אני חדש בתחום ולומד מהר. הבנתי שיש משמעות למים הן בטעם והן בשמירה על המכונה.
כהרגלי התחלתי לחפור ולחפש פתרון. נתקלתי בהרבה מושגים והצעות כמו: מרכך, אוסמוזה, פילטר תת כיורי, קנקן. הזכירו לי אבנית, קלציום, מגנזיום, חומציות, קורוזיויות... ועוד..
הייתי מבולבל ופגשתי באדם מומחה בתחום שמתייחס לנושא כשליחות "ברוך וויס".
לאחר ים חפירות כי הוא מלא ידע ותשוקה לנושא הוא הגיע אלי עם מעבדה ניידת ובדק בנוכחותי את המים מהברז, מהקנקן, מהמכונה ומאוחר יותר מהפילטר.
בסופו של התהליך הוא הפיק דו"ח ברור של הרכב המים.
אין לי שום קשר עסקי, משפחתי, חברי או אחר עם ברוך.
אני חושב שזה מאוד חשוב לשקול ולשוחח איתו במידה וחשוב לכם נושא המים וזה לא ההתמחות שלכם.
הנייד: 0506424275 ברוך וויס
חשוב לציין שברוך הוא הנציג המקצועי הרשמי של בריטה גרמניה בישראל וככזה הוא משווק את הפתרונות שלהם ועוד...
מצרף דוגמה לדוח שהפיק עבורי
המלצה ופרגון למומחה מים
- Danielg761 (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 28
- הצטרף: אוגוסט 2015
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
- Danielg761 (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 28
- הצטרף: אוגוסט 2015
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
Re: המלצה ופרגון למומחה מים
@Danielg761
·
אני לא רוצה לבאס אותך אבל הבעיה במים בארץ שאתה לא יודע מאיפה מקורות מזרימים לך את המים.
ביום אחד אתה יכול לקבל מים מותפלים ולמחורת מים שאובים מאקוויפר.
אז הדוח של הרכב המים הוא נחמד לאותו הרגע שביצעת אותו, אבל בעתיד הוא לא יועיל לך בכלל.
אז יכול סתם לקחת מד TDS פשוט ולראות שכמות המינרלים משתנים.
אם אתה רוצה לקבל פרופיל אחד, הכי טוב זה לרכוש מערכת אוסמוזה הפוכה (RO) ולהרכיב את המים בעצמך ע"י הוספת המינרלים למים ללא מנרלים בכלל.
פילטרים של 3/4 שלבים יעלה לך כמה עשרות $.
ואתה יכול בעזרת כמה גרמים של CaCL, gypsym, epsom salt להכין בעצמך מים טובים לבישול.
·
אני לא רוצה לבאס אותך אבל הבעיה במים בארץ שאתה לא יודע מאיפה מקורות מזרימים לך את המים.
ביום אחד אתה יכול לקבל מים מותפלים ולמחורת מים שאובים מאקוויפר.
אז הדוח של הרכב המים הוא נחמד לאותו הרגע שביצעת אותו, אבל בעתיד הוא לא יועיל לך בכלל.
אז יכול סתם לקחת מד TDS פשוט ולראות שכמות המינרלים משתנים.
אם אתה רוצה לקבל פרופיל אחד, הכי טוב זה לרכוש מערכת אוסמוזה הפוכה (RO) ולהרכיב את המים בעצמך ע"י הוספת המינרלים למים ללא מנרלים בכלל.
פילטרים של 3/4 שלבים יעלה לך כמה עשרות $.
ואתה יכול בעזרת כמה גרמים של CaCL, gypsym, epsom salt להכין בעצמך מים טובים לבישול.
- boazj
- חבר ותיק
- הודעות: 2374
- הצטרף: דצמבר 2004
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 157 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
ברוך מקסים ומקצועי ביותר, ללא ספק.
מסור לו ד"ש.
מסור לו ד"ש.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- Danielg761 (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 28
- הצטרף: אוגוסט 2015
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
Re: המלצה ופרגון למומחה מים
@Netanel
·מעניין שאתה מעלה את האוסמוזה הפוכה. זה היה הכיוון שלי עד שהובן שהמים מיועדים גם למכונת קפה. רוב המאכערים פסלו את הפתרון. אני אוהב עובדות. ברוך הגיע, היה הגיוני ונשמע שמבין מאוד. עשה בדיקה למים. כל השאר ספקולציות של אנשי מכירות ואנשים שניזונים משמועות.
·מעניין שאתה מעלה את האוסמוזה הפוכה. זה היה הכיוון שלי עד שהובן שהמים מיועדים גם למכונת קפה. רוב המאכערים פסלו את הפתרון. אני אוהב עובדות. ברוך הגיע, היה הגיוני ונשמע שמבין מאוד. עשה בדיקה למים. כל השאר ספקולציות של אנשי מכירות ואנשים שניזונים משמועות.
Re: המלצה ופרגון למומחה מים
·מלח אפסון בכל בית מרקחת (נקרא גם מלח אנגלי)sharirh כתב:@Netanel
·
היכן קונים את המינרלים הללו, והאם יש לך מתכון מומלץ?...
שאר המינרלים אפשר לרכוש בחנויות לציוד בירה/יין.
לגבי מתכון מומלץ - זה מאוד משתנה אבל אתה יכול להתחיל פה עם מלחים בסיסים (סודה לשתיה ומלח אפסום)
https://baristahustle.com/blog/diy-wate ... o-bottles/
נערך לאחרונה על ידי Netanel ב 11/11/2019 0:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: המלצה ופרגון למומחה מים
·שלא תבין אותי לא נכון, אני לא טוען שברוך הוא מאעכר.Danielg761 כתב:@Netanel
·מעניין שאתה מעלה את האוסמוזה הפוכה. זה היה הכיוון שלי עד שהובן שהמים מיועדים גם למכונת קפה. רוב המאכערים פסלו את הפתרון. אני אוהב עובדות. ברוך הגיע, היה הגיוני ונשמע שמבין מאוד. עשה בדיקה למים. כל השאר ספקולציות של אנשי מכירות ואנשים שניזונים משמועות....
אני רק מצין את העובדה העצובה שמקור המים בברז כל הזמן משתנה.
יוצא לי להתעסק לא מעט במים בגלל תחביב אחר (בירה) והמים בברז פשוט לא עקביים ומשתנים ברמה שבועית ואני עברתי להרכבת מים מ-0.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
Re: המלצה ופרגון למומחה מים
@Danielg761
·
אשמח לדעת איזה פילטר בריטה הותקן לך והאם אתה מרוצה מהטעם של הקפה בעקבות התקנת הפילטר?
המים מהברז שלך אכן קשים, 250PPM זה מים קשים בכל מדד, זה המצב של רוב המקומות בישראל, ראיתי מקרים קשים יותר של 400PPM ויותר.
לפי הדו"ח של המים אחרי המרכך, המים עדיין קצת קשים מהרצוי, עם קשיות כללית של 6 מעלות/100PPM והחומציות של 6.2 שהיא קצת גבוהה, אידיאלי זה 7.
מבחינת קשיות, הקשיות הכללית האידיאלית צריכה להיות באזור 70 mg/L.
ההמלצה הכי נפוצה היום מגיעה מה SCA:
SCA - Water For Brewing Standards
אם יש לך אפשרות להגדיל את רמת הריכוך, תנסה לרדת בכ 25%.
לגבי שינוי בהרכב המים, זאת אכן בעיה ולאחר כמה חודשים שהתקנתי וכיוונתי את המרכך שלי, היה שינוי לרעה והייתי צריך להעלות את רמת הסינון בבסטמקס מ 3 ל 1 כדי לקבל את אותה תוצאה.
בנתיים מאז חודש מאי לא היה שינוי אז אני רגוע.
שקלתי פתרון של אוסמוזה הפוכה אבל אני לא מצליח למצוא מינרליזטור עם פירוט של רמת המינרלים, אם מישהו מכיר / יש לו נסיון אם משהו שמתאים למכונות קפה אז אשמח לקבל המלצה.
אני מחפש פתרון בלי התעסקות אז מיקסולוגיה של מלחים כרגע לא בחשבון מבחינתי.
·
אשמח לדעת איזה פילטר בריטה הותקן לך והאם אתה מרוצה מהטעם של הקפה בעקבות התקנת הפילטר?
המים מהברז שלך אכן קשים, 250PPM זה מים קשים בכל מדד, זה המצב של רוב המקומות בישראל, ראיתי מקרים קשים יותר של 400PPM ויותר.
לפי הדו"ח של המים אחרי המרכך, המים עדיין קצת קשים מהרצוי, עם קשיות כללית של 6 מעלות/100PPM והחומציות של 6.2 שהיא קצת גבוהה, אידיאלי זה 7.
מבחינת קשיות, הקשיות הכללית האידיאלית צריכה להיות באזור 70 mg/L.
ההמלצה הכי נפוצה היום מגיעה מה SCA:
SCA - Water For Brewing Standards
אם יש לך אפשרות להגדיל את רמת הריכוך, תנסה לרדת בכ 25%.
לגבי שינוי בהרכב המים, זאת אכן בעיה ולאחר כמה חודשים שהתקנתי וכיוונתי את המרכך שלי, היה שינוי לרעה והייתי צריך להעלות את רמת הסינון בבסטמקס מ 3 ל 1 כדי לקבל את אותה תוצאה.
בנתיים מאז חודש מאי לא היה שינוי אז אני רגוע.
שקלתי פתרון של אוסמוזה הפוכה אבל אני לא מצליח למצוא מינרליזטור עם פירוט של רמת המינרלים, אם מישהו מכיר / יש לו נסיון אם משהו שמתאים למכונות קפה אז אשמח לקבל המלצה.
אני מחפש פתרון בלי התעסקות אז מיקסולוגיה של מלחים כרגע לא בחשבון מבחינתי.
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
אני הלכתי על פיתרון של zerowater בשילוב עם TWW
חשוב לזכור שלמים יש גם השפעה מאוד גדולה על הטעם של הקפה ולא רק על שמירה של ציוד לאורך זמן.
אני מרוצה מהפיתרון.
עכשיו יש גם משלוחים חינם מאמזון שזה מוזיל עלויות לפיתרון הנ"ל.
פרטים ורשמים שלי בקישור הבא:
https://www.htcafe.co.il/vt325116.html
חשוב לזכור שלמים יש גם השפעה מאוד גדולה על הטעם של הקפה ולא רק על שמירה של ציוד לאורך זמן.
אני מרוצה מהפיתרון.
עכשיו יש גם משלוחים חינם מאמזון שזה מוזיל עלויות לפיתרון הנ"ל.
פרטים ורשמים שלי בקישור הבא:
https://www.htcafe.co.il/vt325116.html
- Danielg761 (פותח השרשור)
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 28
- הצטרף: אוגוסט 2015
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים