שלום,
התחדשתי השבוע בסיליביה שניצלה אותי לצורך ביצוע עליה לישראל.
חקרתי לגביה הרבה והחלטתי שזו המכונה המתאימה לי כרגע.
מספר דברים שאני לא סגור לגביהם ואחד מהם הוא ה Backflush/
בהנחה שהמכונה מייצרת 2 עד 3 כוסות קפה ביום. כל כמה זמן מנסיונכם מומלץ לעשות לה Backflush ?
ראיתי תגובות לכאן ולכאן, יש כאלו שאומרים אחרי כל שימוש ויש כאלו שאומרים פעם בחודש מבלי להתייחס לכמות הכוסות שייצרת.
יש למישהו מספרים קצת יותר מעשיים ?
תודה
רנציליו סילביה - המלצות ל Backflush
- DoronKofler (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 28
- הצטרף: נובמבר 2014
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
- DoronKofler (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 28
- הצטרף: נובמבר 2014
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
אני מבצע באקפלש אחת לחודש עם Cafiza, לא עושה שום באקפלש יותר מזה.
ככה כבר כמה שנים טובות ללא כל בעיות
במסגרת התחזוקה החודשית עושה גם:
- הסרת רשת הראש וניקוי כל החלקים שמתפרקים איתה כולל במלח לימון להסרת אבנית שיכולה לסתום מעברים
- הסרת מיכל המים ושטיפה טובה שלו כולל עם סבון
- רענון עם מלח של מרכך קטן שיושב במיכל
- ניקוי חיצוני של המכונה עם נוזל לניקוי שמשות ואז עם מטלית בד מריחת שכבה דקה של שמן תינוקות מינרלי.
- ניקוי פורטפילטר, כולל פירוק סלסלה והשרייה במלח לימון להסרת אבנית שיכולה לסתום מעברים
- כמובן ניקיון של הסביבה ואביזרים נלווים כמו מיכלי הקצפה וכד', ניקוי יסודי של הנוקבוקס (שהוא עם פוטנציאל לזיהום הכי גבוה בגלל שזה חומר אורגני+חום+לחות)
נשמע הרבה עבודה? לא ממש כשזה בשגרה קבועה.
והכי חשוב, התוצאה:
מכונה חדשה לחלוטין
כמובן שזה מה שאני עושה, כל אחד נוהג בהתאם לרצונו ולהבנתו
בהצלחה
ככה כבר כמה שנים טובות ללא כל בעיות
במסגרת התחזוקה החודשית עושה גם:
- הסרת רשת הראש וניקוי כל החלקים שמתפרקים איתה כולל במלח לימון להסרת אבנית שיכולה לסתום מעברים
- הסרת מיכל המים ושטיפה טובה שלו כולל עם סבון
- רענון עם מלח של מרכך קטן שיושב במיכל
- ניקוי חיצוני של המכונה עם נוזל לניקוי שמשות ואז עם מטלית בד מריחת שכבה דקה של שמן תינוקות מינרלי.
- ניקוי פורטפילטר, כולל פירוק סלסלה והשרייה במלח לימון להסרת אבנית שיכולה לסתום מעברים
- כמובן ניקיון של הסביבה ואביזרים נלווים כמו מיכלי הקצפה וכד', ניקוי יסודי של הנוקבוקס (שהוא עם פוטנציאל לזיהום הכי גבוה בגלל שזה חומר אורגני+חום+לחות)
נשמע הרבה עבודה? לא ממש כשזה בשגרה קבועה.
והכי חשוב, התוצאה:
מכונה חדשה לחלוטין
כמובן שזה מה שאני עושה, כל אחד נוהג בהתאם לרצונו ולהבנתו
בהצלחה
- elmaliahor
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 41
- הצטרף: יוני 2018
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
·elmaliahor כתב:@coffeeavi
·
אבי אפשר לראות תמונה איך זה נראה אחרי השכבת שמן?...
המדובר בשכבה ממש עדינה, משהו שבקושי רואים. זה שומר על הברק ומונע חלודה של הנירוסטה, וכן...
גם נירוסטה מחלידה עם השנים. (תלוי כמובן בהרכב החומר ויש הרבה סוגי נירוסטה)
אני משתמש בשמן מינרלי כבר הרבה שנים גם במוצרי נירוסטה אחרים כמו קולט אדים וכדומה וזה מוכיח את עצמו שלא לדבר על המחיר הזול של פתרון זה לעומת תרסיסי/משחות נירוסטה למינהם שיש בשוק שלא ממש עושים את העבודה.
בכל מקרה, שום תמונה לא תצליח להעביר את המראה הנקי והמצוחצח אחר טיפול חודשי.
בינתיים מצרף תמונה כללית של המכונה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- DoronKofler (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 28
- הצטרף: נובמבר 2014
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
·otk2000 כתב:@coffeeavi
·איך עושה רענון מלח למרכך הקטן וכל כמה זמן?...
ראשית צריך לודא שזה מרכך שמכיל רזין.
אני מרענן פעם בחודש במסגרת התחזוקה החודשית והוא אצלי מורכב במיכל בנוסף למרכך 8 ליטר שממנו מגיעים המים.
- ממיס כפית גדושה של מלח שולחן בכוס מים (200-250 סמ"ק)
- מעביר בזרם איטי יחסית את הנוזל דרך המרכך
- מעביר מים ללא מלח דרך המרכך (מספיק כחצי כוס)
כשטעם המים היוצאים מתוק ללא שאריות מלח, הסתיים הריכוך.
- מחבר חזרה לצינור היניקה.
בהצלחה