מעבר ל- Bestmax Premium מקנקן בריטה - לא השיפור שקיוויתי לו.

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

@yonika1
·

תקרר את הראש ל 87, תחכה כמה שניות ותחלוט. יש כמה דרכים עבודה עם הטרמומטר הזה. שווה לנסות..

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

@ozeltzex
·

עם 87 מעלות לוקח כמה דקות עד שהוא חוזר לטמפרטורה גבוהה יותר,
מהנסיון שלי בטמפרטורה הזו הקפה יוצא ממש ממש חמוץ.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

יוני,
אף אחד לא טען שהפילטר משפר את טעם הקפה, אלא רק עוזר לעקביות.
הוא כן נותן לך מעט שליטה על התוצאה הסופית כי אתה יכול לבחור כמה לערבב בין המיים המסוננים למיים המקוריים.
זה פתרון עם פשרה בתוכו אבל כזה שעדיין נותן תוצאה טובה (וזה הפתרון המועדף לדעתי על מי שרוצה שקט תעשייתי ולא להשתגע).
אם אתה בטוח שזה המיים, אתה יכול ללכת לפתרונות אחרים, יותר יקרים, אשר דורשים יותר התעסקות (הקנקן של קולונה, מיים מזוקקים עם ערבוב מלחים, אוסמוזה וכו).
אני הייתי משכנע את עצמי ממש לפני שהייתי צועד בכיוון הזה. יש כלכך הרבה משתנים שיכולים להשפיע (גם ההנחה שהקפה שקנית הוא זהה לקודם). לא הייתי מבטל את מה שאופיר רשם לך כלכך מהר ומנסה לראות השפעות אחרת.


האם אתה מרגיש שינוי בין הקפה שהכנת על בייפאס 1 לבין בייפאס 2?
האם ניסית להכין קפה עם מיים לא מסוננים? (פעם אחת כזאת לא תזיק למכונה)

אם אתה באזור קרית טבעון, אתה מוזמן אלי עם הקפה לראות אם יש הבדל.
לחילופין, האם שתית את הבאץ' שקנית בבית הקליה?
נערך לאחרונה על ידי WolfM ב 01/12/2019 9:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

@yonika1
·

87 בטרמומטר לא אומר 87 בברזל של הראש. אחרי כמה שניות תפעיל ותראה שהוא עולה ל 91-92. תנסה..

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

@yonika1
·

תשמע, בשביל השקט שלי (שבאמת ניסיתי הכל) הייתי חייב לנסות את מה שהצעת, לקרר ל-87 ולנסות לחלוט.
בנוסף גם שוב עליתי ל-18 מ- 17.5 עם טחינה קצת יותר גסה.
אני חייב לומר שבאמת יש שיפור משמעותי בטעם, לא חשבתי שיהיה אבל בקטע הזה צדקת וזה באמת משמעותי.

יחד עם זאת, זאת לא הארומה הפרחונית והפירותית העוצמתית שהרחתי אז, וגם הטעם פחות עגול וחלק.
האפטר טייסט קצת קשוח לי עדיין, ובנוסף על זה גם השוט הרבה פחות חם 😢.

סביר להניח שאם לא הייתי חווה את השוטים שיצאו לי לפני שבועיים הייתי מאוד מרוצה מהתוצאה הזו.
הבעיה היא שאחרי שאתה מקבל פצצת טעם וריח כמו שהיו לי אז, פשוט אי אפשר להסתפק בפחות.

אני רק אזכיר שכל הסיפור הזה התחיל כשברק מהפורום נתן לי לנסות את הסלסילות שלו - אחת VST 18 והשניה Decent 18 שחוץ מהציפוי אמורה להיות זהה ל- Barista Pro.
אני חייב לומר שהשינוי היה כל כך דרמטי - בכל אחת מהסלסילות - שברגע שהוא נעלם (מה שאני מייחס להחלפת הפילטר בקנקן כמה ימים אחכ) הרגשתי ממש כמו ילד קטן שהוציאו לו את הסוכריה מהפה :(

זאת בדיוק הסיבה שכמה ימים אחכ רצתי לקנות את הבסטמקס כי חשבתי שזה מה שיחזיר לי את הממתק סוף סוף. :)

אני מניח שמה שנשאר לי בינתיים זה לתת עכשיו עוד נסיון על ה- VST לפני שאני מחזיר אותה לברק, ובמקביל עדיין לנסות וליישן את הבריטה כך שעוד שבועיים שלושה אוכל לבדוק אם זה באמת מה שהיה חסר.

וכמובן - שעוד הצעות לנסיונות כאלו ואחרים יתקבלו בברכה ובשמחה.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

@yonika1
·
בתור מישהו שכבר צבר נסיון של שנה עם המסנן הזה, אני יכול להגיד שבהתחלה איתו היה לי טעם מתחתי קשוח מאד שנעלם לחלוטין אחרי מספר שבועות ולכן ההצעה שלי היא שתהיה סבלני ותתן לו צ'אנס, כבר התקנת ושילמת, אין לך מה להפסיד.

מאז אני מרוצה מאד ואני מקבל בקפה בקליות בהירות חמיצות טובה וטעמים נפלאים וברורים של הקפה.
לדוגמא בייגרשף מרגישים באופן ברור את הברגמוט שכל כך אופייני לזן הזה ולפעמים מנגו או פירות טרופיים אחרים.

נ.ב. אני מניח שלקחת את ה V כי זה הכי קטן שהיבואן מביא וצריך להבין שזה פילטר די גדול ואוברקיל למשתמשים כמונו מבחינת כמות המים שהוא מסוגל לסנן, צריך לדאוג שהוא יעבוד ויעברו בו מים כל כמה ימים לפי המלצות היצרן.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

@The-Fox
·

תודה על העידוד :)
כמו שאמרת, כבר שילמתי על זה וזה לא שאני יכול להחזיר או משהו, אז כנראה שאמשיך לנסות מדיי פעם.
גם קראתי בפורומים כמו Home barista ו- Coffee Forums.co.uk שצריך להזרים דרכו מים.
ולכן, הדבר הראשון שעשיתי כשהתקנתי אותו היה למלא דלי מים שלם שזה לדעתי משהו כמו 20 ליטרים - ושפכתי אותם 😱
כמו כן, כל פעם לפני שאני ממלא את המיכל אני פותח את הברז ומזרים קצת מים.
אם יש לך המלצות יותר ספציפיות לגבי הכמות אני אשמח.

מעבר לכך, אשמח לדעת איך הטעמים / ארומות שאתה מקבל בקליות לא בהירות.
ושאלה אחרונה - מה זה ברגמוט - יש טעם מסוים ביירגשף שלא הצלחתי עדיין לסווג אז יכול להיות שזה זה.
זה כנראה יהיה ממש ממש עלבון לקפה ולקולה שלו להגיד שזה לוקח את הטעם הפירות לכיוון האניסי שלו.
מכיוון שאני שונא אניס - אז זה כנראה ברגמוט 😃

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

@yonika1
·
בשמחה, עניין המים הוא קצת under valued בקהילה, גם מבחינת תחזוקה וגם טעם והגישה אליו היא לא קלה.
בסה"כ נראה שעשית את שיעורי הבית שלך ואתה מבין כבר את חוקי המשחק.

אני גם העברתי דרך הפילטר כמות מכובדת של ליטרים לפני השימוש הראשון אבל זה לא מספיק, כי לקח כ 4-6 שבועות של שימוש עד שהטעם המתכתי הקשוח נעלם ואני משתמש במכונה כל בוקר ובסופ"ש, אני מעריך שזה כ 5 ליטר בשבוע ואתה מגיע פה לכמה עשרות ליטרים טובים.

בקיצור, תן לפילטר חודש-חודשיים ותראה אם המצב משתפר.


קליות לא בהירות אני כבר כמעט ולא שותה אבל הן יוצאות טוב לדעתי, יש עדיין ארומות והתוצאה מאוזנת עם גוף וקרמה טובים.

לגבי הייגרשף, קודם כל מה דרגת הקליה של הקפה שקנית ? כי בקליה אפילו בדרגה בינונית (שזה לרוב מה שתמצא בארץ) הטעמים האלה כבר כמעט נעלמים ולכן ברוב הקפה גל שלישי בעולם, ייגרשף מגיע בקליה בהירה.

לגבי ברגמוט (באנלגית Bergamot Orange) זהו סוג של תפוז (לא להתבלבל עם הפרח בעל אותו שם) שנותן את הטעם המוכר של תה ארל גריי ולכן רמזים של תה שחור הם אולי תאור שקל יותר להבין אותו.
בכל מקרה רחוק שנות אור מאניס (שגם אני באופן אישי לא מסוגל לסבול) וכמו שאתה מבין קשור לטעם הפירותי המאופיין עם הזן כי זה מגיע ממשפחה של פירות הדר.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

@The-Fox
·
קניתי מקפה רות. ולמעשה זו אינה הפעם הראשונה שאני קונה מהם.
המחיר מאוד מאוד אטרקטיבי. הקליות שלהם הו באופן טבעי כהות יותר כי הם קולים לתערובות של בתי קפה והחיך הישראלי עדיין מעדיף טעמים מרים.

עם זאת, גם כשהקפה קלוי כהה יותר יש בהחלט ריחות וטעמים פרחוניים ופירותיים. וזה בדיוק מה שקיבלתי ממנו לפני שבועיים.
הטעמים לדעתי הם יותר לכיוון הדובדבנים/דומדמניות שחורות - אבל כנראה זה קשור לקליה הכהה.

בקפה רות, קילו קפה קלוי - לא משנה איזה סוג, בין אם זה סידמו / ירגשף / קניה או ברזיל וגואטמלה אנטיגואה - אתה מקבל ב-80שח.
קשה להתחרות בזה.

איפה יש בארץ יירגשף קלוי בהיר/בינוני ?

אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

בקיצור אם אתה חושד שהבעיה במים אז אל תשתמש בפילטר ליומים שלושה אלא עם מי ברז זה לא סוף העולם אם זה רק שלושה ימים לא תהרוס את המכונה ותראה מה תהיה התוצאה אם אין שינוי לטובה לדעתי יש לך טעות במדידת הטמפרטורה והיא נמוכה מדי או גבוהה מדי

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

yonika1 כתב:@The-Fox
·
קניתי מקפה רות. ולמעשה זו אינה הפעם הראשונה שאני קונה מהם.
המחיר מאוד מאוד אטרקטיבי. הקליות שלהם הו באופן טבעי כהות יותר כי הם קולים לתערובות של בתי קפה והחיך הישראלי עדיין מעדיף טעמים מרים.

עם זאת, גם כשהקפה קלוי כהה יותר יש בהחלט ריחות וטעמים פרחוניים ופירותיים. וזה בדיוק מה שקיבלתי ממנו לפני שבועיים.
הטעמים לדעתי הם יותר לכיוון הדובדבנים/דומדמניות שחורות - אבל כנראה זה קשור לקליה הכהה.

בקפה רות, קילו קפה קלוי - לא משנה איזה סוג, בין אם זה סידמו / ירגשף / קניה או ברזיל וגואטמלה אנטיגואה - אתה מקבל ב-80שח.
קשה להתחרות בזה.

איפה יש בארץ יירגשף קלוי בהיר/בינוני ?
...
·
אני כבר במצב שהמחיר לא מעניין אותי, רק האיכות של הפולים ואיכות סגנון/הקליה.
מהסיבה הזאת גם אני כבר כמעט ולא קונה קפה בארץ כי ההצע פחות מדבר לטעם שלי, מביא מחו"ל בעצמי כשאני או חבר טס ובדרך קבע מנוי מחו"ל.

במקרה עברתי עכשיו מייגרשף שהבאתי מהולנד (בהיר) לייגרשף מיוניקו וההבדלים ברמות הקליה הם גדולים, הקליה ביוניקו כהה יותר (הייתי אומר בינונית) ולראיה, את הברגמוט בקושי מרגישים שם והחמיצות נמוכה מאד.
שלא תבין לא נכון, זה קפה נהדר, אבל מבחינתי מפספס את הטעמים היחודיים של הזן.

לאחרונה ניתן למצוא שם זנים טובים מאד (הם התחילו לקנות דרך ה SCA) ואפילו מצויינים שגם חלקם נקלים בהיר בדיוק למה שמתאים לזן.
בפעם שעברה הבאתי משם Colombia COE שהיה מצויין ולצערי נגמר מהר.
קח בחשבון שהזנים האלה שאני מדבר עליהם נעים בין 160 ל 180 ש"ח לקילו והקולומביה היה 200 ש"ח/ק"ג, ככה שזה לא לכל כיס.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”