המלצה ופרגון למומחה מים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Danielg761 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 28
הצטרף: אוגוסט 2015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

המלצה ופרגון למומחה מים

נושא שלא נקרא #1 

אני חדש בתחום ולומד מהר. הבנתי שיש משמעות למים הן בטעם והן בשמירה על המכונה.
כהרגלי התחלתי לחפור ולחפש פתרון. נתקלתי בהרבה מושגים והצעות כמו: מרכך, אוסמוזה, פילטר תת כיורי, קנקן. הזכירו לי אבנית, קלציום, מגנזיום, חומציות, קורוזיויות... ועוד..
הייתי מבולבל ופגשתי באדם מומחה בתחום שמתייחס לנושא כשליחות "ברוך וויס".
לאחר ים חפירות כי הוא מלא ידע ותשוקה לנושא הוא הגיע אלי עם מעבדה ניידת ובדק בנוכחותי את המים מהברז, מהקנקן, מהמכונה ומאוחר יותר מהפילטר.
בסופו של התהליך הוא הפיק דו"ח ברור של הרכב המים.
אין לי שום קשר עסקי, משפחתי, חברי או אחר עם ברוך.
אני חושב שזה מאוד חשוב לשקול ולשוחח איתו במידה וחשוב לכם נושא המים וזה לא ההתמחות שלכם.

הנייד: 0506424275 ברוך וויס
חשוב לציין שברוך הוא הנציג המקצועי הרשמי של בריטה גרמניה בישראל וככזה הוא משווק את הפתרונות שלהם ועוד...
מצרף דוגמה לדוח שהפיק עבורי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

מסכים עם כל מילה יש לברוך נכונות לעזור ברוך מתייחס לנושא ברצינות ובמקצועיות תודה ברוך (Y)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@Danielg761 - את הפילטר של בריטה התקנת לפני שהזמנת את הבדיקה? אשמח לשמוע איזה דגם יש לך, כל כמה זמן אתה מחליף/מחדש אותו, והאם אתה משתמש בו לכל המים בבית (או רק למכונת האספרסו).

Danielg761 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 28
הצטרף: אוגוסט 2015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@boren
·אהלן, את הבריטה התקנתי אחרי הבדיקה ואחרי שהבנתי כמה מורחים אותי בעלי מקצוע שמתיימרים להיות מומחים שלא ממש מגיעים מהתחום.
הציעו לי מגוון אפשרויות שבדיעבד מיותרים ולא נכונים.

כרגע זה משרת את צריכת המים הביתית לשתיה וקפה.

Netanel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 144
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: המלצה ופרגון למומחה מים

נושא שלא נקרא #5 

@Danielg761
·
אני לא רוצה לבאס אותך אבל הבעיה במים בארץ שאתה לא יודע מאיפה מקורות מזרימים לך את המים.
ביום אחד אתה יכול לקבל מים מותפלים ולמחורת מים שאובים מאקוויפר.
אז הדוח של הרכב המים הוא נחמד לאותו הרגע שביצעת אותו, אבל בעתיד הוא לא יועיל לך בכלל.
אז יכול סתם לקחת מד TDS פשוט ולראות שכמות המינרלים משתנים.

אם אתה רוצה לקבל פרופיל אחד, הכי טוב זה לרכוש מערכת אוסמוזה הפוכה (RO) ולהרכיב את המים בעצמך ע"י הוספת המינרלים למים ללא מנרלים בכלל.
פילטרים של 3/4 שלבים יעלה לך כמה עשרות $.
ואתה יכול בעזרת כמה גרמים של CaCL, gypsym, epsom salt להכין בעצמך מים טובים לבישול.

sharirh
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 99
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

Re: המלצה ופרגון למומחה מים

נושא שלא נקרא #6 

@Netanel
·
היכן קונים את המינרלים הללו, והאם יש לך מתכון מומלץ?

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2374
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

ברוך מקסים ומקצועי ביותר, ללא ספק.
מסור לו ד"ש.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

Danielg761 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 28
הצטרף: אוגוסט 2015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

Re: המלצה ופרגון למומחה מים

נושא שלא נקרא #8 

@Netanel
·מעניין שאתה מעלה את האוסמוזה הפוכה. זה היה הכיוון שלי עד שהובן שהמים מיועדים גם למכונת קפה. רוב המאכערים פסלו את הפתרון. אני אוהב עובדות. ברוך הגיע, היה הגיוני ונשמע שמבין מאוד. עשה בדיקה למים. כל השאר ספקולציות של אנשי מכירות ואנשים שניזונים משמועות.

Netanel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 144
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: המלצה ופרגון למומחה מים

נושא שלא נקרא #9 

sharirh כתב:@Netanel
·
היכן קונים את המינרלים הללו, והאם יש לך מתכון מומלץ?
...
·מלח אפסון בכל בית מרקחת (נקרא גם מלח אנגלי)
שאר המינרלים אפשר לרכוש בחנויות לציוד בירה/יין.

לגבי מתכון מומלץ - זה מאוד משתנה אבל אתה יכול להתחיל פה עם מלחים בסיסים (סודה לשתיה ומלח אפסום)
https://baristahustle.com/blog/diy-wate ... o-bottles/
נערך לאחרונה על ידי Netanel ב 11/11/2019 0:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

Netanel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 144
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: המלצה ופרגון למומחה מים

נושא שלא נקרא #10 

Danielg761 כתב:@Netanel
·מעניין שאתה מעלה את האוסמוזה הפוכה. זה היה הכיוון שלי עד שהובן שהמים מיועדים גם למכונת קפה. רוב המאכערים פסלו את הפתרון. אני אוהב עובדות. ברוך הגיע, היה הגיוני ונשמע שמבין מאוד. עשה בדיקה למים. כל השאר ספקולציות של אנשי מכירות ואנשים שניזונים משמועות.
...
·שלא תבין אותי לא נכון, אני לא טוען שברוך הוא מאעכר.
אני רק מצין את העובדה העצובה שמקור המים בברז כל הזמן משתנה.
יוצא לי להתעסק לא מעט במים בגלל תחביב אחר (בירה) והמים בברז פשוט לא עקביים ומשתנים ברמה שבועית ואני עברתי להרכבת מים מ-0.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1229
הצטרף: ספטמבר 2006
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

עבורי, הבדיקה של ברוך למים אצלי בבית, גרמה לי לישון בשקט ולא לדאוג למכונה ואיכות המים.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

Re: המלצה ופרגון למומחה מים

נושא שלא נקרא #12 

@Danielg761
·
אשמח לדעת איזה פילטר בריטה הותקן לך והאם אתה מרוצה מהטעם של הקפה בעקבות התקנת הפילטר?
המים מהברז שלך אכן קשים, 250PPM זה מים קשים בכל מדד, זה המצב של רוב המקומות בישראל, ראיתי מקרים קשים יותר של 400PPM ויותר.

לפי הדו"ח של המים אחרי המרכך, המים עדיין קצת קשים מהרצוי, עם קשיות כללית של 6 מעלות/100PPM והחומציות של 6.2 שהיא קצת גבוהה, אידיאלי זה 7.
מבחינת קשיות, הקשיות הכללית האידיאלית צריכה להיות באזור 70 mg/L.
ההמלצה הכי נפוצה היום מגיעה מה SCA:
SCA - Water For Brewing Standards

אם יש לך אפשרות להגדיל את רמת הריכוך, תנסה לרדת בכ 25%.

לגבי שינוי בהרכב המים, זאת אכן בעיה ולאחר כמה חודשים שהתקנתי וכיוונתי את המרכך שלי, היה שינוי לרעה והייתי צריך להעלות את רמת הסינון בבסטמקס מ 3 ל 1 כדי לקבל את אותה תוצאה.
בנתיים מאז חודש מאי לא היה שינוי אז אני רגוע.

שקלתי פתרון של אוסמוזה הפוכה אבל אני לא מצליח למצוא מינרליזטור עם פירוט של רמת המינרלים, אם מישהו מכיר / יש לו נסיון אם משהו שמתאים למכונות קפה אז אשמח לקבל המלצה.
אני מחפש פתרון בלי התעסקות אז מיקסולוגיה של מלחים כרגע לא בחשבון מבחינתי.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

אני הלכתי על פיתרון של zerowater בשילוב עם TWW
חשוב לזכור שלמים יש גם השפעה מאוד גדולה על הטעם של הקפה ולא רק על שמירה של ציוד לאורך זמן.
אני מרוצה מהפיתרון.
עכשיו יש גם משלוחים חינם מאמזון שזה מוזיל עלויות לפיתרון הנ"ל.

פרטים ורשמים שלי בקישור הבא:
https://www.htcafe.co.il/vt325116.html

sharirh
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 99
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@dimka323
·
כל כמה זמן אתה מחחיף פילטר? יש דרך לדעת מתי צריך?

Danielg761 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 28
הצטרף: אוגוסט 2015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@sharirh
·לפי היצרן כל 2100 ליטרים או פעם בשנה. קיבלתי מברוך ערכה לבדיקת קשיות המים שאבצע עוד מעט לוודא יציבות ערכים.
הערכה היא תת כיורית ולא תופסת מקום c150.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”