בבית אנחנו שותים כ-3 מנות אספרסו + 3 מנות קפוצ'ינו ביום
ומידי פעם מארחים מכפילים את הכמות הזו...
נהייתי מאוד אנין טעם והתחלתי להבין בין הבדלים ברמות טחינה (אפילו בבריקה), רמות קלייה, טמפ המים.
איך מכינים?
- היום אני מכין קפה במקינטה רגילה או בבריקה ובעלים גאה של מטחנת ניש (קניתי אותה מתוך הבנה שכנראה אשתדרג בעתיד למכונה).
- מבחינת השימוש אני משתמש ב-Single Dosing.
- מים מבריטה. יש סנן אבנית לשיבר הראשי של הדירה (סיליפוס)
- הקצפה בעזרת מקציף נספרסו (קיטור [Creatista Plus])
עד כה מה הייתי עושה עד היום. עכשיו אני מתחיל לחשוב על מה הלאה.
הצרכים:
- הקצפה במקביל לחליטה
- איכות איכות איכות. אחת הסיבות היא להביא את הקפה לרמה הבאה (אני מאוד מרוצה מהבריקה והגעתי לתוצאות מעולות, אבל הגיע הזמן להעלות את הרמה)
- מכונה חדשה (פסיכולוגי בעיקר) אבל לא רוצה מכונה שהייתה בבעלות אחרת
- תקציב 6-7K (גמיש במידה ויש שינוי משמעותי למכונה אחרת)
- מה נשאר לקנות?מכונה, דוחסן, פח, פתרון ריכוך מים, מפחית לחץ
אני חשבתי ללכת על Rocket Cellini. ורוצה להתייעץ אתכם לפניי הרכישה. אגב ניסיתי לקרוא כמה שיותר ולקבל כמה שיותר אינפורמציה מהפורום. ועכשיו לשלב השאלות:
- ריכוך מים בריטה: האם בריטה נותן פתרון מספק? לסליני קיבולת של 2.9 ליטר שזה מספיק למילוי פעם ביום עבורי (בלילה שלפניי). האם טעם המים יהיה איכותי? או לחפש פתרון אחר?
- ריכוך מים מתחת לכיור: במידה ואלך על פתרון של מיכל מים של 8 ליטר מתחת לכיור. האם הוא עדיף על הבריטה? האם עליי להוסיף גם מקטין לחץ? ושאלה נוספת, לא הבנתי איך אפשר להשתמש בו מבלי לקדוח בשיש.
- ריכוך מים עם מרכך + סנן פחם: קראתי גם על זה כפתרון. אבל לא הבנתי למה צריך את הסנן פחם? למה הוא תורם?
- תחזוקה שוטפת: האם התחזוקה השוטפת פשוטה? מה הכוונה פשוטה? הכוונה היא לניקוי עצמי (תוך שמירת האחריות)? או שעליי ללכת למעבדה כל כמה חודשים לניקוי פנימי של החלקים?
- המלצה אחרת? האם אתם רוצים להמליץ על מכונה אחרת?