שדרוג לסילביה - התקנת PID
@boren
·
אני כבר לא סגור שכולנו מדברים על אותו דבר
כל מה שאני מנסה לומר הוא שמכונה בלי שליטת טמפ' מדויקת (PID חיצוני, שליטה ממחשב וכיוצ"ב) לא מאפשרת למשתמש להתחיל חליטה בטמפ' קבועה, שלדעתי זה נושא קריטי.
אם אני רוצה אספרסו ב 91-93 מעלות, אין לי אפשרות להגיע לתוצאה כזו ע"י גלישת טמפ' או כל פתרון מומצא אחר. רק בקרה איכותית.
ולכן, ציינתי ששדרוג PID הוא לא פיצ'ר נחמד, אלא מחויב המציאות לקבלת קפה עקבי יותר.
לגבי נחיצות ה PID במהלך השוט, ציינתי שהוא זניח. גם ביוניקה עם דוד קטן אני לא מאמין שהטמפ' היתה צונחת בחליטה של 30 מ"ל. (שלא לדבר על מכונות עם דוד גדול יותר כמו שצוין על הדומובר).
אז שוב, PID חשוב להתחלת חליטה והוא שדרוג נחוץ ביותר לטעמי.
·
אני כבר לא סגור שכולנו מדברים על אותו דבר
כל מה שאני מנסה לומר הוא שמכונה בלי שליטת טמפ' מדויקת (PID חיצוני, שליטה ממחשב וכיוצ"ב) לא מאפשרת למשתמש להתחיל חליטה בטמפ' קבועה, שלדעתי זה נושא קריטי.
אם אני רוצה אספרסו ב 91-93 מעלות, אין לי אפשרות להגיע לתוצאה כזו ע"י גלישת טמפ' או כל פתרון מומצא אחר. רק בקרה איכותית.
ולכן, ציינתי ששדרוג PID הוא לא פיצ'ר נחמד, אלא מחויב המציאות לקבלת קפה עקבי יותר.
לגבי נחיצות ה PID במהלך השוט, ציינתי שהוא זניח. גם ביוניקה עם דוד קטן אני לא מאמין שהטמפ' היתה צונחת בחליטה של 30 מ"ל. (שלא לדבר על מכונות עם דוד גדול יותר כמו שצוין על הדומובר).
אז שוב, PID חשוב להתחלת חליטה והוא שדרוג נחוץ ביותר לטעמי.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
PID לדעתי זה מוצר שמשנה לגמרי את העבודה עם סינגל בוילר ובטח בכאלו עם דוד קטן.
רק להבנה, כשבניתי בזמנו את פרוייקט הסילביה שלי מדדתי:
Heating:
Heating element lamp turns ON @ 94.0°C
Heating element lamp turns OFF @ 109.4°C
After it turns off, overshoot temperature reached 121.9°C before it starts dropping
כלומר אחרי כיבוי הנורה הטמפרטורה עולה בעוד 12.5 מעלות! ורק אז מתחילה לרדת באיטיות.
זה נותן לכם מידע מה קורה עם טרמוסטטים. עם PID זה מחזיק את המכונה על דיוק גבוה לאורך זמן
ואתם יודעים בדיוק באיזה טמפרטורה להתחיל לחלוט. וכן יש לזה משמעות גדולה לגבי הטעם. +- 2 מעלות זה ה-מ-ו-ן
ומשנה לחלוטין את הטעם. אפילו סטיה של חצי מעלה בתחילת החליטה משנה את הטעם.
לגבי השימוש ב-PID ושחיקה של גוף חימום זה אגדה אורבנית או בעדינות, פשוט BS
PID מביא לתוצאה טובה יותר, טעימה יותר, מדוייקת יותר למה שאתם אוהבים, חוסך חשמל ומים ועושה את העבודה במקומך.
היצרנים לא מתקינים במכונות קטנות וזולות יחסית רק מסיבה אחת והיא עלות ומיצוב המכונה.
אני ממליץ בחום
רק להבנה, כשבניתי בזמנו את פרוייקט הסילביה שלי מדדתי:
Heating:
Heating element lamp turns ON @ 94.0°C
Heating element lamp turns OFF @ 109.4°C
After it turns off, overshoot temperature reached 121.9°C before it starts dropping
כלומר אחרי כיבוי הנורה הטמפרטורה עולה בעוד 12.5 מעלות! ורק אז מתחילה לרדת באיטיות.
זה נותן לכם מידע מה קורה עם טרמוסטטים. עם PID זה מחזיק את המכונה על דיוק גבוה לאורך זמן
ואתם יודעים בדיוק באיזה טמפרטורה להתחיל לחלוט. וכן יש לזה משמעות גדולה לגבי הטעם. +- 2 מעלות זה ה-מ-ו-ן
ומשנה לחלוטין את הטעם. אפילו סטיה של חצי מעלה בתחילת החליטה משנה את הטעם.
לגבי השימוש ב-PID ושחיקה של גוף חימום זה אגדה אורבנית או בעדינות, פשוט BS
PID מביא לתוצאה טובה יותר, טעימה יותר, מדוייקת יותר למה שאתם אוהבים, חוסך חשמל ומים ועושה את העבודה במקומך.
היצרנים לא מתקינים במכונות קטנות וזולות יחסית רק מסיבה אחת והיא עלות ומיצוב המכונה.
אני ממליץ בחום
לא חקרתי את המכונה מבחינת התנהגות טמ"פ במצבים שונים.boren כתב:@ilanafri - יש מצב שאתה בודק מה הטמפרטורה ההתחלתית בדומובר-נטולת-ה-PID שלך לפני ואחרי שגוף החימום מופעל? לפי מה ש-coffeeavi כתב למעלה, בבדיקה שהוא עשה עם מכונת דוד-בודד אחרת הטווח נע בין 94 ל-121 מעלות....
בכללי מעולם לא זכיתי לראות את המד בראש אצלי מראה מעבר ל 96 מעלות.
ב 90% מהמקרים המד מראה 90-93 מעלות , הורדת מים תעלה את הטמ"פ במד בעוד 2-3 מעלות.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
·בריסטה כתב:@coffeeavi
אני משתמש במכונה עם PID ולא הצלחתי להרגיש את השפעה של 2 או 3 מעלות על הטעם. אתפלא מאוד אם מישהו מסוגל להרגיש השפעה של חצי מעלה....
לא יכול להתווכח עם החיך שלך. שיהיה לך לבריאות.
אני מרגיש הבדל בטעם כשאני משנה את טמפרטורת תחילת החליטה בחצאי מעלה, או לכוון המר או לכיוון החמוץ...
כמובן שזה משולב עם לחץ מסויים ועם טחינה בדרגה מסויימת.
על טעם ועל ריח...ממש אין להתווכח.
לרוויה
·coffeeavi כתב:
·מעניין. כיף לך
האם המרירות אצלך עולה כשהטמפרטורה עולה או יורדת? לפי הגרף זה יכול לקרות בשני הכיוונים.
סתם סקרנות - אני היחיד שלא הצליח להרגיש הבדלים כאלו או שיש לי שותפים?...
לא יכול להתווכח עם החיך שלך. שיהיה לך לבריאות.
אני מרגיש הבדל בטעם כשאני משנה את טמפרטורת תחילת החליטה בחצאי מעלה, או לכוון המר או לכיוון החמוץ...
כמובן שזה משולב עם לחץ מסויים ועם טחינה בדרגה מסויימת.
על טעם ועל ריח...ממש אין להתווכח.
לרוויה...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
מממממממ מעניין הגרף העלום הזה ומהיכן הגיע.
המכון האיטלקי לאספרסו טוען שטמפרטורת הקפה היוצאת מהמכונה צריכה להיות:
86-90 degrees Celsius
או 88 +- 2 מעלות
לכך שואף הכיול של כל המכונות סטייל איטליאנו
ואני חייב להגיד שגם במבחן הטעם הפרטי שלי במשחקי טמפרטורה, הגעתי גם כן לטווח זה.
אז מה, האיטלקים האלו לא מבינים דבר בקפה?
המכון האיטלקי לאספרסו טוען שטמפרטורת הקפה היוצאת מהמכונה צריכה להיות:
86-90 degrees Celsius
או 88 +- 2 מעלות
לכך שואף הכיול של כל המכונות סטייל איטליאנו
ואני חייב להגיד שגם במבחן הטעם הפרטי שלי במשחקי טמפרטורה, הגעתי גם כן לטווח זה.
אז מה, האיטלקים האלו לא מבינים דבר בקפה?
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 26/09/2019 19:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
- f_22
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 232
- הצטרף: ינואר 2018
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 209 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
·אני חושב שהרבה חברים פספסו את הנקודה - התועלת המדהימה של PID למכונות סינגל בוילר היא בראש ובראשונה יציבות טמפרטורה של המכונה;בריסטה כתב: אני משתמש במכונה עם PID ולא הצלחתי להרגיש את השפעה של 2 או 3 מעלות על הטעם. אתפלא מאוד אם מישהו מסוגל להרגיש השפעה של חצי מעלה....
במכונה עם סתם תרמוסטט, אחרי שגוף החימום "כבה" הוא בעצם עדיין לוהט, רק פסק הזרם החשמלי אליו. התוצאה היא שהטמפרטורה ממשיכה לטפס ("overshoots") עד לבערך 120 מעלות שזה המון. וגם, כשהדוד מתקרר והטמפרטורה שלו צונחת, לוקח זמן לתרמוסטט שמותקן חיצונית לחוש שהגיעה העת לחזור לחמם, וזה מגיע לאזור ה80 מעלות. חליטה על 120 תניב קפה חרוך ודלוח, חליטה על 80 תניב קפה חמוץ וחסר מיצוי. זה אומר שהנורה של המכונה "מוכן לחליטה" משקרת לך כשהיא מאותתת שהסתיים החימום והדוד מוכן.
גם החסכון בחשמל משמעותי כי גופי חימום לוקחים המון חשמל. דמיין שני נהגים נוסעים בכביש סטייל כביש 6. אחד נוסע 90, מאיץ ל120, חולם קצת וחוזר ל90, מתעשת ושוב מאיץ ל120, ככה כל הדרך. נהג שני מצא את הנקודה הנכונה בגז שמשאירה אותו על 105. כמובן שצריכת הדלק של נהג ה105 נמוכה יותר, שכן הוא לא משקיע דלק מיותר בתאוצות.
PID עובד דומה, כשהוא מתביית על טמפרטורה הוא נותן על פי חישובים שלו פולסים קצרצרים (בני כרבע שניה) של אחת לכמה שניות, וכך הוא מתייצב על טמפרטורה קבועה בדוד. במקום on/off של תרמוסטט פרימיטיבי של הרבה חימום מיותר, והרבה קירור, ממש כמו הנהג הראשון מהדוגמה. וזה גוף חימום של 900-1200 וואט, זה לא מעט חשמל.
חוזר ומדגיש - בעיני בראש ובראשונה התועלת הגדולה של PID היא טמפרטורה קבועה ויציבה בדוד.
תועלת משנית כבונוס היא שאתה יכול לקבוע טמפרטורת התחלת חליטה. זה נהדר, מקצועי, אם אפשר אז למה לא... לא מבחין בהבדל בין מעלה לפה או לשם? פסדר, תאמין לי שאת ההבדל בין אספרסו שנחלט ב120 צלזיוס לאספרסו שנחלט ב80, לאחד נורמלי שנחלט באזור ה90 אתה תרגיש מיד. ממש כמו תה, אם המים לא מספיק חמים, לתה יהיה טעם מעאפן וחסר מחוסר מיצוי וחליטה, בקפה זה הרבה יותר קיצוני.