיי , חשבתי שיהיה נחמד לשדרג את איכות הקפה שלי למשרד, אבל נרתעתי קצת מההוצאה הגדולה הכרוכה בכך. בכל זאת...1,380 ש"ח כולל משלוח ומיסים עבור מכונת קפה למשרד זה די הרבה כסף (נכון לכתיבת שורות אלה המחיר כמעט והוכפל), במיוחד כשיש ברשותך כלי להכנת קפה במשרד שאתה די מרוצה ממנו.
במסגרת התחקיר על המכונה שנמשך כמה שעות, עברתי כמעט על כל הביקורות והסרטונים הקיימים ברשת. זה לא היה ארוך במיוחד מאחר ומדובר במכונה חדשה יחסית. אני חושב שמה שהיטה את הכף יותר מכל לטובת הרכישה היה הסרטון הזה:


למרות זאת, נשאלת השאלה: למה לא לקנות סילביה משומשת במחיר הזה (שאלה ששאל אותי חבר טוב)?
נכון שמסילביה ניתן להוציא אספרסו טוב יותר ולהקציף מהר יותר, אבל זה לא פשוט, נדרש לזה תהליך של גלישת טמפרטורה והוצאות הרבה מים מראש החליטה, דבר לא כל כך נוח למשרד כשאין ברז מים או כיור סמוך. בסילביה צריך לחכות דקה בין החליטה ולהקצפה וזמן חימום המכונה ארוך הרבה יותר. באופן כללי, נדרשות מהמשתמש בסילביה רמות מיומנות ודיוק גבוהים הרבה יותר וסביבה נוחה לתפעול שלא תמיד מצויה בכל משרד. ב-Bambino Plus ניתן לכוון מראש את זמן החליטה והפרה אינפיוז'ן, ישנו PID וכרטיס שבאמצעותו אפשר לסלק עודפים ולהבטיח כמות קבועה של קפה טחון בסלסלה. כל אלה עוזרים מאוד לשמור על תוצאות טובות ועקביות, ללא מאמץ או אי ודאות. אין כאן ניסיוי וטעייה.
אם הייתי צריך לבחור מכונה לבית מבין שתיהן, קרוב לוודאי שהייתי בוחר בסילביה משומשת על פני זאת, אבל ככל שעובר הזמן אני כבר לגמרי לא בטוח (טוב, האמת שעבר המון זמן מאז שטעמתי קפה מהסילבייה). פשוט התאהבתי בהקצפה האוטומטית ובקלילות שאפשר להפיק קפה מצוין מהמכונה הזאת, למרות שבסילביה ניתן כנראה להגיע לתוצאות טובות יותר וקרוב לוודאי שאורך החיים שלה צפוי להיות ארוך יותר.

חבל שה- Bambino Plus מגיעה רק עם 2 סלסלות מסוג Dual wall single basket (למנה בודדת ולמנה כפולה) שמאפשרות למשתמש להיות פחות קפדן בנוגע לעובי הטחינה, אבל מצד שני מגבילות את האפשרות להוציא אספרסו באיכות גבוהה יותר, כזה שאפשרי באמצעות סלסלת Single wall (כאלה שמסופקות עם המכונת האחרות של Sage/Breville ).
Dual wall basket נקראת גם Pressurised Basket.
Singlel wall basket נקראת גם Non Pressurised Basket .
אני מתכוון לרכוש סלסלת Single wall, אבל כרגע המחירים באמזון ואי ביי מאוד גבוהים. אפשר לרכוש במחיר שפוי הרבה יותר באתר של Sage באנגליה (3 ליש"ט בלבד), אבל הם לא עושים משלוחים לארץ הקודש.

חיסרון נוסף שיכול להיות גם יתרון זה המשקל של המכונה (7.2 ק"ג). מצד אחד, היא ממש קלה וזה מקל מאוד על מלאכת הניקוי שלה ושל סביבתה. מצד שני, כשמבריגים או מפרקים את ידית החליטה המכונה מסתובבת וזזה ממקומה, לא נורא כי אפשר להחזיק את המכונה ביד אחת, אבל גם לא הכי נוח.
בעיה נוספת , כנראה ספציפית למכונה שקיבלתי, היא שהסלסלה נשארת בראש המכונה ולא יוצאת עם ידית החליטה כאשר מפרקים אותה (רואים בסרטון). הרכבה ופירוק של הידית בפעם השנייה או השלישית תגרום לסלסלה לצאת. זה לא אמור להיות כך אבל אני יכול לחיות עם זה.

לסיכום, אמנם המכונה ברשותי מספר ימים בודדים בלבד, אבל אני לא מפסיק להתרשם מהאיכות והעקביות שבה ניתן להפיק קפה משובח מהדבר הקטן והיפה הזה.

פרטים נוספים על המוצר
https://www.sageappliances.com/uk/en/pr ... es500.html

הוראות הפעלה
https://www.manualslib.com/manual/14632 ... tml#manual
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

נראית אחלה מכונה, תתחדש.

גם אני ראיתי את המבצע ונאבקתי בדחף לשדרג את הגג'יה פיור במשרד אבל ירדתי מזה בסופו של דבר.

איך אתה מרכך מיים במשרד? בריטה/אוסקר?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

תתחדש, יופי של ביקורת.

מאוד אוהב את המוצרים של ברוויל, יש בהם תמיד משהו קצת אחר.

detailer (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@WolfM

כרגע אני משתמש במי בריטה מקצועי שאני מביא אחת לשבוע מהבית.
כנראה שבקרוב אתחיל להשתמש בשקית של אוסקר בשילוב עם מי תמי 4.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

אני שואל כי אצלי הבעיה היא שהתחלופה של המיים איטית יותר במשרד לעומת הבית ומי בריטה שעומדים יותר מיום, מתחילים לקבל טעם רע די מהר (אין כלור וכו).
מצד שני אוסקר במיכל איטי מדי לריכוך ואני תמיד שוכח למלא את המיכל בזמן :lol:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
הודעות: 34542
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 622 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

בהחלט מעניין לקרוא!

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 746
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

סחטיין על הסקירה המפורטת (Y), בהחלט נראית מאוד פונקציונלית, ומהווה פתרון מושלם למשרד.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
הודעות: 34542
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 622 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

כמה זמן לוקח לך אחרי הכרת המכונה להכין כוס קפוצ'נו?
כי מהסירטון זה לא נראה כזו מכונה למשרד מבחינת התעסקות וניקוי וכו'...

detailer (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@guyezra
את הזמן הכולל שלוקח רואים בסרטון פחות או יותר.
זאת מכונה ידנית, אז יש מן הסתם התעסקות בהכנת כוס קפוצ'ינו שכוללת גם חימום וניקוי לאחר מכן.
המטחנה שלי במשרד איטית למדי ודי מלכלכת, כך שלטחון 19 גרם לוקח לא מעט זמן.
אפשר גם לטחון למנה בודדת ולקצר את התהליך, לא ניסיתי כי נראה לי שהקפה יהיה פחות טעים.
אני שותה במשרד כוס אחת ליום אז זה ממש לא מפריע לי והתוצאה הנפלאה שווה את מעט ההתעסקות.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
הודעות: 34542
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 622 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

סבבה
די השקעת בשביל כוס אחת ביום!

detailer (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@guyezra

כן, שווה כל שקל וכל דקה.
הייתי אומר שבמקרה של הסרטון הזה יש אמת בפרסום מלבד עניין ה-3 שניות כי נדרשת גם הזרמת מים לטמפרטורה אידיאלית:

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”