התחדשתי ב---Rancilio Silvia + Rocky

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
idanoh123 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

התחדשתי ב---Rancilio Silvia + Rocky

נושא שלא נקרא #1 

חברים תודה רבה לכל מי שעזר בעצות של קניית המכונה, פשוט שידרוג שאין לתאר

אשמח לקבל מכם כמה טיפים לגבי המכונה כמו:

איזה מים לשים... מהברז או תמי 4?

ניקוי המכונה,...כל כמה זמן,כיצד, עם איזה חומר?

טיפים לשמירת המכונה
כמה כללי אצבע שלכם אלי כמתחיל, ובמפרט אל המכונה Rancilio Silvia + Rocky

שוב, תודה רבה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

idoleff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 314
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

לגבי הסילביה, תתחיל מפה:
https://www.htcafe.co.il/vp1211023

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #3 

תתחדש ותיהנה
הרבה סבלנות וניסויים ותגיע לקפה טוב.

מים - רק ממרכך. בשום אופן לא מהברז וגם לא תמי 4 שלא מרכך כלום אלא מסנן.
חפש בפורום, יש עשרות שרשורים ופתרונות מזולים ועד יקרים

קפה - השתמש רק בקפה טרי מקליה מקומית. אל תתפתה לרכוש יבוא, כי אתה רוכש קפה ישן

חימום מכונה - תן לה להתחמם 30-45 דקות לפני החליטה אם אתה רוצה תוצאה טובה כבר מהשוט הראשון.

ניקיון - הכל תלוי בך וברצון שלך להקפיד. גם על זה יש עשרות שרשורים בפורום.
אני לדוגמא מנקה פעם בחודש כולל באקפלאש, כולל פירוק וניקוי רשת הראש וראש הסטימר וכמובן ניקוי הידיות והסלסילות.
אבל, זה אני ולא בטוח שזה מתאים גם לך :o

לסיכום, תן לאצבעות ללכת במקומך וחפש, יש תשובה לכל שאלה כאן...

בהצלחה

idoleff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 314
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אני אוסיף כמה דברים קטנים.
קודם כל, תתחדש כמובן :)

מבחינת קפה, כמו שאבי אמר, יש המון בתי קלייה נהדרים בארץ, שווה לך לבדוק אותם (מניח שימליצו לך על קפה נגרו שהוא נהדר)
לגבי הניקוי, מכיוון שאתה לא יודע מה הייתה רמת האחזקה לפניך, יכול להיות ששווה לך לעשות איזשהו יישור קו ראשוני (ניקוי אבנית, בקפלאש, ניקוי ראש)
חוץ מזה, הסילביה היא מכונה נפוצה מאוד. מניח שכמעט לכל שאלה תוכל למצוא תשובה (ואם לא פה אז בגוגל). נצל את זה.

ומעל הכל, הסילביה מכונה נהדרת. אמנם יש עקומת למידה בתפעול שלה, ולפעמים (בעיקר בהתחלה) שוטים יכולים לצאת פחות טובים. אבל לאורך זמן ועם הכרה של המכונה ואופן התפעול (גלישת טמפ' לדוגמא) זאת מכונה שמפיקה קפה מצויין.

idanoh123 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

ראשית תודה רבה לכם על ההענות

לגבי ניקיון, גם לי יש את ההפרעה של לנקות כל דבר בצורה פדנטית, כך אני מתנהל עם כל מוצרי.

לגבי הניקיונות שדיברתם עליהם:

באקפלאש-קראתי לא מעט תגובות שאומרות לא לעשות בסילביה, אף על פי שאני בטוח שאעשה כי אני באמת לא יודע כיצד נשמרה המכונה אצל קודמי
מה שכן, הבנתי שצריך לדעת לעשות את הבאקפלאש, והאנגלית שלי לא הכי חזקה כך שאצטרך לחפש הסברים בעברית.

רשת הראש-- הבנתי בגדול שזה די פשוט, בורג אחד לפרק להוציא עם הגומיה לנקות ולהחזיר... (תקנו אותי עם אני טועה)

ניקוי הסטרימר-- גם עם בורג?

ניקוי אבנית---מלח לימון?

ניקוי ראש-- הכוונה לראש הרשת?
נ.ב
למי שיש את הסיליבה, יש לי שאלה... אפשרי להכין אספרסו כשכפתור הקיטור דולק? שמתי לב אתמול שכשהכפתור של הקיטור דלוק (ללא הפעלת הקיטור בפועל,רק הכפתור) אז באספרסו יצאו הדים

תודה רבה

idoleff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 314
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

בקישור ששלחתי פה קודם היה דיון של כן/לא לבצע בקפלאש בסילביה. המסקנה שהגיעו אליה זה שמכיוון שיש OPV במכונה אפשרי לבצע את זה.
באופן עקרוני, זה להרכיב פילטר עיוור יחד עם קופיקלין, ולהריץ את המכונה ל-10 שניות. לא משהו מורכב מידי.

ראש רשת - כן, פשוט לפרק בורג אחד והרשת יוצאת. ב-V2 הגומיה לא יוצאת יחד עם הרשת, אם תרצה מתישהו להחליף אותה זה בנפרד.
ניקוי אבנית - כן, מלח לימון, די פשוט.
בסטימר מעולם לא השתמשתי, אז אני לא יודע לעזור בנושא.

כשכפתור הקיטור דולק הוא מחמם את הדוד לטמפ' הקצפה, מניח שאפשר להוציא קפה בתצורה כזאת (מודה שלא ניסיתי), אבל לא רואה שום סיבה לעשות את זה (כמובן שגם הטמפ' תהיה גבוהה מידי)

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@idanoh123
·

באקפלאש - לא רואה סיבה חזקה לא לעשות באופן גורף - לא צריך להגזים אבל פעם בחודש נשמע לי סביר מאד. באקפלאש מאמץ את המשאבה ואת האטמים - אבל גם קפה טחון דק מדי עושה זאת....
אני, אגב, הייתי עושה אחת לשבוע רק עם מים, ואחת לחודש ומשהו עם קופי קלין
והלכלוך שיוצא, בשימוש מתון של 2 כוסות ביום, אל מגש העודפים הראה מבחינתי שעדיף לעשות על פני לא לעשות כלל.
לא מסובך לעשות -שמים ראש עיוור ופחות מרבע כפית של חומר - לוחצים על כפתור החליטה לכמה שניות ומכבים.
חוזרים על הפעולה כמה פעמים אבל לא ברצף - נותנים מנוחה למשאבה בין פעם לפעם (וגם לחומר לעבוד)
מוציאים את הידית ומסתכלים פנימה - אם רוב החומר איננו אזי הפעולה הסתיימה.
שטוף את הראש העיוור בפנים - ותעשה באקפלאש עוד פעמיים-שלוש עם מים בלבד...
אח"כ תזרים מים בלי ראש לעוד 20-30 שניות ע"מ לנקות את כל שאריות החומר שאולי ישנן.

רשת - כן, בורג אחד קטן - צריך מברג שטוח ועדיף מברג בולדוג (שמנמוך). יחד עם הרשת אמור לצאת (ואם לא יוצא
תוציא אותו) גם גוש פליז גדול (=הראש) ומפזר מים קטן. תנקה גם אותם אחת לחודש (בהשריה קלה...)

ניקוי סטימר - לאחר שסיימת להקציף תפתח שוב את הברז לשניה-שתיים, תנגב את הפיה מבחוץ עם סמרטוט לח,
ואם בא לך - אפילו תזרים קצת מים חמים בכמה פולסים דרך הסטימר. שום בורג.

ניקוי אבנית - אכן מלח לימון....

סילביה היא מכונת דוד יחיד. פירושו שאו שהוא בטמפ חליטה או שהוא בטמפ הקצפה (אם כפתור הקיטור דלוק).
אם כפתור הקיטור דולק ותלחץ על כפתור החליטה - המים שיצאו מהראש יהיו בכיוון של 130 מעלות. כן. בהחלט קיטור.
כיוון שכך התשובה לשאלתך היא לא - אי אפשר לחלוט אספרסו כשכפתור הקיטור דולק אלא אם אתה אוהב קפה
שרוף וול דאן והרבה בלאגן בראש החליטה. צריך להזרים מים דרך הסטימר (עדיף בפולסים) עד שהטמפ' תרד, יידלק
מחדש האור שמעיד על כניסת גוף החימום לעבודה - ואז, כשנכבה האור - גלישת טמפרטורה וחליטה....

idanoh123 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

ממש ממש תודה על העזרה חברים, פשוט תענוג להיכנס לעולם הזה ולא רק בגלל חווית הקפה, אלא הרבה בזכותכם.
אז ככה:
מכיוון שאני פרפקציוניסט
ביקרתי היום "באמיגו" וקניתי את כל מה שהמלצתם לי עליו
קופיקלין
ראש עיוור וכו...
שתי שאלות לי אליכם...

1.בנוגע לניקוי האבנית, כולכם אמרתם מלח לימון, ואני קניתי את החומר הזה שבתמונה... מה אומרים זה בסדר לעבוד איתו?

2.זה בסדר להפעיל את המכונה ברצף להורדת כל המים מהמיכל?
לא מסוכן שהיא תעבוד ברצף? כמובן ללא שום ראש.

תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #9 

עוד אוסיף לך על מה שנאמר:
- כשהדוד במצב הקצפה, אחרי שאתה מסיים להקציף או מכבה את הכפתור אם טעית, צריך להוציא את הקיטור מהצנרת ולהזרים מים לדוד.
עושים זאת בשני שלבים:
א. ניקוז קיטור מצנרת הסטימר: פתיחת ברז הסטימר ממש מעט והפעלת לחצן המים החמים. בהתחלה יצא קיטור וכשמתחילים לצאת מים, לסגור את כפתור המים החמים ואת הסטימר. טיפ: כדאי להזרים את הקיטור/מים לספל/קערה.
ב. ניקוז קיטור מצנרת החליטה: הפעלת לחצן חליטה והזרמת מים דרך הראש עד שיוצא מים ולא קיטור. (לוקח כמה שניות)
טיפ: גם כאן כדאי לאסוף את המים לקערה ולא למיכל הניקוז הקטנטן של הסילביה.
טיפ2 : אם סעיף ב' נעשה אחרי הקצפה שעשית שבאה אחרי חליטה, אני נוהג לנצל את המים והקיטור שיוצאים מהראש ותוך
כדי הניקוז לנצל את המים שזורמים לניקוי הראש עם מברשת. כך שבפעולה אחת גם מזרים מים לדוד ומכין אותו לחליטה הבאה וגם מנצל את המים לניקוי הראש.

מלח לימון עולה מעט מאוד. אין כל סיבה לרכוש נוזלים מיוחדים לכך.
כפית גדושה של מלח לימון למיכל המים זה מספיק כדי להריץ כמה מחזורי ניקוי אבנית לדוד (בד"ר 3).
אל תיבהל שהמים יצאו כחולים-ירוקים, זה ראקציה עם חלקי המתכת.
אל תשכח לחכות בין מחזור למחזור כחצי שעה כשהמכונה כבוייה. וכמובן בסיום לרוקן את המיכל (אני מוציא אותו לגמרי) לנקות אותו היטב ולהזרים עוד מחזור או שניים של מים נקיים עד שהטעם היוצא מפסיק להיות חמוץ.
לא מזרימים את כל המיכל ברצף :!: זה יכול לפגוע במשאבה :!: עושים זאת ב-3 נגלות של כ-300 סמ"ק כל פעם שזה גודל הדוד.
טיפול אבנית אני עושה פעם בשנה, אם אתה משתמש במים מרוככים אין כל סיבה לעשות זאת בתדירות גבוהה יותר.

וטיפ אחרון לאנשים שמקפידים על ציוד נקי :wink: אחרי שסיימת ניקוי כולל חיצוני עם מטלית או נייר מגבת עם מעט נוזל לניקוי שמשות או משהו דומה, מרח את הסילביה בשכבה דקה של שמן תינוקות מינרלי. (מריחה עם בד שעליו מספר טיפות של שמן) ותקבל נירוסטה מבריקה ונקיה לשמחת בני הבית...
בהצלחה

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #10 

סורי כפול

idanoh123 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

אם הבנתי נכון את המחזורים והזמנים אז כך... תקן אותי עם אני טועה

אני שם את חומר ניקוי האבנית במיכל המים וממלא את המיכל עד המקסימום.
מוציא מים עם החומר לניקוי האבנית "כ-10 שניות דרך הראש" ועוד "כ 10 שניות דרך המקציף" ואז ממתין חצי שעה
עכשמו נותרתי עם מיכל די מלא עם חומר האבנית שאני מוציא אותו בשלוש נגלות (ממתין חצי שעה בין נגלה אחת לשניה) ולא ברצף
ואז עושה את אותו הדבר עם מים נקיים?

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #12 

כן, די נכון רק יש בלבול קטן
מחזורי 10 שניות זה לבאקפלאש.

לניקוי דוד מאבנית מפעיל עד שממלא מיכל (כוס גדולה) של כ-300 סמ"ק ואז מפסיק ומחכה כחצי שעה ועוד נגלה.
ממלא את ה300 מעט מהסטימר והשאר מהראש.
את השטיפה אחרי עושים עד שטעם החמוץ נעלם מהמים שיוצאים מהראש.

לא חייבים להיצמד למספרים, כל מה שתעשה בערך יהיה טוב.
הכי חשוב- מים ממרכך :!:

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@idanoh123
·

למה למהר עם ניקוי אבנית? מה המכונה עשתה לך רע..

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 232
הצטרף: ינואר 2018
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@ozeltzex
·
קנה אותה יד שניה, סילביה V2, והיא לא עברה ניקויים כנראה

idanoh123 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 211
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@f_22
·בדיוק

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”