קצת רקע: שותה בריקה כבר קרוב לשמונה שנים ובשנה האחרונה עם מטחנה ידנית של Hario. בבית הורי יש ECM Casa V שאני מכיר מצוין ומחבב ואצל חבר טוב יש Lelit PL62 וגם איתה יש לי ניסיון מאוד חיובי.
אחרי ההחלטה להשתדרג קניתי מטחנת Ascaso I-Steel i2 והיא כרגע מיועדת לשרת את המכונה העתידית.
אני שותה רק הפוכים ובלנדים בקליה מקומית כהה ("איטלקית") ופחות רואה את עצמי נכנס לסינגל אוריג'נים וחמיצות.
מה יהיה בעתיד.. אין לדעת.
שותה בעיקר בבוקר ולכן חשובה לי זריזות ההכנה (נקודה לזכות מכונות HX, אלא אם אשתמש בטיימר).
יש לי מקום מוגבל על השיש, לכן רוחב של 25 ס"מ זה המקסימום שאני מוכן לאפשר.
Lelit PL62
יתרונות:
- בעלת ראש E61, קומפקטית ביחס לחברותיה בקטגוריית ה-E61
- מתחממת זריז יחסית ל-E61
- בעלת שני שעונים
- אפשרות ל-Pre Infusion
- אפשרות להתקין טרמומטר על הראש לדיוק השוטים
- מילוי אוטומטי של הדוד
- HX: אפשר להקציף ולחלוט בו"ז
- נדמה לי גם שהיא אמינה (מוזמנים לעדכן אם אני טועה).
- עדיין לוקח יותר זמן חימום מה-BZ10
- לבטים האם יציבות הטמפ' לאורך השוט נמוכה מה-BZ10.
- אין אפשרות פשוטה לבחור טמפ' חליטה שונה
- פחות מוכרת למעבדות שירות בארץ
אני חושב שאין פה מישהו שלא מכיר את המגרעות והמעלות, אבל אכתוב פה ממה שאני יודע ושהגדולים בתורה פה יוסיפו בכיף.
יתרונות:
- PID, PID, PID
- מותג בזרה
- ראש E61
- אפשרות ל-Pre Infusion
- קומפקטית
- המתנה במעברים בין הקצפה וחליטה (מישהו יכול לומר לי כמה זמן לוקח לעלות מחליטה להקצפה? כן אני יודע שאפשר להקציף לפני)
- אין מילוי אוטומטי של הדוד (אחרי ההקצפה צריך להכניס מים לבוילר, ואפשר גם לשכוח ולעשות נזק)
- שעון אחד
יתרונות:
- מותג בזרה
- ראש של Bezzera: מתחממת ב-12 ד' ובקרת טמפ' טובה לאורך השוט
- HX: אפשר להקציף ולחלוט בו"ז
- נראה שהאחזקה פשוטה במקרה ונחוצה
- חיישן כמות מים שמתריע ועוצר את הפעולה במקרה של מחסור
- מילוי אוטומטי של הדוד
- שני שעונים
- שקטה
- מגיעה עם PF בנוי בזוית מעט חדה מ-90 מה שמקל על הטימפרור על שיש
- יש שאומרים שהטעמים שונים מ-E61 ויש שיאמרו על כך שזה חרטא, אשמח לדעת מניסיונם של החברים.
- אין אפשרות להתקנת טרמומטר (לא בקלות לפחות)
- אין אפשרות לבחור את טמפ' החליטה
- אין Pre Infusion
סליחה מראש על החפירה