שדרוג Breville BES870

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
bar1010 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: מרץ 2018
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שדרוג Breville BES870

נושא שלא נקרא #1 

שלום חברים,

משתף אתכם במחשבות שלי לשדרוג Breville 870 שכבר נמצאת אצלי בערך חצי שנה ועדיין אין בינינו קליק.. למרות הנוחות שלה שהייתה מאוד חשובה לי כשרכשתי אותה.

אני ממש לא מומחה גדול בקפה אבל אני כמעט בטוח שהטרמוקויל הוא הגורם המרכזי לכך שאני מרגיש קפה לא איכותי מספיק (ובטוח שגם זו לא בעיה של פולים - משתמש בפולים הטריים של גלעד מנגרו).
עם עובי הטחינה וה-PID כבר שיחקתי שעות ועדיין לא הגעתי לתוצאות שהייתי רוצה להגיע.
מה גם שהיא מתכבה מהר מאוד ולא מתחממת בעצמה כמו שהייתי מצפה ממנה.. זאת אומרת בבוקר אם אני מדליק אותה ונותן לה רבע שעה שאני הולך להתקלח וחוזר להכין קפה - היא כבר כבויה מהפונקציה של הכיבוי האוטומטי.. וגם אם הצלחתי לתפוס אותה עדיין ערה - אני עדיין חייב להזרים הרבה מים עד שהידית מתחממת.
מרגיש קצת קצת צעצוע למרות שהיא מאוד מרשימה.
שוב.. לא גאון גדול אבל נראה לי שבמכונות עם דוד תהיה תוצאה יותר טובה בקטע הזה של החימום הראשוני.

הצריכה שלי : 99 אחוז הפוך ולאטה (2-3 פעמים ביום) , מעט מאוד מכין פה ושם שוטים של אספרסו קצר בלבד.
החיסרון של הברוויל היה מורגש גם פה שהיה רק חור אחד ביציאה של הקיטור.. מה שמקשה מאוד על הקצפה איכותית בשבילי.

המחשבות שלי (עם תקציב של 3000 ש"ח +- אחרי שאמכור את ה-Breville) :
1. יש את הבמבינו החדשה של ברוויל.. אפשרי לקחת אותה בצירוף מטחנה אבל קצת מרגיש לי שאני חוזר על אותה טעות עם הטרמוקויל למרות הפונקציה החדשה והמגרה של החימום ב-3 שניות וטכנולוגית החימום החדשה שטוענים שהכניסו בה.
מה גם שעדיין יש לי את המכונה הקודמת של נספרסו (לאורחים שעדיין מעדיפים קפסולות) - הקריאטיסטה פלוס ומשום מה נראה לי שההקפצה האוטומטית בה ובבמבינו הם זהות לחלוטין.. תקנו אותי מי שמכיר ויודע.
2. ההמלצה של החנות שקניתי ממנה (Welovecoffee) בהרצליה היא לקחת את הסט של GRAEF + LELIT PL41EM, מה אתם אומרים ?
3. אני יותר חשבתי בכיוון של מכונה נוחה עם מטחנה מובנית - LELIT PL042TEMD מאמזון שיכולה לצאת לי בדיוק באיזור התקציב שלי, יש המלצות עליה ?
4. האם יש סט אחר שהייתם ממליצים לי יותר ויוכל להתאים לי לתקציב ? חשוב לי להדגיש שאני מחפש רק חדשה מניילון ולא יד 2
5. סליחה על הבורות, אבל האם יש חיה כזאת הקצפה במקביל לחליטה עם דוד יחיד ? או שחייב דוד כפול, ואם חייב דוד כפול - האם יש מכונה חדשה שיכולה להתאים לי בתקציב בצירוף מטחנה ? אני סה"כ חובבן ולא רוצה להשתגע יותר מדי בשלב הזה לכן גם חייב שיתאים לי מבחינת הצורך הנוכחי שלי...


מצטער אם קצת חפרתי, אני ממש בהרהורים קשים בימים האחרונים וחייב לקבל כבר החלטות.. אשמח לקבל עזרה ממכם הגאונים :) בתודה מראש....

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

לפני שמדברים על החלפה, שתי נקודות שכדאי לבדוק:

- הכיבוי האוטומטי מהיר מדי ומרמז שאולי יש משהו לא תקין במכונה. לפי ההוראות (קובץ PDF) היא אמורה לכבות אחרי שעה, לא רבע שעה.
- אתה משתמש בסלסלה שכוללת מגביר קרמה? אם כן, תעבור לאלה שלא כוללות את האביזר הזה. ייקח לך קצת יותר זמן לקבל קפה טוב, אבל התקרה גבוהה יותר.

amitk2016
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 52
הצטרף: אוקטובר 2016
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

Re: שדרוג Breville BES870

נושא שלא נקרא #3 

@bar1010
·
הצעה שלי בתור אחד שהתחיל במכונת טרמובלוק (פסקל כרום) ששידרגתי לסלסילה רגילה במקום סלסילת לחץ ואח"כ עברתי ל - LELIT PL41 עם מטחנת גרף.
התוצאה שתקבל מסלסילה רגילה תהיה ממש טובה, אני מסכים עם ההמלצה של אורן וכמו כן לבדוק את הגדרות ההמתנה של המכונה.
הקפיצה למכונת הלליט לא כזו גבוהה כמו שניתן לחשוב, ובתקציב הזה נראה לי עדיף כבר להתאמץ ולקנות אוסקר 3, אם כבר אתה מחליט על הדבר הבא.
זה לא שהלליט לא מוציאה תוצאות טובות, אבל בתקציב עדיף למתוח קצת כדי לקבל הרבה יותר ולא להתחרט אח"כ...

ofirbl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 334
הצטרף: פברואר 2006
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

Re: שדרוג Breville BES870

נושא שלא נקרא #4 

@amitk2016
·

יש חיה כזאת אוסקר 3? הגרסה העדכנית היא 2, לא?

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

יש לך אקספובר כמעט חדשה בלוח ב-2800

https://www.hometheater.co.il/vt312056.html

amitk2016
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 52
הצטרף: אוקטובר 2016
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

Re: שדרוג Breville BES870

נושא שלא נקרא #6 

@ofirbl
·
טעות שלי, אכן אוסקר 2...

אישו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@detailer
·
יש המלצות על expobar office contrul?
מה טיבה? לעומת E61?

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

לא ניסיתי את המכונה אבל לפי מה שאני מבין מדובר בראש E61 שאקספובר הוסיפו לו חלל מלמעלה בשביל Preinfusion.
לא רואה סיבה שהיא תוציא קפה פחות טוב משאר מכונות ה -HX עם ראש E61.
באופן כללי המכונות של אקספובר טובות ואמינות כמו השאר, רק הם לא משקיעים בעיצוב וגימור, ומכאן המחיר הזול ביחס למתחרים.


NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

יש יתרונות להיותך לקוח שלי :-)
אתה מוזמן אלי עם המכונה וננסה להפיק ממנה את המירב ביחד. צור קשר בפלאפוןןןןןןןןן
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

אישו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

NEGRO כתב:יש יתרונות להיותך לקוח שלי :-)
אתה מוזמן אלי עם המכונה וננסה להפיק ממנה את המירב ביחד. צור קשר בפלאפוןןןןןןןןן
...
·אהבתי(Y)

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

Re: שדרוג Breville BES870

נושא שלא נקרא #12 

@bar1010

אני שותה קפוצ'ינו מה - Bambino יום יום במשרד ומתמוגג מהנאה.
לא ניסיתי את ה-870 אבל יש לי תחושה חזקה שהטרמוקויל החדש של Brevile נותן יציבות טמפרטורה טובה יותר מזה של הישן וכתוצאה מזה האספרסו איכותי יותר.
דבר נוסף, ההקצפה האוטומטית היא פשוט תענוג וזמן ההמתנה בין הקצפה לחליטה הוא אפסי.

bar1010 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 36
הצטרף: מרץ 2018
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

חברים קודם כל תודה רבה על התגובות !
boren כתב:לפני שמדברים על החלפה, שתי נקודות שכדאי לבדוק:

- הכיבוי האוטומטי מהיר מדי ומרמז שאולי יש משהו לא תקין במכונה. לפי ההוראות (קובץ PDF) היא אמורה לכבות אחרי שעה, לא רבע שעה.
- אתה משתמש בסלסלה שכוללת מגביר קרמה? אם כן, תעבור לאלה שלא כוללות את האביזר הזה. ייקח לך קצת יותר זמן לקבל קפה טוב, אבל התקרה גבוהה יותר.
...
בדקתי הכל כולל איפוס להגדרות יצרן וזה באמת מוזר שעדיין נכבה לבד אחרי רבע שעה אבל למען האמת עם זה עוד אני יכול לחיות.. עיקר הכוונה שלי היא לקבל אספרסו וקפוצ'ינו מושלמים בשורה תחתונה.
לגבי הסלסלה ניסיתי בעצתך להחליף לזו שללא הלחץ.. אומנם כאן הקפה יוצא באמת קצת יותר טוב עם פחות חשיבות לעובי הטחינה אבל בכל זאת בטחינה דקה למשל הוא שורף לגמרי את השוט והעוגיה, ועדיין לא מצליח למרות ששיחקתי המון איתה להוציא שוט טוב.. הקפה יוצא די אנמי ובלי סמיכות בכלל

amitk2016 כתב: bar1010
·
הצעה שלי בתור אחד שהתחיל במכונת טרמובלוק (פסקל כרום) ששידרגתי לסלסילה רגילה במקום סלסילת לחץ ואח"כ עברתי ל - LELIT PL41 עם מטחנת גרף.
התוצאה שתקבל מסלסילה רגילה תהיה ממש טובה, אני מסכים עם ההמלצה של אורן וכמו כן לבדוק את הגדרות ההמתנה של המכונה.
הקפיצה למכונת הלליט לא כזו גבוהה כמו שניתן לחשוב, ובתקציב הזה נראה לי עדיף כבר להתאמץ ולקנות אוסקר 3, אם כבר אתה מחליט על הדבר הבא.
זה לא שהלליט לא מוציאה תוצאות טובות, אבל בתקציב עדיף למתוח קצת כדי לקבל הרבה יותר ולא להתחרט אח"כ...
...
התחלתי לחשוב ברצינות על האוסקר שהצעת.. אכן נשמע לי פתרון לשדרוג טוב אבל לא מוצא מספיק תגובות עליה ברשת.. האם ידוע עליה רק דברים טובים ? קצת עובר את התקציב שלי אבל יש מצב שיספק לי פתרון טוב.. בכל מקרה אצטרך לשדך מטחנה טובה והיא חייבת להיות זולה כי גם ככה אני כבר חורג מהתקציב... יש המלצה מה אפשר לשדרג לה בטוב ויחסית
בזול ?
לגבי הלליט PL41, האוסקר נחשבת לשדרוג משמעותי ממנה ? ומה אתה אומר על הלליט השניה שרשמתי כולל המטחנה המובנית וה-PID (מדובר על ה PL042TEMD) ? האם עדיין האוסקר גוברת גם על זו ביתרונות ?
האם ידוע זמן החימום הראשוני של האוסקר והאם אפשרי להשאיר אותה דולקת בחשמל קבוע ?
מצטער אם שאלתי הרבה אבל שוב.. לא מוצא עליה מספיק מידע באינטרנט אז אם אתה יודע ותוכל לעזור לי זה יהיה מגניב ויחזק לי את הכיוון הזה לעבר המכונה הזו
NEGRO כתב:יש יתרונות להיותך לקוח שלי :)
אתה מוזמן אלי עם המכונה וננסה להפיק ממנה את המירב ביחד. צור קשר בפלאפוןןןןןןןןן
...
אלוףףףףףף אתה ! בהחלט אתקשר אליך בזמן הקרוב.. בלי קשר נגמרו הפוליםםםםם אז ארוויח שתי דברים על הדרך

detailer כתב: bar1010

אני שותה קפוצ'ינו מה - Bambino יום יום במשרד ומתמוגג מהנאה.
לא ניסיתי את ה-870 אבל יש לי תחושה חזקה שהטרמוקויל החדש של Brevile נותן יציבות טמפרטורה טובה יותר מזה של הישן וכתוצאה מזה האספרסו איכותי יותר.
דבר נוסף, ההקצפה האוטומטית היא פשוט תענוג וזמן ההמתנה בין הקצפה לחליטה הוא אפסי.
...
לגבי האקספובר אכן מגרה אבל אולי שריטה שלי שלא יכול לקנות מכונה יד 2.. אותו המקרה עם רכבים.. לא יכול לדעת מה עוללו עם המוצר שנה שלמה ולכן מעדיף לחוות איתה בעצמי את הרגעים מאפס.. מהניילון
לגבי הבמבינו - אתה מכיר במקרה את הקריאטיסטה פלוס של נספרסו ? באיזשהו מקום קראתי גם ש-Breville \ Sage עובדים בשיתוף פעולה מלא עם נספרסו, וממש מרגיש לי שהמקציף זהה לחלוטין לכמו שיש אצלי בקריאטיסטה של נספרסו כולל החיישן בתחתית.. ואם כך הדבר - יש לה הרבה פאשלות לצערי ולפעמים לא מקציפה כמו שצריך.. מעדיף להיות בשליטה ידנית על ההקפצה כדי שתצא כמה שיותר איכותית בכל פעם ושהיא תהיה גם מהירה יותר (בניגוד כמובן למה שיש אצלי היום ב870 ואני מתלונן על כך בין היתר..)
עם כל זה עדיין הבמבינו מאוד מגרה אבל קשה לי עם המחשבה שוב של לסמוך על הטרמוקויל למרות שהוא משודרג.. אגב איזה מטחנה שידכת לה ?

amitk2016
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 52
הצטרף: אוקטובר 2016
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@bar1010
·
אני לא יודע יותר מידי על האוסקר, ולא יכול להעיד, אני רק יודע שממליצים עליה ועל קודמתה ומציינים שהיא ברמה הרבה יותר גבוהה מהלליט. ומאחר וההפרש במחיר לא ממש גדול - בערך 900 ש"ח, אולי שווה את הקפיצה.
קח בחשבון שממה שידוע לי, זמן ההתחממות שלה ארוך יותר מ- SB קטנת דוד כמו הלליט.
על הלליט אני יכול להגיד שצריך קצת זמן הסתגלות עד שמוציאים את השוט הטוב, כדאי להשקיע במטחנה טובה - מטחנת לליט זה המינימום או אסקאסו. זמן התחממות סביר - 10 דקות, וזמן המתנה להקצפה של כ- 40 שניות, ואז יש קיטור מצויין וכמעט רציף, הכנתי כבר 4 קפוצ'ינו ברצף ללא בעיה.
לגבי לליט 42 - זה אותו מכונה + מטחנה רק שביחד - הבנתי שיש איזה רכיב פלסטיק שנוטה להשבר בכניסה של ההופר במטחנה.
בנוסף - זה שיש לה PID יכול לשפר - למרות שבדוד כזה קטן (וגוף חימום חזק יחסית), זה פחות משמעותי מאשר בסילביה.

ד"א - שים לב שללליט מיבואן מקורי יש שנתיים אחריות.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

bar1010 כתב: בדקתי הכל כולל איפוס להגדרות יצרן וזה באמת מוזר שעדיין נכבה לבד אחרי רבע שעה
...
לא יזיק לשלוח מייל לתמיכה של ברוויל. אני לא אתפלא אם זה משהו שאפשר לסדר בלי לפתוח את המכונה.
לגבי הסלסלה ניסיתי בעצתך להחליף לזו שללא הלחץ.. אומנם כאן הקפה יוצא באמת קצת יותר טוב עם פחות חשיבות לעובי הטחינה אבל בכל זאת בטחינה דקה למשל הוא שורף לגמרי את השוט והעוגיה, ועדיין לא מצליח למרות ששיחקתי המון איתה להוציא שוט טוב.. הקפה יוצא די אנמי ובלי סמיכות בכלל
...
המצב אמור להיות הפוך מהחלק שהדגשתי - ללא מגביר קרמה יש יותר חשיבות לעובי הטחינה.

אני מנחש שמשהו בטחינה, כמות הקפה, הדחיסה או סוג / טריות הפולים (או שילוב שלהם) הם הסיבה שאתה מקבל תוצאה לא מספקת ולא המכונה. ביקור אצל נגרו נשמע לי כמו רעיון טוב. גם אם הבעיה כן במכונה או במטחנה לפחות תדע ותוכל להתמקד בשדרוג שיועיל לך. הדיבורים כרגע על מכונות או מטחנות כאלה או אחרות נראים לי קצת כמו יריות באפלה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”